Kies data
Düsseldorf

Uitkijkpunten

Düsseldorf Uitkijkpunten: Onze meest aanbevolen

Düsseldorf: panoramische rondvaart over de Rijn

1. Düsseldorf: panoramische rondvaart over de Rijn

Düsseldorf heeft veel te bieden, en dan hebben we het niet alleen over het carnaval. Verken de stad aan boord van een bijzondere rivierboottocht. Ontdek de Duitse modestad op zijn best terwijl je aan boord ontspant. Bewonder de historische overblijfselen en bewonder de uitzichten over het pittoreske oude stadscentrum. In het culturele en commerciële hart van het Rijnland bestudeer je het leven op de oevers vanaf het water. Je vertrekt op een centraal gelegen plaats in het stadscentrum en vaart in alle comfort over de Rijn. Tijdens de boottocht over de Rijn bezichtig je enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties van de stad vanaf het water. Aan boord van de boot geniet je ook van snacks en drankjes bij de bar tegen redelijke prijzen.

Düsseldorf: ticket voor de Rijntoren

2. Düsseldorf: ticket voor de Rijntoren

De Rijntoren, Düsseldorfs bekendste blikvanger, werd ontworpen door architect H. Deilmann en in 1982 gebouwd aan de zuidkant van de stad, bij de ingang van de Mediahaven. Vanaf de toren wacht een adembenemend uitzicht over de Rijnstad op je: de Mediahaven, het historische centrum, de Hofgarten, Königsallee en de Rijn. Ze liggen allemaal aan je voeten. Als je de toren bezoekt bij helder weer, kun je zelfs de Dom van Keulen in de verte zien liggen.  Boek je de aanvullende optie, dan kun je ook met een warme drank of een glas wijn of bier in de bar op de hoogste verdieping, op 168 meter hoogte, van het uitzicht genieten. Openingstijden:  Zondag tot en met donderdag: 11.00 - 24:00 uur Vrijdag, zaterdag en feestdagen: 11:00 - 01:00 uur

Düsseldorf: 2-uur durende Segway-rondleiding langs de Rijn

3. Düsseldorf: 2-uur durende Segway-rondleiding langs de Rijn

Ontdek het groene hart van Düsseldorf tijdens een Segway-rondleiding langs de prachtige oevers van de Rijn. Rijd over de Rijn-promenade naar het oude centrum, langs het Burgplatz en de Rijntoren (Rheinturm) en vang een glimp op van de schilderachtige brouwerijen en hun openlucht-gastronomie. Bezoek de huisbrouwerij van Düsseldorf Uerige en verfris jezelf door het proeven van een traditioneel Altbier. Doorkruis het prachtige Rijnpark, niet alleen een groene oase maar ook waar publieke gebouwen zijn gevestigd, zoals de publieke omproep. Glijd over de Theodor-Heussbrug  naar de andere kant van de rivier. Vang een glimp op van de haven en zie de plek waar industrie, handel en logistiek samenkomen. Tijdens deze rondleiding zie je ook de Rijntoren (Rheinturm), de jachthaven en het gebouw van het staatsparlement van Noordrijn-Westfalen, voordat je terugkeert naar het startpunt.

Düsseldorf: Altstadt- & Altbiertour

4. Düsseldorf: Altstadt- & Altbiertour

Samen met je gids neem je een kijkje achter de schermen van de in mythe en traditie gehulde hoofdstad van Noordrijn-Westfalen. In 2 uur tijd leer je de hotspots van het sfeervolle historische centrum kennen. Ook kun je er een culinaire specialiteit uitproberen: het beroemde Düsseldorfer Altbier. Je gids kan veel vertellen over de geschiedenis van de stad en geeft je bovendien een stoomcursus Düsseldorfs Platt – het lokale dialect. Kom meer te weten over de historische gebouwen, de Franse invloeden in de stad en de geheime recepten. Je wordt natuurlijk ook ingewijd in de achtergrond van de traditionele rivaliteit tussen buursteden Düsseldorf en Keulen. Deze perfecte mix van informatie en entertainment brengt je van de ene highlight naar de andere. Verken plekken en verhalen die voor locals veel betekenen. Zo ontdek je dat de loopbaan van veel dichters, schilders en zelfs pop- en punkmuzikanten in deze stad aan de Rijn begon.

Düsseldorf: Sushi, Sake & Japanse Lifestyle Tour

5. Düsseldorf: Sushi, Sake & Japanse Lifestyle Tour

Ontmoet uw gids in Hotel Nikko, in het hart van "Little Tokyo" in Düsseldorf. Verspreid over de Immermannstraße en Klosterstraße, ontdek de Japanse invloeden van het gebied en leer meer over het lokale leven in dit cultureel rijke centrum. Bezoek met je gids een selectie Japanse boekhandels, authentieke bakkerijen en fantastische restaurants. Geniet van een proeverij van vier culinaire gerechten, waaronder lekkere sushi. Je leert ook hoe je traditionele Japanse thee kunt bereiden, ontdekt welke sushi het meest waardevol is en leert meer over mangastrips en de huidige striptrends.

Düsseldorf: stadstour met de Segway

6. Düsseldorf: stadstour met de Segway

Ontdek de hoogtepunten van Düsseldorf tijdens een Segway-rondleiding door de oude stad en langs de oevers van de Rijn. Rijd over de Rheinkniebrücke  naar de andere kant van de rivier en ontdek de  weiden van de Rijn. Bewonder de skyline en geniet van je rit op de Segway. Steek de  Oberkasselerbrücke   over om terug te keren naar de andere kant van de Rijn. Bezoek de Tonhalle, die  over de hele wereld bekend is vanwege zijn adembenemende  architectuur  uit de tijd van het expressionisme.  Daarna ontdek je de oude stad van Düsseldorf. Rijd door 's werelds langste bar en maak een korte tussenstop voor een  Altbierproeverij bij brouwerij "Uerige". Zoef langs het pittoreske  Burgplatz  vlakbij de Rijn en ga naar de Medienhafen. Krijg een glimp van het  Federale Staatsparlement  van Noordrijn-Westfalen, kom langs de  architectonisch zeer interessante  Medienhafen  en eindig bij de wereldberoemde Königsallee.

Düsseldorf: stadstour met e-scooter

7. Düsseldorf: stadstour met e-scooter

Begin bij het hoogste gebouw in de stad, de Rheinturm. Met uitzicht op het staatsparlement en de spectaculaire Rheinkniebrücke leer je hoe je de veilige elektrische step Scuddy bestuurt. Begin je scootertocht langs de Rijn naar de Mediahaven, waar je langs verschillende bijzondere gebouwen van de Canadees-Amerikaanse architect Gehry rijdt. Laat de jachten in de haven achter je en vervolg je rit over de Rijnpromenade richting de oude stad. Op de ruime Burgplatz bekijk je de Schlossturm , deze kasteeltoren is een van de oudste bouwwerken van Düsseldorf. Blijf dicht bij de Rijn om de Oberkasseler-brug en de aloude St. Lambertuskerk met zijn scheve basiliektoren te bereiken. Vaar vervolgens langs de imposante koepel van de Tonhalle voordat je de legendarische Fortuna Büdchen bereikt, een grote drinkzaal die is verbonden met de voetbalclub van Düsseldorf. Ga door langs belangrijke musea en het Dreischeibenhaus, een indrukwekkend staaltje  hedendaagse architectuur uit de jaren zestig. Ervaar de drukte van Königsallee, met de beste winkels van de stad. Kies de rondleiding van 2 uur voor een meer uitgebreide verkenning van de stad, incluseif de linkeroever van de Rijn. Ontdek het elegante Oberkassel, een district met gebouwen uit de "Gründerzeit" en Art Nouveauperiode. Zie meer bezienswaardigheden, zoals de K20, Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen, een kunstcollectie die zich achter een bijzondere gevel van zwart graniet bevindt. Passeer langs de Kom(m)ödchen, het cabaretpodium, en ga vervolgens naar Carlplatz, waar je van maandag tot zaterdag een levendige markt vindt. Op het einde van de rondleiding ga je op een ontspannen tempo terug naar het startpunt.

Düsseldorf: 1,5 uur durende tour met de comedybus

8. Düsseldorf: 1,5 uur durende tour met de comedybus

Stap aan boord van de comedybus en ga mee met een rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Düsseldorf terwijl je naar een unieke, mobiele stand-up show kijkt. Lach je een weg door het stadscentrum terwijl je luistert naar eindeloze grappen en verhalen, en beleef buitengewone activiteiten op een innovatief, komisch avontuur. Je rijdt langs alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad en leert over de oorsprong van de grappen die over deze plekken worden gemaakt. Zie diverse komieken, elke zaterdag om 15:00 uur en om 18:00 uur en geniet van een onderhoudende mix van informatie, humor en historische anekdotes.

Düsseldorf: begeleide stadswandeling

9. Düsseldorf: begeleide stadswandeling

Verken Düsseldorf tijdens een begeleide wandeling door de stad en ontdek verschillende historische en hedendaagse bezienswaardigheden. Bekijk de Königsallee, de Rijnpromenade, het staatsparlement en enkele van de beroemde brouwerijen. Begin de wandeltocht vanaf het noordelijke uiteinde van de Königsallee bij de imposante Triton-fontein die populair is bij amateurfotografen. Wandel met je gids door Carlstadt in de richting van het Ständehauspark. Leer meer over de geschiedenis van de stad terwijl je de voormalige sites van de synagoge en het stadstheater ziet. Passeer de Landtag, het staatsparlement van Noordrijn-Westfalen. Bekijk de wijk MedienHafen ( Mediahaven ) en de Rijntoren, de hoogtepunten van de moderne stad. Ga verder in de richting van de oude stad, waar naast de beroemde huisbrouwerijen ook kunst- en cultuurhuizen van topklasse zijn. Een paar stappen verder sluit u de tocht op de Königsallee af. U kunt dan een bezoek brengen aan het Stadsmuseum aan de Bergerstraße om meer over de stad te weten te komen.

Van Amsterdam: busreis naar de kerstmarkten van Düsseldorf

10. Van Amsterdam: busreis naar de kerstmarkten van Düsseldorf

Reis aan boord van een klimaatgestuurde bus van Amsterdam naar Düsseldorf en geniet van 6 uur vrije tijd op de lokale kerstmarkten. Geniet aan boord van de bus van warme koffie en thee. Blijf onderweg verbonden met gratis wifi aan boord. Stap in de bus op een centraal gelegen ontmoetingspunt in Amsterdam en neem plaats op een zachte stoel met veel beenruimte. Geniet van het schilderachtige landschap tijdens de rit naar Düsseldorf. Aankomst in de late ochtend en verblijf tot de vroege avond. Verken zes verschillende pleinen die vol zijn met kerstmarkten die zijn gecondenseerd tot een gebied van ongeveer 1,5 kilometer. Doe je kerstinkopen op een magische manier en haal een aantal unieke handgemaakte items op. Ga een rondje draaien op een ijsbaan van 450 vierkante meter. Warm je op met een lekker glas glühwein en geniet van de vakantiestemming voordat je terugkeert naar je ontmoetingspunt in Amsterdam.

  • Toegangstickets
  • Privétours
2 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Uitkijkpunten in Düsseldorf

Welke andere activiteiten dan Uitkijkpunten zijn de moeite waard in Düsseldorf?

Andere onmisbare dingen om te doen in Düsseldorf:

Welke Uitkijkpunten in Düsseldorf nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Düsseldorf

Wil je alle activiteiten in Düsseldorf ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Düsseldorf

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 303 beoordelingen

Zeer vriendelijk personeel. We hadden rond 17.30 uur een rondleiding geboekt, maar wilden rond 15.00 uur bij ons zijn. Het omboeken ter plaatse was geen probleem. Eenvoudig en mooi!

Beste toekomstige reizigers de tocht is zeker aan te bevelen . Zeer interessant, leerzaam en ontspannen. Dank U en veel plezier.

Leuk om op grote hoogte een kop koffie te drinken met uitzicht over düsseldorf

Hele leuke en leerzame stadswandeling. Kirsten maakt er een show van.

Hele leuke tour. Kerstin, super enthousiaste leuke gids.