Kies data

Dingen om te doen East Sussex

East Sussex: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Londen: daguitstap Seven Sisters en South Downs

1. Vanuit Londen: daguitstap Seven Sisters en South Downs

Neem de trein naar Brighton vanuit Londen en klim aan boord van een luxe minibus. Reis naar de prachtige South Downs en bewonder de glooiende heuvels die gedurende duizenden jaren zijn gecreëerd door grazende dieren. Bezoek Devil's Dyke om het uitzicht over de laaglandweald te waarderen en ontdek hoe het landschap werd gevormd voordat je naar Middle Farm ging, waar je kazen, mousserende wijnen of cider uit Sussex kunt kopen. Je volgt landweggetjes naar Seven Sisters Country Park om het neolithische beeldhouwwerk van de Longman van Wilmington te zien. Maak een wandeling naar Beachy Head en maak prachtige foto's van de witte kliffen voordat je naar Birling Gap reist om de indrukwekkende kusterosie te bekijken en je eerste glimp van de Seven Sisters-kliffen te bekijken. Krijg bij Seaford Head een iconisch uitzicht op de Seven Sisters en loop naar de kustwachthuisjes om de schoonheid van het gebied volledig te waarderen. Maak een wandeling door de tuinen van Rudyard Kipling in Rottingdean en neem dan wat vrije tijd in Brighton of neem de trein meteen terug naar Londen.

Vanuit Brighton: excursie naar Seven Sisters en South Downs

2. Vanuit Brighton: excursie naar Seven Sisters en South Downs

Ontmoet je vriendelijke, lokale chauffeur/gids bij het ophaalpunt in Brighton. Dit oude landschap wordt gekenmerkt door de glooiende krijtheuvels, die door de duizenden jaren aan landbouw en grazende dieren zijn ontstaan.  Neem een pauze bij de onheilspellendgenaamde Devil's Dyke, waar je bijna 50 kilometer ver over de laaglanden van Weald kunt kijken. Kom te weten hoe dit landschap is ontstaan en bekijk de grootste droge vallei in het Verenigd Koninkrijk vanaf de unieke Devil's Dyke. Ga dan naar Middle Farm, een traditionele Sussex-boerderij die al meer dan 200 jaar door dezelfde familie wordt beheerd en de grootste selectie aan versproducten van Sussex in de schappen van de boerderijwinkel heeft. Pauzeer 30 minuten voor een kijkje en een hapje. Vervolg je rit naar het Seven Sisters Country Park en de witte kliffen over oude landweggetjes en bekijk de mysterieuze en oude Long Man of Wilmington, een grote neolithische afbeelding op de helling van de Downs. Loop naar de top van de hoogste krijtrots van Engeland, die meer dan 160 meter hoog is. Neem een pauze bij Seaford Head voor het kenmerkende zicht op The Seven Sisters.  Stap nog even uit in het dorp Rottingdean, voordat je weer naar Brighton rijdt. Maak een wandeling door de tuinen van Rudyard Kipling, de schrijver van The Jungle Book, waarna je weer terugkeert naar het centrum van de stad en om 17:00 uur in Brighton aankomt.

Topbezienswaardigheden in East Sussex

Veelgestelde vragen over East Sussex

Welke topattracties zijn een must-see in East Sussex?

De topattracties in East Sussex zijn:

Overzicht activiteiten in East Sussex

Wil je alle activiteiten in East Sussex ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over East Sussex

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 625 beoordelingen

Fantastische tour - prachtig landschap, deskundige gids. Elke stop was goed getimed, kon veel foto's maken, ontspannen en genieten van het landschap. Lunch in Middle Farm was heerlijk, maar in een weekend tijdens de zomervakantie was het erg druk, ik zou adviseren om een van de snellere opties te kiezen, zoals een pastei of toastie om mee te nemen, zodat je wat tijd hebt om door de schattige winkeltjes te dwalen, stiekem een kijkje bij de dieren etc. Leuke traktatie om een gratis drankje te hebben, het speciaal gemaakte appelsap was geweldig. Alles was goed gedaan - duidelijke meet-up instructies, geweldige begeleiding in de trein naar Brighton, comfortabele minibus met airconditioning. Bestuurder / gids Adam was vriendelijk, deskundig, deelde onderweg veel verhalen / feiten, maakte graag foto's enz. Geweldig, het retourtreinkaartje was flexibel en Adam zette ons vriendelijk af aan de kust, zodat we konden genieten van het zien van een beetje Brighton op onze eigen aan het eind

De kosten zeker waard! Alles was perfect georganiseerd en het was de meest stressvolle manier om de prachtige kust te bezoeken! Adam was onze gids en hij was zeer deskundig, vriendelijk en vermakelijk! We gingen naar verschillende locaties om verschillende uitzichten op de Seven Sisters te krijgen en het zorgde voor geweldige foto's. Ik zou dit zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een geweldige dagtocht buiten Londen.

Een niet al te lange en niet te korte reis naar de omgeving van Brighton en een geweldig uitzicht op de zeven zussen, we waren een kleine groep, met verschillende tussenstops onderweg, onze chauffeur en gids was Adam, die erg aardig en deskundig was, hield ons op de hoogte van interessante lokale anekdotes en verhalen precies in de juiste hoeveelheid en allemaal met gevoel voor humor. Ik zou deze reis zeker aanraden aan anderen

De dagtour was absoluut geweldig en mijn moeder en ik hebben er echt van genoten. De plaatsen die we bezochten waren prachtig en we leerden veel interessante dingen van onze meer dan vriendelijke gids Adam. Het weer die dag was ook geweldig, het was overal perfect. Dus als je veel natuur en mooie plekjes in Engeland wilt zien, kan ik de dagtour van harte aanbevelen. Nogmaals bedankt voor de leuke dag. :)

Alles verliep soepel. Laurent, de man die ons meenam, was zo informatief en zeer punctueel. De plek was erg verbluffend en heeft eigenlijk meer tijd nodig om van de plek te genieten. Hoe dan ook, we stopten op veel plekken die buiten mijn verwachting waren. De geniale reis maakte ons op de laatste plek tevreden.