Kies data
Dingen om te doen

Edam

Edam: De beste dingen die je niet wil missen

Amsterdam: dagtrip Volendam, Edam, & Zaanse Schans

1. Amsterdam: dagtrip Volendam, Edam, & Zaanse Schans

Laat Amsterdam voor een halve dag achter je met deze tour over het Nederlandse platteland. Leun achterover en reis comfortabel in een touringcar naar het landelijke dorpje Edam. Maak een wandeling door de gezellige straten. Onderweg naar Volendam stop je voor een bezoek aan een oude kaasboerderij, waar je kunt zien hoe echte Nederlandse kaas wordt gemaakt. Proef een aantal van deze heerlijke kazen. Bij aankomst in Volendam volg je je gids door de kronkelende straatjes van het vissersdorp. Kom meer te weten over hoe deze bruisende plaats die ooit als haven functioneerde voor naburig Edam. Neem wat vrije tijd om te lunchen. Vervolgens bezoek je het molendorp Zaanse Schans. Deze molens werden ooit gebruikt om kruiden, verf, hout, olie, cacaopoeder en vele andere dingen te malen, maar zijn vandaag de dag nog steeds in gebruik. Sommige zijn nu musea waar je van alles te weten komt over het malen. Breng daarna een bezoek aan een klompenmakerij en zie hoe antieke machines worden gebruikt om traditionele klompen te maken. Ga vervolgens een windmolen in, bekijk alle mechanismen en betreed het platform voor een memorabel uitzicht op de omgeving.  Onderweg terug naar Amsterdam kun je terugkijken op een leuk en leerzaam uitstapje naar het Hollandse platteland.

Amsterdam: bustour Zaanse Schans, Edam, Volendam & Marken

2. Amsterdam: bustour Zaanse Schans, Edam, Volendam & Marken

Vertrek vanuit Amsterdam in een luxe bus tijdens deze Spaanstalige tour van 8 uur in een kleine groep en verlaat de stad in noordelijke richting om de historische molens van de Zaanse Schans te zien aan de oevers van rivier de Zaan. Verken de traditionele huizen uit de 17e eeuw en zie prachtig bewaard gebleven molens die onderdeel zijn van het industriële erfgoed van Nederland. Breng daarna een bezoek aan Edam, een mooi plaatsje dat wereldwijd bekend is vanwege de kaas die er gemaakt wordt. Ga voor het einde van de dag ook nog naar Volendam en Marken en kom onderweg langs allerlei polders, die ooit onder de zee lagen. Wandel door de smalle straatjes langs kleurrijke huizen en bezoek de havens vol vissersboten. Je krijgt wat vrije tijd om souvenirs op de kop te tikken en de lokale visspecialiteiten te proeven. Terug in Amsterdam word je afgezet bij het trefpunt.

Vanuit Amsterdam: dagexcursie Zaanse Schans, Edam & Marken

3. Vanuit Amsterdam: dagexcursie Zaanse Schans, Edam & Marken

Dompel jezelf onder in de cultuur van Nederland op deze bijzondere tour naar de pareltjes van het Nederlandse platteland. De tour begint op het Centraal Station in Amsterdam, van waaruit je naar de eerste bestemming van de dag gaat: de   Zaanse   Schans. Breng wat tijd door om de typisch Nederlandse windmolens van de stad te bewonderen en leer meer over hoe ze vandaag de dag nog worden gebruikt. Vervolgens rijd je naar het   Waterland gebied om bij de tweede bestemming van de tour te komen: Edam. Loop rond de historische bezienswaardigheden van de stad, waaronder het stadsplein waar vroeger de beroemde kaasmarkt plaatsvond. Ga dan naar   Volendam   om een lokale kaasproducent te bezoeken en te leren over de productie van Goudse en Edammer kaas van de kaasmeester. Ga dan richting een klompenmakerij om de geheimen van deze typisch Nederlandse schoen te ontrafelen. Vervolgens reis terug in de tijd naar de 17e eeuw als je dwaalt langs de vissershuisjes in   Marken en dit typische vissersdorp verkent.

Marken, Voldendam en Edam: daguitstap vanuit Amsterdam

4. Marken, Voldendam en Edam: daguitstap vanuit Amsterdam

Geniet van een schilderachtige dagvullende bustour door Noord-Holland en ontdek een charmant landschap vol windmolens, grachten, pittoreske dorpen en lokale inwoners in traditionele klederdracht. De dagvullende tour vertrekt vanuit Amsterdam en voert onder andere naar het kleine vissersdorp Marken, dat bekend is omdat de traditionele Nederlandse cultuur er goed bewaard gebleven is. Je gids neemt je mee op een wandeling door de straten vol kleurrijke huisjes. Je bezoekt ook een klompenmakerij, waar je bij een demonstratie te zien krijgt hoe klompen gemaakt worden. Ga daarna aan boord van de Marken Express en vaar naar Volendam. Geniet onderweg van gratis koffie met gebak en van uitzicht over het IJsselmeer. Bij aankomst in Volendam heb je wat vrije tijd waarin je de winkeltjes van het vissersdorp kunt verkennen, of misschien zelfs een traditioneel kostuum aan kunt trekken voor een souvenirfoto. Er is ook een proeverij bij een traditionele Hollandse kaasmakerij in Volendam. Verzamel daarna weer om samen te lunchen bij een restaurant op de dijk. Ga verder naar het hart van Noord-Holland en bezoek het kleine stadje Edam, waar je getrakteerd wordt op een proeverij zodat je kunt genieten van de smaken van de wereldberoemde Edammer kaas. Hoor het verhaal van het voormalige scheepswerf en zie de Grote Kerk, letterlijk de grootste kerk van Nederland, terwijl je door de met kasseien beslagen straatjes wandelt. De laatste bestemming van de tour is het openluchtmuseum Zaanse Schans, waar een geweldige verzameling historische windmolens sinds de 18e eeuw bewaard is gebleven. Betreed één van de windmolens om meer te weten te komen over dit symbool van Nederlandse industriële architectuur. Bewonder daarna de pittoreske huisjes, houten schuren en schilderachtige weides van Noord-Holland op de weg terug naar Amsterdam aan het einde van de tour.

Amsterdam: Amsterdam & Regio Travel Ticket voor 1-3 dagen

5. Amsterdam: Amsterdam & Regio Travel Ticket voor 1-3 dagen

Reis gemakkelijk in Amsterdam en omgeving door een Amsterdam & Regio Travel Ticket te kopen (ARTT).  Je kunt met de ARTT onbeperkt met de trein (2e klas) reizen tussen een van de volgende stations in Amsterdam en de regio Amsterdam: Amsterdam Amstel, Amsterdam Bijlmer ArenA, Amsterdam Centraal station, Amsterdam Holendrecht, Amsterdam Lelylaan, Amsterdam Muiderpoort, Amsterdam RAI, Amsterdam Sciencepark, Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Zuid, Duivendrecht, Schiphol Amsterdam Airport, Halfweg-Zwanenburg, Haarlem, Haarlem Spaarnwoude, Overveen, Zandvoort aan Zee, Zaandam, Zaandam Kogerveld, Purmerend Weidevenne, Purmerend, Purmerend Overwhere, Koog aan de Zaan, Zaandijk Zaanse Schans, Hoofddorp, Diemen, Weesp, Almere Poort, Almere Centrum, Almere Muziekwijk, Almere Parkwijk, Almere Buiten, Almere Oostvaarders, Lelystad Centrum, Diemen Zuid, Naarden-Bussum, Hilversum, Hilversum Mediapark, Hilversum Sportpark, Bloemendaal, Santpoort Zuid, Santpoort Noord, Driehuis, Uitgeest en Beverwijk. Het ticket is ook geldig op alle trams, bussen, nachtbussen, metro's en veerboten van het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB, EBS en Connexxion in Amsterdam en de regio Amsterdam inclusief de Amsterdam Airport Express Bus 397 en N97 (uitgevoerd door Connexxion). Tijdens het Keukenhofseizoen is dit ticket geldig: Van Amsterdam (Europaplein) naar de Keukenhof met buslijn 852 van Arriva. Van Schiphol naar de Keukenhof met buslijn 858 van Arriva. Van station Hoofddorp naar de Keukenhof met buslijn 859 van Arriva. Van station Haarlem naar de Keukenhof met buslijn 50 van Connexxion.

Amsterdam: excursie Volendam, Edam en windmolens met gids

6. Amsterdam: excursie Volendam, Edam en windmolens met gids

Ontsnap uit de Amsterdamse drukte en maak een tour van een halve dag door het Hollandse platteland. Je begint met een rit van 20 minuten naar het dorpje Zaanse Schans aan de oever van de Zaan. Zaanse Schans staat vol goed bewaarde 18de en 19de-eeuwse architectuur, waaronder meerdere functionele windmolens. Traditionele ambachtslieden demonstreren hun werk, zoals een klompenmaker die typisch Nederlandse klompen vervaardigt. Je hebt wat vrije tijd om het dorpje op eigen voet te verkennen voordat je verderreist door de Beemsterpolders. De volgende halte is Edam, ook wel de parel van de Zuiderzee genoemd. Aan de rustige straten en grachten zie je prachtige 17de-eeuwse gebouwen zoals de Carillontoren, de Grote Kerk en het stadhuis. Het beroemdste gebouw in Edam is de Kaaswaag, waar 's zomers op woensdag nog altijd Edammer kaas wordt verkocht. Na een wandeling door het historische stadje heb je de mogelijkheid om te zien hoe de wereldberoemde Edammer kaas wordt gemaakt in een kaasboerderij in de buurt. Natuurlijk krijg je ook een hapje te proeven! Dit typische vissersdorp, met zijn drukke haven, was al in 1875 een belangrijke toeristische attractie. Mensen kwamen van heinde en verre om de kleine gebouwen en huizen, evenals de lokale inwoners met hun traditionele klederdracht te zien. Het is de perfecte plek om souvenirs te kopen en een foto van jezelf te laten maken in Hollandse klederdracht. Je gids neemt je mee op een wandeling door de oudste delen van de stad, waar je in een doolhof van kronkelende straatjes bezienswaardigheden als de Sint-Vincentiuskerk, de houten Stolphoevekerk en de Visafslag tegenkomt.

Vanuit Amsterdam: dorpen en windmolens en panoramische rondleiding

7. Vanuit Amsterdam: dorpen en windmolens en panoramische rondleiding

De dagtocht begint met een prachtige panoramische tour door het centrum van Amsterdam vanuit de bus, met de meest iconische plekken buiten het stadscentrum. Na dit panoramische uitzicht in Amsterdam, zijn de windmolens op de Zaanse Schans de eerste stop op deze 8-uur durende reis vanuit Amsterdam. Ga verder naar de regio Waterland en bezoek de dorpen Edam, Volendam en Marken. Je gids vertelt je over de geschiedenis van elke plaats en de kerken en traditionele huizen uit de 15e eeuw. Bezoek een fabriek waar de in dit deel van het land populaire klompen worden gemaakt. Leer ook hoe ze wereldberoemde Nederlandse kazen produceren. Breng een deel van je vrije tijd door met genieten van een maaltijd (niet inbegrepen in de tourprijs), voordat je rond 17.30 uur terugkeert naar Amsterdam.

Volendam: E-bike verhuur met voorgestelde plattelandsroute

8. Volendam: E-bike verhuur met voorgestelde plattelandsroute

Vertrek vanuit de oude haven in Volendam op je E-bike om meerdere dorpen te verkennen. Langs de route ziet u een prachtige molen, veel weilanden, talloze koeien en schapen en steekt u de bekende Hollandse dijken over. Vanuit Volendam kun je advies vragen welke dorpen je met je E-bike wilt bezoeken. Binnen een uur bent u in Edam, een bijna 800 jaar oude stad ten noorden van Volendam. Edam staat bekend om zijn rustige smalle steegjes en kleine grachten, de prachtige gevels van de gezellige huizen en de unieke kleine boetiekjes. Ook staat Edam bekend om zijn kaasmarkt waar bezoekers verschillende kazen kunnen proeven en kopen. Een andere stad, Monnickendam, kan ook in slechts een uur fietsen worden bezocht. Als je door het oude centrum van Monnickendam wandelt of vaart, waan je je even terug in de tijd. Als je meer tijd hebt, is het een aanrader om van Volendam naar Monnickendam te gaan en van Monnickendam naar het voormalige eiland Marken. Marken is een prachtige stad met mooie bruggen over de kleine grachten en hele mooie houten gevels. Waarom uw voertuigen boeken bij Rent & Event? Veiligheid staat voorop! Voordat we u op weg sturen, zorgen we ervoor dat u precies het juiste voertuig voor uw comfort heeft, of het nu een fiets of een elektrisch voertuig is. Als je denkt dat je met een helm moet fietsen, laat het ons dan weten en we zorgen ervoor dat je er een hebt. Onze deskundige medewerkers zorgen ervoor dat u weet hoe u met uw gekozen voertuig moet werken en laten u er eerst op rijden om er zeker van te zijn dat u er vertrouwd mee bent en weet hoe het werkt. We hebben verschillende routes om uit te kiezen waar je gemakkelijk zelf op uit kunt trekken. Scan de code en de route wordt geopend in Googlemaps. (Zorg ervoor dat uw kaarten zijn ingesteld op fietsen en niet op auto voor routes). Duizenden mensen hebben dit gedaan en we hebben nog niet één persoon verloren. Wilt u liever een rondleiding dan kunnen wij dat ook regelen. (gidsverzoeken moeten ruim van tevoren worden gedaan). Heeft u onderweg ondersteuning nodig of heeft u vragen? Vrees niet, want we zijn slechts een telefoontje verwijderd. Ons kantoor staat klaar om al uw vragen te beantwoorden of ondersteuning te bieden met alles wat u nodig heeft.

Privédagtocht naar Marken, Volendam en Edam

9. Privédagtocht naar Marken, Volendam en Edam

Verken het prachtige Nederlandse platteland met deze dagtocht vanuit Amsterdam. Je ontmoet je lokale gids bij je hotel in Amsterdam, waarna je een 45 minuten durende, schilderachtige rit naar het eiland Marken maakt. Wandel door de pittoreske straten van Marken en geniet van het prachtige uitzicht over het Markermeer. Vervolgens bezoek je een klein lokaal museum en ontdek je hoe de bevolking van Marken vroeger leefde. Je vervolgt je tour met een mooie, 30 minuten durende boottocht over het meer naar Volendam. Daar geniet je van een korte wandeling door het beroemde vissersdorp. Loop door het labyrint, zie de unieke Visafslag en bezoek een lokale kaaswinkel waar je enkele lokale kaassoorten kunt proberen. Na wat vrije tijd in Volendam vertrek je richting je volgende bestemming: het charmante middeleeuwse dorp Edam. Bezoek het voormalige stadhuis van Edam, de drijvende kelder en het oudste houten huis in het dorp. Daarna reis je met een lokale bus terug naar Amsterdam en neem je afscheid van het prachtige, Nederlandse platteland.

Amsterdam: plattelandstour van een hele dag

10. Amsterdam: plattelandstour van een hele dag

Kies tussen een aanpasbare privétour of een kleine groepsreis voor een hoogwaardige ervaring tegen een betaalbare prijs. Hoe dan ook, u ontdekt het schilderachtige Nederlandse platteland en rijdt graag over kronkelende landweggetjes. Beklim de dijken en bewonder het uitzicht op het water beneden. De lokale gids zal de geschiedenis uitleggen van het ingewikkelde kanaalsysteem dat is gebouwd om de mensen tegen de zee te beschermen. Bezoek enkele van de lokale pareltjes, zoals Broek in Waterland, of Edam en Volendam en maak foto's van oude windmolens en het grazende vee. Bezoek een kaasboerderij en leer hoe de beroemde Nederlandse kaas wordt gemaakt. Proef enkele heerlijke monsters voordat je doorgaat naar een klompenfabriek om te zien hoe het is om in traditionele houten klompen te lopen. Pauzeer onderweg om te genieten van een kopje thee of koffie met een heerlijke Hollandse traktatie.

Topactiviteiten

Sitemap Edam

Wil je alle activiteiten in Edam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Edam

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 4.034 beoordelingen

Perfecte tour om de buitenwijken van Amsterdam te leren kennen en de stad uit te gaan. Het was een beetje geprefabriceerd (vooral Zaanse Schans), en over het algemeen hadden we geen tijd om ons te vermaken, vooral in Marken om te eten. Op een gegeven moment verhinderde de haast om op de vergadertijd aan te komen ons van het moment te genieten en nog een uur van de wereldwijde zou perfect zijn geweest.

De excursie was erg gaaf. Je bezoekt verschillende steden met de uitleg van de gids, in ons geval Diego, hij was super aardig en gaf hele goede uitleg. Dat is heel goed, want zo begrijp je hoe de steden ten noorden van Amsterdam zijn ontstaan. Het is een prachtige excursie waarmee je ze kunt bezoeken en meer te weten kunt komen over hun geschiedenis.

Zeer informatief en leuk, compleet met commentaar van onze gids Wybe. Een beetje druk bij de klompenfabriek, maar zelfs de regen kon deze geweldige kleine reis niet verpesten. Redelijk korte bustijd, en nogal wat vrije tijd om rond te lopen. Enorm!!!

Ik bedank de gids Aaf, voor de ervaring en reis, alles is perfect verlopen, de windmolens zijn een onvergetelijke ervaring!!

Het is een geweldige manier om je te verplaatsen. U kunt het beste de App 9292 downloaden voor een eenvoudige routeplanning.