Edinburgh
Harry Potter-tours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Edinburgh Harry Potter-tours: Onze meest aanbevolen

Edinburgh: magische Harry Potter-wandeltocht met gids

1. Edinburgh: magische Harry Potter-wandeltocht met gids

Geniet van een wandeltocht met Harry Potter-thema dwars door Edinburgh. Bekijk de stad waar JK Rowling inspiratie opdeed voor Zweinstein en haar beroemde personages, en verken de plaats waar ze de boeken schreef. Laat je Harry Potter-kennis testen door middel van een audiovisuele quiz en verdien punten voor je afdeling. Kom te weten in welke afdeling van Zweinstein je thuishoort en of je bloedzuiver, een Dreuzel of een Snul bent. Bezoek het graf van Marten Asmodom Vilijn in Greyfriars Kirkyard en loop langs de gouden handafdrukken van JK Rowling voor de City Chambers. Zie dit alles en nog veel meer tijdens een magische wandeltocht met gids van 2 uur.

...
Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, Highlands & Ben Nevis

2. Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, Highlands & Ben Nevis

Stap in een luxe bus met airconditioning (32-34 zitplaatsen) en begin aan je uitstap. Je vertrekt uit Edinburgh en gaat eerst naar het Stirling Castle. Je hoort verhalen van je gids over William Wallace en Robert the Bruce en de bloedige veldslagen die op deze landen werden uitgevochten. Je komt aan bij de Deanston Whiskey Distillery, de eerste halte van de excursie. Eenmaal aangekomen kun je als je dat wil een optionele proeverij bij de actieve whiskydistilleerderij doen. Als whiskey niet jouw ding is, sla dan deze rondleiding over en geniet van een ontbijt of koffie in het distilleerderijcafé The Coffee Bothy. Vervolgens rijd je door Loch Lomond en nationaal park Trossachs. Je Schotse gids vertelt je het verhaal van Rob Roy MacGregor, de beroemdste (of beruchtste) Hooglander die ooit geleefd heeft. Treed in de voetsporen van James Bond ('Skyfall') en Harry Potter ('Harry Potter en de Gevangene van Azkaban') terwijl je door de prachtige Hooglandvallei van Glencoe reist. Leer het gruwelijke verhaal kennen over de slachting van de MacDonald-clan in 1692. Reis door Fort William, de thuisbasis van Ben Nevis, met 1.343 meter de hoogste berg van de Britse eilanden. Je komt aan bij het charmante dorpje Fort Augustus op de zuidoever van Loch Ness. Hier vind je allerlei cafés, winkeltjes en restaurants om lekker te lunchen. Maak een wandeling langs de oever van het Caledonian Canal. Beleef daarna de grootsheid van Loch Ness op een ontspannende boottocht van 1 uur. Kijk of je een glimp kunt opvangen van 'Nessie', het legendarische monster van Loch Ness. Bewonder het indrukwekkende Commando Memorial bij Spean Bridge met adembenemend uitzicht op de Nevis Range. Betreed het mooie nationale park Cairngorms en ontdek het land van de 'Monarch of the Glen'. Je rijdt langs Loch Laggan voordat de wegen omhoog gaan naar de Grampianbergen. Reis door de Pass of Drumochter, die de noordelijke en zuidelijke Centrale Hooglanden met elkaar verbindt. Beleef de grandeur en de dramatiek van een bergpas die uitgesleten is door gletsjeractiviteit tijdens de verschillende ijstijden. Uiteindelijk pauzeer je kort in het mooiste Victoriaanse plaatsje Pitlochry voordat je weer teruggaat naar het centrum van Edinburgh, waar je rond 20:30 uur aankomt.

...
Van Edinburgh: Hogwarts Express en Schotse Hooglanden Tour

3. Van Edinburgh: Hogwarts Express en Schotse Hooglanden Tour

Kom meer te weten over de connecties van Schotland met Harry Potter tijdens een tour door de Hooglanden. Verlaat de stad en reis naar het noorden, langs de prachtige Forth Bridge, het Kingdom of Fife en Perth. Bewonder het Glenfinnan-viaduct tijdens een prachtige rit langs de westkust. Vervolgens reis je over de iconische bogen van Mallaig met de Jacobite Steam Train, ook wel bekend als de Hogwarts Express. Na het ervaren van een van 's werelds mooiste spoorlijnen, ga je naar Glencoe. Bekijk de dramatische landschappen die als achtergrond werden gebruikt voor een aantal geliefde scènes in de Harry Potter-films. Ga verder door de uitgestrekte wildernis van Rannoch Moor en luister naar verhalen uit het verleden van Schotland. Spring terug op de bus om terug te keren naar Edinburgh en kom laat in de avond terug in de stad.

...
Edinburgh: Old Town History and Tales Walking Tour

4. Edinburgh: Old Town History and Tales Walking Tour

Je ontmoet je gids over de iconische en historische Royal Mile van Edinburgh, bij het standbeeld van Adam Smith (een van de grootste denkers van Schotland). Vanaf daar wordt je tour geleid door de prachtige kronkelende straatjes die de "oude binnenstad" van Edinburgh vormen. Deze wandeling, die alles van geschiedenis tot religie en folklore behandelt, is een originele tour door de middeleeuwse oude binnenstad van Edinburgh. Je getalenteerde en vermakelijke gids leidt je door de straten en steegjes van "Auld Reekie", terwijl je betovert met zijn geschiedenis, folklore en verhalen! Je leert over de geheimen die Edinburgh verstopt en ervaart de ongelooflijke verhalen die het te vertellen heeft, terwijl je gids je door de lange geschiedenis van de stad leidt. Onderwerpen die tijdens de tour zijn opgenomen, zijn onder andere het Mercat Cross in Edinburgh, de St. Giles Cathedral, de Schotse Verlichting, Greyfriars Bobby, de Grassmarket, Harry Potter's inspiraties en nog veel meer. Je tour eindigt in het hart van Edinburgh, omringd door verschillende bars, restaurants, cafés en geweldige vervoersverbindingen.

...
Edinburgh: Harry Potter-wandeltocht

5. Edinburgh: Harry Potter-wandeltocht

Ervaar een beetje magie tijdens een 2 uur durende wandeling door Edinburgh; de ideale tocht voor alle fans van Harry Potter. Kom alles te weten over de verhalen en geheimen achter de populaire bestsellers van J.K. Rowling in de stad waar ze deze schreef. Bezoek de originele plaatsen die de inspiratie vormden voor Zweinstein en de personages binnen deze magische muren. Wandel door High Street om te zien waar De Wegisweg tot leven is gekomen en waar Heer Voldemort begraven is. Bekijk de originele Zweinsteinschool en aanschouw een virtuele schoolbijeenkomst van de personages. Kom meer te weten over hoe de donkere geschiedenis van Edinburgh met zijn heksen en tovenaars een rol heeft gespeeld als inspiratiebron voor J.K. Rowling tijdens het schrijven. 

...
Vanuit Edinburgh: 3 dagen Isle of Skye, Jacobite Steam Train

6. Vanuit Edinburgh: 3 dagen Isle of Skye, Jacobite Steam Train

Verken de Schotse Hooglanden en het magische Isle of Skye op een tour van 3 dagen. Ontdek een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid, vol Vikingengeschiedenis en oude mythen en legenden. Maak een reis langs de onvergetelijkste bezienswaardigheden en het kenmerkendste landschap van Schotland. Maak dan een van de mooiste treinreizen ter wereld in de charmante Jacobite Steam Train. Dag 1: Je vertrekt uit Edinburgh en rijdt langs een prachtig uitzicht op de Forth Bridge naar de Highlands via Perthshire. Bewonder een land van oude bossen, rivieren en bergen. Bezoek het schilderachtige dorpje Dunkeld, met zijn historische kathedraal op de oever van de rivier de Tay. Je rijdt verder naar het noorden in de Highlands en gaat de Great Glen binnen. Bij Fort Augustus verken je de kusten van Loch Ness. Kijk uit voor Nessie! Vervolgens ga je naar het beroemde Isle of Skye, langs Eilean Donan Castle. Bewonder een van de beroemdste plekken in Schotland. Je overnacht in Potree, de hoofdstad van het “Winged Isle.” Dag 2: Je brengt een volle dag door op het dramatische Isle of Skye met zijn prachtige landschap en fantastische legendes. Tegen de achtergrond van de grillige Cuillin Mountains hoor je verhalen over de ontsnapping van Bonnie Prince Charlie. Je ziet de spectaculaire kliffen van Quiraing, de mysterieuze rotsformatie van Old Man of Storr, de watervallen van Kilt Rock en het imposante Dunvegan Castle. Je overnacht op het Isle of Skye. Dag 3: Verken het zuiden van het eiland, bekend als de “Garden of Skye,” voordat je de veerboot neemt naar vissersdorp Mallaig aan de westkust. Hier kun je op de Jacobite Steam Train naar Fort William stappen en een van de meest spectaculaire treinreizen ter wereld maken. Steek het Glenfinnanviaduct over en zie een monument voor Bonnie Prince Charlie. Ga verder richting het zuiden via het dramatische landschap van Glencoe en Rannoch Moor, om vervolgens door het hart van Rob Roy country terug te reizen naar Edinburgh, waar je in de vroege avond aankomt.

...
Edinburgh: Glenfinnan, Mallaig en Glencoe Tour

7. Edinburgh: Glenfinnan, Mallaig en Glencoe Tour

Verlaat Edinburgh en reis naar het noordwesten en stop voor een kopje koffie en verfrissingen in een klein hooglanddorp. Als u verder reist, bereikt u Glencoe, bij velen bekend als de locatie voor het bloedbad van de MacDonald-clan in 1692. Maak foto's van dit prachtige gebied terwijl u meer te weten komt over het turbulente verleden. Na Glencoe reist u verder naar het noorden naar Fort William. Stop voor verfrissingen en misschien een hapje voordat u de Road to the Isles afreist. Leer meer over de geschiedenis van het gebied als je Mallaig nadert, waar je tijd zult doorbrengen met genieten van de lunch en het uitzicht op zee. Reis vanuit Mallaig oostwaarts naar de belangrijkste attractie, Glenfinnan. Kom precies op tijd aan om de Jacobite Steam Train (ook bekend als de Hogwarts Express in de Harry Potter-films) de brug te zien oversteken. Je zult niet alleen genieten van dit iconische uitzicht, maar de site staat ook bekend als het decor voor veel Harry Potter-scènes, waaronder Loch Shiel. Reis vanuit Glenfinnan naar het zuiden en stop voor een drankje in het kleine dorpje Pitlochry voordat je terugkeert naar Edinburgh, waar je tour eindigt.

...
Isle of Skye, Loch Ness & The Highlands 5-daagse tour

8. Isle of Skye, Loch Ness & The Highlands 5-daagse tour

Dag één: Ga noordwaarts naar Stirling en het torenhoge Wallace Monument, met een prachtig uitzicht op het kasteel. Betreed de Hooglanden via de wilde Rannoch Moor en Glencoe en verder naar de vissershaven van Oban, waar je zult overnachten. Dag twee: Neem de stoomtrein vanuit Fort William en steek het viaduct over uit de Harry Potter-films, waar nu een monument voor de campagne van Bonnie Prince Charlie staat. Je neemt de veerboot naar Skye, waar je de Clan Donald Skye, het voormalige huis van de MacDonalds, kunt verkennen voordat je naar het noorden rijdt naar je overnachtingsbestemming. Overnacht dan op het eiland Skye. Dag drie: Verken meer van het mysterieuze eiland vol ontzagwekkende bergen, mythen en legendes voordat je terugkeert naar het vasteland om Eilean Donan Castle te bekijken en je een weg te banen langs de Great Glen naar het beruchte Loch Ness. Overnacht in Inverness. Dag vier: Jaag op het ongrijpbare monster met een cruise op Loch Ness voordat je naar het noorden gaat en de adembenemende schoonheid van de noordwestelijke Hooglanden. Geniet van de prachtige stad Beauly met zijn Priorij die dateert uit 1230, en bezoek vervolgens de ruige en geïsoleerde bergen die de plaats van Schotland verzekeren als een van de laatste grote wildernissen in Europa. Overnacht in Inverness. Dag vijf: Verken Culloden Battlefield op Drumossie Moor, toneel van de nederlaag van Bonnie Prince Charlie in 1746. Ga vervolgens verder naar Aviemore in het Cairngorms National Park, zuidwaarts naar Pitlochry, en grijp de kans om een whiskystokerij te bezoeken voordat je terugkeert naar Edinburgh.

...
Vanuit Edinburgh: magische hooglanden met Zweinsteinexpres

9. Vanuit Edinburgh: magische hooglanden met Zweinsteinexpres

Reis langs de belangrijkste filmlocaties uit alle acht Harry Potter-films en verlies jezelf in de wildernis van Rannoch Moor. Ontdek de vulkanische vallei uit 'De Gevangene van Azkaban' op weg naar Fort William, waar je aan boord stapt van de stoomtrein Zweinsteinexpres. Je steekt het victoriaanse Glenfinnanviaduct over en kijkt uit op Loch Shiel uit het boek de 'Geheime Kamer'. Bezoek het West Highland Railway Museum in het gerestaureerde stationsgebouw van Glenfinnan. Bekijk de locatie van het Toverschool Toernooi uit 'De Vuurbeker' en reis daarna verder naar het vissersdorpje Mallaig waar je gelegenheid hebt om te lunchen.  In Mallaig stap je weer op de bus, die op tijd vertrekt naar het Glenfinnan Visitor Centre, waar je foto's kunt maken van de stoomtrein die terug over het viaduct reist. Na de halte Glenfinnan keer je via Loch Laggan terug naar Edinburgh.

...
Vanuit Edinburgh: tour van 3 dagen Isle of Skye & Highlands

10. Vanuit Edinburgh: tour van 3 dagen Isle of Skye & Highlands

Deze driedaagse tour neemt je mee op ontdekkingsreis in het prachtige berglandschap en langs de fascinerende bezienswaardigheden van de Schotse Hooglanden en het eiland Skye. Bezoek talloze glens, lochs en kastelen in een aantal van de meest dramatische landschappen van Schotland, waaronder Eilean Donan Castle, de Fairy Glen, Loch Ness en Glen Coe. Vanuit Edinburgh word je in een comfortabele minibus door de hooglanden en over het eiland Skye vervoerd. Kom meer te weten over de lange en gewelddadige geschiedenis van de Schotse Hooglanden, van het bloedige bloedbad van de Macdonalds bij Glen Coe tot de grote patriot William Wallace, wiens naam al 700 jaar doorklinkt in de Britse geschiedenis. Gedetailleerde reisbeschrijving Dag 1 De tour stopt eerst in het prachtige dorp Dunkeld, waar je het terrein van de oude kathedraal kunt verkennen en door de bossen langs de machtige rivier de Tay kunt wandelen. Dan gaat de tour verder naar het noorden naar het wilde berglandschap en de mistige sluizen van de Pass of Killiecrankie, Cairngorm National Park en Laggan. Bewonder Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland, langs de Great Glen naar Invergarry, voordat je verder reist door de prachtige Glen Shiel (Five Sisters of Kintail) naar Eilean Donan Castle. Geniet van het geweldige uitzicht vanaf de Skye Bridge terwijl je het eiland oprijdt in de schaduw van het Cuillin-gebergte naar Portree, waar je bij je accommodatie wordt afgezet. Laat de touroperator bij het boeken weten welk type accommodatie jouw voorkeur heeft. De accommodatie is voor jou gereserveerd en dien je bij aankomst te betalen. Dag 2 Vandaag is het tijd om het eiland Skye te verkennen, via een flexibele route naar keuze van de chauffeur/gids* (zie hieronder). Geniet van een schilderachtige rit van een halve dag langs de dramatische Trotternish Ridge met zijn spectaculaire kliffen en rotsformaties. Haltes kunnen zijn: de Lealt-waterval, de Kilt Rock-zeekliffen, de Old Man of Storr-rotsen en een wandeling bij de Quiraing-bergpas. Een andere populaire stop is de Fairy Glen, een prachtig miniatuur Highland-landschap en het legendarische huis van de 'kleine mensen'! De tweede helft van de dag verken je het prachtige zuidelijke deel van het eiland, met bekende bezienswaardigheden en een aantal verborgen juweeltjes die door de jaren heen zijn ontdekt. Genesteld onder het Cuillin-gebergte ligt de prachtige Glen Brittle. Je wordt omringd door een ruig landschap en er zijn verschillende opties voor dit deel van de tour, waaronder een korte wandeling door het iconische berglandschap. Een andere populaire excursie is de rit naar de vuurtoren van Neist Point voor een spectaculair uitzicht op de westelijke eilanden. Het 13e-eeuwse huis van de beroemde Clan McLeod, Dunvegan Castle, biedt rondleidingen met gids - een handige optie als het regent, het veranderlijke weer van Skye is beroemd. Het wordt niet voor niets 'Misty Isle' genoemd! *Let op: afhankelijk van het weer en de verkeersomstandigheden is de route flexibel zodat je het beste uit je tijd op Skye kunt halen.   Dag 3 Na terugkomst op het vasteland rijd je langs de Five Sisters of Kintail voordat je stopt bij het wereldberoemde Loch Ness. Geniet van een lunch in Fort Augustus op het zuidelijke puntje van Loch Ness voordat je verder gaat via Fort William naar Glencoe. Kom meer te weten over de bloedige geschiedenis van de beroemde Glen en bewonder het wilde landschap voordat je naar Tyndrum gaat voor een pauze. Keer 's avonds terug via de Lowlands en Stirling naar Edinburgh.

...

Sitemap Edinburgh

Wil je alle activiteiten in Edinburgh ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Edinburgh

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.150 beoordelingen

Om eerlijk te zijn, heeft Jenny de ervaring gemaakt. Ze zorgde ervoor dat we ons meteen gemakkelijk en ontspannen voelden en was erg vriendelijk en gastvrij. Voor een jong meisje is haar zelfvertrouwen geweldig en ze is zo'n lief meisje. Ze maakte de tour erg interessant en plezierig. Ondanks het koude weer was het een geweldige tour en ik vond het veel interessanter dan ik dacht dat ik zou doen. Het overtrof zeker mijn verwachtingen! Zou dit bedrijf zeker weer gebruiken om in de toekomst rondleidingen te boeken.

Ikzelf en Louise gingen op de rondleiding op zondag 26 januari. De tour bood een mooie mix van hoe JKRowling personages in Edinburgh kwam zoeken en een paar verrassende feiten over JKRowling zelf. Er werden ook enkele interessante historische feiten aangegeven. 'Australische' David was zeer goed geïnformeerd en enthousiast. Hij ziet de gids duidelijk als meer dan een taak. Ikzelf en Louise mochten onderweg met hem praten en hij was een zeer aangename kerel.

Ivm de COVID maatregelen mocht je niet in het kasteel kijken. Om enigszins in de buurt te komen moet je een tijdslot boeken. Gelukkig was dit nog mogelijk en heb ik met mijn dochter evengoed nog genoten van dit prachtige kasteel. De gids was blij dat hij weer eens een tour had en vertelde mooie verhalen. Er waren in totaal naar drie passagiers dus het voelde als een privé tour.

was echt een geweldige trip ook al duurt het 12,5 uur bij elkaar onze reisgids en tevens onze bus chauffeur was JOHN die met zijn verhalen en ongeplande stops om toch nog ff een betere foto te kunnen maken.

dit was echt een leuke tour. Onze gids Monique was geweldig