Kies data

Edinburgh Kasteel- & paleistours

Edinburgh Kasteel- & paleistours: Onze meest aanbevolen

Edinburgh: tour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

1. Edinburgh: tour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

Of je nu op zoek bent naar het monster van Loch Ness of gewoon een mooie dagtrip vanuit Edinburgh wilt maken: ga naar de Hooglanden.  Ontspan nadat je bent opgehaald in de bus en luister naar de vermakelijke toelichting van de gids. Bezoek Kilmahog voor een kennismaking met de beroemde Schotse Hooglanders (koeien) en een kopje koffie. Ontdek wat een 'hairy coo' werkelijk is. Ga vervolgens de weg op naar Glencoe en geniet van een fotostop van 10 minuten voor het onvergetelijke uitzicht op de Hooglanden. Lunch in de omgeving van Fort William, waar je gids je kan adviseren over waar je kunt eten. Altijd al willen weten wat er onder de kilt verstopt zit? Neem dan deel aan een korte kilt-introductie.  Daarna word je naar Loch Ness gebracht. Pas je ervaring bij Loch Ness aan. Kies voor een bezoek aan het majestueuze Urquhart Castle en spring op een boot op zoek naar 'Nessie', zoals de plaatselijke bevolking het monster noemt. Of hang gewoon rond op de pier en drink een kopje koffie met een fantastisch uitzicht. Op weg naar huis heb je een korte snackpauze in Pitlochry, een prachtig dorp in het hart van het land, voordat je weer terugkeert naar Edinburgh.

Edinburgh: wandeling met voorrangstoegang Edinburgh Castle

2. Edinburgh: wandeling met voorrangstoegang Edinburgh Castle

Ontdek het huis van Mary Queen of Scots tijdens deze rondleiding door Edinburgh Castle. Bewonder de 16e-eeuwse Grote Zaal, waar feesten en partijen plaatsvonden. Kom meer te weten over de bloedige geschiedenis van de koningen en koninginnen die in dit kasteel woonden.  Maak kennis met de gids en wandel naar Edinburgh Castle, dat vanuit zijn zetel op de uitgedoofde vulkaan Castle Rock de skyline van de stad domineert. Wandel over de promenade van het kasteel en hoor over het ontstaan en de belegeringen. Kijk waar de Royal Military Tattoo wordt opgevoerd. Ga het kasteel binnen en bezoek de drie musea en twee gevangenissen. Ga naar het Nationaal Monument voor de Gevallenen van Schotland en een begraafplaats voor honden. Bekijk het oudste gebouw van de stad: de kapel van Sint Margaretha. Laat je betoveren door de grootsheid van de Grote Zaal en een Koninklijk Paleis. Na de rondleiding heb je de tijd om alle gebouwen in het kasteel te verkennen tot sluitingstijd.

Edinburgh: rondleiding Edinburgh Castle met snelle toegang

3. Edinburgh: rondleiding Edinburgh Castle met snelle toegang

De tour begint bij het standbeeld van Adam Smith op de Royal Mile. Al wandelend naar Edinburgh Castle vertelt de gids alvast het een en ander over de betekenis van het kasteel. Zo kom je er gaandeweg achter welke belangrijke historische figuren het kasteel hebben gevormd. Laat de gids je door het kasteelcomplex leiden. Luister naar de interessante verhalen over de belangrijkste gebouwen en attracties van het kasteel, waaronder de Argyle Battery en One O'clock Gun, het Hospital Square en het Western Panorama. Bekijk de kerkers en militaire gevangenis, het zwarte banket en de gedurfde kasteeloverval van Thomas Randolph. Zie St Margret's Chapel, Mons Meg, de Crown Square en The Honors of Scotland. Na de rondleiding kun je op je gemak de musea van het kasteel verkennen (niet toegankelijk tijdens de rondleiding).

Vanuit Edinburgh: 'Outlander' ontdekkingstour van 1 dag

4. Vanuit Edinburgh: 'Outlander' ontdekkingstour van 1 dag

Je vertrekt om 08:45 uur vanuit Edinburgh om op reis te gaan naar de beroemdste filmlocaties uit de populaire serie, zoals Doune Castle, de zetel van de Clan MacKenzie en het historische  Linlithgow Palace. Je gids geeft je een kijkje in de geschiedenis en verhalen van elke locatie, waardoor dit de perfecte reis is voor wie op zoek is naar een flinke dosis Outlander. Verlaat de hoofdstad en rijd naar het westen, bekijk  Linlithgow Palace voordat je pauzeert bij Doune Castle, ook wel bekend als Leoch. Je krijgt de tijd om dit historische kasteel te verkennen. Het kasteel verscheen ook als Winterfell in Game of Thrones en in Monty Python en de Heilige Graal. Vervolgens brengt de reis je naar het koninkrijk van Fife, een gebied van groot historisch belang. Je bezoekt Culross, waar Claire werd beschuldigd van hekserij in het dorp Cranesmuir. Dit is het volmaaktste voorbeeld van een dorp uit de 17e en 18e eeuw in het huidige Schotland. Je luncht in het dorp Falkland dat werd gebruikt voor het filmen van 'Inverness' uit 1940. Met meer dan 28 monumentale gebouwen, geeft het een goede weergave van deze periode. Je laatste halte is bij Midhope Castle, de Lallybroch in het echte leven Je bent om 17:30 uur weer terug in Edinburgh.

Vanuit Edinburgh: excursie Outlander, paleizen & Jakobieten

5. Vanuit Edinburgh: excursie Outlander, paleizen & Jakobieten

Tijdens deze dagexcursie vanuit Edinburgh stap je in het verhaal en aanschouw je de schilderachtige landschappen en ruïnes uit het tv-programma 'Outlander'. Reis in een ruime touringcar met klimaatbeheersing en zie het dorp Cranesmuir en de Tuilyies Standing Stones oplichten. Vertrek vanuit Edinburgh in noordwestelijke richting naar Midhope Castle (1 april tot 24 september), de locatie van Lallybroch Castle in de televisieserie 'Outlander' die over tijdreizen gaat. Stop in de Royal Burgh van Linlithgow en maak een fotostop bij Linlithgow Palace (dit was de Wentworth Prison in 'Outlander'). Ga vervolgens naar het 14e-eeuwse landhuis Callandar House, waar bij de Muur van Antonius betrekkingen met de noordelijke grens van het Romeinse Rijk in Europa gevonden zijn. Volg de voetsporen van Claire en Jamie naar Falkland, het Inverness van Outlander.  Zie straten die werden gebruikt als filmlocaties in Outlander, inclusief de plekken waar Claire de geest van Jamie ziet. Ga verder naar de Royal Burgh of Culross en ontdek een piepklein 17e-eeuws dorpje aan de kust van Fife.  Kom langs de tuinen van Culross die in 'Outlander' te zien waren als Claire's kruidentuin, evenals het mercat cross (marktkruis) van Cranesmuir Village. Slenter door de kleine stenen straten en bekijk het schilderachtige Biscuit Café. Stop om foto's te maken bij de Tuilyies Standing Stones (als de tijd het toelaat). Eindig de dag in South Queensferry voor een prachtig uitzicht over de Forth en foto's van de Forth Rail Bridges. Houd er rekening mee dat Midhope Castle van 23 december tot het voorjaar van 2023 gesloten is.

Rosslyn Chapel, Stirling Castle & Dunfermline Abbey Tour

6. Rosslyn Chapel, Stirling Castle & Dunfermline Abbey Tour

Tijdens deze rondleiding langs de beroemdste middeleeuwse bezienswaardigheden van Schotland, leer je over de vele helden die in dit oude koninkrijk vochten. De eerste stop tijdens je tour is de stad Dunfermline. Loop door het prachtige schip van Dunfermline Abbey*, de laatste rustplaats van Robert the Bruce, die vocht voor het recht van Schotland om een natie te zijn. Reis vervolgens naar Stirlingshire, waar u zult stoppen in de prachtige stad Stirling, de locatie van het monument van de Schotse held William Wallace (wiens leven werd gedramatiseerd in de film Braveheart). Je hebt voldoende tijd om door de prachtige en oude straten eromheen te slenteren. Je krijgt ook de kans om het prachtige kasteel van de stad te verkennen als je dat wilt. Ga vanuit Stirling naar Bannockburn, het slagveld waar Robert the Bruce de Engelsen in 1314 op de vlucht joeg. Ontcijfer ten slotte het mysterie van de Rosslyn-kapel, die beroemd werd in de roman van Dan Brown, de Da Vinci Code. Is dit de rustplaats van de Heilige Graal? Niemand weet het echt, maar je zult genieten van de kapel en de prachtige wandeling die je kunt maken door Roslin Glen en de ruïnes van Rosslyn Castle.

Edinburgh: ticket Palace of Holyroodhouse

7. Edinburgh: ticket Palace of Holyroodhouse

Wandel door de weelderige staatsruimtes en weelderige tuinen van het Palace of Holyroodhouse, de officiële Schotse residentie van Hare Majesteit de Koningin, gelegen aan het einde van de Royal Mile van Edinburgh. Eenmaal binnen in het barokke paleis, kom je meer te weken over de nauwe associaties met de geschiedenis van Schotland via een gratis audiogids (beschikbaar in 9 talen). Je bezoekt de State Apartments om de veranderende smaak van opeenvolgende monarchen te zien Bewonder fijne pleisterwerkplafonds en Brusselse wandtapijten, samen met schilderijen en andere kunstwerken in kamers die nog steeds worden gebruikt door de koningin en de koninklijke familie voor officiële ceremonies. Ga naar de Troonzaal om te zien waar de lunch werd geserveerd aan de Ridders en Dames van de Orde van de Distel toen een nieuwe ridder werd geïnstalleerd. Ontdek waar de koningin haar privépubliek houdt in de Morning Drawing Room. Ga verder naar de Great Gallery, waar Schotse inwoners die zijn genoemd in de New Year's Honors List of Queen's Birthday Honors List hun prijs ontvangen tijdens een Investiture-ceremonie. Bewonder de portretten van Jacob de Wet van echte en legendarische koningen van Schotland in de Grote Galerij, de grootste kamer in het paleis. Kom meer te weten over indrukwekkende gebeurtenissen uit de geschiedenis van Schotland in de historische kamers van Mary Queen of Scots, waar ze getuige was van de brutale moord op haar secretaresse, Rizzio, door haar jaloerse echtgenoot Lord Danley. Aan het einde van je audiotour geniet je van een verfrissend drankje of een lichte lunch (op eigen kosten) in het Café in het paleis.

Edinburgh: Comedy Horror Show in de spookbus

8. Edinburgh: Comedy Horror Show in de spookbus

Geniet van een 60 minuten durende theatrale sightseeingtour door Edinburgh aan boord van de Ghost Bus, een grondig gerestaureerde gitzwarte vintage dubbeldekkerbus. Je griezelige gids zal je vertellen over grafrovers, slachtoffers van de pest en de geesten die rondhangen in Edinburgh, dé spookstad van Europa. Verken het gruwelijke verleden van de stad terwijl je de beroemdste bezienswaardigheden bezoekt, zoals Edinburgh Castle, Grassmarket, Greyfriar's Kirk, Holyrood Palace en de Royal Mile. Terwijl je de wijken Oude Stad en Nieuwe Stad doorkruist, bezoek je de plekken waar moorden gepleegd zijn, waar mensen gemarteld werden en waar mensen geëxecuteerd werden. Luister naar verhalen over de beruchte Burke en Hare en de honderden vrouwen die verdronken of verbrand werden als heks. De bus, die eigendom was van de Necropolis Bus Company, heeft decoratieve kenmerken zoals sfeerverlichting en gordijnen. In 1967 werd het hele wagenpark verwoest door een mysterieuze brand en alleen deze ene bus bleef gespaard van de vlammen. Overleef jij de rit erin?

Edinburgh: ultieme whisky-ervaring

9. Edinburgh: ultieme whisky-ervaring

Vertrek vanuit Edinburgh en reis noordwaarts naar South Queensferry, waar u kunt genieten van een fotostop van de Queensferry Bridges. Ga verder naar Dewar's Aberfeldy Distillery voor de eerste stop met whisky-thema van de dag. Breng hier 2 uur door voor hun whisky- en chocoladeproeverij voor £ 19,55 per persoon. Ga naar Loch Lubnaig en vervolgens naar de Glenturret-distilleerderij. Glenturret-distilleerderij, gelegen aan de rivier de Turret, net buiten Crieff, is de oudste nog in bedrijf zijnde distilleerderij van Schotland en wordt nog steeds met de hand gemaakt met behulp van de laatst overgebleven met de hand bediende mash-tun in Schotland. Geniet hier van een rondleiding en proeverij voor £ 15.

Vanuit Edinburgh: dagtocht Loch Ness, Glen Coe & Hooglanden

10. Vanuit Edinburgh: dagtocht Loch Ness, Glen Coe & Hooglanden

Je dag begint op de Royal Mile in Edinburgh, waar een luxe minibus je ophaalt voor een dag vol avontuur. Onderweg naar de Hooglanden zie je de indrukwekkende Forth Bridge en Forth Road Bridge. Dan proef je wat heerlijke zelfgebakken hapjes in het prachtige Hoogland-dorp Pitlochry. Van daaruit reis je verder door het nationaal park Cairngorms, waar je kunt genieten van een prachtig landschap te midden van de unieke wildernis van het nationaal park. Pauzeer voor de lunch bij Loch Ness, wereldberoemd om zijn schoonheid en mysterie. Vanaf hier krijg je de kans om een 'monster spotten'-boottocht te maken en Urquhart Castle te bezoeken (optioneel extra ticket) en zelf naar het beroemde monster te zoeken! Na de lunch bezoek je Glen Coe, een donkere maar prachtige plek die is doordrenkt van geschiedenis. Aan de monding van de vallei voel je het verleden tot leven komen terwijl je gids je alles vertelt over de verschrikkelijke slachting van de Clan. Onderweg naar huis kom je langs de prachtige stad Stirling, waar je het beeldschone kasteel kunt zien en meer te weten kunt komen over de verrichtingen van William Wallace die werden gedramatiseerd in de film Braveheart.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Andere belevenissen
37 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Veelgestelde vragen over Edinburgh

Welke topattracties zijn een must-see in Edinburgh?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Edinburgh?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Loch Ness

Overzicht activiteiten in Edinburgh

Wil je alle activiteiten in Edinburgh ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Edinburgh

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 4.655 beoordelingen

Onze tourgids en buschauffeur John was erg vermakelijk en wist heel veel te vertellen onderweg. Hij krijgt daarom zeker 5 sterren. De busreis is lang en de stoelen zouden van mij wel wat meer ruimte mogen hebben. Het landschap, het kasteel en Loch Ness zijn gewoonweg adembenemend. De geschiedenis van het kasteel is ook heel interessant. onderweg kom je dor een paar pitoreske dorpjes heen. Persoonlijk zou ik daar graag even een kleine stop hebben gemaakt, maar ik snap dat dat lastig is met de tijd. Al met al zeker de moeite waard.

Dit paleis is echt de moeite om te bezoeken, jammer genoeg mag je binnen geen foto's nemen, toch is dit paleis indrukwekkend en gemakkelijk te volgen met de audio zodat je weet waar het over gaat.het was de meest uitgeregende dag van de week.

Erg mooie tour waarin alles goed wordt geregeld. Onze tourguide David had erg veel mooie verhalen en was super vriendelijk, de buschauffeur Adam was ook super vriendelijk! Als je in Edinburgh bent is deze tour zeker weten de moeite waard!

A thoroughly enjoyable guide that adds to the experience whilst walking through arguably one of the most impressive historical structures in Scotland. I found Richard a charismatic tour guide that seemed to enjoy what he was doing.

Angus was a great and funny tourguide. Lots of witty jokes, combined with lots of accurate history, made for a great experience. We had a blast!