Edinburgh
Couleur locale & buurttours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Edinburgh Couleur locale & buurttours: Onze meest aanbevolen

Edinburgh: magische Harry Potter-wandeltocht met gids

1. Edinburgh: magische Harry Potter-wandeltocht met gids

Geniet van een wandeltocht met Harry Potter-thema dwars door Edinburgh. Bekijk de stad waar JK Rowling inspiratie opdeed voor Zweinstein en haar beroemde personages, en verken de plaats waar ze de boeken schreef. Laat je Harry Potter-kennis testen door middel van een audiovisuele quiz en verdien punten voor je afdeling. Kom te weten in welke afdeling van Zweinstein je thuishoort en of je bloedzuiver, een Dreuzel of een Snul bent. Bezoek het graf van Marten Asmodom Vilijn in Greyfriars Kirkyard en loop langs de gouden handafdrukken van JK Rowling voor de City Chambers. Zie dit alles en nog veel meer tijdens een magische wandeltocht met gids van 2 uur.

...
Edinburgh: spookachtige tour Underground Vaults

2. Edinburgh: spookachtige tour Underground Vaults

Volg je gids door de straten van de oude stad terwijl je Edinburghs spookachtige verleden verkent. Deze wandeling leidt je door de stad en de ondergrondse kelders van Edinburgh. Luister naar je gids met cape die tijdens de wandeling door de geplaveide straten van Royal Mile verhalen vertelt over het donkere en grimmige verleden van de stad. Als je moedig genoeg bent, stap dan in de smalle steegjes die slechts enkele meters breed zijn. Ga vervolgens naar South Bridge en daal af onder de grond, waar de kelders van Edinburgh zich bevinden. Deze waren ooit opslagplaatsen voor bedrijven en winkels in de omgeving, totdat de kelders aan het eind van de 18e eeuw tot woonruimtes werden omgebouwd. De buurt verviel uiteindelijk tot sloppenwijk en rosse buurt van de stad. Terwijl je door de nu lege ruimtes loopt, hoor je de verhalen over de erbarmelijke leefomstandigheden en de criminaliteit die ooit in deze kelders heersten. Wees blij dat, als je uit de kelders komt, het niet het holst van de nacht is.

...
Edinburgh: wandeltocht door de donkere kant van de stad

3. Edinburgh: wandeltocht door de donkere kant van de stad

Ontmoet een paar van de beruchtste figuren van Edinburgh tijdens een leuke spooktocht door de donkere kant van het stadscentrum. Kom meer te weten over Burke en Hare en hoor verhalen over heksenverbrandingen, grafroof, lijkendiefstal en mysterieuze moorden. Begin op de Royal Mile, waar geplunderde graftombes, gecremeerde lichamen en massagraven van duizenden jaren geleden verborgen liggen. Krijg kippenvel als het verleden tot leven wordt gebracht door je gids en betreed verschrikkelijke begraafplaatsen, waaronder de Canongate Kirkyard. Bereid je voor op angstaanjagende verhalen over echte kannibalen en vampieren terwijl de echte geschiedenis van Edinburgh voor je ogen gereconstrueerd wordt.  

...
Edinburgh: rondleiding oude centrum en ondergrondse gewelven

4. Edinburgh: rondleiding oude centrum en ondergrondse gewelven

Deze historische rondleiding begint bij het Oude Politiehokje op Edinburghs Royal Mile, waar een lokale historicus je ontmoet en rechtstreeks naar de ondergrondse gewelven brengt. Het ondergrondse van Edinburgh is meer dan 400 jaar oud en vol fascinerende geschiedenis, die je gids allemaal met je zal delen. Na een bezoek aan de ondergrondse gewelven leidt de gids je rond Edinburghs Royal Mile en oude centrum. Je bezoekt verborgen doodlopende straatjes en andere historisch relevante plekjes. Duik delen van Edinburgh in waarvan je niet wist dat ze bestonden, grotendeels buiten de gebaande toeristische paden.  Je hoort verhalen over de eerste wolkenkrabbers ter wereld, die in Edinburgh werden gebouwd. Je ontdekt de identiteit van de lokale crimineel die als inspiratie diende voor Jekyll & Hyde. Je leert waar de term "zwarte markt" vandaan komt, waar Ebenezer Scrooge begraven ligt (ja, echt) en hoe de Universiteit van Edinburgh nauw samenwerkte met seriemoordenaars Burke & Hare. De geschiedenis van Edinburgh is lang en fascinerend, en wordt nog specialer wanneer hij wordt verteld door je enthousiaste, gepassioneerde en lokale gids. 

...
Edinburgh: Harry Potter-wandeltocht

5. Edinburgh: Harry Potter-wandeltocht

Ervaar een beetje magie tijdens een 2 uur durende wandeling door Edinburgh; de ideale tocht voor alle fans van Harry Potter. Kom alles te weten over de verhalen en geheimen achter de populaire bestsellers van J.K. Rowling in de stad waar ze deze schreef. Bezoek de originele plaatsen die de inspiratie vormden voor Zweinstein en de personages binnen deze magische muren. Wandel door High Street om te zien waar De Wegisweg tot leven is gekomen en waar Heer Voldemort begraven is. Bekijk de originele Zweinsteinschool en aanschouw een virtuele schoolbijeenkomst van de personages. Kom meer te weten over hoe de donkere geschiedenis van Edinburgh met zijn heksen en tovenaars een rol heeft gespeeld als inspiratiebron voor J.K. Rowling tijdens het schrijven. 

...
Vanuit Edinburgh: St. Andrews & vissersdorpen Fife

6. Vanuit Edinburgh: St. Andrews & vissersdorpen Fife

Je dagtocht naar het koninkrijk Fife vertrekt 's ochtends vanuit Edinburgh, noordwaarts via de Forth Road Bridge. Geniet van een weids uitzicht over de Forth Rail Bridge, één van de grootste door mensen gemaakte bezienswaardigheden van Schotland, op een lengte van 2,5 kilometer. Na het oversteken van de brug bent je het koninkrijk van Fife binnengegaan. Het meest oostelijke gedeelte van de kustlijn is de thuisbasis van een reeks pittoreske dorpjes, elk met een onderscheidend karakter en charme. Je bezoekt het traditionele vissersdorpje Anstruther, waar je de oude geplaveide straten en het netwerk van steegjes en wynds ziet. Geniet van een wandeling langs de kust naar de haven. Vanuit Anstruther reis je noordwaarts naar het middeleeuwse stadje St. Andrews, waar je de enorme Normandische kathedraal ziet, die bekend staat als de grootste van Schotland. St. Andrews is wereldwijd waarschijnlijk het meest bekend als de thuisbasis van golf. De Old Course, zoals bekend bij golfers, werd opgericht in 1754. St. Andrews is ook de thuisbasis van de oudste universiteit in Schotland, die 6 eeuwen teruggaat. Je hebt voldoende tijd om deze oude en interessante stad te verkennen. Ervaar een aangename rit door het glooiende landschap van het centrum van Fife, bezaaid met kleine dorpjes en boerderijen, brengt je naar Falkland. Falkland Palace domineert dit oude dorp en was één van de belangrijkste residenties van de Stewarts, een belangrijke koninklijke familie in de Schotse geschiedenis. Falkland staat bekend als één van de mooiste dorpen van Schotland, met een scala aan oude huisjes en smalle kronkelende straatjes. Neem de tijd om rond te dwalen door het dorp of pauzeer bij één van de traditionele pubs of tearooms.

...
Edinburgh: dagtour ondergrondse gewelven

7. Edinburgh: dagtour ondergrondse gewelven

Het verhaal van de ondergrondse. Dit is je kans om de diepste, grootste en meest uitgebreide ondergrondse complexen te zien in het gezelschap van een historicus van Mercat. Na 200 jaar de complexen vergeten te zijn, wachten veel vragen op beantwoording... Waarom zijn ze gebouwd? Wanneer en door wie? Wie heeft het gebruikt? Wanneer en waarom? Hoe werkte het? Je gids vertelt je het verhaal en beantwoordt je vragen terwijl je een glimp opvangt van het verleden.

...
Vanuit Edinburgh: Outlander-excursie - paleizen & Jakobieten

8. Vanuit Edinburgh: Outlander-excursie - paleizen & Jakobieten

Vertrek vanuit Edinburgh in noordwestelijke richting naar Midhope Castle (1 april tot 24 september), de locatie van Lallybroch Castle in de televisieserie 'Outlander' die over tijdreizen gaat. Ga naar de vesting Blackness Castle uit de 15e eeuw, die in 'Outlander' als het hoofdkwartier van Black Jack Randallwerd wordt gebruikt. Dit verblijf van de familie Crichton ziet er met de imposante versterkingen aan de oever van het estuarium Firth of Forth uit als een 'schip dat nooit gevaren heeft'. Verken de indrukwekkende muren en geniet van het adembenemende uitzicht. Je volgende bestemming is de Royal Burgh van Linlithgow voor een bezoek aan het Linlithgow Palace (de gevangenis Wentworth Prison in 'Outlander'), dat destijds als koninklijke retraite tussen Edinburgh en Stirling Castle werd gebruikt. Ga vervolgens het landhuis Callandar House uit de 14e eeuw, waar betrekkingen met de noordelijke grens van het Romeinse Rijk in Europa bij de Muur van Antonius gevonden zijn. Treed in de voetsporen van Claire en Jamie en ga naar Doune Castle, waar in 'Outlander' de clan MacKenzie woont. Hier krijg je de gelegenheid om het kasteel te verkennen en foto's in de sfeervolle omgeving te maken, waarna je verder gaat naar Blackness Castle. Ga door naar de Royal Burgh van Culross om een klein dorpje dat aan de kust van Fife ligt te ontdekken. Culross is misschien wel een van de beste voorbeelden van een Schots dorp uit de 17e eeuw. De tuinen van het dorp kwamen in 'Outlander' voor als de kruidentuin van Claire, en ook het mercat cross (marktkruis) van Cranesmuir Village speelt een rol in de serie. Wandel door de geplaveide straten, bekijk het opmerkelijke Biscuit Café en neem de tijd om foto's te maken bij Tuilyies Standing Stones (als de tijd het toelaat). Ga vervolgens naar het landhuis Hopetoun House, dat is omgeven door een hertenpark en wandelpaden. Dit mooie gebouw uit de 17e eeuw diende in 'Outlander' als de woning van de Duke of Sandringham en je kunt ervoor kiezen om een kijkje in het landhuis te nemen of de landerijen te verkennen, voordat je terugkeert naar Edinburgh.

...
Edinburgh: rondleiding culinaire geheimen van 3 uur

9. Edinburgh: rondleiding culinaire geheimen van 3 uur

Reis door de eetcultuur van Edinburgh op een rondleiding van 3 uur en laat je smaakpapillen kennismaken met authentieke haggis geserveerd met neeps en tatties (zweeders en aardappelen) voordat je langs het beroemde kasteel van Edinburgh loopt. Je luistert naar de lange geschiedenis van het kasteel en profiteert van de fantastische fotomoment. Probeer daarna wat echte Schotse whisky bij je bezoek aan een plek die uitstekende single malt whisky uit de Schotse laaglanden serveert. Laat wat romige kaasjes uit Schotland op de whisky volgen en proef daarna wat originele gin uit Edinburgh om te ontdekken waarom de Schotten daar zo van houden! Je proeft ook een geheim gerecht, dat alleen bekendgemaakt wordt aan wie meedoet met de rondleiding! Sluit af met een traditionele afternoon tea, inclusief Schotse scones, om een echt originele ervaring te beleven.

...
Edinburgh: Underground Vaults late achtervolgde avondtocht

10. Edinburgh: Underground Vaults late achtervolgde avondtocht

Deze 60-minuten durende tour voor volwassenen alleen is een ontspannende manier om Edinburgh in het donker te verkennen. Je gaat ondergronds voor een onthutsende kennismaking met het onaangename verleden van de stad. Deze verhalen zijn niet geschikt tijdens daglicht of om te vertellen aan mensen onder 18 jaar. Je gids zal waargebeurde verhalen over sinistere wandaden en vreselijke gevolgen, beginnend bovengronds door de kasseisteegjes en de poorten van de oude stad. Je komt meer te weten over de bloedige samenzweringen die leidden tot verraad en foltering en geheime levens die leidden tot gruwelijke doden en gekwelde zielen. Daal af in de beroemde kluizen van Blair Street waar de spoken uit Edinburgh's verleden vandaag de dag nog steeds rondspoken. Je deskundige Mercatgids vertelt verontruste verhalen terwijl je voortzet met deze angstaanjagende wandeling. Je hoort waargebeurde verhalen over moord en ophangingen, die allemaal plaatsvonden in deze gewelven. Er is bewijs van leven in het verre verleden dat op de loer ligt net achter de zwakke straal van de zaklantaarn van je gids.

...

Sitemap Edinburgh

Wil je alle activiteiten in Edinburgh ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Edinburgh

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.350 beoordelingen

Ikzelf en Louise gingen op de rondleiding op zondag 26 januari. De tour bood een mooie mix van hoe JKRowling personages in Edinburgh kwam zoeken en een paar verrassende feiten over JKRowling zelf. Er werden ook enkele interessante historische feiten aangegeven. 'Australische' David was zeer goed geïnformeerd en enthousiast. Hij ziet de gids duidelijk als meer dan een taak. Ikzelf en Louise mochten onderweg met hem praten en hij was een zeer aangename kerel.

Briljante rondleiding. De gids, ik wil Eva zeggen, maar ik ben onzin met namen (ze is Duits), was fantastisch. Ze vertelde elk verhaal op een boeiende manier en was geweldig met iedereen in de groep. Het was een interessante wandeling door Edinburgh en leuk om plekken te zien waar ik zelf misschien niet geweest ben. Evenals het krijgen van een deel van de donkere geschiedenis van Edinburgh.

Het was super! We waren maar met 3 en we hadden de allerleukste tour gids Andrew! Hij vertelde vol passie over de geschiedenis van Schotland. Niet alleen over Outlander maar ook over de gebouwen die we onderweg tegen kwamen. Het was een geweldige dag! Ik raad deze tour 100% aan!

Geweldige dag, weer werkte goed mee! Fantastische gids, veel kennis, veel verteld.

dit was echt een leuke tour. Onze gids Monique was geweldig