Dagtocht

Viking Coast en Alnwick Castle: dagexcursie in kleine groep

Viking Coast en Alnwick Castle: dagexcursie in kleine groep

Vanaf € 52,71 per persoon

Begeleid door traditionele muziek, verken je Holy Island, de locatie van de eerste Viking-invasie van Groot-Brittannië en Alnwick Castle, de filmsite van Downton Abbey en Harry Potter, voordat je via grenzen naar het noorden terugkeert naar Edinburgh.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 9 uur
Controleer de beschikbaarheid om de begintijden te zien.
Directe bevestiging
Tourgids
Engels

Belevenis

Highlights
 • Bezoek Holy Island met uitzicht op de prachtige kustlijn van Northumberland
 • Heb veel plezier op Alnwick Castle, de Windsor van het noorden
 • Ga met gidsen in kostuum op een historische en magische tour door Alnwick Castle
Volledige beschrijving
Volg de uitgestrekte kustlijn van de Noordzee op een prachtige rit richting de historische grensstad Berwick-on-Tweed. Je steekt de oude grens tussen Schotland en Engeland over naar Northumberland en bezoekt Lindisfarne, of Holy Island, een getijdeneiland waar door Ierse monniken zich rond 635 na Christus vestigden. Vanaf hier werd de christelijke boodschap door Noord-Engeland verspreid. In 793 luidde een felle invasie van de Vikingen het begin van het Vikingtijdperk in. Maak een korte wandeling door een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid naar het 16e-eeuwse Lindisfarne Castle en bezoek de Priorij waar de Lindisfarne-evangeliën werden gemaakt en geniet van het spectaculaire uitzicht op het Bamburgh-kasteel en de Farne-eilanden. Je kunt ook een heerlijk souvenir kopen Lindisfarne Mead van St Aidan's Winery. Na de korte rit kom je terug in Alnwick Castle voor de lunch. Deze magische plek (de 'Windsor van het noorden') is een van de mooiste kastelen van Europa en heeft centraal gestaan in belangrijke historische gebeurtenissen - van bloeddorstige gevechten tussen de Schotten en de Engelsen tot de intriges van de plot van Guy Fawkes. De weelderige setting en prachtige architectuur van Alnwick Castle is beroemd als filmlocatie voor 'Downton Abbey', 'Harry Potter' (Zweinsteinschool voor hekserij en tovenarij), 'Robin Hood Prince of Thieves', 'Elizabeth' en 'Blackadder'. Geniet van 'Harry Potter-rondleidingen' en bezoek enkele van je favoriete scènes opnieuw. Je gaat met gidsen in kostuum op een historische en magische tour. Zorg ervoor dat je bij het inchecken het bord van de evenementen checkt om het meeste uit je tijd te halen. Met leuke en interactieve activiteiten voor kinderen, heb je 2,5 uur om het kasteel volledig te waarderen en te bewonderen. De excursie keert terug naar het noorden via het prachtige Borderland en kan, afhankelijk van de tijd, ook de East Lothian-kust ten zuiden van Edinburgh bezoeken.
Inbegrepen
 • Groepstour (maximaal 16 passagiers)
 • Live commentaar aan boord
 • Chauffeur/gids
 • Vervoer per comfortabele Mercedes-minibus
 • Toegangsprijzen
 • Eten en drinken
 • Fooien (optioneel)
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
 • Je moet afstand houden in de voertuigen
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Bushalte ZE, Waterloo Place, EH1 3BQ, Edinburgh.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Goed om te weten

 • Let op: kinderen onder de 5 jaar zijn niet toegestaan op deze tour
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,6 /5

gebaseerd op 161 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,9/5
 • Vervoer
  4,8/5
 • prijs / kwaliteit
  4,5/5
 • veiligheid
  4,7/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Alnwick Castle is fantastisch mooi en de tijd die we hier hadden was ruim voldoende. Het was een regenachtige dag en dat maakte dat Holy Island wat minder interessant was. Een mooie plek om even uit te waaien, maar ik zou er zelf niet nog eens naartoe gaan. Onze gids Angela wist veel te vertellen over de Schotse historie en deed dit op een grappige manier. Ze reed bovendien erg goed. Het was wel leuker geweest als we hier en daar een extra stop hadden gemaakt op mooie plaatsten in de natuur.

Verder lezen

7 augustus 2018

Excellent use of time so that the driving did not dominate the day. The driver's almost non-stop patter was irritating at times but I appreciated that he gave honour to the history and events that caused Lindisfarne to be named Holy Island. The priory was inspiring and the Alnwick gardens were beautiful and well worth the fee, even more so with the 10% reduction for being on a Heart of Scotland tour (which actually toured places in England :)

Verder lezen

6 september 2019

Vertalen

We had a great time! Alnwick Castle was amazing. There was so much more to do there but in order to see everything you need to come for the whole day - and we just had enough time for the most fun activities. Lyndisfarne was lovely - we had little time due to tide but as both my friend and me are fast-walkers we managed to see everything and even buy the mead - the best mead I ever tried. Kevin was a great guide! Highly recommend a tour to everyone!

Verder lezen

20 augustus 2019

Vertalen
Georganiseerd door

Product ID: 25836