Edam
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Edam

Bekijk alle tours en activiteiten in Edam

De 7 beste activiteiten in Edam

Kaas, grachten en kinderkopjes: Edam is net een Hollandse ansichtkaart. De Kaasmarkt, in juli en augustus van 10:30 tot 00:30 uur is een niet te missen uitje!

Foto: Defence Line Amsterdam @Flickr (CC BY 2.0)

Vesting

De vesting Edam was ooit deel van de ring vestingen rond Amsterdam. Ooit werd 'fort Edam' bemand door 255 met negen geweren en vijf kanonnen.

Kaasmarkt

Van de 16e eeuw tot 1922, gingen lokale boeren naar de Kaasmarkt om hun waar aan de man te brengen. Op een gegeven moment werden op de markt 250.000 kazen per jaar verkocht!

Kaasproeven

Ga naar de Kaaswaag om het zalige zuivelproduct te proeven. Belegen Edammer, zo zul je merken, heeft een wat zoutige smaak, waar jongere varianten een nootachtige toets hebben.

Edams Museum

Het museum aan het Damplein is verdeeld over twee locaties: het Stadhuis en het koopmanshuis, het oudste bakstenen huis in de stad.

Grote Kerk (St. Nicolaaskerk)

Dit is één van de grootste kerken in Nederland, met prachtige beeltenissen in glas-in-lood.

Land van molens

Spring op de fiets en ga op verkenning op het platteland! Je kunt bijvoorbeeld een uurtje fietsen naar Zaanse Schans met haar 8 windmolens.

Schuitje varen door Holland

Meerdere touroperators bieden comfortabele reizen op passagiersschepen die je door 's lands wateren voeren en onderweg stoppen bij verschillende plaatsjes.

Edam: Plan uw bezoek

Hoeveel dagen heb je nodig in Edam?

Je kunt de attracties van Edam in een dag zien, maar misschien wil je ontsnappen aan de stadsdrukte of heb je gewoon eens zin in iets anders. Blijf dan een paar dagen en verken het Noord-Hollandse landschap.

Vervoer

De bezienswaardigheden in het stadshart zijn gemakkelijk te belopen, en je kunt ook een fiets huren. Als je vanuit Amsterdam komt, brengen bus 110 en 316 je naar Volendam, wat naast Edam ligt.

Waar slaap je in Edam?

In het hart van Edam kun je slapen, en als daar geen plek is, is Volendam maar 2,5 kilometer verwijderd.

Tips & informatie

 • Taal
  Nederlands en veel Engels
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +31
 • De beste periode voor een bezoek
  In juli en augustus heb je de meeste kans op warm weer, en dat zijn ook de maanden waarin de boeren hun kazen op traditionele wijze naar de markt rollen.

Activiteiten in Edam

Sitemap Edam

Wil je alle activiteiten in Edam ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Edam
4.8
Gebaseerd op 87 beoordelingen van GetYourGuide-klanten