Edinburgh
Nachttours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Edinburgh Nachttours: Onze meest aanbevolen

Edinburgh: rondleiding door de Underground Vaults

1. Edinburgh: rondleiding door de Underground Vaults

Deze trip neemt je mee naar de spaarzaam verlichte ondergrondse ruimtes onder de straten van de oude stad van Edinburgh, waarvan vaak gezegd wordt dat het er spookt. Tijdens de tour van 1 uur bezoek je de kelders onder de South Bridge, die uit de 18e eeuw stammen. In Most Haunted Live werden deze kelders uitgeroepen tot een van de griezeligste plekken ter wereld. Leer hoe ze door de jaren heen gebruikt werden en over de leefomstandigheden van de armen en daklozen die er vaak kwamen. Terwijl je bij kaarslicht door de ondergrondse ruimtes wandelt, leer je een donkerdere kant van de geschiedenis van Edinburgh kennen. Je gids in kostuum vertelt over de moorden van Burke en Hare en de vervolging van heksen. Ontdek de personages die door de straten van Edinburgh spookten en de paranormale verhalen die met de kelders worden geassocieerd.  The Haunted Vaults tour-optie behandelt meer paranormale en spookverhalen. Je bezoekt ook de martelingtentoonstelling en ontdekt hoe en waarom deze items werden gebruikt.

...
Edinburgh: tour langs Haunted Vaults en begraafplaats

2. Edinburgh: tour langs Haunted Vaults en begraafplaats

Geniet van een gruwelijk spannende tour met deze begeleide wandeltocht langs de bekendste plekken van Edinburgh waar het spookt en bezoek de begraafplaats Greyfriars Kirkyard om meer te leren over de legende van Greyfriars Bobby. Bewonder de gotische mausoleums en leer meer over bekende graven en de duistere geschiedenis van de begraafplaats. Hierna ga je naar de Edinburgh Vaults in de bogen van de South Bridge. Hoor verhalen over onverklaarbare gebeurtenissen en hoe een aantal historische figuren hier altijd zijn gebleven. Ontdek de voormalige woningen van de armen en heksen en de locatie van een Hellfire Club, en hoor verhalen over het kwaad dat vandaag de dag in deze kerkers zou huizen.

...
Edinburgh: Late-Night Underground Vaults Terror Tour

3. Edinburgh: Late-Night Underground Vaults Terror Tour

Doe mee aan deze nachtelijke tour door Edinburgh om de donkerste en meest angstaanjagende ervaring van de stad te ontdekken terwijl je spookverhalen hoort over de stad die boven en onder de grond van de Royal Mile worden verteld. Nadat je door de beroemde wynds en afsluitingen van de Royal Mile bent gelopen, hebt geleerd over de gruwelijke levensomstandigheden en hebt geluisterd naar verhalen van moordenaars die door de straten zwierven, word je meegenomen naar de spookachtige ondergrondse gewelven. Er wachten tentoonstellingen met martelingen voor mensen met een sterke maag om te leren hoe deze apparaten in vervlogen tijden werden gebruikt. Ga naar het huis van "The Watcher" geest, bekijk het beruchte stenen cirkelgewelf en ontdek waarom je nooit naar binnen zou moeten gaan!

...
Edinburgh: Comedy Horror Show in de spookbus

4. Edinburgh: Comedy Horror Show in de spookbus

Geniet van een 60 minuten durende theatrale sightseeingtour door Edinburgh aan boord van de Ghost Bus, een grondig gerestaureerde gitzwarte vintage dubbeldekkerbus. Je griezelige gids zal je vertellen over grafrovers, slachtoffers van de pest en de geesten die rondhangen in Edinburgh, dé spookstad van Europa. Verken het gruwelijke verleden van de stad terwijl je de beroemdste bezienswaardigheden bezoekt, zoals Edinburgh Castle, Grassmarket, Greyfriar's Kirk, Holyrood Palace en de Royal Mile. Terwijl je de wijken Oude Stad en Nieuwe Stad doorkruist, bezoek je de plekken waar moorden gepleegd zijn, waar mensen gemarteld werden en waar mensen geëxecuteerd werden. Luister naar verhalen over de beruchte Burke en Hare en de honderden vrouwen die verdronken of verbrand werden als heks. De bus, die eigendom was van de Necropolis Bus Company, heeft decoratieve kenmerken zoals sfeerverlichting en gordijnen. In 1967 werd het hele wagenpark verwoest door een mysterieuze brand en alleen deze ene bus bleef gespaard van de vlammen. Overleef jij de rit erin?

...
Edinburgh: geschiedenis van whisky met proeverij en verhaal

5. Edinburgh: geschiedenis van whisky met proeverij en verhaal

Deze activiteit komt samen op de iconische Royal Mile en je maakt een korte wandeling naar één van de uitstekende whisky-locaties van de aanbieder. Drink de komende twee uur 4 uitstekende single malt scotch whisky's uit de 4 belangrijkste whiskey producerende regio's van Schotland. Deze whisky's variëren van de relatief delicate en subtiele smaken van de Lowlands tot de gedurfde en krachtige smaken van Islay. Je krijgt ook proefkaarten met notities over elk van de whisky's die je proeft. Je ervaart tijdens de rondleiding traditionele verhalen en ontdekt de betekenis van whisky voor de Schotse identiteit. De gehele bovenverdieping van de zaal is gereserveerd, dus er is veel ruimte en privacy om de verhaalgerichte avond te leiden.

...
Edinburgh: spookachtige tour Underground Vaults

6. Edinburgh: spookachtige tour Underground Vaults

Volg je gids door de straten van de oude stad terwijl je Edinburghs spookachtige verleden verkent. Deze wandeling leidt je door de stad en de ondergrondse kelders van Edinburgh. Luister naar je gids met cape die tijdens de wandeling door de geplaveide straten van Royal Mile verhalen vertelt over het donkere en grimmige verleden van de stad. Als je moedig genoeg bent, stap dan in de smalle steegjes die slechts enkele meters breed zijn. Ga vervolgens naar South Bridge en daal af onder de grond, waar de kelders van Edinburgh zich bevinden. Deze waren ooit opslagplaatsen voor bedrijven en winkels in de omgeving, totdat de kelders aan het eind van de 18e eeuw tot woonruimtes werden omgebouwd. De buurt verviel uiteindelijk tot sloppenwijk en rosse buurt van de stad. Terwijl je door de nu lege ruimtes loopt, hoor je de verhalen over de erbarmelijke leefomstandigheden en de criminaliteit die ooit in deze kelders heersten. Wees blij dat, als je uit de kelders komt, het niet het holst van de nacht is.

...
Edinburgh: ondergrondse spooktocht in de avond

7. Edinburgh: ondergrondse spooktocht in de avond

Ervaar de griezeligste stad ter wereld tijdens een spooktocht door Edinburgh en laat je opschrikken door één van de beruchtste stadskenners terwijl je door het duistere deel van de oude stad wordt geleid. Ontdek de verborgen wynds (steegjes) van de Royal Mile en hoor een aantal van de gruwelijke geheimen van Edinburgh. Bezoek vervolgens 'Greyfriars Kirkyard', wat als het angstaanjagendste kerkhof wordt beschouwd. Begeef je tot slot diep ondergronds en verken de kelders die zich onder de straten van Edinburgh bevinden. De vertrekken werden in 1788 afgebouwd en gebruikt als herbergen en illegale opslagruimtes, voor onder andere de lichamen van mensen die voor medische experimenten door de seriemoordenaars Burke en Hare werden gedood. Reis door meer dan 400 jaar aan geschiedenis en luister naar vreselijke waargebeurde verhalen over ophangingen, marteling, moorden en hekserij. Huiver, als je de vreemde geluiden hoort en onverklaarbare geuren ruikt, die uit het donker verschijnen. 

...
Edinburgh: wandeltocht door de donkere kant van de stad

8. Edinburgh: wandeltocht door de donkere kant van de stad

Ontmoet een paar van de beruchtste figuren van Edinburgh tijdens een leuke spooktocht door de donkere kant van het stadscentrum. Kom meer te weten over Burke en Hare en hoor verhalen over heksenverbrandingen, grafroof, lijkendiefstal en mysterieuze moorden. Begin op de Royal Mile, waar geplunderde graftombes, gecremeerde lichamen en massagraven van duizenden jaren geleden verborgen liggen. Krijg kippenvel als het verleden tot leven wordt gebracht door je gids en betreed verschrikkelijke begraafplaatsen, waaronder de Canongate Kirkyard. Bereid je voor op angstaanjagende verhalen over echte kannibalen en vampieren terwijl de echte geschiedenis van Edinburgh voor je ogen gereconstrueerd wordt.  

...
Edinburgh: extreme paranormale ondergrondse spooktocht

9. Edinburgh: extreme paranormale ondergrondse spooktocht

Ga op een geestentour die vooral geschikt is voor mensen die zichzelf als heel dapper zien en ga naar een paar van de spookachtigste locaties van Edinburgh, boven en onder de grond. De tour, die alleen geschikt is voor volwassenen, is niet geschikt voor angsthazen en ideaal voor geharde spokenjagers of mensen die niet in geesten geloven. Je reist door de oude wynds (steegjes) naar de spookachtigste begraafplaats ter wereld. Maak daarna een wandeling over het pad van de dood! Onder de stoep liggen 'geesten' op de loer. Onderzoek paranormale verhalen over geesten en hoor twee kanten van het verhaal. Ontdek waargebeurde en verschrikkelijke verhalen over ophanging, marteling, moord, heksen en kannibalen. 

...
Edinburgh: avondbezoek ondergrondse gangen & begraafplaats

10. Edinburgh: avondbezoek ondergrondse gangen & begraafplaats

Verken de ondergrondse gangen van Blair Street, vol met spoken, met toegang die geen andere tour-operator kan bieden. Ga dan naar de Canongate begraafplaats, waar de geesten van de doden je opwachten. Misschien komt het door het verschil in temperatuur. Of de eeuwige duisternis. Of de steeds kleiner wordende kamers, die zich uitstrekken voorbij de zwakke lichtstraal van een zaklamp. Wat de reden ook is, er is iets onrustbarends aan de ondergrondse gangen van Blair Street – en je gids zal de verontrustende verhalen onthullen tijdens deze avondrondleiding. Kannibalen. Grafschenders. Deals met de Duivel. En dat allemaal voordat je zelfs maar onder de grond gaat. Marteling. Moord. Verhangingen. En dat is nog maar wat er in de gangen gebeurde. Wandel door donkere straten naar de Canongate begraafplaats, waar de beroemdste figuren van de stad begraven liggen: Adam Smith, de vader van de economie; David Rizzio, minnaar van Maria I van Schotland; en James Douglas, 3e Markies van Queesberry – de befaamde kannibaal van Canongate. 

...

Sitemap Edinburgh

Wil je alle activiteiten in Edinburgh ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Edinburgh

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 3.499 beoordelingen

If you are very perceptive of feelings just don't go but otherwise go, it is a very informative experience but also a very fun activity to do. A super nice guide and so well informed. Definitely recommended.

Darren, the tour guide, told us all the incredible stories about the rough times in Edinburgh and the underground vaults in a very vivid, nice and exiting manner!

Onze gids Anna was zeer onderhoudend en goed op de hoogte van de geschiedenis van Edinburgh. Chapeau voor Anna.

Goed georganiseerd, op tijd, leuke gids, goede (spook)verhalen. Fascinerende omgeving.

Zeer leuke , vlotte en grappige gids , een aanrader