Datums kiezen

Ontdek het beste van
Edinburgh

Je kunt van alles verwachten, van whisky tot Harry Potter of zelfs lijkenpikkers, in de boeiende Schotse hoofdstad.

Onze aanbevelingen voor Edinburgh

Edinburgh Airport: bustransfer

1. Edinburgh Airport: bustransfer

Boek vooraf bustransfers tussen Edinburgh Airport en het stadscentrum en neem de zorgen en stress weg van uw reis van/naar de Schotse hoofdstad. Vouchers moeten worden afgedrukt en zijn alleen geldig op Airlink100. De bussen bevinden zich net buiten de belangrijkste luchthaven en zijn gemakkelijk te vinden. Ze bieden comfortabele stoelen, royale bagageruimte en gratis wifi om u verbonden te houden. Geniet van al het comfort dat u nodig heeft, met frequente dagelijkse vertrekken op een speciale expresdienst tussen de luchthaven en het stadscentrum. Leun achterover op de reis van ongeveer 30 minuten, ongeacht het tijdstip van de dag of nacht waarop u aankomt. Bussen vertrekken minimaal elke 10 minuten. Tussen 01.00 uur en 04.00 uur wordt er elke 30 minuten gereden. De bushaltes in beide richtingen zijn als volgt (behalve Princes St, die alleen wordt afgezet): • Dierentuin van Edinburgh • Murrayfield • Haymarket-station • West End – Shandwick Place • Princes St (alleen inleveren) • South St David Street, Edinburgh Losse tickets kunnen worden gebruikt voor één enkele reis in beide richtingen. U kunt bij elke halte op de bus stappen. Retourtickets hebben geen vervaldatum en uw terugreis hoeft niet vooraf te worden geboekt.

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe & de Schotse Hooglanden Tour

2. Edinburgh: Loch Ness, Glencoe & de Schotse Hooglanden Tour

Ga naar de Highlands, op zoek naar het Monster van Loch Ness of gewoon een schilderachtige dagtrip vanuit Edinburgh. Ontspan na de ophaalservice in de bus en luister naar het onderhoudende commentaar van de gids. Breng een bezoek aan Callander voor een kennismaking met de beroemde Highland Cows (afhankelijk van de tijd van het jaar) en een kop koffie. Reis vervolgens verder naar Glencoe en geniet van een fotostop van 10 minuten voor het onvergetelijke uitzicht op de Highlands. Lunch in de buurt van Fort William, waar je gids je kan adviseren over waar je kunt eten. Als je geïnteresseerd bent in de geheimen van de kilt, kun je hier zelfs een 'wee' kilt introductie krijgen. Vervolgens word je naar Loch Ness zelf gebracht. Pas je ervaring in Loch Ness aan je eigen wensen aan. Kies voor een bezoek aan het majestueuze Urquhart Castle en stap op een boot op zoek naar 'Nessie', zoals de plaatselijke bevolking het noemt. Of hang gewoon rond op de pier en pak een koffie met een prachtig uitzicht. Maak op de terugweg een korte stop in Pitlochry, een prachtig dorp in het hart van het land, voordat je terugkeert naar Edinburgh.

Kasteel van Edinburgh: Rondleiding met gids en toegangsbewijs

3. Kasteel van Edinburgh: Rondleiding met gids en toegangsbewijs

Ontdek het huis van Mary Queen of Scots tijdens deze rondleiding door Edinburgh Castle. Bewonder de 16e-eeuwse Grote Zaal, waar feesten en partijen plaatsvonden. Kom meer te weten over de bloedige geschiedenis van de koningen en koninginnen die in dit kasteel woonden.  Maak kennis met de gids en wandel naar Edinburgh Castle, dat vanuit zijn zetel op de uitgedoofde vulkaan Castle Rock de skyline van de stad domineert. Wandel over de promenade van het kasteel en hoor over het ontstaan en de belegeringen. Kijk waar de Royal Military Tattoo wordt opgevoerd. Ga het kasteel binnen en bezoek de drie musea en twee gevangenissen. Ga naar het Nationaal Monument voor de Gevallenen van Schotland en een begraafplaats voor honden. Bekijk het oudste gebouw van de stad: de kapel van Sint Margaretha. Laat je betoveren door de grootsheid van de Grote Zaal en een Koninklijk Paleis. Na de rondleiding heb je de tijd om alle gebouwen in het kasteel te verkennen tot sluitingstijd.

Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden Tour

4. Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden Tour

Je dag begint in Edinburgh. In een luxe touringcar met airconditioning (maximaal 57 zitplaatsen) ga je op weg naar de Hooglanden. Je rijdt langs Stirling Castle en je gids vertelt verhalen over William Wallace, Robert the Bruce en de bloedige veldslagen die in deze regio werden uitgevochten. Je eerste bestemming is Callander, een dorpje aan de voet van de Trossachs. Daarna rijd je verder door nationaal park Loch Lomond & The Trossachs. Je Schotse gids vertelt je over Rob Roy MacGregor, de beruchte Highlander. Treed in de voetsporen van James Bond ('Skyfall') en Harry Potter ('Harry Potter en de Gevangene van Azkaban') terwijl je door de prachtige Hooglandvallei van Glencoe reist. Luister naar het huiveringwekkende verhaal van het bloedbad van de MacDonald-clan in 1692.Je rijdt door Fort William met op de achtergrond de Ben Nevis. Deze hoogste berg van de Britse Eilanden is wel 1.345 meter hoog. Aangekomen op de zuidoever van Loch Ness kun je in het charmante dorpje Fort Augustus genieten van een ontspannen lunch in een van de vele cafés, winkels of restaurants. Wandel langs de oevers van het Caledonisch Kanaal en ervaar Loch Ness tijdens een optionele boottocht van 1 uur. Probeer een glimp op te vangen van Nessie, het legendarische Monster van Loch Ness. Bewonder het indrukwekkende Commando Memorial bij Spean Bridge met adembenemend uitzicht op de Nevis Range.Je rijdt vervolgens nationaal park Cairngorms binnen, het decor van de serie 'Monarch of the Glen'. De tocht voert langs Loch Laggan en dan omhoog de Grampian Mountains in. Reis over de Pass of Drumochter, die de noordelijke en zuidelijke centrale hooglanden met elkaar verbindt. Beleef de grandeur van een bergpas die uitgesleten is door gletsjeractiviteit tijdens de verschillende ijstijden. Voordat je terugkeert naar het centrum van Edinburgh, pauzeer je nog kort in het prachtige Victoriaanse plaatsje Pitlochry. Je bent rond 20:30 uur terug in Edinburgh.

Edinburgh: Ondergrondse gewelven tour

5. Edinburgh: Ondergrondse gewelven tour

Deze begeleide wandeltocht neemt je mee naar de spaarzaam verlichte ondergrondse ruimtes onder de straten van de oude stad van Edinburgh, waarvan vaak gezegd wordt dat het er spookt. Met deze rondleiding bezoek je de gewelven van de South Bridge die dateren uit de jaren 1700. In Most Haunted Live werden deze kelders uitgeroepen tot een van de griezeligste plekken ter wereld. Kom meer te weten over hoe de gewelven door de jaren heen zijn gebruikt, de leefomstandigheden van de arme en dakloze bewoners en de geesten die hen zouden achtervolgen. Terwijl je bij kaarslicht door de ondergrondse ruimtes wandelt, leer je een duistere kant van de geschiedenis van Edinburgh kennen. Van je gids hoor je over de moorden op Burke en Hare en de vervolging van heksen. Ontdek de personages die door de straten van Edinburgh spookten en de paranormale verhalen die met de kelders worden geassocieerd. De Haunted Vaults-touroptie behandelt iets meer paranormale en spookverhalen. Stap de marteltentoonstelling binnen en ontdek hoe en waarom deze voorwerpen werden gebruikt.

Kasteel van Edinburgh: Rondleiding met live gids

6. Kasteel van Edinburgh: Rondleiding met live gids

De tour begint bij het standbeeld van Adam Smith op de Royal Mile. Al wandelend naar Edinburgh Castle vertelt de gids alvast het een en ander over de betekenis van het kasteel. Zo kom je er gaandeweg achter welke belangrijke historische figuren het kasteel hebben gevormd. Laat de gids je door het kasteelcomplex leiden. Luister naar de interessante verhalen over de belangrijkste gebouwen en attracties van het kasteel, waaronder de Argyle Battery en One O'clock Gun, het Hospital Square en het Western Panorama. Bekijk de kerkers en militaire gevangenis, het zwarte banket en de gedurfde kasteeloverval van Thomas Randolph. Zie St Margret's Chapel, Mons Meg, de Crown Square en The Honors of Scotland. Na de rondleiding kun je op je gemak de musea van het kasteel verkennen (niet toegankelijk tijdens de rondleiding).

Vanuit Edinburgh: Dagtocht Glenfinnan, Fort William en Glencoe

7. Vanuit Edinburgh: Dagtocht Glenfinnan, Fort William en Glencoe

Begin aan een dagtocht naar de schilderachtige Schotse Hooglanden tijdens een dagtocht vanuit Edinburgh. Bezoek Glenfinnan, Glencoe en Fort William en bewonder het landschap van Hollywood-films, waaronder de Harry Potter-serie. Verlaat de drukke straten van Edinburgh terwijl je met de bus langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden, zoals Edinburgh Castle, reist op weg naar de stad. Bewonder het landschap tijdens de reis noordwaarts naar de ruige Schotse Hooglanden, met een stop voor een drankje bij de toegangspoort tot de Hooglanden in Callander. Rijd door het ruige landschap naar Glencoe, waar Skyfall van James Bonds werd opgenomen. Bekijk de achtergrond van enkele scènes uit Harry Potter en de Gevangene van Azkaban. Pauzeer hier voor foto's en om meer te weten te komen over de geschiedenis van Glencoe, inclusief het bloedbad van de MacDonald-clan in 1692. Vanuit het sfeervolle Glencoe reist u verder langs de oevers van Loch Linnhe naar het hooglandstadje Fort William, dat aan de voet van de hoogste berg van Groot-Brittannië ligt: Ben Nevis. Stop hier om je benen te strekken en een vroege lunchpauze te houden. Ga vervolgens verder naar het prachtige Glenfinnan Viaduct, dat diende als de schilderachtige route van de Hogwarts Express in de Harry Potter-serie. Ontdek de setting voor het Toverschool Toernooi uit de film en het meer vanaf het terrein van Zweinstein. Bezoek het Glenfinnan Monument, dat een van de belangrijkste gebeurtenissen in de Schotse geschiedenis symboliseert; de Jacobitische opstand van 1745. Wanneer u vervolgens Glenfinnan verlaat, kunt u achterover leunen en ontspannen op uw reis naar Edinburgh, terwijl u onderweg stopt voor een drankje in het kleine dorpje Pitlochry.

Edinburgh: spookachtige ondergrondse gewelven en kerkhof

8. Edinburgh: spookachtige ondergrondse gewelven en kerkhof

Ga mee met een wandeling met gids naar Greyfriars Graveyard en kom meer te weten over een van de beroemdste hondenbewoners van Edinburgh en luister naar verhalen over beruchte criminelen. Bewonder de gotische mausoleums en kom meer te weten over bekende graven en de duistere geschiedenis van de begraafplaats. Ga dan verder met een bezoek aan de nabijgelegen Edinburgh Vaults, gelegen in de bogen van South Bridge. Luister naar verhalen over onverklaarbare gebeurtenissen en hoor hoe een aantal historische figuren hier nooit meer zijn weggegaan. Ontdek de voormalige woningen van de armen en heksen en de locatie van een Hellfire Club, en hoor verhalen over het kwaad dat vandaag de dag in deze kerkers zou huizen.

Edinburgh: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

9. Edinburgh: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

Verken Edinburgh in je eigen tempo met een bekroonde hop-on-hop-off-bustour met open dak. Geniet van het commentaar aan boord dat de geschiedenis achter de stad beschrijft. Stop op locaties als St Andrew Square, Johnstone Terrace en de Royal Mile. Bekijk bezienswaardigheden zoals Edinburgh Castle en Grassmarket. Stap in de bus en begin je stadsavontuur. Vergelijk de Old Town van Edinburgh, waar gezinnen in krappe omstandigheden leefden en afval uit de ramen werd gegooid, met de elegante Georgian New Town, met zijn 3 hoofdstraten en plein aan beide uiteinden. Hoor over de ophangingen die plaatsvonden in de Grassmarket terwijl je je verwondert over de ondoordringbare Castle Rock boven je, en hoor over historische pogingen om Edinburgh Castle in te nemen. Rijd langs de Royal Mile, die Edinburgh Castle verbindt met het Palace of Holyroodhouse. Gebruik het 24-uurs ticket om in en uit te stappen wanneer je maar wilt. Met geweldige bezoekersattracties, musea, galerieën en restaurants voor elke smaak en elk budget, heeft Edinburgh het allemaal! Tour Stops: 1. Waterloo Plaats 2. Sint-Andriesplein 3. Lothian Road 4. Grassmarket 5. Chalmers Straat 6. Johnston Terras 7. Gazonmarkt 8. Nationaal Museum van Schotland 9. High Street 10. Canongate 11. Holyrood 12. Onze dynamische aarde 13. Abbeyhill Sikkel 14. Regent Road

Edinburgh: toegangsbewijs voor Holyrood Palace

10. Edinburgh: toegangsbewijs voor Holyrood Palace

Dwaal door de weelderige staatskamers en weelderige tuinen van het Palace of Holyroodhouse, de officiële Schotse residentie van Zijne Majesteit de Koning, gelegen aan het einde van Edinburgh's Royal Mile. Eenmaal binnen in het barokke paleis, kom je via een gratis multimediagids (beschikbaar in 9 talen) meer te weten over de nauwe banden met de geschiedenis van Schotland. Je bezoekt de staatsappartementen om de veranderende smaak van opeenvolgende monarchen te zien. Bewonder de prachtige plafonds van pleisterwerk en Brusselse wandtapijten, samen met schilderijen en andere kunstwerken in kamers die nog steeds door de koning en de koninklijke familie worden gebruikt voor officiële ceremonies. Ga naar de Troonzaal om te zien waar de lunch werd geserveerd aan de Ridders en Dames van de Orde van de Distel toen een nieuwe ridder werd geïnstalleerd. Ontdek waar de koning zijn privé-audiënties houdt in de Morning Drawing Room. Ga verder naar de Great Gallery, waar Schotse inwoners die op de New Year's Honours List of de Kings Birthday Honours List staan tijdens een Investituurceremonie hun onderscheiding ontvangen. Bewonder de portretten van Jacob de Wet van echte en legendarische koningen van Schotland in de Grote Galerij, de grootste kamer in het paleis. Kom meer te weten over de dramatische gebeurtenissen in de geschiedenis van Schotland in de historische vertrekken van Mary Queen of Scots, waar ze getuige was van de brute moord op haar secretaris Rizzio door haar jaloerse echtgenoot, Lord Darnley. Geniet aan het einde van je multimediatour van een verfrissend drankje of een lichte lunch (op eigen kosten) in het Café at the Palace.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Edinburgh

Alle activiteiten

487 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Edinburgh

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Edinburgh?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Schotse Hooglanden

Verken Edinburgh

Lees onze volledige gids voor Edinburgh of ontdek de beste ervaringen van de stad.

Wat anderen zeggen over Edinburgh

Gemiddelde beoordeling

4.7
(80.263 beoordelingen)

De tour met David was echt heerlijk! Hij leidde ons niet alleen met veel enthousiasme rond, maar deelde ook interessante anekdotes over elke plaats die we bezochten. Zijn aanbevelingen voor lokale plekken voegden een extra laag plezier toe aan onze reis. We hebben een geweldige tijd gehad om de schoonheid van Schotland te ontdekken. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke reiservaring!

De zeer vriendelijke Peter als gids maakte de ervaring veel vertrouwder en maakte de rit met de koets erg leuk. De landschappen zijn duidelijk prachtig en zeker een bezoek waard.

De gids deed het erg goed. Ik weet niet meer precies hoe ze heette maar haar rol was dacht ik ‘Jeanet’. Ze kon leuk vertellen en maakte grapjes.

Het was geweldig. We hadden een geweldige ervaring en de gids, Holly, is aardig en leuk. Wij hebben hele goede herinneringen aan de excursie❤️

super buschauffeur. reed prima, wist veel, vertelde veel vd geschiedenis enz.