Dingen om te doen Ecuador

Ecuador: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Quito: dagtrip Nationaal Park Cotopaxi en Quilotoa

1. Vanuit Quito: dagtrip Nationaal Park Cotopaxi en Quilotoa

Vertrek per bus vanuit Quito en rijd over de Pan-Amerikaanse weg. Bewonder de verscheidene ecosystemen langs de route, een duidelijk voorbeeld van de grandeur van de Andes. Ga verder naar Nationaal Park Cotopaxi en arriveer aan de voet van de indrukwekkende actieve vulkaan. Je bezoekt het Museumpark, de Limpiopungo-lagune, en bereikt na een interessante wandeling het bos met chuquirahua-bloemen tot 4,200 meter. Zie de Quilotoa-vulkaan. Het is een van de prachtigste landschappen van Ecuador, met een adembenemend turquoise lagune in de krater. Maak een korte wandeling en waardeer het fantastische uitzicht op de vulkaan (als het weer het toelaat) en geniet van wat tijd voor een lunch op eigen kosten.

Santa Cruz: 4-daagse ontdekkingstocht naar de Galapagos-eilanden

2. Santa Cruz: 4-daagse ontdekkingstocht naar de Galapagos-eilanden

Dag 1 Aankomst op de luchthaven van Baltra Island en ontmoet de gidsen van het Nationaal Park, gevolgd door een transfer naar Santa Cruz. Check in bij uw hotel en bezoek 's middags het Charles Darwin Scientific Station en het Interpretation Centre van het Galapagos National Park. Dag 2 Ga naar het prachtige Turtle Bay Beach, een ansichtkaartwaardig strand met wit zand en een azuurblauwe zee. Stop om het onderwaterleven, leguanen en vele andere diersoorten te observeren Reis naast een privéboerderij, waar je de beschermde reuzenschildpadden in hun natuurlijke habitat kunt zien leven. Ten slotte wordt het avontuur afgesloten met een wandeling door de ondergrondse lavatunnels. Dag 3 Ga op de derde dag naar het dok om naar het eilandje La Loberia te varen. Neem de tijd om te snorkelen voordat u naar Punta Estrada reist. Kijk uit voor fregatvogels, zeeleeuwen en ander zeeleven. Dag 4 Na het ontbijt in het hotel wordt u teruggebracht naar de luchthaven voor uw vertrekvlucht.

Van Quito: Otavalo, Cotacachi & Cuicocha dagtour

3. Van Quito: Otavalo, Cotacachi & Cuicocha dagtour

Ontsnap aan de drukte van het stadsleven in Quito en ontdek het gemak en de schoonheid van het Ecuadoraanse platteland. Vertrek vanuit Quito via de Pan-Amerikaanse North Highway via Cayambe. Passagiers krijgen de gelegenheid om de heerlijke Bizcochos de Cayambe , een soort cracker of brood gebakken in een kleioven, te proeven, in hoge mate gecombineerd met lokale kaas- of karamelsaus. Daarna kunt u een korte stop maken bij Miralago om een prachtig uitzicht op Lago San Pablo te bewonderen. De tour gaat vervolgens verder naar Otavalo, waar Otavaleños (inboorlingen) een markt opzetten waarin een ruigere manier van winkelen plaatsvindt. De markt herbergt een verscheidenheid aan verschillende handgemaakte items. Je kunt kiezen tussen een verblijf in dit gebied en meer tijd op de markt (een bus haalt je op aan het einde van de tour *), of je kunt doorgaan met de tour om Cotacachi en Cuicocha te bezoeken. Als je de tour vervolgt, reis je naar de stad Cotacachi, die bekend staat om zijn lederen kleding en ambachten. Op weg naar Cotacachi bezoekt u een workshop instrumenten van het Andes-instrument "Ñanda Mañachi" in de buurt van Peguche om bijzondere momenten met de lokale bevolking door te brengen en de cultuur van de Andes te begrijpen. In Cotacachi heb je genoeg tijd om het dorp en de winkels met lederwaren te bezoeken, evenals vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen). Bezoek later het ecologische reservaat waar de lagune van Cuicocha zich bevindt, in de krater van de Cotacachi-vulkaan. Dit ontstond duizenden jaren geleden na een vulkaanuitbarsting. En als het weer het toelaat, is het mogelijk om een wandeling langs de lagune te maken met de kans om in kleine bootjes (tegen een meerprijs) in de krater van de vulkaan te varen. * De bus wacht 10 minuten in Otavalo om je op te halen als je ervoor hebt gekozen om daar te blijven en daarna terug te gaan naar Quito en je respectievelijke hotel of startpunt.

Quito: Middle of the World Tour met tickets

4. Quito: Middle of the World Tour met tickets

Begin je 3 uur durende tour in het noordelijke deel van Quito en ga naar het midden van de stad. Hier vind je het monument dat op de lijn staat die het noordelijk en het zuidelijk halfrond scheidt. Het Equatoriaal Monument werd gebouwd in de 17e eeuw toen de precieze scheidslijn tussen de hemisferen werd bepaald door een Frans expeditieteam.

Vanuit Quito: dagtrip nationaal park Cotopaxi

5. Vanuit Quito: dagtrip nationaal park Cotopaxi

Bezoek Nationaal Park Cotopaxi in het Andesgebergte van Ecuador. Het park is de thuisbasis van de actieve vulkaan Cotopaxi die 1942 meter boven zeeniveau torent. Wanneer je het park bereikt, zal je natuurgids je de uitzonderlijke variëteit aan flora en fauna laten zien. Je wandelt naar de lagune van Limpiopungo, gelegen op de hellingen van de vulkaan. Stop bij de lagune voor een korte pauze om de landschappen en het spectaculaire uitzicht op de vulkaan te bewonderen. Vervolg de wandeling naar de Jose Ribas-schuilplaats en ervaar de omgeving op bijna 4876 meter boven zeeniveau.

Guayaquil: stadstour met ophalen en inleveren van hotel

6. Guayaquil: stadstour met ophalen en inleveren van hotel

Profiteer van de pick-up in elk hotel in Guayaquil aan het begin van een 3-uur durende sightseeingtour door de grootste en meest dichtbevolkte stad in Ecuador. Reis naar historische bezienswaardigheden om een overzicht te krijgen van de geschiedenis en het dagelijks leven. Ga naar het Parque Seminario, waar de inwoners van de leguanen zich voeden met mangoplakken die ze hebben gekregen van betoverde toeristen! Bewonder de façade van de Metropolitan Cathedral van San Pedro Apostol, gebouwd op de plaats van de originele kathedraal van de stad, gemaakt van hout. Zie het neoklassieke Palacio Municipal, dat beschouwd wordt als een van de belangrijkste architecturale werken in Ecuador. Bekijk de promenade Malecón Simon Bolívar aan de waterkant van de rivier de Guayas. Bezoek het monument van de Hemiciclo de la Rotonda en wagen in de traditionele barrio (district) van Las Peñas de koloniale huizen geschilderd in verschillende kleuren te bewonderen. Verken het geregenereerde gebied van Puerto Santa Ana, dat ooit werd gedomineerd door pakhuizen, en bekijk de Ecua-Andino-fabriek waar de beroemde Panama-hoeden worden geproduceerd.

Quilotoa-lagune: dagtour vanuit Quito

7. Quilotoa-lagune: dagtour vanuit Quito

Rijd vanuit Quito zuidwaarts naar het Quilotoa-gebied en bezoek de beroemde lagune. Onderweg bewonder je het prachtige Andes-landschap en stop je bij het uitkijkpunt Shalala. Vervolgens bezoek je het uitkijkpunt van de gemeenschap en daal je af naar de lagune. Eenmaal daar heb je vrije tijd om te wandelen en de omgeving te verkennen. Je keert terug op een pad dat de lagune verbindt met het gezichtspunt van de gemeenschap. Het is een intense wandeling, dus als je niet in vorm bent, klim dan gewoon op een muilezel die je terugbrengt naar het uitkijkpunt. Na een lunchpauze stop je ook bij een Tigua-ambachtelijke werkplaats, beroemd om zijn kleurrijke producten, en bezoek je de Toachi's Canon.

Quito: paraglidingvlucht vanaf Lumbisi Peak

8. Quito: paraglidingvlucht vanaf Lumbisi Peak

Paragliding-vluchten in de Ecuadoraanse Sierra is een thermische vlucht die plaatsvindt door de lucht en profiteert van de wind die de heuvel raakt en de opstijgende luchtstromen die worden gegenereerd door de hitte van de zon of straling die thermisch wordt genoemd. We vertrekken vanaf de heuvel van Lumbisi naar de stad, we observeren het landschap van de stad Quito, je kunt de bergen zien. We landden op de helling. Het ontmoetingspunt is onderweg naar Lumbisí km 1 bij de ingang van La Primavera om 8:30 uur. Van daaruit klommen we in een voertuig naar de berg. De gids zorgt voor de hele operatie, je hoeft alleen maar te genieten en je droom om te vliegen waar te maken. De vliegervaring duurt tussen de 12-15 minuten.

Van Quito: dagtrip Baños en bovenste Amazone

9. Van Quito: dagtrip Baños en bovenste Amazone

Geniet van een unieke dagtocht naar Baños de Agua Santa en bekijk de prachtige vulkanen van Ecuador, watervallen, het nevelwoud en het Ecuadoraanse Amazone-regenwoud. Bezoek Baños de Agua Santa, een stad op 1820 meter boven zeeniveau (5.971 ft), ten zuiden van Quito aan de noordoostelijke flanken van de Tungurahua-vulkaan (5.000 m/16.404 ft), met natuurlijke warmwaterbronnen in het centrum en een natuurlijke toegang tot het Ecuadoraanse Amazone-regenwoud. Je wordt om 7.30 uur opgehaald bij je hotel in Quito om een ongelooflijk avontuur te beginnen. Bewonder onderweg prachtige vulkanen, zoals Antisana, Los Ilinizas, Cotopaxi en Tungurahua. Kom rond 10:15 uur aan om een wandeling door de charmante straten van Baños te maken en neem de tijd om het klooster van de "Maagd van Agua Santa" te bezoeken en schilderijen te zien die verschillende uitbarstingen van de Tungurahua-vulkaan beschrijven, waarvan de vulkanische activiteit opnieuw begon in 1999. Rijd naar de prachtige en adembenemende "Avenue of the Waterfalls"; beginnend met een stop voor de Agoyan Hydro-elektrische Dam, en loop naar de lokale gemeenschap van "Río Blanco" om de schoonheid van het nevelwoud te waarderen. Steek de Pastaza River Canyon over met een kabelbaan die over een 500 meter lange kabel rijdt om de waterval "Manto de la Novia" te bezoeken, leer alles over de levensstijl van de lokale bevolking en maak een wandeling naar de rivier. Stop bij het uitkijkpunt van de waterval "San Jorge" en herstel energie met een smakelijke lunch. Bezoek de wereldberoemde Devil's Cauldron of "Pailón del Diablo"-waterval en bekijk een deel van de vegetatie van de Amazone. Kom ongeveer om 18.30 uur terug in Quito, na te hebben genoten van meer dan vier verschillende microklimaten op dezelfde dag.

Quito kookcursus

10. Quito kookcursus

Deze tour van een halve dag neemt je mee naar de lokale voedselmarkt in het historische centrum en naar een zeer gezellig restaurant in de buurt van de basiliek waar je je traditionele Ecuadoraanse gerechten bereidt. De Ecuadoraanse chef-kok gaat met je mee naar de markt en geeft uitleg over de endemische groenten en fruit. Loop daarna de vijf blokken terug naar het restaurant. Begin je les op de binnenplaats in Spaanse stijl van het koloniale huis. Voordat de kookles begint, krijg je een koksmuts, een schort en een mini-receptenboek met de 3 gerechten die je gaat koken. Deze recepten die je gaat koken zijn traditionele Ecuadoraanse gerechten: Locro Quietño, Encocado en een Chocoladesoep, gekozen omdat de gebruikte ingrediënten over de hele wereld te vinden zijn. Daarom kun je het koken als je thuis bent voor je familie en vrienden. Tijdens de kookles word jij de kok. Je schilt, snijdt, kruidt en mixt de ingrediënten tijdens de les. De chef-kok zal je begeleiden en naarmate de kookles zich ontwikkelt, zullen ze verdere uitleg geven, meer details over de geschiedenis van elk gerecht en de oorsprong van wat je aan het bereiden bent. Als je klaar bent met koken, proef je je zelfgemaakte gerechten op een unieke plek, de patio van een koloniaal huis. De kookles wordt afgesloten met een applaus voor alle deelnemers.

Sitemap Ecuador

Wil je alle activiteiten in Ecuador ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ecuador

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 748 beoordelingen

De reis naar Cotopaxi en Quilotoa was een van de ervaringen die ik het leukst vond in Ecuador. De kwaliteit en vriendelijkheid van de gidsen, vooral de lokale gids in Cotopaxi was uitzonderlijk!!! Ik heb veel geleerd en heb echt genoten van de rit. We hadden het geluk om de heldere Cotopaxi te zien, dus we moesten heel vroeg aankomen.

Dit is een geweldige excursie die ik voor de 2e x heb geboekt. Je gaat naar twee fantastische locaties, waar het weer weliswaar mee moet zitten. De dag is goed in elkaar gezet en krijgt veel informatie over Ecuador in het algemeen en het gebied waar je doorheen reist die dag. Een absolute aanrader!!

Geweldige ervaring voor diegenen die snel enkele vulkanen in Ecuador willen verkennen. Gids had veel kennis van de lokale fauna en flora, evenals de betekenis van de namen van vulkanen, verhalen en ervaringen in de regio.

Volledige rondleiding. Het komt overeen met het zien van beide vulkanen die prachtig zijn. Je moet je bewust zijn van het weer, omdat dit het zicht kan beïnvloeden. Erg aardig onze gids Daniel?

Zeer goede ondersteuning voor alle vragen, ongecompliceerd, ook beschikbaar via WhatsApp en zeer betrouwbaar. Gids zeer bekwaam en behulpzaam. Guncha