Edinburgh
Boottochten & rondvaarten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Edinburgh Rondvaarten & boottochten: Onze meest aanbevolen

Edinburgh: tour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

1. Edinburgh: tour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

Of je nu op zoek bent naar het monster van Loch Ness of gewoon een mooie dagtrip vanuit Edinburgh wilt maken: ga naar de Hooglanden. Ontspan, nadat je bent opgehaald bij het trefpunt, in de bus van je groep en luister naar de vermakelijke toelichting van de gids. Je eerste halte is Kilmahog voor een kennismaking met de beroemde Schotse Hooglanders (koeien) en een kopje koffie. Als je nieuwsgierig bent naar deze langharige dieren, dan is dit echt wat voor jou.Daarna vervolg je de reis naar Glencoe. Houd hier een fotopauze van 10 minuten terwijl je van het onvergetelijke uitzicht op de Hooglanden geniet. De lunch is dan in Fort William, waar je gids je kan adviseren over waar je het beste kunt eten. Altijd al willen weten wat er onder de kilt verstopt zit? Neem dan deel aan een korte kilt-introductie. Dan worden we naar Loch Ness zelf gebracht. Het beste van alles is dat je je beleving bij Loch Ness zelf kunt aanpassen. Bezoek het majestueuze Urquhart Castle en spring op een boot op zoek naar Nessie, zoals de lokale bevolking het monster liefkozend noemt. Of hang gewoon wat rond op de pier en pak een koffie met wat uitzicht. Op weg naar huis heb je een korte snackpauze in Pitlochry, een prachtig dorp in het hart van het land, voordat je weer terugkeert naar Edinburgh.

...
Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, Highlands & Ben Nevis

2. Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, Highlands & Ben Nevis

Stap in een luxe bus met airconditioning (32-34 zitplaatsen) en begin aan je uitstap. Je vertrekt uit Edinburgh en gaat eerst naar het Stirling Castle. Je hoort verhalen van je gids over William Wallace en Robert the Bruce en de bloedige veldslagen die op deze landen werden uitgevochten. Je komt aan bij de Deanston Whiskey Distillery, de eerste halte van de excursie. Eenmaal aangekomen kun je als je dat wil een optionele proeverij bij de actieve whiskydistilleerderij doen. Als whiskey niet jouw ding is, sla dan deze rondleiding over en geniet van een ontbijt of koffie in het distilleerderijcafé The Coffee Bothy. Vervolgens rijd je door Loch Lomond en nationaal park Trossachs. Je Schotse gids vertelt je het verhaal van Rob Roy MacGregor, de beroemdste (of beruchtste) Hooglander die ooit geleefd heeft. Treed in de voetsporen van James Bond ('Skyfall') en Harry Potter ('Harry Potter en de Gevangene van Azkaban') terwijl je door de prachtige Hooglandvallei van Glencoe reist. Leer het gruwelijke verhaal kennen over de slachting van de MacDonald-clan in 1692. Reis door Fort William, de thuisbasis van Ben Nevis, met 1.343 meter de hoogste berg van de Britse eilanden. Je komt aan bij het charmante dorpje Fort Augustus op de zuidoever van Loch Ness. Hier vind je allerlei cafés, winkeltjes en restaurants om lekker te lunchen. Maak een wandeling langs de oever van het Caledonian Canal. Beleef daarna de grootsheid van Loch Ness op een ontspannende boottocht van 1 uur. Kijk of je een glimp kunt opvangen van 'Nessie', het legendarische monster van Loch Ness. Bewonder het indrukwekkende Commando Memorial bij Spean Bridge met adembenemend uitzicht op de Nevis Range. Betreed het mooie nationale park Cairngorms en ontdek het land van de 'Monarch of the Glen'. Je rijdt langs Loch Laggan voordat de wegen omhoog gaan naar de Grampianbergen. Reis door de Pass of Drumochter, die de noordelijke en zuidelijke Centrale Hooglanden met elkaar verbindt. Beleef de grandeur en de dramatiek van een bergpas die uitgesleten is door gletsjeractiviteit tijdens de verschillende ijstijden. Uiteindelijk pauzeer je kort in het mooiste Victoriaanse plaatsje Pitlochry voordat je weer teruggaat naar het centrum van Edinburgh, waar je rond 20:30 uur aankomt.

...
Firth of Forth: sightseeing-rondvaart met Cream Tea

3. Firth of Forth: sightseeing-rondvaart met Cream Tea

De Firth of Forth is een plek vol mythes, turbulente geschiedenis, en fascinerende zeedieren. Maak een boottocht van 90 minuten aan boord van een prachtig schip. Je vertrekt vanaf South Queensferry, op korte afstand van de bruisende hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Geniet van het uitzicht op Blackness Castle, het schip dat nooit vaart en voorkwam in Outlander and the Outlaw King. Je hebt ook zicht op het dorp Limekilns, dat werd genoemd in Robert Louis Stevensons 'Kidnapped'. Vanuit Limekilns werden David Balfour en Alan Breck over de Forth gebracht in een roeiboot. Je ziet ook de Three Bridges zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien, inclusief UNESCO Werelderfgoed de Forth Bridge. Ontspannen kan aan boord in alle comfort: in de observatielounge of op de buitendekken. Luister onder het genot van een cream tea naar het commentaar je gids. Tijdens de boottocht is er meer dan genoeg gelegenheid om veel verschillende zeedieren te spotten, zoals zeevogels en zeehonden.

...
Vanuit Edinburgh: dagtrip Loch Ness en Highlands

4. Vanuit Edinburgh: dagtrip Loch Ness en Highlands

Verken de schoonheid van de Schotse Highlands tijdens een schilderachtige rondrit van 12 uur in een comfortabele bus. Na te zijn opgehaald uit het centrum van Edinburgh zul je onderweg naar Stirling een glimp van het kasteel en het Wallace Monument opvangen. Ga verder naar Callander, pauzeer voor een kopje koffie en krijg de kans om 'Hamish the Hairy Coo' te ontmoeten. Ga richting het noorden naar de Highlands over Rannoch Moor, totdat je de donkere, sombere Pass of Glencoe bereikt, waar je tijdens een pauze meer te weten komt over het huiveringwekkende verhaal van het beruchte bloedbad in 1692. Na Loch Leven bij Ballachulish te zijn overgestoken heb je de tijd om te lunchen in de omgeving van het dorp Fort William, waarna je de route van de Caledonian Canal over de Great Glen volgt naar Fort Augustus aan Loch Ness. Hier kun je er voor kiezen om een rondvaart van ongeveer 1 uur over het meer te maken, of om te ontspannen in het rustige dorp aan de oever van het meer. Na je bezoek aan Loch Ness ga je verder in zuidoostelijke richting, waarbij je kunt genieten van het geweldig uitzicht over Loch Laggan. Werp een blik op het imposante Blair Castle, waar de hertogen van Atholl al meer dan 700 jaar wonen, voordat je pauzeert in het pittoreske Pitlochry, een prachtige victoriaanse vakantiebestemming. Rijd daarna in zuidelijke richting verder door het Kingdom of Fife, langs Perth en over de Forth Road Bridge, naast de prachtige Forth Bridge, waarna je weer in Edinburgh arriveert.

...
Vanuit Edinburgh: Loch Lomond, Stirling Castle & Kelpies

5. Vanuit Edinburgh: Loch Lomond, Stirling Castle & Kelpies

Breng een dag door met het ontdekken van het land en de legendes van de Schotse helden William Wallace en Rob Roy en ervaar de natuurlijke schoonheid van Loch Lomond en het nationaal park Trossachs. Begin met een fotogelegenheid bij de Kelpies (vanaf 1 april 2020). Geniet van een onvergetelijk bezoek aan Stirling Castle, verken de mooie dorpjes Aberfoyle en Loch Lomond Shores en maak een spectaculaire boottocht over Loch Lomond. Vanuit Edinburgh reis je richting de prachtige oevers van Loch Lomond, één van de mooiste en grootste meren van heel Schotland. Hier kun je genieten van een rondvaart van 1 uur, met spectaculair zicht op de vele eilanden in het meer en de omliggende bergen. Of kies voor een wandeling door het pittoreske en beschermde dorp Loch Lomond Shores aan de kant van het meer, met bijzondere huizen, cafés en een prachtig uitzicht over de westelijke oever van het meer.  Bezoek het nationaal park Trossachs, dat ook bekend staat als de 'Highlands in miniature', vanwege de overvloed aan meren, bergen en bossen en ook beroemd is vanwege de beruchte bandiet Rob Roy MacGregor, die daar verbleef. Kom vervolgens langs het middeleeuwse Doune Castle opweg naar het mooie stadje Aberfoyle, gelegen aan de oevers van de rivier de Teith in Stirlingshire, waar je van een lunchpauze kunt genieten.  Vertrek in noordwestelijke richting voor je laatste halte van de dag bij het indrukwekkende Stirling Castle, dat één van de belangrijkste kastelen uit de Schitse geschiedenis is en hoog op de vulkanische rots staat, waardoor het een prachtig uitzicht biedt over het omringende landschap. Je krijgt de tijd om het kasteel te bezoeken en meer te weten te komen over de heldendaden van belangrijke historische persoonlijkheden, zoals William Wallace, Robert the Bruce en Mary Queen of Scots. Omdat Stirling Castle zo ontzettend veel te bieden heeft is dit een plaats die je als bezoeker in Schotland niet mag missen. Reis weer terug naar Edinburgh.

...
Vanuit Edinburgh: dagtour Loch Ness en Schotse Hooglanden

6. Vanuit Edinburgh: dagtour Loch Ness en Schotse Hooglanden

Ga vanaf Edinburgh in noordelijke richting en kom langs de imposante vestingmuren van Stirling Castle. Rijd langs de rand van de Trossachs Rob Roy Country en steek de wildernis van Rannoch Moor over om uiteindelijk bij het dramatische Glencoe uit te komen, waar in 1692 de beruchte slachtpartij plaatsvond.  Op je reis kom je ook door Fort William. Zie de Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, en betreed vervolgens de Great Glen. Kom aan bij het mooie hooglanddorp Fort Augustus aan de oever van Loch Ness en geniet van een heerlijke picknick met versbereide sandwiches, vers fruit, shortbread en Schots mineraalwater. Als je behoefte hebt aan een zwaardere maaltijd raadt je gids je graag wat goede lokale café's aan.  Geniet van een optionele boottocht over het meer, maak een wandeling door het schilderachtige landschap of ontspan simpelweg bij het Caledonisch Kanaal. Voor wie voor de boottocht kiest; varen over Loch Ness is werkelijk een onvergetelijke ervaring. Je boot is uitgerust met de nieuwste kleur- en geluidstechnologie, en een innovatief systeem waarmee de onderwaterwereld gesimuleerd wordt en je een fascinerend inkijkje in het terrein en het leven onder de oppervlakte geeft. Misschien vang je zelfs wel een glimp van Nessie op! Je kunt ook ontspannen met een kop koffie of een biertje in de bar aan boord. Nu je de hoogtepunten van de hooglanden gezien hebt is het tijd om terug te keren naar Edinburgh via het glinsterende Loch Laggan en de wilde en eenzame Drumochter Pass. Ga in zuidelijke richting en betreed Perthshire, een gebied vol bossen, rivieren en bergen. Zie de imposante Forth Bridge en kom rond 20:00 uur weer aan in Edinburgh.

...
Firth of Forth: boottocht 90 minuten naar de drie bruggen

7. Firth of Forth: boottocht 90 minuten naar de drie bruggen

Je boottocht vertrekt vanaf de South Queensferry, op korte afstand van de bruisende hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Tijdens deze tocht heb je een prachtig uitzicht op de 'drie bruggen', waaronder de wereldberoemde UNESCO-Werelderfgoedlocatie de Forth Railway Bridge. Je kunt bovendien vanaf het water de skyline van Edinburgh afturen. Je ziet het koninkrijk Fife liggen en het historische eiland Inchcolm met z'n middeleeuwse abdij. Je boot meert aan bij het eiland om bezoekers af te zetten en op te halen. Ontspannen kan aan boord in alle comfort: in de verwarmde observatielounge of op de buitendekken. Luister onder het genot van een drankje van de bar naar het commentaar je gids. Tijdens de boottocht is er meer dan genoeg gelegenheid om veel verschillende zeedieren te spotten. Maak een foto van de zeevogels, bruinvissen en zeehonden die je onderweg tegenkomt.

...
Vanuit Edinburgh: tour Loch Ness & Highlands in kleine groep

8. Vanuit Edinburgh: tour Loch Ness & Highlands in kleine groep

Ontsnap aan de drukte van Edinburgh en neem deel aan een daglange sightseeing-tour in de prachtige Schotse Hooglanden. Voor een meer persoonlijke ervaring reis je in een kleine groep in een Mercedes minibus met 16 zitplaatsen terwijl je Loch Ness, Glencoe Valley en Rannoch Moor bezoekt. Rij langs Linlithgow Palace, de geboorteplaats van Mary Queen of Scots, en ga verder naar Stirling Castle en het Wallace Monument, ter nagedachtenis van William Wallace, de held van Schotland. Stop bij Callander voor een kopje koffie voordat je de breuklijn van de Hooglanden oversteekt. Leer over de zeer territoriale clans van de Hooglanden zoals de MacGregors en de beroemde volksheld Rob Roy MacGregor. Ga verder naar het noorden door Breadalbane en klim richting de wilde woestenij van Rannoch Moor's veenlandschap dat bezaaid is met tientallen meren. Kom langs de prachtige top van de Buachaille Etive Mor en bezoek de Glencoe Valley. Je zult onder de hoogste berg van Groot-Brittannië doorrijden, Ben Nevis, voordat je aankomt in Fort Augustus aan de zuidoever van Loch Ness. Loch Ness is het grootste meer van Schotland, en heeft meer water dan elk ander meer in Engeland en Wales samen. Kijk of je het legendarische Monster van Loch Ness kunt ontdekken op een optionele rondvaart op het meer. Of geniet simpelweg van de prachtige omgeving tijdens het 2 uur durende verblijf, met tijd genoeg om te lunchen. Vervolgens ga je naar het zuiden door de bergen van Cairgorms National Park. Na de Drumochter Pass, passeer je Passeer Loch Laggan, met zicht op het 13e-eeuwse Blair Castle. Na de bossen van Perthshire zul je Perth bereiken, de hoofdstad van Schotland in de middeleeuwen. Je gaat verder over de beroemde Forth Bridge en zult om ongeveer 20:00 uur terugkomen in Edinburgh.

...
Van Edinburgh: Loch Ness en Highlands Tour in het Spaans

9. Van Edinburgh: Loch Ness en Highlands Tour in het Spaans

Vertrek vanuit het stadscentrum van Edinburgh en rijd richting de Schotse Hooglanden. Rij voorbij Stirling en bekijk het ongelooflijke Stirling Castle. Reis naar Trossachs National Park en stop in Callander, waar u kunt genieten van een drankje en een lichte snack. Vervolg uw weg naar Glen Coe en neem zoveel foto's als u wilt. Reis voorbij het dorp Fort William en arriveer in Fort Augustus. Verken het gebied en bekijk Loch Ness. Maak optimaal gebruik van de vrije tijd om te lunchen, op het water van het loch te varen, te ontspannen in het dorp of langs Loch Ness en het Caledonian Canal te wandelen. Stop bij het Commando Memorial en luister naar verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Zie Ben Nevis, de hoogste berg in het Verenigd Koninkrijk. Bezoek Loch Laggan en Dalwhinnie-distilleerderij voordat je het Grampian-gebergte oversteekt. Rond uw tour af in het stadje Pitlochry en ontspan met een drankje in een van de pubs.

...
Vanuit Edinburgh: trip in kleine groep Loch Ness & Highlands

10. Vanuit Edinburgh: trip in kleine groep Loch Ness & Highlands

Op jouw dagtour door de Schotse Hooglanden zul je vanuit Edinburgh vertrekken, langs Linlithgow Palace rijden (de geboorteplaats van Mary Queen of Scots) en dan langs het National Wallace Monument gaan. Jouw gids zal je het echte verhaal van Braveheart vertellen en over William Wallace's tactieken die tot de overwinning leidden tegen de Engelse indringers. Je vangt een korte glimp op van Doune Castle, bekend van Monty Python, Game of Thrones en Outlander, voordat je stopt voor een kopje koffie in Loch Lomond en het Trossachs National Park. Opties omvatten de Highland gateway village Callander of het adembenemende uitzicht op de bergen vanaf prachtig Loch Lubnaig. Bij Loch Tulla zul je je verwonderen over het fantastische uitzicht en dan door de wildernis van Rannoch Moor naar Glen Coe reizen. Deze omgeving kan bekend voorkomen omdat het een filmlocatie was voor Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Hierna staat er een lunchpauze op de agenda voordat je verder gaat naar Loch Ness. Onderweg naar het meer zul je genieten van het uitzicht op Ben Nevis, met 1344 meter de hoogste berg in Groot-Brittannië. Fort Augustus ligt aan de oevers van het legendarische Loch Ness en vanaf dit punt zul je de tijd hebben om naar het beroemde monster te zoeken. Een bootreis op het meer is beschikbaar als optie. Op de terugreis naar Edinburgh zul je door het Grampian Gebergte reizen en stoppen bij Highland Perthshire, in het hart van de Hooglanden.

...

Sitemap Edinburgh

Wil je alle activiteiten in Edinburgh ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Edinburgh

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 81 beoordelingen

De coach was vlekkeloos schoon, comfortabel en soepel. Ik kan de vertegenwoordiger en vooral Gary onze perfecte chauffeur en gids niet genoeg prijzen. Zijn uitstekende rijvaardigheid, historische en diverse lokale kennis vermengd met lichte humor maakten het een perfecte dag voor mijn vrouw en ik. Een aanwinst voor het bedrijf. Alles was goed georganiseerd en op tijd van de boeking tot het einde. Heel erg bedankt.

Graham is the best tourguide ever!! He made me laugh a lot, he has a lot of knowledge about the surrounding we where at. I wish I had filmed the whole trip. I loved every second of it. We saw the best places, got lots of information and we were blessed with superb weather. Next time I’m in Edinburgh I will book a tour again!

Our tour guide Paul and super driver Alan made the tour incredibly fun and interesting. Paul knew a lot of interesting history facts and stories. Both Paul and Alan were very kind and patient. The tour itself was great and the loch and highlands extremely beautiful. Thanks so much for this experience.

Een ontzettend leuke tour, met een onvergetelijke chauffeur Calum, die deze dag onvergetelijk heeft gemaakt.

William is the best! Really really enjoyed his tour. Would recommend it to anyone.