Edinburgh
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Edinburgh

Edinburgh: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Edinburgh

10 hoogtepunten van Edinburgh

In Edinburgh komen het prachtige Schotse landschap, culturele levendigheid en historische charme samen in één heerlijke stad. De New Town is zelfs UNESCO Werelderfgoed! Maar wat zijn de niet te missen attracties en activiteiten?

Edinburgh Castle

Edinburgh Castle

Het Edinburgh Castle is al in de 12de eeuw gebouwd. Het is de plek waar, met uitzicht over de stad, de bloederigste strijden zijn geleverd.

Stirling Castle

Stirling Castle

Stirling Castle heeft meerdere aanvallen weten af te wenden en is een van de belangrijkste Schotse kastelen. Ook als je geen geschiedenisfan bent, is het landschap het dagtripje zeker waard!

Loch Lomond

Loch Lomond

Je kunt natuurlijk niet naar Schotland zonder een loch te bezoeken. Heb jij even mazzel: het grootste loch van het land ligt vlakbij Edinburgh: Loch Lomond.

Holyrood Palace

Holyrood Palace

De Holyrood Abbey naast het Holyrood Palace is na de Glorious Revolution van 1688 nog altijd een ruïne. Leuk feitje: Holyrood is Old English voor "holy cross."

Royal Mile

Royal Mile

The Royal Mile is een historische weg die door Old Town van het kasteel naar Holyrood loopt in één Schotse mijl - langer dan een gewone mijl!

Greyfriars Church

Greyfriars Church

Dit is de kerk waar het 17de-eeuwse Schotse Presbyterianisme werd geboren. Op zondag worden nog altijd missen gehouden in het Engels en Schots-Gaelisch.

Royal Botanic Garden Edinburgh

Royal Botanic Garden Edinburgh

In 1670 werden hier geneeskundige planten verbouwd, en tegenwoordig is het een populaire toeristische attractie. Zie meer dan 13.000 plantensoorten!

HMY Britannia
Foto: Hugh Llewelyn @flickr (CC BY-SA 2.0)

HMY Britannia

Dit koninklijke jacht werd in 1953 gebouwd voor de Prince of Wales en is een topattractie. Je kunt lunchen op het Royal Deck!

Rosslyn Chapel

Ten zuiden van Edinburgh ligt het dorpje Roslin, waar 600 jaar geleden deze spectaculaire kapel werd gebouwd. Een uniek voorbeeld van religieuze architectuur!

Our Dynamic Earth

Just south of Edinburgh lies the village of Roslin, where the spectacular Rosslyn Chapel was built 600 years ago as an object of curiosity and splendor. A truly unique example of religious architecture!

Plan je bezoek aan Edinburgh

Beste tijd om te gaan?

Schotland heeft 's zomers de meeste bezoekers - dan is het festivalseizoen! Als je de stad in minder hectische staat wil beleven, zul je je stedentrip naar Edinburgh tijdens de Schotse winter moeten maken. Het goede nieuws: wolken en regen staan het Schotse landschap fantastisch.

Wanneer is het Edinburgh Festival?

In Edinburgh vinden 's zomers meerdere grote festivals plaats, zoals voor film, jazz en boeken. De meeste mensen beschouwen de Edinburgh Fringe, het grootste kunstfestival ter wereld, als HET festival. Het vindt plaats op 25 dagen in augustus - ga voor exacte data naar deze site.

Hoe lang heb je nodig?

Als het kan, trek dan minstens een week uit in Edinburgh. Veel bezienswaardigheden duren langer dan je zou verwachten, en vooral in het festivalseizoen is er van alles te beleven. Ook is het eigenlijk een must om een dagje het prachtige platteland in te gaan.

Goed om te weten

 • Taal
  Engels
 • Valuta
  Pound sterling (£)
 • Tijdzone
  UTC (00:00)
 • Landnummer
  +44

Activiteiten in Edinburgh

De must-see bezienswaardigheden in Edinburgh

Steden in Verenigd Koninkrijk

Sitemap Edinburgh

Wil je alle activiteiten in Edinburgh ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Edinburgh

Mooie landschap en uitleg/info over de streek waar we reden

Wat we jammer vonden dat we nergens even konden wandelen. Uitstappen kon we voor even en een foto. Het was daardoor lang zitten in de bus. Doordat mensen ruim 50 minuten te laat terug kwamen van het Urquhart Castle, kwamen we te laat aan in het mooie plaatsje Pitlochry, en gingen de winkels dicht. Uitleg betreffende de geschiedenis was fijn, maar niet altijd goed te volgens vanwege de schotse taal. Maar desondanks was de geschiedenis goed om te horen.

Niet slecht binnen een dag natuur buiten Edinburg te bekijken

Uberhaupt niet slecht. Prachtige uitzichten van Hooglanden en Loch Ness. Onze gids Dany heeft zijn best gedaan om zo veel mogelijk informatie te verstrekken en ons te vermaken. Pauzes (comfort breaks) vielen een beetje tegen: te kort en altijd in drukke plekken. Soms moet je kiezen: of je gaat wat eten/drinken of je gaat gebruik wan sanitaire voorzieningen maken. Overal lange wachtrijen.

mooie impressie van de Schotse hooglanden gekregen.

Een leuke interessante reis ondanks dat het een lange dag was,zeer goed te doen. Precies lang genoeg op de verschillende locaties gebleven en veel kunnen zien in een dag. "s ochtends op de ontmoetingsplaats was een cafeetje waar je heerlijke koffie en broodjes kon krijgen. Een goede start van de dag.

Heel interessant, super leuke chauffeur.

Helaas had ik geen informatie in het Duits gekregen, ondanks ik dit wél bij de boeking had aangevinkt. Daarom geen 5 sterren. Mijn Engels is helaas niet zo goed dat ik het allemaal goed kon begrijpen en daarom heb ik maar de helft van de informatie kunnen opnemen.

Prachtig schip, die je gezien moet hebben!

Een goed onderhouden schip. De historie wordt goed weer gegeven. Vooraf reserveren scheelt enorm veel wachttijd. Dus zeker doen. Rondleiding doe je op je gemak. Met een audiotoer in het Nederlands. Duur zeker 2 uur.

Edinburgh: Royal Yacht Britannia ticket & audiogids Beoordeeld door L.A., 05/31/2019