Kies data

Düsseldorf Wandeltours

Düsseldorf Wandeltours: Onze meest aanbevolen

Düsseldorf: rondleiding met een nachtwaker

1. Düsseldorf: rondleiding met een nachtwaker

Ervaar Düsseldorf vanuit een ander perspectief tijdens een tour aan het einde van de dag met een nachtwaker, en maak een wandeling door de historische Altstadt. Wandel door de romantische straatjes en zie de straten en gebouwen verlicht in het donker door de gloed van de atmosferische lantaarns.  Volg je gids die is uitgerust met een handlantaarn, hoorn en hellebaard, zoals in de dagen van weleer, en bewonder zijn typische gewaad en kostuum. Luister aandachtig naar de interessante verhalen en hoor sappige details over de gebruiken en het dagelijks leven van vroeger. Wanneer de nachtwaker roept: 'Hoort, gij menschen', is het tijd om op verkenning te gaan!

Düsseldorf: rondleiding door Altstadt

2. Düsseldorf: rondleiding door Altstadt

Ontdek de langste bar ter wereld tijdens een 1,5-uur durende rondleiding door Düsseldorfs Altstadt (Oude Stad) met een deskundige gids. Wandel door het levendige uitgaanscentrum, waar meer dan 260 cafés, restaurants en brouwerijen bijdragen aan de sfeer van het historische centrum van de stad. Bezoek de mooie straatjes en neem een kijkje achter de schermen voor verrassende ontdekkingen die je in je eentje niet zou doen. De geschiedenis wordt tot leven gebracht. Kom erachter waarom de monumentale, in Renaissance-stijl gebouwde Sint-Lambertuskerk een gedraaide toren heeft. Kom meer te weten over waarom het ruiterstandbeeld van Jan Wellem uit de Wittelsbach-dynastie werd opgericht en zie waar de dichter Heinrich Heine geboren werd. Luister naar het verhaal van het toneelstuk Kleermaker Wibbel, dat zich afspeelt in de stad, en wereldberoemd werd. Je krijgt prachtige uitzichten op de rivier de Rijn en de skyline van de stad, vanaf de Rijnpromenade langs de rivier.

Düsseldorf: Sushi, Sake & Japanse Lifestyle Tour

3. Düsseldorf: Sushi, Sake & Japanse Lifestyle Tour

Ontmoet je gids in Hotel Nikko, midden in het hart van Düsseldorf's "Klein Tokyo". Verspreid over de Immermannstraße en de Klosterstraße, ontdek de Japanse invloeden van het gebied en leer over het lokale leven in dit cultureel rijke centrum. Bezoek met je gids een selectie van Japanse boekhandels, authentieke bakkerijen en fantastische restaurants. Geniet van een proeverij van vier culinaire gerechten, waaronder lekkere sushi. Ook leer je traditionele Japanse thee bereiden, ontdek je welke sushi het meest waardevol is en kom je meer te weten over mangastrips en actuele striptrends.

Düsseldorf: begeleide biertour met 4 bieren en een flexibele route

4. Düsseldorf: begeleide biertour met 4 bieren en een flexibele route

Begin aan een reis vol bier en geklets met een tour door Düsseldorf. Bezoek pubs en brouwerijen in Altstadt en langs de Rijn met een lokale gids die de beste plekjes kent. Luister naar verhalen over de stad en haar alcoholische aanbod op de route naar 4 unieke bars. Proef 4 bieren van verschillende stammen in elk etablissement en ontdek de juiste etiquette voor het schenken en drinken in Duitse stijl. Leer meer over het verschil tussen Altbier, Pils, Lager en kelderbier in een stad met een van de meest diverse selecties ter wereld. Praat met je gids en groep over je favoriete brouwsels en plekken waar je naar toe wilt gaan. Zonder vaste route, voel je vrij om te zien waar de nacht je naartoe brengt en vraag je gids om aanbevelingen voor meer plekken om uit te checken na de tour.

Düsseldorf: rondleiding door Medienhafen

5. Düsseldorf: rondleiding door Medienhafen

Deze tour door Medienhafen toont aan dat Düsseldorf in razendsnel tempo groeit. Nog geen twintig jaar geleden bestond dit gebied grotendeels uit pakhuizen, maar je herkent het district niet meer terug.  Er hebben zich talloze mediabedrijven en reclamebureaus gevestigd, en mede daardoor is de Medienhafen een van de populairste plekken van Düsseldorf geworden. De tour bezoekt ook de hoogtepunten van de architectuur van deze wijk: de opvallende gebouwen die zijn ontworpen door de Amerikaan Frank O. Gehry zijn even spectaculair als het open symbolische design van de Landtag (het parlement), terwijl de Rijntoren boven alles en iedereen uittorent.

Düsseldorf: biertour Altstadt & Altbier

6. Düsseldorf: biertour Altstadt & Altbier

Samen met een gids neem je een kijkje achter de schermen van de in mythe en traditie gehulde hoofdstad van Noordrijn-Westfalen. Bekijk de hotspots van de oude stad, ervaar de unieke sfeer en proef een van de culinaire specialiteiten: het beroemde Düsseldorf Altbier. De gids kan je veel vertellen over de geschiedenis van de stad en geeft je bovendien een stoomcursus Düsseldorfs Platt – het lokale dialect. Kom meer te weten over de historische gebouwen, de Franse invloeden in de stad en de geheime recepten. Je wordt natuurlijk ook ingewijd in de achtergrond van de traditionele rivaliteit tussen buursteden Düsseldorf en Keulen. Deze perfecte mix van informatie en entertainment brengt je van de ene highlight naar de andere. Verken plekken en verhalen die voor locals veel betekenen. Zo ontdek je dat de loopbaan van veel dichters, schilders en zelfs pop- en punkmuzikanten in deze stad aan de Rijn is begonnen.

Düsseldorf: begeleide wandeling met zoete lekkernijen door de oude binnenstad

7. Düsseldorf: begeleide wandeling met zoete lekkernijen door de oude binnenstad

Ervaar de zoete kant van Düsseldorf tijdens deze rondleiding. Je gids neemt je mee op een culinaire verkenning van de oude stad en deelt kennis over het eten en de geschiedenis van deze opwindende stad. Hoewel de stad en de oude stad beroemd zijn om bier, heeft het ook een overvloed aan geweldige cafés en banketbakkers. Verken de oude stad en stop op 6 locaties en leer onderweg leuke weetjes over de stad. Geniet op elke locatie van zoete lekkernijen, waaronder regionale specialiteiten, internationale lekkernijen zoals Macaron, een Deense Wienerbrød, Italiaanse Amaretti of een Assabeh uit Libanon. Je bezoekt ook de beroemde chocolaterie tussen Carlsplatz en Königsallee. Probeer de heerlijke regionale chocoladespecialiteit, genaamd "Bützchen" (een kusje).

Düsseldorf: culinaire tour

8. Düsseldorf: culinaire tour

Verken een van de grootste voedselmarkten ter wereld tijdens een 3 uur durende tour. Ontdek de culinaire diversiteit die tijdens dit eetfestijn in de smalle straten van de Düsseldorfse Altstadt worden aangeboden. Bezoek de legendarische Uerige microbrouwerij, ervaar de aromatische wereld van een kleine kruidenwinkel en leer over de productie van traditionele mosterd. Het hoogtepunt van de tour is een wandeling door de beroemde, wekelijkse Carlsplatzmarkt, waar je marktkramers ontmoet die heerlijke producten, zoals olijfolie, wijn en kaas, verkopen. Zorg ervoor dat je bij het ontbijt niet te veel eet, want je zult tijdens de tour vele gastronomische lekkernijen proeven!

Düsseldorf: rondleiding door de oude binnenstad met optionele bierpauze

9. Düsseldorf: rondleiding door de oude binnenstad met optionele bierpauze

Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes tijdens deze wandeltocht door de oude binnenstad van Düsseldorf. Krijg tips over de beste plekken om te eten en te drinken. Wandel langs de Rijn en ontdek foto-hotspots. Ontmoet je gids naast het standbeeld van Tritonenbrunnen en baan je een weg van de beroemde Königsallee naar de oude binnenstad. Passeer high fashion winkels zoals Louis Vuitton, Cartier en Rolex. Baan je een weg door de oude stad om lokale brouwerijen te vinden. Als je voor de optie kiest, kun je ook een lekker streekbiertje proeven. Laat je gids je lokale danshotspots en restaurants laten zien. Luister terwijl je loopt naar fascinerende verhalen en historische verslagen over de stad en haar attracties. Bewonder de Rijn terwijl je langs de rivieroever loopt. Maak foto's op iconische plekken in Düsseldorf. Beëindig je tour in het hart van de oude stad, waar je gemakkelijk een plekje kunt vinden om te dineren.

Düsseldorf: stadswandeling met gids langs hoogtepunten

10. Düsseldorf: stadswandeling met gids langs hoogtepunten

Verken Düsseldorf tijdens een begeleide wandeling door de stad en ontdek verschillende historische en hedendaagse bezienswaardigheden. Zie de Königsallee, de Rijnpromenade, het deelstaatparlement en enkele van de beroemde brouwerijen. Begin de wandeltocht vanaf het noordelijke uiteinde van de Königsallee bij de imposante Triton-fontein die populair is bij amateurfotografen. Wandel met uw gids door Carlstadt in de richting van het Ständehauspark. Leer meer over de geschiedenis van de stad terwijl je de voormalige locaties van de synagoge en het stadstheater ziet. Passeer de Landtag, het deelstaatparlement van Noordrijn-Westfalen. Bekijk de wijk MedienHafen (Mediahaven) en de Rijntoren, de hoogtepunten van de moderne stad. U vervolgt uw weg in de richting van de oude stad, waar naast de beroemde huisbrouwerijen ook kunst- en cultuurhuizen van topklasse te vinden zijn. Een paar stappen verder, beëindig de tour op de Königsallee. U kunt dan een bezoek brengen aan het Stadsmuseum aan de Bergerstraße om meer te weten te komen over de stad.

  • Rondleidingen
  • Privétours
17 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Düsseldorf

Welke topattracties zijn een must-see in Düsseldorf?

Overzicht activiteiten in Düsseldorf

Wil je alle activiteiten in Düsseldorf ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Düsseldorf

We hadden het geluk dat we de tour met Kerstin konden doen. We hebben nog nooit zo'n gepassioneerde gids over haar stad gezien. Kerstin communiceerde met zo'n plezier grappige, spannende, historische en actuele dingen dat de twee uur voorbij vlogen en we ineens voor ons Altbier zaten en er graag nog twee uur bij hadden willen komen. Heel erg bedankt voor de prachtige tour door de oude stad, die we nog lang zullen herinneren!!

Wij hebben een zeer inspirerende wandeling met onze gids Elisabeth gemaakt. Zij wist werkelijk van alles zowel over de gebouwen alsook de geschiedenis van Düsseldorf. We hebben ons goed vermaakt en het was zeker de moeite waard.

Super leuke tocht, erg leerzaam! Met (vonden wij) veel leuke feiten en dingen waar de architectuur van NL in deze tijd nog van kan leren!

proces zonder problemen. Guide was niet alleen top in zijn onderwerp, maar wist ook vooral iets te vertellen over gerelateerde vragen.

Hele leuke en leerzame stadswandeling. Kirsten maakt er een show van.