Edinburgh
Zomeractiviteiten

Zomeractiviteiten
164 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Edinburgh Zomeractiviteiten: onze aanbevelingen

Kasteel van Edinburgh: Rondleiding met gids en toegangsbewijs

Kasteel van Edinburgh: Rondleiding met gids en toegangsbewijs

Ontdek het huis van Mary Queen of Scots tijdens deze rondleiding met gids door Edinburgh Castle. Bewonder de 16e-eeuwse Grote Zaal waar feesten en partijen plaatsvonden. Leer meer over de bloedige geschiedenis van de koningen en koninginnen die in dit kasteel woonden. Maak kennis met je gids en wandel naar Edinburgh Castle, dat de skyline van de stad domineert vanaf zijn zetel op de uitgedoofde vulkaan Castle Rock. Wandel over de promenade van het kasteel en hoor over het ontstaan en de belegeringen van het kasteel. Bekijk waar de Royal Military Tattoo wordt opgevoerd. Eenmaal binnen de kasteelmuren neemt de gids je mee door de verschillende delen van het fort en vertelt je de fascinerende geschiedenis. Binnen het complex vind je drie musea, twee gevangenissen, een kerkhof voor honden, de kapel van Sint Margaret, het Nationaal Monument voor de gevallenen van Schotland, de Grote Zaal en een Koninklijk Paleis.(TOUR IS BUITEN; gebouwen zijn niet toegankelijk tijdens de tour) Wonder over de grootsheid van de Grote Zaal en een Koninklijk Paleis. Na de rondleiding heb je tijd om alle gebouwen in het kasteel te verkennen totdat het wordt gesloten.

Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden Tour

Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden Tour

Vertrek uit Edinburgh in een luxe touringcar met airconditioning (max 57 zitplaatsen). Rijd langs Stirling Castle en hoor je gids verhalen vertellen over William Wallace en Robert the Bruce en de bloedige gevechten die op deze grond werden uitgevochten. Eerst arriveer je in de stad Callander, genesteld aan de voet van de Trossachs. Als het mogelijk is, brengen we een bezoek aan de plaatselijke Highland Cows, of zoals wij ze graag noemen - hairy coos! Vervolgens rijd je door Loch Lomond en het Trossachs National Park. Je Schotse gids vertelt je over Rob Roy MacGregor, de beruchte Hooglander. Treed in de voetsporen van James Bond ("Skyfall") en Harry Potter ("Harry Potter and the Prisoner of Azkaban") als je naar de prachtige Highland vallei van Glencoe reist. Luister naar het griezelige verhaal van het bloedbad van de Clan MacDonald in 1692. Reis door Fort William, de thuisbasis van Ben Nevis, die met 4.409 voet de hoogste berg van de Britse eilanden is. Kom aan op de zuidelijke oever van Loch Ness in het charmante dorpje Fort Augustus, waar vele cafés, winkels en restaurants je een ontspannen lunch bieden. Wandel langs de oevers van het Caledonisch Kanaal en ervaar Loch Ness tijdens een optionele 1 uur durende boottocht. Probeer een glimp op te vangen van "Nessie", het legendarische Monster van Loch Ness. Bewonder het indrukwekkende Commando Memorial bij Spean Bridge met uitzicht op de Nevis Range. Ga het Cairngorms National Park in en ontdek het land van de "Monarch of the Glen". Rijd langs Loch Laggan voordat de wegen boven de Grampian Mountains klimmen. Reis over de Pass of Drumochter, die de noordelijke en zuidelijke Central Highlands met elkaar verbindt. Ervaar de majesteit van een bergpas die is ontstaan door gletsjeractiviteit tijdens opeenvolgende ijstijden. Stop ten slotte kort in het prachtige Victoriaanse stadje Pitlochry voordat je terugkeert naar het centrum van Edinburgh, waar je rond 20.30 uur aankomt. Opmerking: om aan de vraag te voldoen en om overbevolking in kleinere Schotse steden te voorkomen, wordt deze tour in het hoogseizoen in omgekeerde volgorde aangeboden.

Edinburgh Airport: bustransfer

Edinburgh Airport: bustransfer

Boek vooraf bustransfers tussen Edinburgh Airport en het stadscentrum en neem de zorgen en stress weg van uw reis van/naar de Schotse hoofdstad. Vouchers moeten worden afgedrukt en zijn alleen geldig op Airlink100. De bussen bevinden zich net buiten de belangrijkste luchthaven en zijn gemakkelijk te vinden. Ze bieden comfortabele stoelen, royale bagageruimte en gratis wifi om u verbonden te houden. Geniet van al het comfort dat u nodig heeft, met frequente dagelijkse vertrekken op een speciale expresdienst tussen de luchthaven en het stadscentrum. Leun achterover op de reis van ongeveer 30 minuten, ongeacht het tijdstip van de dag of nacht waarop u aankomt. Bussen vertrekken minimaal elke 10 minuten. Tussen 01.00 uur en 04.00 uur wordt er elke 30 minuten gereden. De bushaltes in beide richtingen zijn als volgt (behalve Princes St, die alleen wordt afgezet): • Dierentuin van Edinburgh • Murrayfield • Haymarket-station • West End – Shandwick Place • Princes St (alleen inleveren) • South St David Street, Edinburgh Losse tickets kunnen worden gebruikt voor één enkele reis in beide richtingen. U kunt bij elke halte op de bus stappen. Retourtickets hebben geen vervaldatum en uw terugreis hoeft niet vooraf te worden geboekt.

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe & de Schotse Hooglanden Tour

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe & de Schotse Hooglanden Tour

Ga naar de Highlands, op zoek naar het Monster van Loch Ness of gewoon voor een schilderachtige dagtrip vanuit Edinburgh. Na de ophaalservice kun je ontspannen in onze luxe touringcar met airconditioning en luisteren naar het onderhoudende commentaar en de muziek van de gids terwijl je door de highlands rijdt.Weg naar de Highlands Bezoek het Callander-gebied voor onze eerste stop van de dag, waar je een kopje koffie kunt krijgen en misschien ook de kans krijgt om een paar van onze beroemde Highland Cows te ontmoeten (afhankelijk van de tijd van het jaar). Vervolgens vervolgen we ons avontuur verder de hooglanden in richting Glencoe. Terwijl we passeren, hoor je verhalen over de slachtingen van de Clans en sfeervolle traditionele muziek. Er is gelegenheid om even te pauzeren voor een fotostop, waar je je eigen adembenemende foto's en selfies kunt maken van die onvergetelijke uitzichten over de hooglanden. Aangekomen in Fort William stoppen we voor de lunch, waar je gids je kan adviseren over waar je het beste kunt eten. Als je geïnteresseerd bent in de geheimen van de kilt, kun je hier zelfs een 'wee' kilt introductie krijgen. Na de lunch worden we naar het magische Loch Ness zelf gebracht, waar je zelf kunt bepalen wat je gaat doen. Je gids zal je adviseren over de verschillende optionele activiteiten. Je kunt een bezoek brengen aan het 16e-eeuwse Urquart Castle aan de waterkant en aan boord gaan van een 30 minuten durende boottocht op zoek naar "Nessie"! Je kunt er ook voor kiezen om het kasteel niet te bezoeken en een 1 uur durende boottocht over het Loch te maken. De boottocht biedt een prachtig uitzicht op Loch Ness en het kasteel. Je kunt je tijd ook besteden aan het verkennen van de omgeving, zoals de Old Coffin Trail wandeling en het uitkijkpunt dat begint op de parkeerplaats van het hotel waar we stoppen, of gewoon genieten van het uitzicht op Loch Ness vanaf de pier waar een souvenirwinkel en een café zijn. Afscheid nemend, rijden we langs het laatste deel van de 23 mijl lange oever van Loch, passeren we Inverness voordat we naar het zuiden afslaan richting huis. Onderweg naar huis maken we een korte stop in Pitlochry, een prachtig Victoriaans dorp in het hart van het land, voordat we de laatste etappe van de stadsrondleiding afleggen en rond 20.30 uur terugkeren in het centrum van Edinburgh. Tip: neem een koud lunchpakket mee om tijd te besparen bij de stops en ervoor te zorgen dat je elke minuut daar optimaal kunt benutten!

Edinburgh: Ondergrondse gewelven tour

Edinburgh: Ondergrondse gewelven tour

Deze begeleide wandeltocht neemt je mee naar de spaarzaam verlichte ondergrondse ruimtes onder de straten van de oude stad van Edinburgh, waarvan vaak gezegd wordt dat het er spookt. Met deze rondleiding bezoek je de gewelven van de South Bridge die dateren uit de jaren 1700. In Most Haunted Live werden deze kelders uitgeroepen tot een van de griezeligste plekken ter wereld. Kom meer te weten over hoe de gewelven door de jaren heen zijn gebruikt, de leefomstandigheden van de arme en dakloze bewoners en de geesten die hen zouden achtervolgen. Terwijl je bij kaarslicht door de ondergrondse ruimtes wandelt, leer je een duistere kant van de geschiedenis van Edinburgh kennen. Van je gids hoor je over de moorden op Burke en Hare en de vervolging van heksen. Ontdek de personages die door de straten van Edinburgh spookten en de paranormale verhalen die met de kelders worden geassocieerd. De Haunted Vaults-touroptie behandelt iets meer paranormale en spookverhalen. Stap de marteltentoonstelling binnen en ontdek hoe en waarom deze voorwerpen werden gebruikt.

Edinburgh: Harry Potter Magische Wandeltour met gids

Edinburgh: Harry Potter Magische Wandeltour met gids

Geniet van een wandeltocht door Edinburgh met een Harry Potter-thema Bekijk de stad waar JK Rowling inspiratie opdeed voor Zweinstein en haar beroemde personages, en verken de plaats waar ze de boeken schreef. Laat je Harry Potter-kennis testen met een audiovisuele quiz en verdien punten voor je afdeling. Kom te weten in welke afdeling van Zweinstein je thuishoort en of je bloedzuiver, een Dreuzel of een Snul bent. Visit the Grave of Tom Riddle in Greyfriars Kirkyard, and pass JK Rowling’s golden handprints outside City Chambers. Zie dit alles en nog veel meer tijdens een magische rondleiding.

Kasteel van Edinburgh: Rondleiding met live gids

Kasteel van Edinburgh: Rondleiding met live gids

De tour begint bij het standbeeld van Adam Smith op de Royal Mile. Al wandelend naar Edinburgh Castle vertelt de gids alvast het een en ander over de betekenis van het kasteel. Zo kom je er gaandeweg achter welke belangrijke historische figuren het kasteel hebben gevormd. Laat de gids je door het kasteelcomplex leiden. Luister naar de interessante verhalen over de belangrijkste gebouwen en attracties van het kasteel, waaronder de Argyle Battery en One O'clock Gun, het Hospital Square en het Western Panorama. Bekijk de kerkers en militaire gevangenis, het zwarte banket en de gedurfde kasteeloverval van Thomas Randolph. Zie St Margret's Chapel, Mons Meg, de Crown Square en The Honors of Scotland. Na de rondleiding kun je op je gemak de musea van het kasteel verkennen (niet toegankelijk tijdens de rondleiding).

Edinburgh: spookachtige ondergrondse gewelven en kerkhof

Edinburgh: spookachtige ondergrondse gewelven en kerkhof

Ga mee met een wandeling met gids naar Greyfriars Graveyard en kom meer te weten over een van de beroemdste hondenbewoners van Edinburgh en luister naar verhalen over beruchte criminelen. Bewonder de gotische mausoleums en kom meer te weten over bekende graven en de duistere geschiedenis van de begraafplaats. Ga dan verder met een bezoek aan de nabijgelegen Edinburgh Vaults, gelegen in de bogen van South Bridge. Luister naar verhalen over onverklaarbare gebeurtenissen en hoor hoe een aantal historische figuren hier nooit meer zijn weggegaan. Ontdek de voormalige woningen van de armen en heksen en de locatie van een Hellfire Club, en hoor verhalen over het kwaad dat vandaag de dag in deze kerkers zou huizen.

Edinburgh: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

Edinburgh: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

Verken Edinburgh in je eigen tempo met een bekroonde hop-on-hop-off-bustour met open dak. Geniet van het commentaar aan boord dat de geschiedenis achter de stad beschrijft. Stop op locaties als St Andrew Square, Johnstone Terrace en de Royal Mile. Bekijk bezienswaardigheden zoals Edinburgh Castle en Grassmarket. Stap in de bus en begin je stadsavontuur. Vergelijk de Old Town van Edinburgh, waar gezinnen in krappe omstandigheden leefden en afval uit de ramen werd gegooid, met de elegante Georgian New Town, met zijn 3 hoofdstraten en plein aan beide uiteinden. Hoor over de ophangingen die plaatsvonden in de Grassmarket terwijl je je verwondert over de ondoordringbare Castle Rock boven je, en hoor over historische pogingen om Edinburgh Castle in te nemen. Rijd langs de Royal Mile, die Edinburgh Castle verbindt met het Palace of Holyroodhouse. Gebruik het 24-uurs ticket om in en uit te stappen wanneer je maar wilt. Met geweldige bezoekersattracties, musea, galerieën en restaurants voor elke smaak en elk budget, heeft Edinburgh het allemaal! Tour Stops: 1. Waterloo Plaats 2. Sint-Andriesplein 3. Lothian Road 4. Grassmarket 5. Chalmers Straat 6. Johnston Terras 7. Gazonmarkt 8. Nationaal Museum van Schotland 9. High Street 10. Canongate 11. Holyrood 12. Onze dynamische aarde 13. Abbeyhill Sikkel 14. Regent Road

Vanuit Edinburgh: Dagtocht Glenfinnan, Fort William en Glencoe

Vanuit Edinburgh: Dagtocht Glenfinnan, Fort William en Glencoe

Begin aan een dagtocht naar de schilderachtige Schotse Hooglanden tijdens een dagtocht vanuit Edinburgh. Bezoek Glenfinnan, Glencoe en Fort William en bewonder het landschap van Hollywood-films, waaronder de Harry Potter-serie. Verlaat de drukke straten van Edinburgh terwijl je met de bus langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden, zoals Edinburgh Castle, reist op weg naar de stad. Bewonder het landschap tijdens de reis noordwaarts naar de ruige Schotse Hooglanden, met een stop voor een drankje bij de toegangspoort tot de Hooglanden in Callander. Rijd door het ruige landschap naar Glencoe, waar Skyfall van James Bonds werd opgenomen. Bekijk de achtergrond van enkele scènes uit Harry Potter en de Gevangene van Azkaban. Pauzeer hier voor foto's en om meer te weten te komen over de geschiedenis van Glencoe, inclusief het bloedbad van de MacDonald-clan in 1692. Vanuit het sfeervolle Glencoe reist u verder langs de oevers van Loch Linnhe naar het hooglandstadje Fort William, dat aan de voet van de hoogste berg van Groot-Brittannië ligt: Ben Nevis. Stop hier om je benen te strekken en een vroege lunchpauze te houden. Ga vervolgens verder naar het prachtige Glenfinnan Viaduct, dat diende als de schilderachtige route van de Hogwarts Express in de Harry Potter-serie. Ontdek de setting voor het Toverschool Toernooi uit de film en het meer vanaf het terrein van Zweinstein. Bezoek het Glenfinnan Monument, dat een van de belangrijkste gebeurtenissen in de Schotse geschiedenis symboliseert; de Jacobitische opstand van 1745. Wanneer u vervolgens Glenfinnan verlaat, kunt u achterover leunen en ontspannen op uw reis naar Edinburgh, terwijl u onderweg stopt voor een drankje in het kleine dorpje Pitlochry.

Edinburgh

Edinburgh

Edinburgh Zomeractiviteiten: onze aanbevelingen

Kasteel van Edinburgh: Rondleiding met gids en toegangsbewijs

Kasteel van Edinburgh: Rondleiding met gids en toegangsbewijs

Ontdek het huis van Mary Queen of Scots tijdens deze rondleiding met gids door Edinburgh Castle. Bewonder de 16e-eeuwse Grote Zaal waar feesten en partijen plaatsvonden. Leer meer over de bloedige geschiedenis van de koningen en koninginnen die in dit kasteel woonden. Maak kennis met je gids en wandel naar Edinburgh Castle, dat de skyline van de stad domineert vanaf zijn zetel op de uitgedoofde vulkaan Castle Rock. Wandel over de promenade van het kasteel en hoor over het ontstaan en de belegeringen van het kasteel. Bekijk waar de Royal Military Tattoo wordt opgevoerd. Eenmaal binnen de kasteelmuren neemt de gids je mee door de verschillende delen van het fort en vertelt je de fascinerende geschiedenis. Binnen het complex vind je drie musea, twee gevangenissen, een kerkhof voor honden, de kapel van Sint Margaret, het Nationaal Monument voor de gevallenen van Schotland, de Grote Zaal en een Koninklijk Paleis.(TOUR IS BUITEN; gebouwen zijn niet toegankelijk tijdens de tour) Wonder over de grootsheid van de Grote Zaal en een Koninklijk Paleis. Na de rondleiding heb je tijd om alle gebouwen in het kasteel te verkennen totdat het wordt gesloten.

Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden Tour

Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden Tour

Vertrek uit Edinburgh in een luxe touringcar met airconditioning (max 57 zitplaatsen). Rijd langs Stirling Castle en hoor je gids verhalen vertellen over William Wallace en Robert the Bruce en de bloedige gevechten die op deze grond werden uitgevochten. Eerst arriveer je in de stad Callander, genesteld aan de voet van de Trossachs. Als het mogelijk is, brengen we een bezoek aan de plaatselijke Highland Cows, of zoals wij ze graag noemen - hairy coos! Vervolgens rijd je door Loch Lomond en het Trossachs National Park. Je Schotse gids vertelt je over Rob Roy MacGregor, de beruchte Hooglander. Treed in de voetsporen van James Bond ("Skyfall") en Harry Potter ("Harry Potter and the Prisoner of Azkaban") als je naar de prachtige Highland vallei van Glencoe reist. Luister naar het griezelige verhaal van het bloedbad van de Clan MacDonald in 1692. Reis door Fort William, de thuisbasis van Ben Nevis, die met 4.409 voet de hoogste berg van de Britse eilanden is. Kom aan op de zuidelijke oever van Loch Ness in het charmante dorpje Fort Augustus, waar vele cafés, winkels en restaurants je een ontspannen lunch bieden. Wandel langs de oevers van het Caledonisch Kanaal en ervaar Loch Ness tijdens een optionele 1 uur durende boottocht. Probeer een glimp op te vangen van "Nessie", het legendarische Monster van Loch Ness. Bewonder het indrukwekkende Commando Memorial bij Spean Bridge met uitzicht op de Nevis Range. Ga het Cairngorms National Park in en ontdek het land van de "Monarch of the Glen". Rijd langs Loch Laggan voordat de wegen boven de Grampian Mountains klimmen. Reis over de Pass of Drumochter, die de noordelijke en zuidelijke Central Highlands met elkaar verbindt. Ervaar de majesteit van een bergpas die is ontstaan door gletsjeractiviteit tijdens opeenvolgende ijstijden. Stop ten slotte kort in het prachtige Victoriaanse stadje Pitlochry voordat je terugkeert naar het centrum van Edinburgh, waar je rond 20.30 uur aankomt. Opmerking: om aan de vraag te voldoen en om overbevolking in kleinere Schotse steden te voorkomen, wordt deze tour in het hoogseizoen in omgekeerde volgorde aangeboden.

Edinburgh Airport: bustransfer

Edinburgh Airport: bustransfer

Boek vooraf bustransfers tussen Edinburgh Airport en het stadscentrum en neem de zorgen en stress weg van uw reis van/naar de Schotse hoofdstad. Vouchers moeten worden afgedrukt en zijn alleen geldig op Airlink100. De bussen bevinden zich net buiten de belangrijkste luchthaven en zijn gemakkelijk te vinden. Ze bieden comfortabele stoelen, royale bagageruimte en gratis wifi om u verbonden te houden. Geniet van al het comfort dat u nodig heeft, met frequente dagelijkse vertrekken op een speciale expresdienst tussen de luchthaven en het stadscentrum. Leun achterover op de reis van ongeveer 30 minuten, ongeacht het tijdstip van de dag of nacht waarop u aankomt. Bussen vertrekken minimaal elke 10 minuten. Tussen 01.00 uur en 04.00 uur wordt er elke 30 minuten gereden. De bushaltes in beide richtingen zijn als volgt (behalve Princes St, die alleen wordt afgezet): • Dierentuin van Edinburgh • Murrayfield • Haymarket-station • West End – Shandwick Place • Princes St (alleen inleveren) • South St David Street, Edinburgh Losse tickets kunnen worden gebruikt voor één enkele reis in beide richtingen. U kunt bij elke halte op de bus stappen. Retourtickets hebben geen vervaldatum en uw terugreis hoeft niet vooraf te worden geboekt.

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe & de Schotse Hooglanden Tour

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe & de Schotse Hooglanden Tour

Ga naar de Highlands, op zoek naar het Monster van Loch Ness of gewoon voor een schilderachtige dagtrip vanuit Edinburgh. Na de ophaalservice kun je ontspannen in onze luxe touringcar met airconditioning en luisteren naar het onderhoudende commentaar en de muziek van de gids terwijl je door de highlands rijdt.Weg naar de Highlands Bezoek het Callander-gebied voor onze eerste stop van de dag, waar je een kopje koffie kunt krijgen en misschien ook de kans krijgt om een paar van onze beroemde Highland Cows te ontmoeten (afhankelijk van de tijd van het jaar). Vervolgens vervolgen we ons avontuur verder de hooglanden in richting Glencoe. Terwijl we passeren, hoor je verhalen over de slachtingen van de Clans en sfeervolle traditionele muziek. Er is gelegenheid om even te pauzeren voor een fotostop, waar je je eigen adembenemende foto's en selfies kunt maken van die onvergetelijke uitzichten over de hooglanden. Aangekomen in Fort William stoppen we voor de lunch, waar je gids je kan adviseren over waar je het beste kunt eten. Als je geïnteresseerd bent in de geheimen van de kilt, kun je hier zelfs een 'wee' kilt introductie krijgen. Na de lunch worden we naar het magische Loch Ness zelf gebracht, waar je zelf kunt bepalen wat je gaat doen. Je gids zal je adviseren over de verschillende optionele activiteiten. Je kunt een bezoek brengen aan het 16e-eeuwse Urquart Castle aan de waterkant en aan boord gaan van een 30 minuten durende boottocht op zoek naar "Nessie"! Je kunt er ook voor kiezen om het kasteel niet te bezoeken en een 1 uur durende boottocht over het Loch te maken. De boottocht biedt een prachtig uitzicht op Loch Ness en het kasteel. Je kunt je tijd ook besteden aan het verkennen van de omgeving, zoals de Old Coffin Trail wandeling en het uitkijkpunt dat begint op de parkeerplaats van het hotel waar we stoppen, of gewoon genieten van het uitzicht op Loch Ness vanaf de pier waar een souvenirwinkel en een café zijn. Afscheid nemend, rijden we langs het laatste deel van de 23 mijl lange oever van Loch, passeren we Inverness voordat we naar het zuiden afslaan richting huis. Onderweg naar huis maken we een korte stop in Pitlochry, een prachtig Victoriaans dorp in het hart van het land, voordat we de laatste etappe van de stadsrondleiding afleggen en rond 20.30 uur terugkeren in het centrum van Edinburgh. Tip: neem een koud lunchpakket mee om tijd te besparen bij de stops en ervoor te zorgen dat je elke minuut daar optimaal kunt benutten!

Edinburgh: Ondergrondse gewelven tour

Edinburgh: Ondergrondse gewelven tour

Deze begeleide wandeltocht neemt je mee naar de spaarzaam verlichte ondergrondse ruimtes onder de straten van de oude stad van Edinburgh, waarvan vaak gezegd wordt dat het er spookt. Met deze rondleiding bezoek je de gewelven van de South Bridge die dateren uit de jaren 1700. In Most Haunted Live werden deze kelders uitgeroepen tot een van de griezeligste plekken ter wereld. Kom meer te weten over hoe de gewelven door de jaren heen zijn gebruikt, de leefomstandigheden van de arme en dakloze bewoners en de geesten die hen zouden achtervolgen. Terwijl je bij kaarslicht door de ondergrondse ruimtes wandelt, leer je een duistere kant van de geschiedenis van Edinburgh kennen. Van je gids hoor je over de moorden op Burke en Hare en de vervolging van heksen. Ontdek de personages die door de straten van Edinburgh spookten en de paranormale verhalen die met de kelders worden geassocieerd. De Haunted Vaults-touroptie behandelt iets meer paranormale en spookverhalen. Stap de marteltentoonstelling binnen en ontdek hoe en waarom deze voorwerpen werden gebruikt.

Edinburgh: Harry Potter Magische Wandeltour met gids

Edinburgh: Harry Potter Magische Wandeltour met gids

Geniet van een wandeltocht door Edinburgh met een Harry Potter-thema Bekijk de stad waar JK Rowling inspiratie opdeed voor Zweinstein en haar beroemde personages, en verken de plaats waar ze de boeken schreef. Laat je Harry Potter-kennis testen met een audiovisuele quiz en verdien punten voor je afdeling. Kom te weten in welke afdeling van Zweinstein je thuishoort en of je bloedzuiver, een Dreuzel of een Snul bent. Visit the Grave of Tom Riddle in Greyfriars Kirkyard, and pass JK Rowling’s golden handprints outside City Chambers. Zie dit alles en nog veel meer tijdens een magische rondleiding.

Kasteel van Edinburgh: Rondleiding met live gids

Kasteel van Edinburgh: Rondleiding met live gids

De tour begint bij het standbeeld van Adam Smith op de Royal Mile. Al wandelend naar Edinburgh Castle vertelt de gids alvast het een en ander over de betekenis van het kasteel. Zo kom je er gaandeweg achter welke belangrijke historische figuren het kasteel hebben gevormd. Laat de gids je door het kasteelcomplex leiden. Luister naar de interessante verhalen over de belangrijkste gebouwen en attracties van het kasteel, waaronder de Argyle Battery en One O'clock Gun, het Hospital Square en het Western Panorama. Bekijk de kerkers en militaire gevangenis, het zwarte banket en de gedurfde kasteeloverval van Thomas Randolph. Zie St Margret's Chapel, Mons Meg, de Crown Square en The Honors of Scotland. Na de rondleiding kun je op je gemak de musea van het kasteel verkennen (niet toegankelijk tijdens de rondleiding).

Edinburgh: spookachtige ondergrondse gewelven en kerkhof

Edinburgh: spookachtige ondergrondse gewelven en kerkhof

Ga mee met een wandeling met gids naar Greyfriars Graveyard en kom meer te weten over een van de beroemdste hondenbewoners van Edinburgh en luister naar verhalen over beruchte criminelen. Bewonder de gotische mausoleums en kom meer te weten over bekende graven en de duistere geschiedenis van de begraafplaats. Ga dan verder met een bezoek aan de nabijgelegen Edinburgh Vaults, gelegen in de bogen van South Bridge. Luister naar verhalen over onverklaarbare gebeurtenissen en hoor hoe een aantal historische figuren hier nooit meer zijn weggegaan. Ontdek de voormalige woningen van de armen en heksen en de locatie van een Hellfire Club, en hoor verhalen over het kwaad dat vandaag de dag in deze kerkers zou huizen.

Edinburgh: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

Edinburgh: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

Verken Edinburgh in je eigen tempo met een bekroonde hop-on-hop-off-bustour met open dak. Geniet van het commentaar aan boord dat de geschiedenis achter de stad beschrijft. Stop op locaties als St Andrew Square, Johnstone Terrace en de Royal Mile. Bekijk bezienswaardigheden zoals Edinburgh Castle en Grassmarket. Stap in de bus en begin je stadsavontuur. Vergelijk de Old Town van Edinburgh, waar gezinnen in krappe omstandigheden leefden en afval uit de ramen werd gegooid, met de elegante Georgian New Town, met zijn 3 hoofdstraten en plein aan beide uiteinden. Hoor over de ophangingen die plaatsvonden in de Grassmarket terwijl je je verwondert over de ondoordringbare Castle Rock boven je, en hoor over historische pogingen om Edinburgh Castle in te nemen. Rijd langs de Royal Mile, die Edinburgh Castle verbindt met het Palace of Holyroodhouse. Gebruik het 24-uurs ticket om in en uit te stappen wanneer je maar wilt. Met geweldige bezoekersattracties, musea, galerieën en restaurants voor elke smaak en elk budget, heeft Edinburgh het allemaal! Tour Stops: 1. Waterloo Plaats 2. Sint-Andriesplein 3. Lothian Road 4. Grassmarket 5. Chalmers Straat 6. Johnston Terras 7. Gazonmarkt 8. Nationaal Museum van Schotland 9. High Street 10. Canongate 11. Holyrood 12. Onze dynamische aarde 13. Abbeyhill Sikkel 14. Regent Road

Vanuit Edinburgh: Dagtocht Glenfinnan, Fort William en Glencoe

Vanuit Edinburgh: Dagtocht Glenfinnan, Fort William en Glencoe

Begin aan een dagtocht naar de schilderachtige Schotse Hooglanden tijdens een dagtocht vanuit Edinburgh. Bezoek Glenfinnan, Glencoe en Fort William en bewonder het landschap van Hollywood-films, waaronder de Harry Potter-serie. Verlaat de drukke straten van Edinburgh terwijl je met de bus langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden, zoals Edinburgh Castle, reist op weg naar de stad. Bewonder het landschap tijdens de reis noordwaarts naar de ruige Schotse Hooglanden, met een stop voor een drankje bij de toegangspoort tot de Hooglanden in Callander. Rijd door het ruige landschap naar Glencoe, waar Skyfall van James Bonds werd opgenomen. Bekijk de achtergrond van enkele scènes uit Harry Potter en de Gevangene van Azkaban. Pauzeer hier voor foto's en om meer te weten te komen over de geschiedenis van Glencoe, inclusief het bloedbad van de MacDonald-clan in 1692. Vanuit het sfeervolle Glencoe reist u verder langs de oevers van Loch Linnhe naar het hooglandstadje Fort William, dat aan de voet van de hoogste berg van Groot-Brittannië ligt: Ben Nevis. Stop hier om je benen te strekken en een vroege lunchpauze te houden. Ga vervolgens verder naar het prachtige Glenfinnan Viaduct, dat diende als de schilderachtige route van de Hogwarts Express in de Harry Potter-serie. Ontdek de setting voor het Toverschool Toernooi uit de film en het meer vanaf het terrein van Zweinstein. Bezoek het Glenfinnan Monument, dat een van de belangrijkste gebeurtenissen in de Schotse geschiedenis symboliseert; de Jacobitische opstand van 1745. Wanneer u vervolgens Glenfinnan verlaat, kunt u achterover leunen en ontspannen op uw reis naar Edinburgh, terwijl u onderweg stopt voor een drankje in het kleine dorpje Pitlochry.

Veelgestelde vragen over Zomeractiviteiten in Edinburgh

Welke andere activiteiten dan Zomeractiviteiten zijn de moeite waard in Edinburgh?

Andere onmisbare dingen om te doen in Edinburgh:

De topbezienswaardigheden in Edinburgh

Activiteiten in Edinburgh

Rondleidingen in Schotland

Wat te doen in Schotland

Verken Edinburgh

Lees onze volledige gids voor Edinburgh of ontdek de beste ervaringen van de stad.