Kies data

Edinburgh Wandeltours

Edinburgh Wandeltours: Onze meest aanbevolen

Edinburgh: rondleiding door de Underground Vaults

1. Edinburgh: rondleiding door de Underground Vaults

Deze begeleide wandeltocht neemt je mee naar de spaarzaam verlichte ondergrondse ruimtes onder de straten van de oude stad van Edinburgh, waarvan vaak gezegd wordt dat het er spookt. Je rondleiding bezoekt de gewelven van de South Bridge die dateren uit de jaren 1700. In Most Haunted Live werden deze kelders uitgeroepen tot een van de griezeligste plekken ter wereld. Kom meer te weten over hoe de gewelven door de jaren heen zijn gebruikt, de levensomstandigheden van de arme en dakloze bewoners en de geesten die hen zouden achtervolgen. Terwijl je bij kaarslicht door de ondergrondse ruimtes wandelt, leer je een duistere kant van de geschiedenis van Edinburgh kennen. Van je gids hoor je over de moorden op Burke en Hare en de vervolging van heksen. Ontdek de personages die door de straten van Edinburgh spookten en de paranormale verhalen die met de kelders worden geassocieerd. De Haunted Vaults-touroptie behandelt iets meer paranormale en spookverhalen. Stap de foltertentoonstelling binnen en ontdek hoe en waarom deze voorwerpen werden gebruikt.

Edinburgh: wandeling met voorrangstoegang Edinburgh Castle

2. Edinburgh: wandeling met voorrangstoegang Edinburgh Castle

Ontdek het huis van Mary Queen of Scots tijdens deze rondleiding door Edinburgh Castle. Bewonder de 16e-eeuwse Grote Zaal, waar feesten en partijen plaatsvonden. Kom meer te weten over de bloedige geschiedenis van de koningen en koninginnen die in dit kasteel woonden.  Maak kennis met de gids en wandel naar Edinburgh Castle, dat vanuit zijn zetel op de uitgedoofde vulkaan Castle Rock de skyline van de stad domineert. Wandel over de promenade van het kasteel en hoor over het ontstaan en de belegeringen. Kijk waar de Royal Military Tattoo wordt opgevoerd. Ga het kasteel binnen en bezoek de drie musea en twee gevangenissen. Ga naar het Nationaal Monument voor de Gevallenen van Schotland en een begraafplaats voor honden. Bekijk het oudste gebouw van de stad: de kapel van Sint Margaretha. Laat je betoveren door de grootsheid van de Grote Zaal en een Koninklijk Paleis. Na de rondleiding heb je de tijd om alle gebouwen in het kasteel te verkennen tot sluitingstijd.

Edinburgh: rondleiding Real Mary King's Close

3. Edinburgh: rondleiding Real Mary King's Close

Stap in de verborgen geschiedenis van Edinburgh bij The Real Mary King's Close, benoemd tot de 'Best Heritage Tourism Experience' van Schotland. Ontdek meer dan 400 jaar geschiedenis en leer over de intrigerende verhalen van de vroegere bewoners van Edinburgh. Van de dodelijke pestepidemie tot bezoek van een beroemde royal - een grote verzameling verhalen wacht op je. Reis door de tijd en ontdek waarom de Close, die ooit aan de lucht ontbloot was en een bruisende handelsplaats vormde, uiteindelijk naar de ondergrond verdween. Deze rondleiding van 1 uur brengt de sociale geschiedenis van Edinburgh tot leven. Naast de Close wandel je ook nog door de goed bewaarde straten van de stad die horen bij de beroemde Royal Mile. Verwacht een unieke blik in het verleden van de stad. 

Edinburgh: spookachtige ondergrondse gewelven en kerkhof

4. Edinburgh: spookachtige ondergrondse gewelven en kerkhof

Ga mee met een wandeling met gids naar Greyfriars Graveyard en kom meer te weten over een van de beroemdste hondenbewoners van Edinburgh en luister naar verhalen over beruchte criminelen. Bewonder de gotische mausoleums en kom meer te weten over bekende graven en de duistere geschiedenis van de begraafplaats. Ga dan verder met een bezoek aan de nabijgelegen Edinburgh Vaults, gelegen in de bogen van South Bridge. Luister naar verhalen over onverklaarbare gebeurtenissen en hoor hoe een aantal historische figuren hier nooit meer zijn weggegaan. Ontdek de voormalige woningen van de armen en heksen en de locatie van een Hellfire Club, en hoor verhalen over het kwaad dat vandaag de dag in deze kerkers zou huizen.

Edinburgh: late enge wandeltocht Underground Vaults

5. Edinburgh: late enge wandeltocht Underground Vaults

Doe mee aan deze nachtelijke begeleide wandeling in het Engels van Edinburgh om de donkerste en meest angstaanjagende ervaring van de stad te ontdekken. Luister naar spookverhalen van de stad die boven en onder de grond van de Royal Mile worden verteld. Loop door de beroemde wynds en afsluitingen van de Royal Mile en leer over de gruwelijke levensomstandigheden van de bevolking die ooit in deze ondergrondse kamers leefde. Luister naar verhalen uit je gids over moordenaars die door de straten zwierven en lichamen weggristen om ze aan medische scholen te verkopen. Luister dan naar verhalen over de krabbende spookvrouw die sporen achterlaat op haar slachtoffers. Wees getuige van tentoonstellingen over martelingen en leer hoe deze apparaten vroeger werden gebruikt. Ga ten slotte naar het huis van de geest "The Watcher" en bekijk het beruchte stenen cirkelgewelf, nog steeds versierd met pentagrammen en spirituele symbolen.

Edinburgh: magische Harry Potter-wandeltocht met gids

6. Edinburgh: magische Harry Potter-wandeltocht met gids

Geniet van een wandeltocht door Edinburgh met een Harry Potter-thema Bekijk de stad waar JK Rowling inspiratie opdeed voor Zweinstein en haar beroemde personages, en verken de plaats waar ze de boeken schreef. Laat je Harry Potter-kennis testen met een audiovisuele quiz en verdien punten voor je afdeling. Kom te weten in welke afdeling van Zweinstein je thuishoort en of je bloedzuiver, een Dreuzel of een Snul bent. Visit the Grave of Tom Riddle in Greyfriars Kirkyard, and pass JK Rowling’s golden handprints outside City Chambers. Zie dit alles en nog veel meer tijdens een magische rondleiding.

Edinburgh: spookachtige tour Underground Vaults

7. Edinburgh: spookachtige tour Underground Vaults

Volg je gids door de straten van de oude stad terwijl je Edinburghs spookachtige verleden verkent. Deze wandeling leidt je door de stad en de ondergrondse kelders van Edinburgh. Luister naar je gids met cape die tijdens de wandeling door de geplaveide straten van Royal Mile verhalen vertelt over het donkere en grimmige verleden van de stad. Als je moedig genoeg bent, stap dan in de smalle steegjes die slechts enkele meters breed zijn. Ga vervolgens naar South Bridge en daal af onder de grond, waar de kelders van Edinburgh zich bevinden. Deze waren ooit opslagplaatsen voor bedrijven en winkels in de omgeving, totdat de kelders aan het eind van de 18e eeuw tot woonruimtes werden omgebouwd. De buurt verviel uiteindelijk tot sloppenwijk en rosse buurt van de stad. Terwijl je door de nu lege ruimtes loopt, hoor je de verhalen over de erbarmelijke leefomstandigheden en de criminaliteit die ooit in deze kelders heersten. Wees blij dat, als je uit de kelders komt, het niet het holst van de nacht is.

Edinburgh: Schotse whisky-ervaring & proeverij

8. Edinburgh: Schotse whisky-ervaring & proeverij

Maak een rondleiding met een gids en luister naar het verhaal van het beroemdste product van Schotland. Bezoek de grootste verzameling Scotch whisky, met bijna 3.500 individuele flessen. Begin je rondleiding met het verhaal van het productie- en rijpingsproces van single malt Scotch whisky. Geniet vervolgens van een zintuiglijke reis door Schotland, inclusief een inleiding tot de vijf Schotse whisky-regio's en een inzicht in hun unieke aroma's en kenmerken. Daarna is het tijd om de kunst van het blenden te ontdekken in de Blenders' Sample Room, en leer je de geheimen van het maken van de wereldberoemde melanges. Geniet van de kans om 'een van de zeven wonderen van de Schotse whiskywereld' te verkennen, de glazen kluis met een van 's werelds grootste collecties Schotse whisky (gasten onder de 18 jaar krijgen Irn Bru, een Schotse frisdrank). Neem je kristallen proefglas mee naar huis als souvenir. Als je voor de Gold Tour kiest, kun je na de volledige Silver Tour ook nog vier regionale single malts met elkaar vergelijken, terwijl je ontspannen plaatsneemt in de McIntyre Gallery. Bijgestaan door ervaren gidsen en voorzien van proefnotities kun je nippen als een echte kenner.

Edinburgh: rondleiding Edinburgh Castle met snelle toegang

9. Edinburgh: rondleiding Edinburgh Castle met snelle toegang

De tour begint bij het standbeeld van Adam Smith op de Royal Mile. Al wandelend naar Edinburgh Castle vertelt de gids alvast het een en ander over de betekenis van het kasteel. Zo kom je er gaandeweg achter welke belangrijke historische figuren het kasteel hebben gevormd. Laat de gids je door het kasteelcomplex leiden. Luister naar de interessante verhalen over de belangrijkste gebouwen en attracties van het kasteel, waaronder de Argyle Battery en One O'clock Gun, het Hospital Square en het Western Panorama. Bekijk de kerkers en militaire gevangenis, het zwarte banket en de gedurfde kasteeloverval van Thomas Randolph. Zie St Margret's Chapel, Mons Meg, de Crown Square en The Honors of Scotland. Na de rondleiding kun je op je gemak de musea van het kasteel verkennen (niet toegankelijk tijdens de rondleiding).

Edinburgh: begeleide gin-proeverij bij 56 North Distillery

10. Edinburgh: begeleide gin-proeverij bij 56 North Distillery

Stap binnen in Edinburgh's 56 North Distillery om te proeven en te ontdekken hoe bekroonde gins worden gemaakt. Begin met het betreden van de oudste toegewijde gin-bar van Schotland met meer dan 300 gins op de plank. Je wordt verwelkomd met een South Loch Gin en Fever-Tree tonic en maakt kennis met de prachtige koperen ketels die alle South Loch Gin produceren. Geniet van je gin-tonic terwijl je alles leert over plantaardige ingrediënten, productie, bottelen en gin-productie. Proef vervolgens drie gins gemaakt in de South Loch Gin-distilleerderij met proefnotities en inzichten in het onderzoek en de ontwikkeling erachter. Sluit af met een South Loch Gin-cocktail gemaakt door een toegewijd barteam.

  • Rondleidingen
  • Privétours
99 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 7

Veelgestelde vragen over Edinburgh

Welke topattracties zijn een must-see in Edinburgh?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Edinburgh?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Loch Ness

Overzicht activiteiten in Edinburgh

Wil je alle activiteiten in Edinburgh ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Edinburgh

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 10.104 beoordelingen

Ik ben alleen in Edinburgh en besloot deze tour te doen om meer mensen te leren kennen. Het kwam een beetje traag op gang, maar dat was snel voorbij toen we naar de 2e kroeg gingen. Ozzie is een gezellige en betrouwbare gids. lk heb een geweldige avond gehad die nog een paar uurtjes doorging nadat de tocht was afgelopen Het enigste wat niet in de beschrijving staat is dat je bij de meeste kroegen eerst een drankje moet kopen voordat je een shot krijgt.

A thoroughly enjoyable guide that adds to the experience whilst walking through arguably one of the most impressive historical structures in Scotland. I found Richard a charismatic tour guide that seemed to enjoy what he was doing.

Angus was a great and funny tourguide. Lots of witty jokes, combined with lots of accurate history, made for a great experience. We had a blast!

Leuke tour met geschiedenis over het bier en uiteraard een aantal stops om te proeven. Leuke enthousiaste gids!

Carly was een zeer enthousiaste gids. Leuk gedaan en informatief.