Kies data

Edinburgh Vaults

Edinburgh Vaults: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Edinburgh: rondleiding door de Underground Vaults

1. Edinburgh: rondleiding door de Underground Vaults

Deze begeleide wandeltocht neemt je mee naar de spaarzaam verlichte ondergrondse ruimtes onder de straten van de oude stad van Edinburgh, waarvan vaak gezegd wordt dat het er spookt. Je rondleiding bezoekt de gewelven van de South Bridge die dateren uit de jaren 1700. In Most Haunted Live werden deze kelders uitgeroepen tot een van de griezeligste plekken ter wereld. Kom meer te weten over hoe de gewelven door de jaren heen zijn gebruikt, de levensomstandigheden van de arme en dakloze bewoners en de geesten die hen zouden achtervolgen. Terwijl je bij kaarslicht door de ondergrondse ruimtes wandelt, leer je een duistere kant van de geschiedenis van Edinburgh kennen. Van je gids hoor je over de moorden op Burke en Hare en de vervolging van heksen. Ontdek de personages die door de straten van Edinburgh spookten en de paranormale verhalen die met de kelders worden geassocieerd. De Haunted Vaults-touroptie behandelt iets meer paranormale en spookverhalen. Stap de foltertentoonstelling binnen en ontdek hoe en waarom deze voorwerpen werden gebruikt.

Edinburgh: spookachtige ondergrondse gewelven en kerkhof

2. Edinburgh: spookachtige ondergrondse gewelven en kerkhof

Ga mee met een wandeling met gids naar Greyfriars Graveyard en kom meer te weten over een van de beroemdste hondenbewoners van Edinburgh en luister naar verhalen over beruchte criminelen. Bewonder de gotische mausoleums en kom meer te weten over bekende graven en de duistere geschiedenis van de begraafplaats. Ga dan verder met een bezoek aan de nabijgelegen Edinburgh Vaults, gelegen in de bogen van South Bridge. Luister naar verhalen over onverklaarbare gebeurtenissen en hoor hoe een aantal historische figuren hier nooit meer zijn weggegaan. Ontdek de voormalige woningen van de armen en heksen en de locatie van een Hellfire Club, en hoor verhalen over het kwaad dat vandaag de dag in deze kerkers zou huizen.

Edinburgh: late enge wandeltocht Underground Vaults

3. Edinburgh: late enge wandeltocht Underground Vaults

Doe mee aan deze nachtelijke begeleide wandeling in het Engels van Edinburgh om de donkerste en meest angstaanjagende ervaring van de stad te ontdekken. Luister naar spookverhalen van de stad die boven en onder de grond van de Royal Mile worden verteld. Loop door de beroemde wynds en afsluitingen van de Royal Mile en leer over de gruwelijke levensomstandigheden van de bevolking die ooit in deze ondergrondse kamers leefde. Luister naar verhalen uit je gids over moordenaars die door de straten zwierven en lichamen weggristen om ze aan medische scholen te verkopen. Luister dan naar verhalen over de krabbende spookvrouw die sporen achterlaat op haar slachtoffers. Wees getuige van tentoonstellingen over martelingen en leer hoe deze apparaten vroeger werden gebruikt. Ga ten slotte naar het huis van de geest "The Watcher" en bekijk het beruchte stenen cirkelgewelf, nog steeds versierd met pentagrammen en spirituele symbolen.

Edinburgh: spookachtige tour Underground Vaults

4. Edinburgh: spookachtige tour Underground Vaults

Volg je gids door de straten van de oude stad terwijl je Edinburghs spookachtige verleden verkent. Deze wandeling leidt je door de stad en de ondergrondse kelders van Edinburgh. Luister naar je gids met cape die tijdens de wandeling door de geplaveide straten van Royal Mile verhalen vertelt over het donkere en grimmige verleden van de stad. Als je moedig genoeg bent, stap dan in de smalle steegjes die slechts enkele meters breed zijn. Ga vervolgens naar South Bridge en daal af onder de grond, waar de kelders van Edinburgh zich bevinden. Deze waren ooit opslagplaatsen voor bedrijven en winkels in de omgeving, totdat de kelders aan het eind van de 18e eeuw tot woonruimtes werden omgebouwd. De buurt verviel uiteindelijk tot sloppenwijk en rosse buurt van de stad. Terwijl je door de nu lege ruimtes loopt, hoor je de verhalen over de erbarmelijke leefomstandigheden en de criminaliteit die ooit in deze kelders heersten. Wees blij dat, als je uit de kelders komt, het niet het holst van de nacht is.

Edinburgh: spooktocht in de oude stad en ondergronds

5. Edinburgh: spooktocht in de oude stad en ondergronds

Ga mee met een spooktocht in Edinburgh in de vroege namiddag en geniet van een wandeling met een professionele, lokale gids gekleed in een historisch kostuum. Zie historische plekken in de oude stad tijdens deze 1 uur durende tour, terwijl je gids je alles vertelt over het duistere verleden van Edinburgh. Betreed ondergrondse gewelven onder de historische South Bridge, vlakbij de beroemde Royal Mile. De gewelven staan bekend als enkele van de meest behekste ter wereld. Bezoekers en gidsen hebben er al vele spoken zien ronddolen. Beleef een middag vol spoken, foltering, dood en horror in de historische hoofdstad van Schotland.

Edinburgh: extreme paranormale ondergrondse spooktocht

6. Edinburgh: extreme paranormale ondergrondse spooktocht

Vind jij jezelf dapper? Ga dan mee met een spookwandeling door de stad en waag je op een aantal van de meest spookachtige locaties van Edinburgh, zowel boven als onder de grond. Voel het angstzweet op je rug als je achter de in het donker geklede gids naar een serie griezelige plekken in de Schotse hoofdstad aanloopt, terwijl je onderweg een paar spookachtige verhalen te horen krijgt. De tour, die alleen geschikt is voor volwassenen, is niet geschikt voor angsthazen, maar ideaal voor geharde spokenjagers of mensen die niet in geesten geloven. Je reist door de oude wynds (steegjes) die leiden naar 's werelds meest spookachtige kerkhof. Maak vervolgens een wandeling over het pad van de dood! Onder de stoep liggen 'geesten' op de loer. Laat je bijpraten over paranormale verhalen over geesten en hoor twee kanten van het verhaal. Ontdek waargebeurde en verschrikkelijke verhalen over ophanging, marteling, moord, heksen en kannibalen. 

Edinburgh: ondergrondse spooktocht in de avond

7. Edinburgh: ondergrondse spooktocht in de avond

Ervaar de griezeligste stad ter wereld tijdens een spooktocht door Edinburgh en laat je opschrikken door één van de beruchtste stadskenners terwijl je door het duistere deel van de oude stad wordt geleid. Ontdek de verborgen wynds (steegjes) van de Royal Mile en hoor een aantal van de gruwelijke geheimen van Edinburgh. Bezoek vervolgens 'Greyfriars Kirkyard', wat als het angstaanjagendste kerkhof wordt beschouwd. Begeef je tot slot diep ondergronds en verken de kelders die zich onder de straten van Edinburgh bevinden. De vertrekken werden in 1788 afgebouwd en gebruikt als herbergen en illegale opslagruimtes, voor onder andere de lichamen van mensen die voor medische experimenten door de seriemoordenaars Burke en Hare werden gedood. Reis door meer dan 400 jaar aan geschiedenis en luister naar vreselijke waargebeurde verhalen over ophangingen, marteling, moorden en hekserij. Huiver, als je de vreemde geluiden hoort en onverklaarbare geuren ruikt, die uit het donker verschijnen. 

Edinburgh: rondleiding oude centrum en ondergrondse gewelven

8. Edinburgh: rondleiding oude centrum en ondergrondse gewelven

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van Edinburgh tijdens een begeleide stadswandeling. Volg de oorsprong van de stad terwijl je de Royal Mile, de ondergrondse gewelven en de Old Town verkent, met verhalen die achter elke bocht verborgen liggen. Deze historische rondleiding begint bij het Oude Politiehokje op Edinburghs Royal Mile, waar een lokale historicus je ontmoet en rechtstreeks naar de ondergrondse gewelven brengt. Het ondergrondse van Edinburgh is meer dan 400 jaar oud en vol fascinerende geschiedenis, die je gids allemaal met je zal delen. Na een bezoek aan de ondergrondse gewelven leidt de gids je rond Edinburghs Royal Mile en oude centrum. Je bezoekt verborgen doodlopende straatjes en andere historisch relevante plekjes. Duik delen van Edinburgh in waarvan je niet wist dat ze bestonden, grotendeels buiten de gebaande toeristische paden.  Hoor dat de eerste wolkenkrabbers ter wereld in Edinburgh werden gebouwd, ontdek de identiteit van de plaatselijke crimineel die de inspiratiebron werd voor Jekyll en Hyde, en leer waar de uitdrukking "Zwarte Markt" vandaan komt. Ontdek waar Ebeneezer Scrooge begraven ligt - ja, echt - en hoe de universiteit van Edinburgh nauw samenwerkte met de seriemoordenaars Burke en Hare.De geschiedenis van Edinburgh is lang en fascinerend, en wordt nog specialer wanneer hij wordt verteld door je enthousiaste, gepassioneerde en lokale gids. 

Edinburgh: dagtour door de historische ondergrondse gewelven

9. Edinburgh: dagtour door de historische ondergrondse gewelven

Het verhaal van de ondergrondse Dit is je kans om de diepste, grootste en meest uitgebreide ondergrondse complexen te zien in het gezelschap van een historicus van Mercat. Na 200 jaar vergeten te zijn, zijn er veel vragen over de gewelven... Waarom werden ze gebouwd? Wanneer, en door wie? Wie heeft ze gebruikt? Wanneer, en waarom? Hoe werkten ze, en speelden ze? De gids vertelt je het verhaal en beantwoordt al je vragen terwijl je een glimp opvangt van het verleden.

Edinburgh: Underground Vaults late achtervolgde avondtocht

10. Edinburgh: Underground Vaults late achtervolgde avondtocht

Deze 60-minuten durende tour voor volwassenen alleen is een ontspannende manier om Edinburgh in het donker te verkennen. Je gaat ondergronds voor een onthutsende kennismaking met het onaangename verleden van de stad. Deze verhalen zijn niet geschikt tijdens daglicht of om te vertellen aan mensen onder 18 jaar. Je gids zal waargebeurde verhalen over sinistere wandaden en vreselijke gevolgen, beginnend bovengronds door de kasseisteegjes en de poorten van de oude stad. Je komt meer te weten over de bloedige samenzweringen die leidden tot verraad en foltering en geheime levens die leidden tot gruwelijke doden en gekwelde zielen. Daal af in de beroemde kluizen van Blair Street waar de spoken uit Edinburgh's verleden vandaag de dag nog steeds rondspoken. Je deskundige Mercatgids vertelt verontruste verhalen terwijl je voortzet met deze angstaanjagende wandeling. Je hoort waargebeurde verhalen over moord en ophangingen, die allemaal plaatsvonden in deze gewelven. Er is bewijs van leven in het verre verleden dat op de loer ligt net achter de zwakke straal van de zaklantaarn van je gids.

  • Rondleidingen
13 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Edinburgh Vaults

Wil je alle activiteiten in Edinburgh Vaults ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Edinburgh Vaults

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 13.311 beoordelingen

An exciting tour that is both very informative about an easily missed part of the streets of Edinburgh & also manages to deliver on the tension it promises. Darren did a great job in our opinion.

Leuke rondleiding, deels door de stad en daarna door the vaults. Nora was onze tourguide. Zij is erg vriendelijk, goed verstaanbaar en maakt leuke opmerkingen en grapjes. Leuke rondleiding gehad.

We hadden als gids Mr Jon. Hij was een opmerkelijke man maar perfect voor deze tour. Hij vertelt veel gruwel verhalen. Onder de grond was het best eng, zeker voor mijn 11-jarige dochter.

Alex onze guide vertelde alles erg leuk. Leuke feitjes en verhalen gehoord. Vooral haar enthousiasme was erg leuk en aanstekelijk.

Entertaining as well as informative, thanks to guide Nora!