Dagtocht

Vanuit Edinburgh: dagtour Vikingkust & Alnwick Castle

Activiteitenaanbieder: Heart of Scotland Tours

Vanuit Edinburgh: dagtour Vikingkust & Alnwick Castle

Activiteitenaanbieder: Heart of Scotland Tours

Vanaf € 77 per persoon

Begeleid door traditionele muziek, verken je Holy Island, de locatie van de eerste Viking-invasie van Groot-Brittannië en Alnwick Castle, de filmsite van Downton Abbey en Harry Potter, voordat je via de prachtige Borders terugkeert naar Edinburgh.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Boek nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Er gelden speciale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Bekijk na het boeken je voucher voor meer informatie.
Duur 9 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Tourgids
Engels

Je belevenis

Highlights
 • Bezoek Holy Island met uitzicht op de prachtige kustlijn van Northumberland
 • Heb veel plezier op Alnwick Castle, de Windsor van het noorden
 • Ga met gidsen in kostuum op een historische en magische tour door Alnwick Castle
Volledige beschrijving

Volg de uitgestrekte kustlijn van de Noordzee op een mooie rit naar de historische grensstad Berwick-on-Tweed. Steek de oude grens tussen Schotland en Engeland over naar Northumberland en bezoek Lindisfarne, of Holy Island, een getijdeneiland dat rond 635 na Christus door Ierse monniken uit Schotland werd gesticht. Vanaf hier verspreidde de christelijke boodschap zich door het noorden van Engeland. In 793 luidde een felle Viking-invasie het begin van de Vikingtijd in. Maak een korte wandeling door een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid naar het 16e-eeuwse Lindisfarne Castle, bezoek de Priorij waar de Lindisfarne-evangeliën zijn gemaakt en geniet van het spectaculaire uitzicht op Bamburgh Castle en de Farne-eilanden. U kunt ook een heerlijk souvenir Lindisfarne Mead kopen bij St Aidan's Winery. Kom na een korte rit rond lunchtijd terug in Alnwick Castle. Deze magische plek (de 'Windsor van het noorden') is een van Europa's mooiste kastelen en stond centraal in de belangrijkste historische gebeurtenissen - van bloeddorstige veldslagen tussen de Schotten en de Engelsen tot de intriges van het plot van Guy Fawkes. De weelderige omgeving en prachtige architectuur van Alnwick Castle is beroemd gebruikt als filmlocatie voor 'Downton Abbey', 'Harry Potter' (Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry), 'Robin Hood Prince of Thieves', 'Elizabeth' en 'Blackadder'.

Geniet van 'Harry Spotter Tours' en bezoek enkele van je favoriete scènes opnieuw. Ga met gekostumeerde gidsen op een historische en magische tour. Zorg ervoor dat u het evenementenbord bij binnenkomst controleert om het meeste uit uw tijd te halen. Met leuke en interactieve activiteiten voor kinderen heb je 2,5 uur om het kasteel volledig te waarderen en ervan te genieten. De tour keert terug naar het noorden via het prachtige grensland en kan, afhankelijk van de timing, ook een bezoek brengen aan de kust van East Lothian ten zuiden van Edinburgh.

Inbegrepen
 • Groepstour (maximaal 16 passagiers)
 • Live commentaar aan boord
 • Chauffeur/gids
 • Vervoer per comfortabele Mercedes-minibus
 • Toegangsprijzen
 • Eten en drinken
 • Fooien (optioneel)

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Bushalte ZE, Waterloo Place, EH1 3BQ, Edinburgh.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Goed om te weten

 • Let op dat kinderen onder 5 jaar niet zijn toegestaan bij deze tour.
 • Als onderdeel van deze tour kom je in aanmerking voor 25% 'op de dag' korting bij Alnwick Castle (niet van toepassing als je het Castle of Alnwick Garden onafhankelijk van tevoren boekt voor de tour).
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,6 /5

gebaseerd op 168 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,9/5
 • Vervoer
  4,7/5
 • prijs / kwaliteit
  4,5/5
 • veiligheid
  4,7/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

We waren maar een paar mensen en Keith leidde ons. Hij deed het heel goed, hoewel het weer erg donker werd. In het begin waren we allemaal een beetje onzeker waar het ontmoetingspunt is, en ze zouden voor de reis een lijst moeten sturen waar we de online tickets moeten kopen, gewoon om ons kalm te maken.

8 november 2021

Alnwick Castle is fantastisch mooi en de tijd die we hier hadden was ruim voldoende. Het was een regenachtige dag en dat maakte dat Holy Island wat minder interessant was. Een mooie plek om even uit te waaien, maar ik zou er zelf niet nog eens naartoe gaan. Onze gids Angela wist veel te vertellen over de Schotse historie en deed dit op een grappige manier. Ze reed bovendien erg goed. Het was wel leuker geweest als we hier en daar een extra stop hadden gemaakt op mooie plaatsten in de natuur.

Verder lezen

7 augustus 2018

Prachtige kasteel en veel om te zien en te doen voor kinderen.

7 september 2019

Product ID: 25836