Belevingen in
Edam

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Edam: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Amsterdam: dagexcursie Zaanse Schans, Edam & Marken

1. Vanuit Amsterdam: dagexcursie Zaanse Schans, Edam & Marken

Dompel jezelf onder in de cultuur van Nederland op deze bijzondere tour naar de pareltjes van het Nederlandse platteland. De tour begint op het Centraal Station in Amsterdam, van waaruit je naar de eerste bestemming van de dag gaat: de   Zaanse   Schans. Breng wat tijd door om de typisch Nederlandse windmolens van de stad te bewonderen en leer meer over hoe ze vandaag de dag nog worden gebruikt. Vervolgens rijd je naar het   Waterland gebied om bij de tweede bestemming van de tour te komen: Edam. Loop rond de historische bezienswaardigheden van de stad, waaronder het stadsplein waar vroeger de beroemde kaasmarkt plaatsvond. Ga dan naar   Volendam   om een lokale kaasproducent te bezoeken en te leren over de productie van Goudse en Edammer kaas van de kaasmeester. Ga dan richting een klompenmakerij om de geheimen van deze typisch Nederlandse schoen te ontrafelen. Vervolgens reis terug in de tijd naar de 17e eeuw als je dwaalt langs de vissershuisjes in   Marken en dit typische vissersdorp verkent.

Amsterdam: bustour Zaanse Schans, Edam, Volendam & Marken

2. Amsterdam: bustour Zaanse Schans, Edam, Volendam & Marken

Vertrek vanuit Amsterdam in een luxe bus tijdens deze Spaanstalige tour van 8 uur in een kleine groep en verlaat de stad in noordelijke richting om de historische molens van de Zaanse Schans te zien aan de oevers van rivier de Zaan. Verken de traditionele huizen uit de 17e eeuw en zie prachtig bewaard gebleven molens die onderdeel zijn van het industriële erfgoed van Nederland. Breng daarna een bezoek aan Edam, een mooi plaatsje dat wereldwijd bekend is vanwege de kaas die er gemaakt wordt. Ga voor het einde van de dag ook nog naar Volendam en Marken en kom onderweg langs allerlei polders, die ooit onder de zee lagen. Wandel door de smalle straatjes langs kleurrijke huizen en bezoek de havens vol vissersboten. Je krijgt wat vrije tijd om souvenirs op de kop te tikken en de lokale visspecialiteiten te proeven. Terug in Amsterdam word je afgezet bij het trefpunt.

Amsterdam: dagtrip Volendam, Edam, & Zaanse Schans

3. Amsterdam: dagtrip Volendam, Edam, & Zaanse Schans

Laat Amsterdam voor een halve dag achter je met deze tour over het Nederlandse platteland. Leun achterover en reis comfortabel in een touringcar naar het landelijke dorpje Edam. Maak een wandeling door de gezellige straten. Onderweg naar Volendam stop je voor een bezoek aan een oude kaasboerderij, waar je kunt zien hoe echte Nederlandse kaas wordt gemaakt. Proef een aantal van deze heerlijke kazen. Bij aankomst in Volendam volg je je gids door de kronkelende straatjes van het vissersdorp. Kom meer te weten over hoe deze bruisende plaats die ooit als haven functioneerde voor naburig Edam. Neem wat vrije tijd om te lunchen. Vervolgens bezoek je het molendorp Zaanse Schans. Deze molens werden ooit gebruikt om kruiden, verf, hout, olie, cacaopoeder en vele andere dingen te malen, maar zijn vandaag de dag nog steeds in gebruik. Sommige zijn nu musea waar je van alles te weten komt over het malen. Breng daarna een bezoek aan een klompenmakerij en zie hoe antieke machines worden gebruikt om traditionele klompen te maken. Ga vervolgens een windmolen in, bekijk alle mechanismen en betreed het platform voor een memorabel uitzicht op de omgeving.  Onderweg terug naar Amsterdam kun je terugkijken op een leuk en leerzaam uitstapje naar het Hollandse platteland.

Amsterdam: excursie Volendam, Edam en windmolens met gids

4. Amsterdam: excursie Volendam, Edam en windmolens met gids

Ontsnap uit de Amsterdamse drukte en maak een tour van een halve dag door het Hollandse platteland. Je begint met een rit van 20 minuten naar het dorpje Zaanse Schans aan de oever van de Zaan. Zaanse Schans staat vol goed bewaarde 18de en 19de-eeuwse architectuur, waaronder meerdere functionele windmolens. Traditionele ambachtslieden demonstreren hun werk, zoals een klompenmaker die typisch Nederlandse klompen vervaardigt. Je hebt wat vrije tijd om het dorpje op eigen voet te verkennen voordat je verderreist door de Beemsterpolders. De volgende halte is Edam, ook wel de parel van de Zuiderzee genoemd. Aan de rustige straten en grachten zie je prachtige 17de-eeuwse gebouwen zoals de Carillontoren, de Grote Kerk en het stadhuis. Het beroemdste gebouw in Edam is de Kaaswaag, waar 's zomers op woensdag nog altijd Edammer kaas wordt verkocht. Na een wandeling door het historische stadje heb je de mogelijkheid om te zien hoe de wereldberoemde Edammer kaas wordt gemaakt in een kaasboerderij in de buurt. Natuurlijk krijg je ook een hapje te proeven! Dit typische vissersdorp, met zijn drukke haven, was al in 1875 een belangrijke toeristische attractie. Mensen kwamen van heinde en verre om de kleine gebouwen en huizen, evenals de lokale inwoners met hun traditionele klederdracht te zien. Het is de perfecte plek om souvenirs te kopen en een foto van jezelf te laten maken in Hollandse klederdracht. Je gids neemt je mee op een wandeling door de oudste delen van de stad, waar je in een doolhof van kronkelende straatjes bezienswaardigheden als de Sint-Vincentiuskerk, de houten Stolphoevekerk en de Visafslag tegenkomt.

Volendam: E-bike verhuur met voorgestelde plattelandsroute

5. Volendam: E-bike verhuur met voorgestelde plattelandsroute

Vertrekken vanuit de oude haven in Volendam op je e-bike om meerdere dorpen te verkennen. Langs de route ziet u een prachtige windmolen, veel weilanden, talloze koeien en schapen, en u steekt de beroemde Nederlandse dijken over. Vanuit Volendam kun je om advies vragen over welke dorpen je graag zou willen bezoeken met je E-bike. Binnen een uur kunt u gemakkelijk Edam bezoeken, een bijna 800 jaar oude stad ten noorden van Volendam. Edam staat bekend om zijn rustige smalle steegjes en kleine grachten, de prachtige façades van de gezellige huizen en de unieke kleine boetieks. Ook Edam staat bekend om zijn kaasmarkt waar bezoekers verschillende kazen kunnen proeven en kopen. Een andere stad, Monnickendam, kan ook worden bezocht in slechts een uur fietsen. Als u wandelt of rondvaart in het oude centrum van Monnickendam, voelt het alsof u terug bent gegaan in de tijd. Als u meer tijd te besteden heeft, wordt het sterk aangeraden om van Volendam naar Monnickendam en van Monnickendam naar het voormalige eiland Marken te gaan. Marken is een prachtig stadje met mooie bruggen over de kleine grachten en hele mooie houten gevels.

Amsterdam: Go City All-Inclusive Pass met 25 attracties

6. Amsterdam: Go City All-Inclusive Pass met 25 attracties

Geniet van onbeperkte toegang tot meer dan 25 van de populairste attracties van Amsterdam met een stadspas voor 1, 2, 3 of 5 dagen. Ga op rondleidingen door Rotterdam en Den Haag, ontdek wereldberoemde collecties historische kunst en bewonder de stad vanaf de grachten tijdens een rondvaart. Toon eenvoudig uw pas op uw telefoon en gebruik de digitale gids om u te helpen bij het plannen van uw reisroute en bij het maken van reserveringen indien nodig. Er is voor elk wat wils met meer dan 25 attracties, waaronder de Heineken Experience en Keukenhof. Attracties: Heineken Experience (reserveren verplicht) Rijksmuseum Dit is Nederland Moco-museum A'DAM Lookout Keukenhof met rondvaart (reserveren verplicht) Cruise met 100 hoogtepunten Rondleiding Rotterdam, Delft en Den Haag Tour de BonTon Royal Experience - Royal Coster Diamonds Keukenhof rondleiding Johan Cruijff Stadion tour Zaanse Schans-rondleiding (reserveren verplicht) Bustour Keukenhof (reserveren verplicht) Waterfiets van 1 uur MacBike-fietsverhuur Woonbootmuseum Kasteel Muiderslot Diamant Museum Amsterdam Pannenkoeken Amsterdam Joods Cultureel Kwartier Amsterdams Pijpenmuseum House of Bols cocktailervaring Amsterdam Tulpenmuseum Busexcursie Volendam, Edam en windmolens (reserveren verplicht) Tony Chocolonely Superstore

Vanuit Amsterdam: Tour dorpen en windmolens

7. Vanuit Amsterdam: Tour dorpen en windmolens

De eerste stop op deze 8-uur durende reis vanuit Amsterdam zijn de windmolens op de Zaanse Schans. Ga door naar de regio Waterland en bezoek de dorpen Edam, Volendam en Marken. Je gids zal je vertellen over de geschiedenis van elke plaats en de kerken en traditionele huizen van de 15e eeuw. Bezoek een fabriek waar de in dit deel van het land populaire klompen worden gemaakt. Leer hoe ze ook wereldberoemde Nederlandse kazen produceren. Breng wat vrije tijd door met genieten van een maaltijd (niet inbegrepen in de tourprijs), voordat u rond 17:30 uur terugkeert naar Amsterdam.

Amsterdam: plattelandstour van een hele dag

8. Amsterdam: plattelandstour van een hele dag

Kies tussen een aanpasbare privétour of een kleine groepsreis voor een hoogwaardige ervaring tegen een betaalbare prijs. Hoe dan ook, u ontdekt het schilderachtige Nederlandse platteland en rijdt graag over kronkelende landweggetjes. Beklim de dijken en bewonder het uitzicht op het water beneden. De lokale gids zal de geschiedenis uitleggen van het ingewikkelde kanaalsysteem dat is gebouwd om de mensen tegen de zee te beschermen. Bezoek enkele van de lokale pareltjes, zoals Broek in Waterland, of Edam en Volendam en maak foto's van oude windmolens en het grazende vee. Bezoek een kaasboerderij en leer hoe de beroemde Nederlandse kaas wordt gemaakt. Proef enkele heerlijke monsters voordat je doorgaat naar een klompenfabriek om te zien hoe het is om in traditionele houten klompen te lopen. Pauzeer onderweg om te genieten van een kopje thee of koffie met een heerlijke Hollandse traktatie.

Volendam: E-Fatbike Verhuur

9. Volendam: E-Fatbike Verhuur

Vertrek vanuit de oude haven in Volendam op je super coole E-Fatbike om meerdere dorpen te verkennen. Langs de route ziet u een prachtige molen, veel weilanden, een ontelbaar aantal koeien en schapen en u steekt de beroemde Nederlandse dijken over. Je vaart bovenop de dijk, zodat je het meer, de Gouwzee, kunt zien (en er zelfs in kunt duiken!). Je kunt ook meters onder zeeniveau langs de dijk fietsen om te ervaren hoe de Nederlandse bewoners achter de dijken leven. Vanuit Volendam kun je kiezen of geadviseerd worden welke dorpen je zou willen bezoeken met je E-Fatbike. Binnen een uur kunt u perfect Edam bezoeken, een bijna 800 jaar oude stad ten noorden van Volendam. Edam staat bekend om zijn rustige smalle steegjes en kleine grachten, de prachtige façades van de gezellige huizen en de unieke kleine boetieks. Ook Edam staat bekend om zijn kaasmarkt waar bezoekers een gevarieerd aantal kazen kunnen proeven en kopen. Ook een andere stad, die Monnickendam wordt genoemd, kan in slechts één uur worden bezocht. Als u wandelt of rondvaart in het oude centrum van Monnickendam, voelt het alsof u teruggaat in de tijd. Langs de straten zie je de prachtige huizen gemaakt van licht bronzen baksteen. Ook de oude haven met zijn mooie schepen en gezellige terrasjes is absoluut een bezoekje waard. Een absoluut hoogtepunt in Monnickendam is de bierbrouwerij, waar u kunt zien waar en hoe het bier wordt gebrouwen, waar u de zelfgemaakte worst kunt proeven en kunt genieten van het mooie terras aan het water. Als u meer tijd over hebt om te spenderen, is het ten zeerste aan te raden om een rondreis te maken van Volendam naar Monnickendam en van Monnickendam naar het voormalige eiland Marken. Marken is een prachtig stadje met mooie bruggen over de kleine grachten en echt mooie houten gevels. Omdat het eiland alleen bereikt kan worden door de 10 kilometer lange dijk, is het stadje omgeven door water waar het weer echt duidelijk wordt hoe Nederlanders te maken hebben met leven onder zeeniveau. Vanaf Marken is het mogelijk om de boot terug te nemen naar Volendam. De Volendam-Marken Express vertrekt elke 30 minuten van Marken naar Volendam en het is mogelijk om uw E-bike op het schip te brengen. Na een cruise van 30 minuten bent u terug in Volendam, waar u onder de dijk terug naar het verhuurbedrijf kunt rijden om uw E-Fatbike terug te brengen.

Amsterdam: Amsterdam & Regio Travel Ticket voor 1-3 dagen

10. Amsterdam: Amsterdam & Regio Travel Ticket voor 1-3 dagen

Reis gemakkelijk in Amsterdam en omgeving door een Amsterdam & Regio Travel Ticket te kopen (ARTT).  Je kunt met de ARTT onbeperkt met de trein (2e klas) reizen tussen een van de volgende stations in Amsterdam en de regio Amsterdam: Amsterdam Amstel, Amsterdam Bijlmer ArenA, Amsterdam Centraal station, Amsterdam Holendrecht, Amsterdam Lelylaan, Amsterdam Muiderpoort, Amsterdam RAI, Amsterdam Sciencepark, Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Zuid, Duivendrecht, Schiphol Amsterdam Airport, Halfweg-Zwanenburg, Haarlem, Haarlem Spaarnwoude, Overveen, Zandvoort aan Zee, Zaandam, Zaandam Kogerveld, Purmerend Weidevenne, Purmerend, Purmerend Overwhere, Koog aan de Zaan, Zaandijk Zaanse Schans, Hoofddorp, Diemen, Weesp, Almere Poort, Almere Centrum, Almere Muziekwijk, Almere Parkwijk, Almere Buiten, Almere Oostvaarders, Lelystad Centrum, Diemen Zuid, Naarden-Bussum, Hilversum, Hilversum Mediapark, Hilversum Sportpark, Bloemendaal, Santpoort Zuid, Santpoort Noord, Driehuis, Uitgeest en Beverwijk. Het ticket is ook geldig op alle trams, bussen, nachtbussen, metro's en veerboten van het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB, EBS en Connexxion in Amsterdam en de regio Amsterdam inclusief de Amsterdam Airport Express Bus 397 en N97 (uitgevoerd door Connexxion). Tijdens het Keukenhofseizoen is dit ticket geldig: Van Amsterdam (Europaplein) naar de Keukenhof met buslijn 852 van Arriva. Van Schiphol naar de Keukenhof met buslijn 858 van Arriva. Van station Hoofddorp naar de Keukenhof met buslijn 859 van Arriva. Van station Haarlem naar de Keukenhof met buslijn 50 van Connexxion.

Veelgestelde vragen over Edam

Welke topattracties zijn een must-see in Edam?

De topattracties in Edam zijn:

Welke tours in Edam nemen aanvullende Covid-19-maatregelen?

Deze belevingen in Edam nemen aanvullende Covid-19-maatregelen:

Plan je bezoek

 • Hoeveel dagen heb je nodig in Edam?

  Je kunt de attracties van Edam in een dag zien, maar misschien wil je ontsnappen aan de stadsdrukte of heb je gewoon eens zin in iets anders. Blijf dan een paar dagen en verken het Noord-Hollandse landschap.

 • Vervoer

  De bezienswaardigheden in het stadshart zijn gemakkelijk te belopen, en je kunt ook een fiets huren.
  Als je vanuit Amsterdam komt, brengen bus 110 en 316 je naar Volendam, wat naast Edam ligt.

 • Waar slaap je in Edam?

  In het hart van Edam kun je slapen, en als daar geen plek is, is Volendam maar 2,5 kilometer verwijderd.

Goed om te weten

 • Taal
  Nederlands en veel Engels
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +31
 • De beste periode voor een bezoek
  In juli en augustus heb je de meeste kans op warm weer, en dat zijn ook de maanden waarin de boeren hun kazen op traditionele wijze naar de markt rollen.

Sitemap Edam

Wil je alle activiteiten in Edam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Edam

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 5.992 beoordelingen

Het werkte allemaal heel goed. Het was heel gemakkelijk om de tickets met de voucher op te halen bij de automaten in de bagagehal van de luchthaven.

Zeer leuk om als nederlander, info te krijgen over Nederland , zoals buitenlanders die krijgen. Leuke gids en goede chauffeur. Leuke excursie.

Reis gemakkelijk met elke vorm van openbaar vervoer. Sterk aanbevolen, want de infrastructuur is geweldig.

Stap bijna overal in waar je maar wilt zonder je zorgen te maken over een geldig ticket

de gids is fantastisch, alles is interessant om te zien en mooi?