Kies data
Dingen om te doen

Ecuador

Ecuador: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Quito: dagtrip Nationaal Park Cotopaxi en Quilotoa

1. Vanuit Quito: dagtrip Nationaal Park Cotopaxi en Quilotoa

Vertrek per bus vanuit Quito en rijd over de Pan-Amerikaanse weg. Bewonder de verscheidene ecosystemen langs de route, een duidelijk voorbeeld van de grandeur van de Andes. Ga verder naar Nationaal Park Cotopaxi en arriveer aan de voet van de indrukwekkende actieve vulkaan. Je bezoekt het Museumpark, de Limpiopungo-lagune, en bereikt na een interessante wandeling het bos met chuquirahua-bloemen tot 4,200 meter. Zie de Quilotoa-vulkaan. Het is een van de prachtigste landschappen van Ecuador, met een adembenemend turquoise lagune in de krater. Maak een korte wandeling en waardeer het fantastische uitzicht op de vulkaan (als het weer het toelaat) en geniet van wat tijd voor een lunch op eigen kosten.

Historische stad Quito en het midden van de wereld

2. Historische stad Quito en het midden van de wereld

Begin met een bezoek aan een van de best bewaarde historische stadscentra van Zuid-Amerika. Ga naar de Basilica del Voto Nacional Church, waar je de hoge koepels kunt beklimmen. Ga naar het uitkijkpunt Panecillo, een iconische plek in de stad, bekend om zijn schoonheid en reusachtig standbeeld van de gevleugelde maagd - hier kunt u een prachtig landschap bewonderen van zowel het koloniale als het moderne Quito (toegang tot kerken niet inbegrepen). Doorgaan naar de traditionele wijk La Ronda. In deze romantische setting kun je workshops vinden waar je van een groep authentieke ambachtslieden kunt leren hoe hun werk is gedaan. Bekijk historische ambachten die de culturele tradities van deze charmante stad levend houden. Stop bij Zona Rosa voor ongeveer een uur en een half om wat vrije tijd te hebben voor de lunch (niet inbegrepen). Je gaat dan naar het midden van de wereldstad, waar je het monument kunt zien dat de noordelijke en zuidelijke hemisferen van de planeet verdeelt. Toegang tot het Middle of the World-complex is inbegrepen, waar je kunt genieten van ervaringen die de wetten van de natuurkunde trotseren en alleen in dit deel van de wereld voorkomen. LET OP: op zondag werkt deze tour op een omgekeerde manier, eerst bezoek je het midden van de wereld en dan heb je de rondleiding door de stad.

Vanuit Quito: dagtrip nationaal park Cotopaxi

3. Vanuit Quito: dagtrip nationaal park Cotopaxi

Bezoek Nationaal Park Cotopaxi in het Andesgebergte van Ecuador. Het park is de thuisbasis van de actieve vulkaan Cotopaxi die 1942 meter boven zeeniveau torent. Wanneer je het park bereikt, zal je natuurgids je de uitzonderlijke variëteit aan flora en fauna laten zien. Je wandelt naar de lagune van Limpiopungo, gelegen op de hellingen van de vulkaan. Stop bij de lagune voor een korte pauze om de landschappen en het spectaculaire uitzicht op de vulkaan te bewonderen. Vervolg de wandeling naar de Jose Ribas-schuilplaats en ervaar de omgeving op bijna 4876 meter boven zeeniveau.

Quito: stadsbustour van 2,5 uur

4. Quito: stadsbustour van 2,5 uur

Begin aan een leuke en ontspannende tourervaring terwijl je Quito verkent in een dubbeldekkerbus. Zie meer van de stad in minder tijd, bezoek beroemde locaties en geniet onderweg van informatief commentaar van een audiogids. De reisroute omvat de hoogtepunten van Quito, waaronder het historische stadscentrum, het grootste van Zuid-Amerika. Stop bij Panecillo Hill en geniet van een panoramisch uitzicht vanaf het belangrijkste uitkijkpunt in Quito. Geniet van een onvergetelijke rit door de stad en maak geweldige foto's vanaf de top van de bus.

Van Quito: Otavalo, Cotacachi & Cuicocha dagtour

5. Van Quito: Otavalo, Cotacachi & Cuicocha dagtour

Ontsnap aan de drukte van het stadsleven in Quito en ontdek het gemak en de schoonheid van het Ecuadoraanse platteland. Vertrek vanuit Quito via de Pan-Amerikaanse North Highway via Cayambe. Passagiers krijgen de gelegenheid om de heerlijke Bizcochos de Cayambe , een soort cracker of brood gebakken in een kleioven, te proeven, in hoge mate gecombineerd met lokale kaas- of karamelsaus. Daarna kunt u een korte stop maken bij Miralago om een prachtig uitzicht op Lago San Pablo te bewonderen. De tour gaat vervolgens verder naar Otavalo, waar Otavaleños (inboorlingen) een markt opzetten waarin een ruigere manier van winkelen plaatsvindt. De markt herbergt een verscheidenheid aan verschillende handgemaakte items. Je kunt kiezen tussen een verblijf in dit gebied en meer tijd op de markt (een bus haalt je op aan het einde van de tour *), of je kunt doorgaan met de tour om Cotacachi en Cuicocha te bezoeken. Als je de tour vervolgt, reis je naar de stad Cotacachi, die bekend staat om zijn lederen kleding en ambachten. Op weg naar Cotacachi bezoekt u een workshop instrumenten van het Andes-instrument "Ñanda Mañachi" in de buurt van Peguche om bijzondere momenten met de lokale bevolking door te brengen en de cultuur van de Andes te begrijpen. In Cotacachi heb je genoeg tijd om het dorp en de winkels met lederwaren te bezoeken, evenals vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen). Bezoek later het ecologische reservaat waar de lagune van Cuicocha zich bevindt, in de krater van de Cotacachi-vulkaan. Dit ontstond duizenden jaren geleden na een vulkaanuitbarsting. En als het weer het toelaat, is het mogelijk om een wandeling langs de lagune te maken met de kans om in kleine bootjes (tegen een meerprijs) in de krater van de vulkaan te varen. * De bus wacht 10 minuten in Otavalo om je op te halen als je ervoor hebt gekozen om daar te blijven en daarna terug te gaan naar Quito en je respectievelijke hotel of startpunt.

Van Quito: dagtrip Baños en bovenste Amazone

6. Van Quito: dagtrip Baños en bovenste Amazone

Geniet van een unieke dagtocht naar Baños de Agua Santa en bekijk de prachtige vulkanen van Ecuador, watervallen, het nevelwoud en het Ecuadoraanse Amazone-regenwoud. Bezoek Baños de Agua Santa, een stad op 1820 meter boven zeeniveau (5.971 ft), ten zuiden van Quito aan de noordoostelijke flanken van de Tungurahua-vulkaan (5.000 m/16.404 ft), met natuurlijke warmwaterbronnen in het centrum en een natuurlijke toegang tot het Ecuadoraanse Amazone-regenwoud. Je wordt om 7.30 uur opgehaald bij je hotel in Quito om een ongelooflijk avontuur te beginnen. Bewonder onderweg prachtige vulkanen, zoals Antisana, Los Ilinizas, Cotopaxi en Tungurahua. Kom rond 10:15 uur aan om een wandeling door de charmante straten van Baños te maken en neem de tijd om het klooster van de "Maagd van Agua Santa" te bezoeken en schilderijen te zien die verschillende uitbarstingen van de Tungurahua-vulkaan beschrijven, waarvan de vulkanische activiteit opnieuw begon in 1999. Rijd naar de prachtige en adembenemende "Avenue of the Waterfalls"; beginnend met een stop voor de Agoyan Hydro-elektrische Dam, en loop naar de lokale gemeenschap van "Río Blanco" om de schoonheid van het nevelwoud te waarderen. Steek de Pastaza River Canyon over met een kabelbaan die over een 500 meter lange kabel rijdt om de waterval "Manto de la Novia" te bezoeken, leer alles over de levensstijl van de lokale bevolking en maak een wandeling naar de rivier. Stop bij het uitkijkpunt van de waterval "San Jorge" en herstel energie met een smakelijke lunch. Bezoek de wereldberoemde Devil's Cauldron of "Pailón del Diablo"-waterval en bekijk een deel van de vegetatie van de Amazone. Kom ongeveer om 18.30 uur terug in Quito, na te hebben genoten van meer dan vier verschillende microklimaten op dezelfde dag.

Cuenca, Ecuador: dagtrip nationaal park Cajas

7. Cuenca, Ecuador: dagtrip nationaal park Cajas

Je gids haalt je 's ochtends op bij je hotel en vervolgens ga je naar Cajas National Park. Tijdens de tour bezoekt u twee hoogteniveaus in het park. In het middelste gedeelte loop je twee en een half uur rond in het Toreadora-gebied. De tocht geeft je de mogelijkheid om van het prachtige landschap te genieten. Ga vervolgens verder om te genieten van een lokale lunch in een nabijgelegen restaurant. Bezoek daarna Llaviuco, gelegen in het onderste deel van het park. Dit gebied maakt deel uit van een ander ecosysteem, bekend als montage primair bos. Hier loop je ongeveer een half uur rond het meer voordat je terugkeert naar je hotel.

Quilotoa-lagune: dagtour vanuit Quito

8. Quilotoa-lagune: dagtour vanuit Quito

Rijd vanuit Quito zuidwaarts naar het Quilotoa-gebied en bezoek de beroemde lagune. Onderweg bewonder je het prachtige Andes-landschap en stop je bij het uitkijkpunt Shalala. Vervolgens bezoek je het uitkijkpunt van de gemeenschap en daal je af naar de lagune. Eenmaal daar heb je vrije tijd om te wandelen en de omgeving te verkennen. Je keert terug op een pad dat de lagune verbindt met het gezichtspunt van de gemeenschap. Het is een intense wandeling, dus als je niet in vorm bent, klim dan gewoon op een muilezel die je terugbrengt naar het uitkijkpunt. Na een lunchpauze stop je ook bij een Tigua-ambachtelijke werkplaats, beroemd om zijn kleurrijke producten, en bezoek je de Toachi's Canon.

Otavalo en Imbabura Sightseeingtour vanuit Quito

9. Otavalo en Imbabura Sightseeingtour vanuit Quito

Vertrek vanuit Quito en reis naar de Guayllabamba-vallei om de Quitsato-zonnewijzer in La Mitad Del Mundo te zien, gebouwd om de astronomische kennis van de pre-Spaanse culturen van de regio te delen. Ga over de lijn van de evenaar en ga verder naar de grootste inheemse markt in Zuid-Amerika. Koop souvenirtextiel en traditionele ambachten in de Mercado de Ponchos, waar de lokale bevolking sieraden van tagua-noten, nep gekrompen hoofden, met de hand beschilderde dienbladen, kruiden, spoelen van wol en andere interessante items onder paddenstoelvormige parasols verkoopt. Ga terug naar de natuur bij de Peguche-waterval, populair bij de lokale bevolking die daarheen gaat om een heilig bad te nemen aan de vooravond van Inti Raymi. Ga verder richting het calderameer van Cuicocha in het Cotacachi-Cayapas-reservaat (behalve op feestdagen) en krijg een prachtig uitzicht op de Cotacachi-vulkaan voordat je terugkeert naar Quito.

Vanaf het eiland Baltra: 5-daagse natuurtour op de Galápagos-eilanden

10. Vanaf het eiland Baltra: 5-daagse natuurtour op de Galápagos-eilanden

Ontdek de unieke flora en fauna van de Galápagos tijdens een 5-daagse tour met heen- en terugreis vanaf Baltra Island. Profiteer van de hotelopties die bij uw budget passen. Dag 1: (L) Reis met de openbare bus naar het Itabaca-kanaal om de veerboot naar Santa Cruz te nemen. Rijd naar de hooglandenranch van El Chato om reuzenschildpadden in hun natuurlijke omgeving te zien. Ontdek de Twin Craters in weelderige groene bossen die gedomineerd worden door endemische scalesia planten. Loop langs de randen van de krater om hun magnitude beter te kunnen waarderen, en houd een oogje in het zeil voor korte-oor uilen. Dag 2: (B, L) Ontspan aan boord van een jacht terwijl u vaart naar het onbewoonde eiland Santa Fé, Plazas, Pinzon of Seymour, afhankelijk van het programma van het Nationaal Park. Zoek naar landleguanen en andere dieren in het wild in een kleine groep van niet meer dan 12 personen. Dag 3: (B, L) Bezoek Las Grietas en zie de indrukwekkende kloof van het Liefdeskanaal. Snorkel in het kristalheldere water van The Cracks en wandel naar Tortuga Bay om de prachtige natuur te observeren voordat je aankomt op een prachtig strand. Dag 4: (B, L) Ontspan aan boord van een jacht terwijl u vaart naar het onbewoonde eiland Santa Fé, Plazas, Pinzon of Seymour, afhankelijk van het programma van het Nationaal Park. Zoek naar landleguanen en andere dieren in het wild in een kleine groep van niet meer dan 12 personen. Dag 5: (B) Bezoek de faciliteit voor wetenschappelijk onderzoek van Charles Darwin Station voordat je wordt afgezet op de luchthaven voor je verdere vlucht.

Sitemap Ecuador

Wil je alle activiteiten in Ecuador ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ecuador

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 748 beoordelingen

De reis naar Cotopaxi en Quilotoa was een van de ervaringen die ik het leukst vond in Ecuador. De kwaliteit en vriendelijkheid van de gidsen, vooral de lokale gids in Cotopaxi was uitzonderlijk!!! Ik heb veel geleerd en heb echt genoten van de rit. We hadden het geluk om de heldere Cotopaxi te zien, dus we moesten heel vroeg aankomen.

Dit is een geweldige excursie die ik voor de 2e x heb geboekt. Je gaat naar twee fantastische locaties, waar het weer weliswaar mee moet zitten. De dag is goed in elkaar gezet en krijgt veel informatie over Ecuador in het algemeen en het gebied waar je doorheen reist die dag. Een absolute aanrader!!

Geweldige ervaring voor diegenen die snel enkele vulkanen in Ecuador willen verkennen. Gids had veel kennis van de lokale fauna en flora, evenals de betekenis van de namen van vulkanen, verhalen en ervaringen in de regio.

Volledige rondleiding. Het komt overeen met het zien van beide vulkanen die prachtig zijn. Je moet je bewust zijn van het weer, omdat dit het zicht kan beïnvloeden. Erg aardig onze gids Daniel?

Zeer goede ondersteuning voor alle vragen, ongecompliceerd, ook beschikbaar via WhatsApp en zeer betrouwbaar. Gids zeer bekwaam en behulpzaam. Guncha