Edinburgh Tours

Edinburgh Tours: Onze meest aanbevolen

Edinburgh: tour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

1. Edinburgh: tour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

Of je nu op zoek bent naar het monster van Loch Ness of gewoon een mooie dagtrip vanuit Edinburgh wilt maken: ga naar de Hooglanden.  Ontspan nadat je bent opgehaald in de bus en luister naar de vermakelijke toelichting van de gids. Bezoek Kilmahog voor een kennismaking met de beroemde Schotse Hooglanders (koeien) en een kopje koffie. Ontdek wat een 'hairy coo' werkelijk is. Ga vervolgens de weg op naar Glencoe en geniet van een fotostop van 10 minuten voor het onvergetelijke uitzicht op de Hooglanden. Lunch in de omgeving van Fort William, waar je gids je kan adviseren over waar je kunt eten. Altijd al willen weten wat er onder de kilt verstopt zit? Neem dan deel aan een korte kilt-introductie.  Daarna word je naar Loch Ness gebracht. Pas je ervaring bij Loch Ness aan. Kies voor een bezoek aan het majestueuze Urquhart Castle en spring op een boot op zoek naar 'Nessie', zoals de plaatselijke bevolking het monster noemt. Of hang gewoon rond op de pier en drink een kopje koffie met een fantastisch uitzicht. Op weg naar huis heb je een korte snackpauze in Pitlochry, een prachtig dorp in het hart van het land, voordat je weer terugkeert naar Edinburgh.

Edinburgh: magische Harry Potter-wandeltocht met gids

2. Edinburgh: magische Harry Potter-wandeltocht met gids

Geniet van een wandeltocht door Edinburgh met een Harry Potter-thema Bekijk de stad waar JK Rowling inspiratie opdeed voor Zweinstein en haar beroemde personages, en verken de plaats waar ze de boeken schreef. Laat je Harry Potter-kennis testen met een audiovisuele quiz en verdien punten voor je afdeling. Kom te weten in welke afdeling van Zweinstein je thuishoort en of je bloedzuiver, een Dreuzel of een Snul bent. Visit the Grave of Tom Riddle in Greyfriars Kirkyard, and pass JK Rowling’s golden handprints outside City Chambers. Zie dit alles en nog veel meer tijdens een magische rondleiding.

Edinburgh Vaults: spooktocht

3. Edinburgh Vaults: spooktocht

Dwaal door de oude binnenstad van Edinburgh en verken de beruchte Edinburgh Vaults tijdens een bloedstollende rondleiding die het martelende verleden en een spookachtig heden van de stad blootlegt. Ga naar de historische straten van Edinburgh en luister terwijl je gids je verhalen vertelt over de donkere en gruwelijke geschiedenis van de stad terwijl je langs de Royal Mile wordt geleid over geplaveide straten. Luister naar verhalen over moord, ophangingen en zelfs hekserij. Ga onder de grond en betreed de gewelven van de stad, een van de meest spookachtige locaties van Edinburgh. Luister naar verhalen over maagkrampende middeleeuwse martelwerktuigen, voor mensen met een sterk genoeg gestel om meer te weten te komen over vervlogen tijden. Ontdek waarom de gewelven door paranormale experts vaak als een van de engste plekken op aarde worden beschouwd. Maak kennis met de geschiedenis van de site en de geesten die er regelmatig komen.

Edinburgh: voorrangstoegang en rondleiding Edinburgh Castle

4. Edinburgh: voorrangstoegang en rondleiding Edinburgh Castle

Bij het standbeeld van Adam Smith op de Royal Mile begint je rondleiding. Al wandelend naar Edinburgh Castle vertelt je gids alvast het een en ander over de betekenis van het kasteel. Zo kom je er gaandeweg achter welke belangrijke historische figuren het kasteel hebben gevormd. Bij het kasteelcomplex krijg je van de gids je voorrangsticket overhandigd. Daarmee kun je direct naar binnen in de meest bezochte, betaalde attractie van Schotland.  Eenmaal binnen leidt je gids, die het kasteel letterlijk en figuurlijk vanbinnen en vanbuiten kent, je rond door alle hoofdgebouwen en attracties. Dus ook door de Argyle Battery en One O'clock Gun, Hospital Square en het Western Panorama, de kerkers en het militaire gevang, het Black Banquet en Thomas Ranolphs gewaagde kasteelinval, St. Margret's Chapel, Mons Meg, Crown Square en The Honors of Scotland. Je gids neemt je mee over het kasteelterrein en wijdt je in in 3000 jaar kasteelgeschiedenis, maar kan je niet in de musea van het kasteel rondleiden. Na je rondleiding kun je ook zelf nog op verkenning uit in de verschillende kasteelgebouwen en -musea – hopelijk beter geïnformeerd dan wanneer je alles zonder gids zou hebben ontdekt.

Edinburgh: rondleiding Real Mary King's Close

5. Edinburgh: rondleiding Real Mary King's Close

Stap in de verborgen geschiedenis van Edinburgh bij The Real Mary King's Close, benoemd tot de 'Best Heritage Tourism Experience' van Schotland. Ontdek meer dan 400 jaar geschiedenis en leer over de intrigerende verhalen van de vroegere bewoners van Edinburgh. Van de dodelijke pestepidemie tot bezoek van een beroemde royal - een grote verzameling verhalen wacht op je. Reis door de tijd en ontdek waarom de Close, die ooit aan de lucht ontbloot was en een bruisende handelsplaats vormde, uiteindelijk naar de ondergrond verdween. Deze rondleiding van 1 uur brengt de sociale geschiedenis van Edinburgh tot leven. Naast de Close wandel je ook nog door de goed bewaarde straten van de stad die horen bij de beroemde Royal Mile. Verwacht een unieke blik in het verleden van de stad. 

Edinburgh Vaults: spooktocht met Greyfriars Kirkyard

6. Edinburgh Vaults: spooktocht met Greyfriars Kirkyard

Ga naar de historische straten van de oude binnenstad van Edinburgh, bezoek het kerkhof Greyfriars Kirkyard en verken de beruchte Edinburgh Vaults tijdens een huiveringwekkende rondleiding die het martelende verleden en een spookachtig heden van de stad blootlegt. Luister terwijl je gids je verhalen vertelt over de donkere en gruwelijke geschiedenis van de stad terwijl je langs de Royal Mile wordt geleid over geplaveide straten. Luister naar verhalen over moord, ophangingen en zelfs hekserij. Stop bij Greyfriars Kirkyard bij wat wordt beschouwd als het meest spookachtige kerkhof ter wereld en ontdek de legende van Greyfriars Bobby. Ga onder de grond en betreed de stadsgewelven waar middeleeuwse marteltentoonstellingen wachten op mensen met een sterke maag om te leren hoe deze apparaten in vervlogen tijden werden gebruikt. Ervaar waarom de gewelven door paranormale experts vaak als een van de engste plekken op aarde worden beschouwd. Maak kennis met de geschiedenis van de site en de geesten die er regelmatig komen.

Edinburgh Castle: rondleiding met voorrang

7. Edinburgh Castle: rondleiding met voorrang

Ontdek het huis van Mary Queen of Scots tijdens deze rondleiding door Edinburgh Castle. Bewonder de 16e-eeuwse Grote Zaal, waar feesten en partijen plaatsvonden. Leer meer over de bloedige geschiedenis van de koningen en koninginnen die in dit kasteel woonden.  Maak kennis met jouw gids en wandel naar Edinburgh Castle, dat de skyline van de stad domineert vanuit zijn zetel op de uitgedoofde vulkaan Castle Rock. Wandel over de promenade van het kasteel en hoor over het ontstaan en de belegeringen. Kijk waar de Royal Military Tattoo wordt opgevoerd. Ga het kasteel binnen en bezoek de drie musea en twee gevangenissen. Ga naar het Nationaal Monument voor de Gevallenen van Schotland en een begraafplaats voor honden. Bekijk het oudste gebouw van de stad: de kapel van Sint Margaretha. Laat je betoveren door de grootsheid van de Grote Zaal en een Koninklijk Paleis. Na de rondleiding heb je de tijd om alle gebouwen in het kasteel te verkennen tot sluitingstijd.

Edinburgh: dagtour Glenfinnan, Fort William en Glencoe

8. Edinburgh: dagtour Glenfinnan, Fort William en Glencoe

Probeer een avontuur in Glenfinnan, Glencoe en Fort William, beginnend in het hart van het stadscentrum van Edinburgh vanaf de Royal Mile. Geniet van het landschap van klassieke moderne Hollywood-films. Verlaat de drukke straten van Edinburgh, passeer enkele van de meest iconische bezienswaardigheden zoals Edinburgh Castle op weg naar buiten en begin je reis naar het noorden in de ruige Schotse Hooglanden. Stop voor een verfrissing bij de poort naar de Hooglanden in Callander voordat je verder gaat naar Glencoe. Rijd door het land waar James Bonds' Skyfall werd gefilmd. Bekijk de achtergrond van enkele scènes uit Harry Potter en de Gevangene van Azkaban. Pauzeer hier voor foto's en om alles te weten te komen over de geschiedenis van Glencoe, inclusief het bloedbad van de MacDonald-clan in 1692. Reis vanuit het sfeervolle Glencoe verder langs de oevers van Loch Linnhe naar de stad Fort William in de Hooglanden, aan de voet van de hoogste berg van Groot-Brittannië - de Ben Nevis. Stop hier om de benen te strekken en een vroege lunchpauze te houden. Ga vervolgens verder naar het Glenfinnan Viaduct, de locatie van vele Harry Potter-scènes, ingesloten door de oevers van Loch Shiel. Bekijk de locatie van de Jacobite Steam Train en van "Black Lake". Geniet van de setting voor het Toverschool Toernooi en het meer waarop Hogwarts zit. Ga verder naar het Glenfinnan Monument, dat een van de belangrijkste gebeurtenissen in de Schotse geschiedenis symboliseert; de Jacobitische opstand van 1745. Vervolgens verlaat u Glenfinnan en begint u aan uw terugreis naar Edinburgh, waar u stopt voor een verfrissing in het kleine dorpje Pitlochry.

Edinburgh: Silent Disco Adventure Tour

9. Edinburgh: Silent Disco Adventure Tour

Sluit je aan bij je stille disco-team terwijl ze je meenemen op een reis van zang en dans door de beroemde straten van Edinburgh. Dit muzikaal geïnstrueerde avontuur is bedoeld om je funky moves te laten zien en je popsterstemmen die de mensen van de hoofdstad een serenade brengen. Je hi-tech headsets vullen je lichaam met beats, spelen themaliedjes en je favoriete hits uit de afgelopen decennia. Terwijl je remmingen verdampen en het lachen het overneemt, maak je deel uit van de beste all-dance, all-singing wandeltocht in de stad. Samen met je superstijlvolle leider bij het startpunt dwaal je door de historische straten, langs beroemde bezienswaardigheden, artiesten en het publiek (dat vol ontzag en jaloezie zal toekijken). Je bewegingen zijn geweldig, je weet het alleen nog niet!

Edinburgh: Schotse whisky-ervaring & proeverij

10. Edinburgh: Schotse whisky-ervaring & proeverij

Deze begeleide whiskyrondleiding  vertelt het verhaal van het beroemdste product van Schotland. Een hoogtepunt van deze activiteit is de Diageo Claive Vidiz Scotch Whisky Collection, de grootste verzameling Scotch whisky ter wereld, met bijna 3500 flessen. Deze rondleiding begint met de Whiskey Barrel Car Ride, die gasten door het productie- en rijpingsproces van Scotch whisky leidt. Dit wordt gevolgd door een zintuiglijke reis door Schotland met een inleiding tot Scotch whisky aroma's. Vervolgens kun je genieten van een begeleide waardering van Scotch whisky, samen met het bekijken van 's werelds grootste collectie Scotch Whisky (gasten jonger dan 18 jaar krijgen Irn Bru, een Schotse frisdrank). Het geschenk van een kristalproefglas is ook inbegrepen in deze ervaring. Als je voor de optie gouden ervaring kiest, kun je na het genieten van een volledige rondleiding 4 regionale single malts vergelijken en contrasteren terwijl je ontspant in de prachtige McIntyre Gallery. Met behulp van ervaren gidsen en voorzien van proefnotities, nip je als een echte kenner en vergelijk je de regio's om je perfecte smaak te vinden.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Privétours
  • Andere belevingen
231 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 15

Veelgestelde vragen over Edinburgh

Welke topattracties zijn een must-see in Edinburgh?

De topattracties in Edinburgh zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Edinburgh?

De beste dagtochten en excursies zijn:

St Andrews

Sitemap Edinburgh

Wil je alle activiteiten in Edinburgh ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Edinburgh

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 12.758 beoordelingen

De Schotse hooglanden zijn werkelijk een lust voor het oog! Ga je naar Edinburgh, al is het maar voor een paar dagen, sla deze Tour dan niet over!

was een mooie afwisselend tour. met zo nu en dan war humor, schrikmomenten en spookverhalen maar ook een stuk geschiedenis

Mooie manier om de closes van Edinburgh te zien en te begrijpen.

Het was super leuk! David en John waren top! zeker een aanrader!

David the guide and Adam the driver were fantastic.