Edinburgh: 2,5 uur durende literaire wandeltocht

Edinburgh: 2,5 uur durende literaire wandeltocht

Product ID: 35495

Vanaf € 143 Per groep tot 30

Tour boeken
Belangrijke Informatie
Duur
2.5 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Live gids
Engels

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
  • Bezoek plekken in Edinburgh die een aantal van 's werelds meest beroemde schrijvers hebben geïnspireerd
  • Verken de Oude Stad en loop in de voetsporen van Scott, Stevenson en J.K. Rowling
  • Ga naar 's werelds eerste speciaal gebouwde centrum voor het live vertellen van verhalen
  • Dwaal over de kerkhoven die schrijvers inspireren en vaak als hun laatste rustplaats dienen
  • Leer over de literaire verbindingen van Victoria Terrace en James Court
  • Ontdek de geboorteplaats van Harry Potter
Overzicht
Ervaar Edinburgh door de levens van auteurs zoals Sir Walter Scott, J.K. Rowling, Ian Rankin en meer op een 2,5 uur durende wandeltocht door het historische centrum van de stad. Ontdek donkere steegjes en de trefpunten van dichters rondom de universiteit.
Wat te verwachten
Reis door Edinburgh's Oude Stad op een 2,5 uur durende literaire wandeltocht en ontdek de stad door de levens en woorden van een aantal van de meest beroemde auteurs en schrijvers die in de stad hebben gewoond.

Eén van de schrijvers is J.K. Rowling, die in de stad verscheen met 3 hoofdstukken van "Harry Potter" in haar koffer. De Schotse historische romanschrijver en dichter Sir Walter Scott was geboren op College Wynde in het oude centrum van de stad. De schrijver van "Treasure Island', Robert Louis Stevenson, bracht zijn jeugd door op Herlot Row.

Je zult oude gebouwen zien, over dezelfde donkere straten lopen als Scott en Stevenson en kerkhoven bezoeken die ooit, en nog steeds, veelbezochte plekken waren voor schrijvers en dichters oud en nieuw.

Luister naar verhalen over een stad die gebouwd is op boeken terwijl je plekken bezoekt zoals Edinburgh University (Old College), Chambers street en Elephant House (de geboorteplaats van Harry Potter). Leer de literaire verbindingen kennen van Victoria Terrace, James Court, Parliament Square en meer.

Kijk uit naar de grafsteen van de Schotse dichter Robert Fergusson, en een kleine gedenkplaat om het overlijden - in armoede - van Scott's uitgevers de Ballantyne broers te herdenken in Canongare Kirkyard. Ga naar het Writers Museum en ontdek het Schotse Storytelling Centre, 's werelds eerste speciaal gebouwde centrum voor het live vertellen van verhalen.
Inbegrepen
  • Gids
Trefpunt

Het trefpunt is buiten het Festival Theatre, Nicolson Street 13/29, Edinburgh, EH8 9FT. Nicholson Street is het verlengde van North Bridge, naar het zuiden vanaf de oostkant van Princes Street. Het Balmoral Hotelligt op de hoek van Princes Street en North Bridge. Het theater is aan de rechterkant, op ongeveer 10 minuten lopen vanaf de oostkant van Princes Street. (Openen in Google Maps)

Wat je moet weten
• Kleed je aan de hand van de weersomstandigheden

Vanaf € 143 Per groep tot 30

Tour boeken
Onze belofte aan jou
  • Direct boeken met gegarandeerde plekken
  • Altijd beste prijs garantie
Georganiseerd door

Saints & Sinners Walking Tours

Product ID: 35495