Datums kiezen

Edinburgh Vaults

Edinburgh Vaults

Edinburgh Vaults: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Edinburgh: Ondergrondse gewelven tour

1. Edinburgh: Ondergrondse gewelven tour

Deze begeleide wandeltocht neemt je mee naar de spaarzaam verlichte ondergrondse ruimtes onder de straten van de oude stad van Edinburgh, waarvan vaak gezegd wordt dat het er spookt. Met deze rondleiding bezoek je de gewelven van de South Bridge die dateren uit de jaren 1700. In Most Haunted Live werden deze kelders uitgeroepen tot een van de griezeligste plekken ter wereld. Kom meer te weten over hoe de gewelven door de jaren heen zijn gebruikt, de leefomstandigheden van de arme en dakloze bewoners en de geesten die hen zouden achtervolgen. Terwijl je bij kaarslicht door de ondergrondse ruimtes wandelt, leer je een duistere kant van de geschiedenis van Edinburgh kennen. Van je gids hoor je over de moorden op Burke en Hare en de vervolging van heksen. Ontdek de personages die door de straten van Edinburgh spookten en de paranormale verhalen die met de kelders worden geassocieerd. De Haunted Vaults-touroptie behandelt iets meer paranormale en spookverhalen. Stap de marteltentoonstelling binnen en ontdek hoe en waarom deze voorwerpen werden gebruikt.

Edinburgh: spookachtige ondergrondse gewelven en kerkhof

2. Edinburgh: spookachtige ondergrondse gewelven en kerkhof

Ga mee met een wandeling met gids naar Greyfriars Graveyard en kom meer te weten over een van de beroemdste hondenbewoners van Edinburgh en luister naar verhalen over beruchte criminelen. Bewonder de gotische mausoleums en kom meer te weten over bekende graven en de duistere geschiedenis van de begraafplaats. Ga dan verder met een bezoek aan de nabijgelegen Edinburgh Vaults, gelegen in de bogen van South Bridge. Luister naar verhalen over onverklaarbare gebeurtenissen en hoor hoe een aantal historische figuren hier nooit meer zijn weggegaan. Ontdek de voormalige woningen van de armen en heksen en de locatie van een Hellfire Club, en hoor verhalen over het kwaad dat vandaag de dag in deze kerkers zou huizen.

Edinburgh: Avondlijke ondergrondse spooktocht

3. Edinburgh: Avondlijke ondergrondse spooktocht

Ervaar 's werelds meest spookachtige stad tijdens een spooktocht door Edinburgh en laat je schrikken door de donkere kant van de oude stad. Ontdek de verborgen wynds (steegjes) van de Royal Mile en hoor enkele van de gruwelijke geheimen van Edinburgh. Bezoek wat wordt beschouwd als 's werelds meest spookachtige begraafplaatsen, "Greyfriars Kirkyard". Verken ten slotte de ondergrondse Edinburgh Vaults. De reeks kamers, voltooid in 1788, huisvestte tavernes en bewaarde ongeoorloofd materiaal, waaronder lijken die werden gedood door seriemoordenaars Burke en Hare voor hun medische experimenten. Reis door meer dan 400 jaar geschiedenis en waargebeurde verhalen over ophangingen, martelingen, moorden en hekserij. Bibber bij de vreemde geluiden en onverklaarbare geuren die in het donker verschijnen!

Edinburgh: griezelige wandeltocht Underground Vaults op de late avond

4. Edinburgh: griezelige wandeltocht Underground Vaults op de late avond

Ga mee met een avondwandeling met gids in het Engels door Edinburgh om de donkerste en meest angstaanjagende ervaring van de stad te beleven. Luister naar spookverhalen over de stad die boven en onder de grond van de Royal Mile worden verteld. Wandel door de beroemde wynds en closes van de Royal Mile en kom meer te weten over de gruwelijke levensomstandigheden van de bevolking die ooit in deze ondergrondse kamers woonde. Luister naar verhalen van de gids over moordenaars die destijds door de straten zwierven en lichamen wegrukten om aan medische scholen te verkopen. Luister vervolgens naar verhalen over de krabbende achtervolgster die sporen nalaat op haar slachtoffers. Neem een kijkje bij een marteltentoonstelling en kom te weten hoe deze apparaten vroeger werden gebruikt. Ga ten slotte naar het huis van de geest 'The Watcher' en bekijk het beruchte stenen cirkelgewelf, nog steeds versierd met pentagrammen en spirituele symbolen.

Edinburgh: Oude binnenstad en ondergrondse spokentocht

5. Edinburgh: Oude binnenstad en ondergrondse spokentocht

Doe mee aan een spooktocht in de vroege namiddag in Edinburgh en geniet van een wandeling met een professionele lokale gids gekleed in volledig historisch kostuum. Bekijk historische bezienswaardigheden in de oude stad tijdens deze tour van 1 uur terwijl je gids je vertelt over het donkere verleden van Edinburgh. Ga naar de ondergrondse gewelven van de stad, die zich onder de historische South Bridge bevinden, vlak bij de beroemde Royal Mile van Edinburgh. De gewelven staan bekend als enkele van de meest spookachtige ter wereld en menige geest is gezien op de loer door bezoekers en gidsen. Beleef een middag vol geesten, martelingen, dood en horror in de historische hoofdstad van Schotland.

Edinburgh: spookachtige ondergrondse gewelven tour met kleine groepen

6. Edinburgh: spookachtige ondergrondse gewelven tour met kleine groepen

Verken het spookachtige verleden van Edinburgh tijdens een rondleiding door de straten van de Old Town en de ondergrondse gewelven. Luister naar de gids gehuld in een cape die tijdens de wandeling door de Royal Mile verhalen vertelt over het donkere en grimmige verleden van de stad. Als je moedig genoeg bent, stap dan in de smalle steegjes die slechts enkele meters breed zijn. Ga naar de South Bridge en ga onder de brug door op de plek waar de gewelven van Edinburgh zich bevinden. Dit waren ooit opslagplaatsen voor bedrijven en winkels in de omgeving, totdat de kelders aan het eind van de 18e eeuw tot woonruimtes werden omgebouwd. De buurt raakte uiteindelijk in verval en werd de sloppenwijk en rosse buurt van de stad. Terwijl je door de nu lege ruimtes loopt, hoor je de verhalen over de erbarmelijke leefomstandigheden en de criminaliteit die ooit in deze kelders heersten. Wees blij dat, als je uit de kelders komt, het niet het holst van de nacht is.

Edinburgh: rondleiding oude centrum en ondergrondse gewelven

7. Edinburgh: rondleiding oude centrum en ondergrondse gewelven

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van Edinburgh tijdens een begeleide stadswandeling. Volg de oorsprong van de stad terwijl je de Royal Mile, de ondergrondse gewelven en de Old Town verkent, met verhalen die achter elke bocht verborgen liggen. Deze historische rondleiding begint bij het Oude Politiehokje op Edinburghs Royal Mile, waar een lokale historicus je ontmoet en rechtstreeks naar de ondergrondse gewelven brengt. Het ondergrondse van Edinburgh is meer dan 400 jaar oud en vol fascinerende geschiedenis, die je gids allemaal met je zal delen. Na een bezoek aan de ondergrondse gewelven leidt de gids je rond Edinburghs Royal Mile en oude centrum. Je bezoekt verborgen doodlopende straatjes en andere historisch relevante plekjes. Duik delen van Edinburgh in waarvan je niet wist dat ze bestonden, grotendeels buiten de gebaande toeristische paden.  Hoor dat de eerste wolkenkrabbers ter wereld in Edinburgh werden gebouwd, ontdek de identiteit van de plaatselijke crimineel die de inspiratiebron werd voor Jekyll en Hyde, en leer waar de uitdrukking "Zwarte Markt" vandaan komt. Ontdek waar Ebeneezer Scrooge begraven ligt - ja, echt - en hoe de universiteit van Edinburgh nauw samenwerkte met de seriemoordenaars Burke en Hare.De geschiedenis van Edinburgh is lang en fascinerend, en wordt nog specialer wanneer hij wordt verteld door je enthousiaste, gepassioneerde en lokale gids. 

Edinburgh: Heksen Old Town Wandeltour & Ondergrondse Kluis

8. Edinburgh: Heksen Old Town Wandeltour & Ondergrondse Kluis

Ontdek de slechte geschiedenis van Schotland terwijl je de oude binnenstad van Edinburgh verkent, van de straten erboven tot de ondergrondse gewelven. Sluit je aan bij je betoverende gids op deze betoverende wandeltocht! Stap in het rijke en mysterieuze verleden van Schotland tijdens deze boeiende wandeltocht door de oude binnenstad van Edinburgh. Onder leiding van een boeiende karaktergids combineert deze ervaring geschiedenis en verhalen voor een onvergetelijk avontuur. Ontdek de verhalen van de echte Schotse heksen en verken hun levens en de beschuldigingen waarmee ze te maken kregen. Deze tour is een respectvol eerbetoon aan degenen die ten onrechte van hekserij zijn beschuldigd en werpt licht op het grote onrecht dat zij hebben geleden. Misschien leer je zelfs wat feiten over geliefde personages uit Outlander en Harry Potter! Als aanvulling op de intriges omvat de laatste 15 minuten van de tour een exclusief bezoek aan “The Lost Close” – deze onlangs ontdekte ondergrondse locatie is sinds de Grote Brand van 1824 in mysterie gehuld. De oude kluis, waar u kunt genieten van de De resterende verhalen van de tour dateren uit 1742 en bieden een kijkje in het verleden en vormen een passend einde aan een meeslepende verkenning van geschiedenis en betovering. Mis The Edinburgh Witches and Underground Vaults - Old Town Walking Tour niet, een kans om je te verdiepen in het fascinerende verleden van de stad, degenen te eren die hebben geleden en de magie van ontdekking te omarmen.

Edinburgh: spookachtige, ondergrondse avondtocht met whisky

9. Edinburgh: spookachtige, ondergrondse avondtocht met whisky

Reis door het spookachtige verleden van Edinburgh en ontdek de geheimen achter elke bocht tijdens een begeleide wandeling. Daal af in de ondergrondse gewelven en sluit je tour af met een drankje in een sfeervolle kaarsverlichte kelder. Hoor de verontrustende verhalen over het verleden van Edinburgh van je gids, van de bloedige misdaden tot de onrustige geesten die door de stad zwerven. Bezoek de schimmige hoekjes van het oude Edinburgh waarvan velen zeggen dat het er spookt. Daal af in de beroemde, spookachtige ondergrondse gewelven van Blair Street, waar de geesten van het verleden van Edinburgh zich nog steeds vastklampen. Leer meer over de donkere geschiedenis van de gewelven voordat je je tour afsluit met een drankje en wat verhalen in een sfeervolle, met kaarsen verlichte kelder.

Edinburgh: extreme paranormale ondergrondse spooktocht

10. Edinburgh: extreme paranormale ondergrondse spooktocht

Vind jij jezelf dapper? Ga dan mee met een spookwandeling door de stad en waag je op een aantal van de meest spookachtige locaties van Edinburgh, zowel boven als onder de grond. Voel het angstzweet op je rug als je achter de in het donker geklede gids naar een serie griezelige plekken in de Schotse hoofdstad aanloopt, terwijl je onderweg een paar spookachtige verhalen te horen krijgt. De tour, die alleen geschikt is voor volwassenen, is niet geschikt voor angsthazen, maar ideaal voor geharde spokenjagers of mensen die niet in geesten geloven. Je reist door de oude wynds (steegjes) die leiden naar 's werelds meest spookachtige kerkhof. Maak vervolgens een wandeling over het pad van de dood! Onder de stoep liggen 'geesten' op de loer. Laat je bijpraten over paranormale verhalen over geesten en hoor twee kanten van het verhaal. Ontdek waargebeurde en verschrikkelijke verhalen over ophanging, marteling, moord, heksen en kannibalen. 

16 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Edinburgh Vaults: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Edinburgh Vaults

Wil je alle activiteiten in Edinburgh Vaults bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Edinburgh Vaults

Gemiddelde beoordeling

4.5
(13.311 beoordelingen)

Leuke tour, goede gids. Chris bracht het als een mooi aansluitend verhaal, leuk om zo een beetje van de geschiedenis van de stad te leren

een fantastische avond gehad met Linda als gids. Haar manier van vertellen wist ons gedurende de hele tour geboeid te houden.

Erg fijne gids die veel wist te vertellen over de geschiedenis. Een aanrader om te boeken bij een bezoek in Edinburgh!

Maarten, onze gids, was de max. Echt een aanrader. Wij hebben enorm genoten. Ook bijgeleerd over Edinburgh.

Tour was geweldig. Kiran vertelde vol passie en met veel enthousiasme