Kies data

Dingen om te doen Edam

Edam: De beste dingen die je niet wil missen

Amsterdam: bustour Zaanse Schans, Edam, Volendam & Marken

1. Amsterdam: bustour Zaanse Schans, Edam, Volendam & Marken

Bezoek de Zaanse Schans, Edam, Volendam en Marken tijdens een bustour met gids vanuit Amsterdam. Bewonder de beroemde molens van de Zaanse Schans, woon een demonstratie klompen maken bij en proef Edammer en Goudse kaas. Vertrek in een luxe bus uit Amsterdam voor een spannende tour, en bezoek de historische windmolens van de Zaanse Schans aan de oevers van de rivier de Zaan, ten noorden van Amsterdam. Verken de traditionele huizen uit de 17e eeuw en zie prachtig bewaard gebleven molens die onderdeel zijn van het industriële erfgoed van Nederland. Breng daarna een bezoek aan Edam, een mooi plaatsje dat wereldwijd bekend is vanwege de kaas die er wordt gemaakt. Geniet van een kaasproeverij en een spannende klompendemonstratie. Ga voor het einde van de dag ook nog naar Volendam en Marken en kom onderweg langs allerlei polders, die ooit onder de zee lagen. Wandel door de smalle straatjes langs kleurrijke huizen en bezoek de havens vol vissersboten. Je hebt ook wat vrije tijd om souvenirs op de kop te tikken en de lokale visspecialiteiten te proeven. Terug in Amsterdam word je afgezet bij het trefpunt.

Amsterdam: dagtrip Volendam, Edam, & Zaanse Schans

2. Amsterdam: dagtrip Volendam, Edam, & Zaanse Schans

Laat Amsterdam voor een halve dag achter je met deze tour over het Nederlandse platteland. Leun achterover en reis comfortabel in een touringcar naar het landelijke dorpje Edam. Maak een wandeling door de schilderachtige straten van Edam. Onderweg naar Volendam stop je bij een oude kaasboerderij en kun je zien hoe authentieke Nederlandse kaas wordt gemaakt. Proef een aantal van deze heerlijke kazen. Bij aankomst in Volendam volg je de gids door de kronkelende straatjes van het vissersdorp. Kom meer te weten over hoe deze bruisende plaats die ooit als haven functioneerde voor naburig Edam. Neem wat vrije tijd om te lunchen. Vervolgens bezoek je het molendorp Zaanse Schans. Deze molens werden ooit gebruikt om kruiden, verf, hout, olie, cacaopoeder en vele andere dingen te malen, maar zijn vandaag de dag nog steeds in gebruik. Sommige zijn nu musea waar je van alles te weten komt over het malen. Breng daarna een bezoek aan een klompenmakerij en zie hoe antieke machines worden gebruikt om traditionele klompen te maken. Onderweg terug naar Amsterdam kun je terugkijken op een leuk en leerzaam uitstapje naar het Hollandse platteland.

Vanuit Amsterdam: dagexcursie Zaanse Schans, Edam & Marken

3. Vanuit Amsterdam: dagexcursie Zaanse Schans, Edam & Marken

Dompel jezelf onder in de cultuur van Nederland op deze bijzondere tour naar de pareltjes van het Nederlandse platteland. De tour begint op het Centraal Station in Amsterdam, van waaruit je naar de eerste bestemming van de dag gaat: de   Zaanse   Schans. Breng wat tijd door om de typisch Nederlandse windmolens van de stad te bewonderen en leer meer over hoe ze vandaag de dag nog worden gebruikt. Vervolgens rijd je naar het   Waterland gebied om bij de tweede bestemming van de tour te komen: Edam. Loop rond de historische bezienswaardigheden van de stad, waaronder het stadsplein waar vroeger de beroemde kaasmarkt plaatsvond. Ga dan naar   Volendam   om een lokale kaasproducent te bezoeken en te leren over de productie van Goudse en Edammer kaas van de kaasmeester. Ga dan richting een klompenmakerij om de geheimen van deze typisch Nederlandse schoen te ontrafelen. Vervolgens reis terug in de tijd naar de 17e eeuw als je dwaalt langs de vissershuisjes in   Marken en dit typische vissersdorp verkent.

Marken, Voldendam en Edam: daguitstap vanuit Amsterdam

4. Marken, Voldendam en Edam: daguitstap vanuit Amsterdam

Geniet van een schilderachtige dagvullende bustour door Noord-Holland en ontdek een charmant landschap vol windmolens, grachten, pittoreske dorpen en lokale inwoners in traditionele klederdracht. De dagvullende tour vertrekt vanuit Amsterdam en voert onder andere naar het kleine vissersdorp Marken, dat bekend is omdat de traditionele Nederlandse cultuur er goed bewaard gebleven is. Je gids neemt je mee op een wandeling door de straten vol kleurrijke huisjes. Je bezoekt ook een klompenmakerij, waar je bij een demonstratie te zien krijgt hoe klompen gemaakt worden. Ga daarna aan boord van de Marken Express en vaar naar Volendam. Geniet onderweg van gratis koffie met gebak en van uitzicht over het IJsselmeer. Bij aankomst in Volendam heb je wat vrije tijd waarin je de winkeltjes van het vissersdorp kunt verkennen, of misschien zelfs een traditioneel kostuum aan kunt trekken voor een souvenirfoto. Er is ook een proeverij bij een traditionele Hollandse kaasmakerij in Volendam. Verzamel daarna weer om samen te lunchen bij een restaurant op de dijk. Ga verder naar het hart van Noord-Holland en bezoek het kleine stadje Edam, waar je getrakteerd wordt op een proeverij zodat je kunt genieten van de smaken van de wereldberoemde Edammer kaas. Hoor het verhaal van het voormalige scheepswerf en zie de Grote Kerk, letterlijk de grootste kerk van Nederland, terwijl je door de met kasseien beslagen straatjes wandelt. De laatste bestemming van de tour is het openluchtmuseum Zaanse Schans, waar een geweldige verzameling historische windmolens sinds de 18e eeuw bewaard is gebleven. Betreed één van de windmolens om meer te weten te komen over dit symbool van Nederlandse industriële architectuur. Bewonder daarna de pittoreske huisjes, houten schuren en schilderachtige weides van Noord-Holland op de weg terug naar Amsterdam aan het einde van de tour.

Vanuit Amsterdam: begeleide dagtour Charm of Holland met lunch

5. Vanuit Amsterdam: begeleide dagtour Charm of Holland met lunch

Verken het Nederlandse platteland zonder haast De beste manier om het Nederlandse platteland te zien, is door zonder haast de mooiste plekjes van traditioneel Nederland te bezoeken. Met deze tour bezoekt u de pittoreske stadjes Volendam, Zaanse Schans, Edam en Marken. In elke stad begeleidt uw gids u tijdens begeleide wandelingen en geeft u boeiende informatie over de bezienswaardigheden. Traditioneel Holland op zijn best Ontdek waar het in Nederland om draait en beleef plezier aan deze bijzondere dagexcursie. Tijdens uw bezoeken ontdekt u in elk van de steden de oer-Hollandse gebruiken. Als je bijvoorbeeld de Zaanse Schans bezoekt, zie je de wereldberoemde antieke windmolens die nog steeds in gebruik zijn en heb je de mogelijkheid om er een binnen te gaan, waar een molenaar je laat zien hoe het allemaal werkt. Op het voormalige eiland Marken geeft een van de weinige overgebleven professionele klompenmakers een demonstratie met een antieke stoommachine en kunt u een authentiek Markers huis uit de jaren 40 bezoeken. In de haven van Marken of Volendam schuif je aan voor de lunch in een traditioneel visrestaurant. De tweegangenlunch bestaat uit twee soepopties en een hoofdgerecht met vis, kip of groenten. Om tussen Marken en Volendam te reizen, stapt u niet meer in de bus. In plaats daarvan stap je aan boord van de lokale veerboot voor een rondvaart over het IJsselmeer. In het pittoreske dorpje Volendam bezoekt u de Kaasmakerij voor een demonstratie kaasmaken en een wijn- en kaasproeverij. En bij een bezoek aan een ambachtelijke bakkerij hoort een demonstratie van het maken van heerlijke stroopwafels en het proeven van een ongelooflijk lekkere stroopwafellikeur. Terwijl je door deze traditionele plekken loopt, zie je de kleurrijke kostuums van de lokale bevolking en ervaar je de cultuur. In elk van de steden zijn er mogelijkheden om souvenirs te kopen, zoals klompen, keramiek, tulpen en nog veel meer. Geweldige plattelandstour! De Charme van Holland Tour is een van de meest complete plattelandstours die wij aanbieden. Ontsnap aan de drukte en ga de stad uit met deze leuke en ontspannende plattelandstour. Deze rondreis door het oer-Holland is zeker een aanrader tijdens je vakantie in Nederland, zeker als je er de tijd voor wilt nemen. Koop hier je Dutch Countryside Tour tickets voor een geweldige ervaring!

Amsterdam: Amsterdam & Regio Travel Ticket voor 1-3 dagen

6. Amsterdam: Amsterdam & Regio Travel Ticket voor 1-3 dagen

Reis gemakkelijk in Amsterdam en omgeving door een Amsterdam & Regio Travel Ticket te kopen (ARTT).  Je kunt met de ARTT onbeperkt met de trein (2e klas) reizen tussen een van de volgende stations in Amsterdam en de regio Amsterdam: Amsterdam Amstel, Amsterdam Bijlmer ArenA, Amsterdam Centraal station, Amsterdam Holendrecht, Amsterdam Lelylaan, Amsterdam Muiderpoort, Amsterdam RAI, Amsterdam Sciencepark, Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Zuid, Duivendrecht, Schiphol Amsterdam Airport, Halfweg-Zwanenburg, Haarlem, Haarlem Spaarnwoude, Overveen, Zandvoort aan Zee, Zaandam, Zaandam Kogerveld, Purmerend Weidevenne, Purmerend, Purmerend Overwhere, Koog aan de Zaan, Zaandijk Zaanse Schans, Hoofddorp, Diemen, Weesp, Almere Poort, Almere Centrum, Almere Muziekwijk, Almere Parkwijk, Almere Buiten, Almere Oostvaarders, Lelystad Centrum, Diemen Zuid, Naarden-Bussum, Hilversum, Hilversum Mediapark, Hilversum Sportpark, Bloemendaal, Santpoort Zuid, Santpoort Noord, Driehuis, Uitgeest en Beverwijk. Het ticket is ook geldig op alle trams, bussen, nachtbussen, metro's en veerboten van het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB, EBS en Connexxion in Amsterdam en de regio Amsterdam inclusief de Amsterdam Airport Express Bus 397 en N97 (uitgevoerd door Connexxion). Tijdens het Keukenhofseizoen is dit ticket geldig: Van Amsterdam (Europaplein) naar de Keukenhof met buslijn 852 van Arriva. Van Schiphol naar de Keukenhof met buslijn 858 van Arriva. Van station Hoofddorp naar de Keukenhof met buslijn 859 van Arriva. Van station Haarlem naar de Keukenhof met buslijn 50 van Connexxion.

Privédagtocht naar Marken, Volendam en Edam

7. Privédagtocht naar Marken, Volendam en Edam

Verken het prachtige Nederlandse platteland met deze dagtocht vanuit Amsterdam. Je ontmoet je lokale gids bij je hotel in Amsterdam, waarna je een 45 minuten durende, schilderachtige rit naar het eiland Marken maakt. Wandel door de pittoreske straten van Marken en geniet van het prachtige uitzicht over het Markermeer. Vervolgens bezoek je een klein lokaal museum en ontdek je hoe de bevolking van Marken vroeger leefde. Je vervolgt je tour met een mooie, 30 minuten durende boottocht over het meer naar Volendam. Daar geniet je van een korte wandeling door het beroemde vissersdorp. Loop door het labyrint, zie de unieke Visafslag en bezoek een lokale kaaswinkel waar je enkele lokale kaassoorten kunt proberen. Na wat vrije tijd in Volendam vertrek je richting je volgende bestemming: het charmante middeleeuwse dorp Edam. Bezoek het voormalige stadhuis van Edam, de drijvende kelder en het oudste houten huis in het dorp. Daarna reis je met een lokale bus terug naar Amsterdam en neem je afscheid van het prachtige, Nederlandse platteland.

Vanuit Amsterdam: dorpen en windmolens en panoramische rondleiding

8. Vanuit Amsterdam: dorpen en windmolens en panoramische rondleiding

De dagtocht begint met een prachtige panoramische tour door het centrum van Amsterdam vanuit de bus, met de meest iconische plekken buiten het stadscentrum. Na dit panoramische uitzicht in Amsterdam, zijn de windmolens op de Zaanse Schans de eerste stop op deze 8-uur durende reis vanuit Amsterdam. Ga verder naar de regio Waterland en bezoek de dorpen Edam, Volendam en Marken. Je gids vertelt je over de geschiedenis van elke plaats en de kerken en traditionele huizen uit de 15e eeuw. Bezoek een fabriek waar de in dit deel van het land populaire klompen worden gemaakt. Leer ook hoe ze wereldberoemde Nederlandse kazen produceren. Breng een deel van je vrije tijd door met genieten van een maaltijd (niet inbegrepen in de tourprijs), voordat je rond 17.30 uur terugkeert naar Amsterdam.

Volendam: e-bike verhuur met voorgestelde plattelandsroute

9. Volendam: e-bike verhuur met voorgestelde plattelandsroute

Vertrek vanaf de oude haven in Volendam op je E-bike om meerdere dorpen te verkennen. Onderweg ziet u een prachtige molen, veel weilanden, talloze koeien en schapen en steekt u de beroemde Nederlandse dijken over. Vanuit Volendam kunt u advies vragen welke dorpen u met uw E-bike wilt bezoeken. Binnen een uur bent u zo in Edam, een bijna 800 jaar oude stad ten noorden van Volendam. Edam staat bekend om zijn rustige smalle steegjes en grachten, de prachtige gevels van de knusse huisjes en de unieke kleine boetiekjes. Ook staat Edam bekend om zijn kaasmarkt waar bezoekers diverse kazen kunnen proeven en kopen. Ook een andere stad, Monnickendam, is in slechts een uur fietsen te bereiken. Als je door het oude centrum van Monnickendam wandelt of rondvaart, waan je je even terug in de tijd. Als je meer tijd te besteden hebt, is het een echte aanrader om van Volendam naar Monnickendam en van Monnickendam naar het voormalige eiland Marken te gaan. Marken is een prachtige stad met mooie bruggen over de kleine grachten en hele mooie houten gevels. Waarom uw voertuigen boeken bij Rent & Event? Veiligheid staat voorop! Voordat we u op pad sturen, zorgen we ervoor dat u precies het juiste voertuig voor uw comfort heeft, of het nu een fiets of een elektrisch voertuig is. Als je het gevoel hebt dat je met een helm moet fietsen, laat het ons weten en wij zorgen ervoor dat je er een hebt. Onze deskundige medewerkers zorgen ervoor dat u weet hoe u met het door u gekozen voertuig moet werken en laten u er eerst op rijden om er zeker van te zijn dat u er vertrouwd mee bent en weet hoe het werkt. We hebben verschillende routes om uit te kiezen waar je gemakkelijk op eigen gelegenheid op uit kunt trekken. Scan de code en de route wordt geopend in Googlemaps. (Zorg ervoor dat uw kaarten zijn ingesteld op fiets en niet op auto voor routes). Duizenden mensen hebben dit gedaan en we hebben nog niet één persoon verloren. Wil je liever een rondleiding, dan kunnen we dat ook regelen. (gidsaanvragen moeten ruim van tevoren worden aangevraagd). Heeft u onderweg ondersteuning nodig of heeft u vragen? Vrees niet, want we zijn slechts een telefoontje verwijderd. Ons kantoor staat klaar om al uw vragen te beantwoorden of ondersteuning te bieden bij alles wat u nodig heeft.

Amsterdam: plattelandstour van een hele dag

10. Amsterdam: plattelandstour van een hele dag

Kies tussen een aanpasbare privétour of een kleine groepsreis voor een hoogwaardige ervaring tegen een betaalbare prijs. Hoe dan ook, u ontdekt het schilderachtige Nederlandse platteland en rijdt graag over kronkelende landweggetjes. Beklim de dijken en bewonder het uitzicht op het water beneden. De lokale gids zal de geschiedenis uitleggen van het ingewikkelde kanaalsysteem dat is gebouwd om de mensen tegen de zee te beschermen. Bezoek enkele van de lokale pareltjes, zoals Broek in Waterland, of Edam en Volendam en maak foto's van oude windmolens en het grazende vee. Bezoek een kaasboerderij en leer hoe de beroemde Nederlandse kaas wordt gemaakt. Proef enkele heerlijke monsters voordat je doorgaat naar een klompenfabriek om te zien hoe het is om in traditionele houten klompen te lopen. Pauzeer onderweg om te genieten van een kopje thee of koffie met een heerlijke Hollandse traktatie.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Andere belevenissen
  • Wateractiviteiten
  • Citycards
  • Privétours
13 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Edam

Wil je alle activiteiten in Edam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Edam

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 4.107 beoordelingen

Uitstekende wandeling naar de molens en de Nederlandse boerderij. Aanbevolen om een beetje uit het centrum te komen, ik raad het vroege ochtendschema aan. Kom eerder aan bij het ontmoetingspunt, aangezien het een beetje kost om daar te komen. De gidsen zijn uitstekend, erg vriendelijk en bezorgd dat iedereen het begrijpt. Speciale vermelding voor kaasliefhebbers, ze kunnen kopen voor een goede prijs en de proeverij is erg goed.

De gastheren waren geweldig; we hebben genoten van alle bezienswaardigheden; en we kregen Holland buiten Amsterdam te zien. Als ze een reis naar Delft of Kinderjik zouden aanbieden, zouden we die zeker nemen. Ik kan niet te snel lopen en ze hadden altijd een van de gidsen die achterbleef om mij en andere achterblijvers te controleren. Fantastische dag!

Toen ik op de luchthaven van AMS aankwam, kon ik geen machine vinden om mijn ticket te valideren. Ik ging net naar de treinkaartjesbalie (5 minuten lopen in de aankomsthal van de luchthaven), liet ze mijn QR-code zien en slaagde erin mijn fysieke tickets te bemachtigen. ,Handig en probleemloos gratis reiskaartje voor een volledige dag.

Uitstekende ervaring met de groep en het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de tour. Persoonlijk waardeer ik het werk van Diego de gids en Jaco de chauffeur. Altijd een goede energie, motivators de hele tijd, ze vullen je ook met geschiedenis. Zeer goede tour, ik raad het aan.

Bijzonders leuke dag beleef, ook al was het weer niet echt bijzonders goed heef onze gids Juan ons een fantastische dag bezorgd met een hoop humor en informatie over de locaties waar wij ons bevonden. Gracias por todo Juan!!