Edinburgh
Spook- & vampierentours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Edinburgh Spook- & vampierentours: Onze meest aanbevolen

Edinburgh: rondleiding door de Underground Vaults

1. Edinburgh: rondleiding door de Underground Vaults

Deze trip neemt je mee naar de spaarzaam verlichte ondergrondse ruimtes onder de straten van de oude stad van Edinburgh, waarvan vaak gezegd wordt dat het er spookt. Tijdens de tour van 1 uur bezoek je de kelders onder de South Bridge, die uit de 18e eeuw stammen. In Most Haunted Live werden deze kelders uitgeroepen tot een van de griezeligste plekken ter wereld. Leer hoe ze door de jaren heen gebruikt werden en over de leefomstandigheden van de armen en daklozen die er vaak kwamen. Terwijl je bij kaarslicht door de ondergrondse ruimtes wandelt, leer je een donkerdere kant van de geschiedenis van Edinburgh kennen. Je gids in kostuum vertelt over de moorden van Burke en Hare en de vervolging van heksen. Ontdek de personages die door de straten van Edinburgh spookten en de paranormale verhalen die met de kelders worden geassocieerd.  The Haunted Vaults tour-optie behandelt meer paranormale en spookverhalen. Je bezoekt ook de martelingtentoonstelling en ontdekt hoe en waarom deze items werden gebruikt.

...
Edinburgh: spooktocht in de oude stad en ondergronds

2. Edinburgh: spooktocht in de oude stad en ondergronds

Ga mee met een spooktocht in Edinburgh in de vroege namiddag en geniet van een wandeling met een professionele, lokale gids gekleed in een historisch kostuum. Zie historische plekken in de oude stad tijdens deze 1 uur durende tour, terwijl je gids je alles vertelt over het duistere verleden van Edinburgh. Betreed ondergrondse gewelven onder de historische South Bridge, vlakbij de beroemde Royal Mile. De gewelven staan bekend als enkele van de meest behekste ter wereld. Bezoekers en gidsen hebben er al vele spoken zien ronddolen. Beleef een middag vol spoken, foltering, dood en horror in de historische hoofdstad van Schotland.

...
Edinburgh: tour langs Haunted Vaults en begraafplaats

3. Edinburgh: tour langs Haunted Vaults en begraafplaats

Geniet van een gruwelijk spannende tour met deze begeleide wandeltocht langs de bekendste plekken van Edinburgh waar het spookt en bezoek de begraafplaats Greyfriars Kirkyard om meer te leren over de legende van Greyfriars Bobby. Bewonder de gotische mausoleums en leer meer over bekende graven en de duistere geschiedenis van de begraafplaats. Hierna ga je naar de Edinburgh Vaults in de bogen van de South Bridge. Hoor verhalen over onverklaarbare gebeurtenissen en hoe een aantal historische figuren hier altijd zijn gebleven. Ontdek de voormalige woningen van de armen en heksen en de locatie van een Hellfire Club, en hoor verhalen over het kwaad dat vandaag de dag in deze kerkers zou huizen.

...
Edinburgh: Late-Night Underground Vaults Terror Tour

4. Edinburgh: Late-Night Underground Vaults Terror Tour

Doe mee aan deze nachtelijke tour door Edinburgh om de donkerste en meest angstaanjagende ervaring van de stad te ontdekken terwijl je spookverhalen hoort over de stad die boven en onder de grond van de Royal Mile worden verteld. Nadat je door de beroemde wynds en afsluitingen van de Royal Mile bent gelopen, hebt geleerd over de gruwelijke levensomstandigheden en hebt geluisterd naar verhalen van moordenaars die door de straten zwierven, word je meegenomen naar de spookachtige ondergrondse gewelven. Er wachten tentoonstellingen met martelingen voor mensen met een sterke maag om te leren hoe deze apparaten in vervlogen tijden werden gebruikt. Ga naar het huis van "The Watcher" geest, bekijk het beruchte stenen cirkelgewelf en ontdek waarom je nooit naar binnen zou moeten gaan!

...
Edinburgh: Comedy Horror Show in de spookbus

5. Edinburgh: Comedy Horror Show in de spookbus

Geniet van een 60 minuten durende theatrale sightseeingtour door Edinburgh aan boord van de Ghost Bus, een grondig gerestaureerde gitzwarte vintage dubbeldekkerbus. Je griezelige gids zal je vertellen over grafrovers, slachtoffers van de pest en de geesten die rondhangen in Edinburgh, dé spookstad van Europa. Verken het gruwelijke verleden van de stad terwijl je de beroemdste bezienswaardigheden bezoekt, zoals Edinburgh Castle, Grassmarket, Greyfriar's Kirk, Holyrood Palace en de Royal Mile. Terwijl je de wijken Oude Stad en Nieuwe Stad doorkruist, bezoek je de plekken waar moorden gepleegd zijn, waar mensen gemarteld werden en waar mensen geëxecuteerd werden. Luister naar verhalen over de beruchte Burke en Hare en de honderden vrouwen die verdronken of verbrand werden als heks. De bus, die eigendom was van de Necropolis Bus Company, heeft decoratieve kenmerken zoals sfeerverlichting en gordijnen. In 1967 werd het hele wagenpark verwoest door een mysterieuze brand en alleen deze ene bus bleef gespaard van de vlammen. Overleef jij de rit erin?

...
Edinburgh: spookachtige tour Underground Vaults

6. Edinburgh: spookachtige tour Underground Vaults

Volg je gids door de straten van de oude stad terwijl je Edinburghs spookachtige verleden verkent. Deze wandeling leidt je door de stad en de ondergrondse kelders van Edinburgh. Luister naar je gids met cape die tijdens de wandeling door de geplaveide straten van Royal Mile verhalen vertelt over het donkere en grimmige verleden van de stad. Als je moedig genoeg bent, stap dan in de smalle steegjes die slechts enkele meters breed zijn. Ga vervolgens naar South Bridge en daal af onder de grond, waar de kelders van Edinburgh zich bevinden. Deze waren ooit opslagplaatsen voor bedrijven en winkels in de omgeving, totdat de kelders aan het eind van de 18e eeuw tot woonruimtes werden omgebouwd. De buurt verviel uiteindelijk tot sloppenwijk en rosse buurt van de stad. Terwijl je door de nu lege ruimtes loopt, hoor je de verhalen over de erbarmelijke leefomstandigheden en de criminaliteit die ooit in deze kelders heersten. Wees blij dat, als je uit de kelders komt, het niet het holst van de nacht is.

...
Edinburgh: ondergrondse spooktocht in de avond

7. Edinburgh: ondergrondse spooktocht in de avond

Ervaar de griezeligste stad ter wereld tijdens een spooktocht door Edinburgh en laat je opschrikken door één van de beruchtste stadskenners terwijl je door het duistere deel van de oude stad wordt geleid. Ontdek de verborgen wynds (steegjes) van de Royal Mile en hoor een aantal van de gruwelijke geheimen van Edinburgh. Bezoek vervolgens 'Greyfriars Kirkyard', wat als het angstaanjagendste kerkhof wordt beschouwd. Begeef je tot slot diep ondergronds en verken de kelders die zich onder de straten van Edinburgh bevinden. De vertrekken werden in 1788 afgebouwd en gebruikt als herbergen en illegale opslagruimtes, voor onder andere de lichamen van mensen die voor medische experimenten door de seriemoordenaars Burke en Hare werden gedood. Reis door meer dan 400 jaar aan geschiedenis en luister naar vreselijke waargebeurde verhalen over ophangingen, marteling, moorden en hekserij. Huiver, als je de vreemde geluiden hoort en onverklaarbare geuren ruikt, die uit het donker verschijnen. 

...
Edinburgh: wandeltocht door de donkere kant van de stad

8. Edinburgh: wandeltocht door de donkere kant van de stad

Ontmoet een paar van de beruchtste figuren van Edinburgh tijdens een leuke spooktocht door de donkere kant van het stadscentrum. Kom meer te weten over Burke en Hare en hoor verhalen over heksenverbrandingen, grafroof, lijkendiefstal en mysterieuze moorden. Begin op de Royal Mile, waar geplunderde graftombes, gecremeerde lichamen en massagraven van duizenden jaren geleden verborgen liggen. Krijg kippenvel als het verleden tot leven wordt gebracht door je gids en betreed verschrikkelijke begraafplaatsen, waaronder de Canongate Kirkyard. Bereid je voor op angstaanjagende verhalen over echte kannibalen en vampieren terwijl de echte geschiedenis van Edinburgh voor je ogen gereconstrueerd wordt.  

...
Edinburgh: extreme paranormale ondergrondse spooktocht

9. Edinburgh: extreme paranormale ondergrondse spooktocht

Ga op een geestentour die vooral geschikt is voor mensen die zichzelf als heel dapper zien en ga naar een paar van de spookachtigste locaties van Edinburgh, boven en onder de grond. De tour, die alleen geschikt is voor volwassenen, is niet geschikt voor angsthazen en ideaal voor geharde spokenjagers of mensen die niet in geesten geloven. Je reist door de oude wynds (steegjes) naar de spookachtigste begraafplaats ter wereld. Maak daarna een wandeling over het pad van de dood! Onder de stoep liggen 'geesten' op de loer. Onderzoek paranormale verhalen over geesten en hoor twee kanten van het verhaal. Ontdek waargebeurde en verschrikkelijke verhalen over ophanging, marteling, moord, heksen en kannibalen. 

...
Edinburgh Ghosts & Gore Walking Tour

10. Edinburgh Ghosts & Gore Walking Tour

Uw spookachtige gids is de overleden Alexander Clapperton, die een Edinburgh Begraafplaats directeur tijdens de jaren 1840 was. De heer Clapperton neemt u mee op een speelse reis door de duistere verleden van Edinburgh, verhalen over martelingen, pest, hekserij en de invasie te vertellen als hij je leidt door atmosferische sluit en binnenplaatsen van de oude binnenstad. dus wees voorbereid voor een paar lacht en evenals de oneven schrik - Onderweg heer Clapperton zullen sommige Edinburgh tekens opgeroepen uit de nevelen van de tijd in te voeren! De tour prijs is inclusief een exemplaar van het boek van de bestseller 'Witchery Tales' - van essentieel belang voor het slapen gaan lezen en een ideale manier om verder te verdiepen in donkere geschiedenis van Edinburgh!

...

Sitemap Edinburgh

Wil je alle activiteiten in Edinburgh ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Edinburgh

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 6.674 beoordelingen

Genoten van een fantastisch middagbezoek aan de gewelven. Veel verhalen geleerd over de mensen en hun leven in het oude Edinburgh. We hadden een uitstekende, goed geïnformeerde gids die echt hielp om het bloederige verleden van Edinburgh tot leven te brengen en tegelijkertijd een grappige schrik toe te voegen. Ik vond het geweldig om langs de ondergrondse straat te kunnen lopen, de gewelven zijn een ongelooflijk onderdeel van de geschiedenis van Edinburgh en zeker een bezoek waard.

Ik vond dit juweeltje van een tour online tijdens het plannen van onze reis naar Edinburgh. Voor 12.00 uur had ik niet verwacht dat het zo goed zou zijn, maar het was echt fantastisch, mijn dochters en ik hebben echt genoten van de tour en de gids was briljant, we kregen de beul, hij was zo boeiend en maakte het erg interessant en leuk bij dezelfde tijd.

Onze gids Anna was zeer onderhoudend en goed op de hoogte van de geschiedenis van Edinburgh. Chapeau voor Anna.

Goed georganiseerd, op tijd, leuke gids, goede (spook)verhalen. Fascinerende omgeving.

Zeer leuke , vlotte en grappige gids , een aanrader