Efeze

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Efeze: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Van Istanbul: 2-daagse Efeze, Pamukkale en Hierapolis Tour

1. Van Istanbul: 2-daagse Efeze, Pamukkale en Hierapolis Tour

Ontdek de oude steden Efeze en Hierapolis tijdens deze tweedaagse reis vanuit Istanbul. Verken de oude stad Efeze, waar u de Tempel van Artemis kunt zien. Ervaar de schoonheid van de natuurlijke witte terrassen gecreëerd door minerale afzettingen bij de warmwaterbronnen in Pamukkale. Overnacht in de stad Selcuk of Kusadasi. Trakteer uzelf op een ontbijt in het hotel. Probeer tijdens je tours authentiek Turks eten met lunch in twee lokale restaurants. Dag 1: Laat je ophalen bij je accommodatie in Istanbul en ontspan tijdens de rit naar de luchthaven. Geniet van een comfortabele vlucht naar de stad Izmir. Ontmoet je gids op de luchthaven en rijd naar het kantoor van de touroperator in de stad Selcuk. Neem een pauze met lunch in een lokaal restaurant. Ga verder naar de archeologische vindplaats in Efeze om je rondleiding te beginnen. Loop door de oude straten en zie een van de wonderen van de antieke wereld in de Tempel van Artemis. Bekijk de façade van een van de grootste bibliotheken uit de Romeinse tijd in de bibliotheek van Celsus. Stop bij het Huis van de Maagd Maria waar de religieuze figuur haar laatste dagen zou hebben doorgebracht. Bekijk de overblijfselen van een oud Romeins amfitheater. Leer meer over deze ruïnes van je lokale gids. Rijd naar uw hotel in Selcuk of Kusadasi waar u 's avonds kunt uitrusten. Dag 2: 'S Ochtends wordt u door uw gids opgehaald bij uw hotel. Geniet van het schilderachtige Turkse platteland tijdens de rit naar Pamukkale. Hoor over het gebied en de cultuur van je gids. Geniet van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant voordat je aan je rondleiding door de ruïnes van Hierapolis begint. Wandel naar de overblijfselen van een enorm Romeins amfitheater dat ooit 15.000 toeschouwers had. Bewonder de marmeren trap bij de Griekse tempel van Apollo. Kijk hoe uw gids u wijst op alle belangrijke bouwwerken op de archeologische vindplaats Hierapolis. Doe je schoenen uit en loop langs de witte terrassen van Pamukkale. Dompel je voeten onder in de natuurlijke warmwaterbronnen. Zwem tussen de ruïnes van een tempel in Cleopatra's Pool. Heb 's middags wat vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Doe het rustig aan op de rit terug naar de luchthaven waar je je vlucht terug naar Istanbul kunt nemen. Zodra u in Istanbul bent aangekomen, staat uw chauffeur klaar om u terug te brengen naar uw accommodatie in Istanbul.

...
Van Istanbul: dagtrip Efeze en Şirince met wijnproeverij

2. Van Istanbul: dagtrip Efeze en Şirince met wijnproeverij

Breng de dag door met het verkennen van de meest memorabele plekken in Efeze en Şirince tijdens deze begeleide dagtour vanuit Istanbul, lunch inbegrepen. Bezoek het Huis van de Maagd Maria, bekijk de Tempel van Artemis en proef lokale wijn in een wijngaard. Geniet van handig vervoer heen en terug vanuit Istanbul. Begin uw reis door opgehaald te worden bij uw hotel in Istanbul en naar de luchthaven van Istanbul te worden gebracht voor uw vlucht van Istanbul naar Izmir. Bij aankomst op de luchthaven van Izmir ontmoet je je chauffeur om naar Efeze te gaan om de tour te beginnen. Stop eerst bij het Huis van de Maagd Maria, de plaats waar Maria haar laatste dagen heeft doorgebracht. Deze plaats werd in 1986 officieel uitgeroepen tot heiligdom van de rooms-katholieke kerk en is sindsdien een populair bedevaartsoord geworden. Het bezoek aan het Huis van de Maagd Maria duurt ongeveer 45 minuten. Neem daarna een rit van 5 minuten naar Efeze om de tour voort te zetten. Efeze is een uitzonderlijke getuigenis van de culturele tradities van de Hellenistische, Romeinse keizerlijke en vroegchristelijke periodes. De stad is een belangrijke plaats voor het christendom als een van de zeven kerken van Openbaring. Loop onder begeleiding van een gids door de marmeren straten van de stad. Bekijk de Ephesus Odeon, Ephesus Prytaneion, State Agora, Memmius Monument, Temple of Domitianus, Hercules Gate, Curetes Street, Temple of Hadrian en Ephesus Latrines. Bezoek vervolgens optioneel The Private House (het zogenaamde “Terrace Houses” bordeel). Ga daarna verder naar de Celsus-bibliotheek, Marble Road, Commercial Agora, het grote theater en Arcadian Street (Harbor Road). Ga later naar de Tempel van Artemis, een van de zeven wereldwonderen. Krijg de kans om gedenkwaardige foto's te maken van de kerk van St. John en de İsa Bey-moskee. Geniet voor het einde van de tour van een lunch in een lokaal restaurant. Ga daarna naar Şirince, een oud dorp van Rûm (Byzantijnse Grieken) gelegen op de heuvels van Selçuk, 7 km van Efeze. Het dorp is populair vanwege de prachtige traditionele huizen en de productie van wijn met fruitsmaak. Maak je ervaring compleet met vrije tijd voor een wijnproeverij. Aan het einde van uw reis wordt u teruggebracht naar de luchthaven voor uw vlucht naar Istanbul. Bij aankomst in Istanbul haalt een chauffeur u op van de luchthaven en brengt u 's avonds terug naar uw hotel.

...
Van Izmir: Efeze-tour van een hele dag met kleine groepen

3. Van Izmir: Efeze-tour van een hele dag met kleine groepen

Begin met een pick-up van je hotel in Izmir. Vervolgens begint de ontdekking van Efeze met het Huis van de Maagd Maria en op 10 minuten rijden van de oude stad Efeze. Verken de stad door onder begeleiding van een gids door de marmeren straten te wandelen. Bekijk de Odeon, State Agora, de Pretension, het Memmius-monument, de Domitianus-tempel, de Hercules-poort, de Curetes-straat, de Hadrianustempel en de latrines. Kies voor een optioneel bezoek aan de rijtjeshuizen tegen een meerprijs. Ga na de rijtjeshuizen verder met je verkenningstocht met de Celsus-bibliotheek, Marble Road, Commercial Agora, Great Theatre en Arcadian (havenweg). Geniet van een lekkere lunch geserveerd in een schilderachtig lokaal restaurant. Bezoek de Tempel van Artemis. Hier is een goede kans om prachtige foto's te maken van de kerk van St. John en de moskee van İsa Bey. Geniet van vrije tijd in het oude dorp Sirince om de traditionele huizen, de wijnproductie met fruitsmaak te ontdekken en te genieten van een wijnproeverij. Sluit de dag af met een transfer terug naar de luchthaven van Izmir of naar uw hotel in Izmir.

...
Ephesus-toegangsticket met audiotour voor mobiele telefoons

4. Ephesus-toegangsticket met audiotour voor mobiele telefoons

Ephesus, gesticht door de Grieken en veroverd door de Romeinen, was ooit een stad met spreekwoordelijke rijkdom. Het was een bruisende haven die zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld tot een belangrijk centrum voor het christendom. Tijdens deze zelfgeleide tour profiteert u van skip-the-line toegang en ontdekt u het gebruik van uw smartphone om terug te reizen in de tijd naar het vroegere leven van de stad. De tour is de perfecte manier om de site op een leuke en inzichtelijke manier te ervaren en waardevol inzicht te krijgen in een van de meest populaire plaatsen in Turkije. De eerste stop van de dag is naar de staat Agora, die ooit het politieke hart van de stad was met een weelderig plein. Ga verder naar Bouleuterion en ontdek de ontmoetingsplaats van de gemeenteraad, die misschien ook een ruimte was voor artistieke uitvoeringen. Terwijl je door de colonnades, stoa's en andere gebouwen slentert, luister je naar fascinerende verhalen over hoe het leven hier was voor de lokale bevolking. Kom aan bij de Tempel van Domitianus en ontdek de nogal ongewone architecturale lay-out van het U-vormige altaar. Wandel vervolgens over de Curetes die het politieke en commerciële hart van Efeze met elkaar verbonden. Ontdek de legende van de fontein van de keizer en verken vervolgens het grote badencomplex van de Scolastica, inclusief de weelderige marmeren latrines. Ga naar het graf van de Egyptische prinses Arsinoe en bewonder de betoverende Celsus-bibliotheek, waarschijnlijk het beroemdste monument van Efeze. Vanaf hier leidt de weg naar de poort van Mazeus en Mithridates, en naar het Grand Theatre waar uitvoeringen en gladiatorenwedstrijden plaatsvonden. Last but not least, loop door het kruispunt van de Arcadiane en volg een klein pad dat u naar de spectaculaire ruïnes van de enorme kerk van Maria leidt.

...
Dagtour door oude ruïnes in Efeze vanuit Izmir

5. Dagtour door oude ruïnes in Efeze vanuit Izmir

Deze dagtour vanuit Izmir neemt je mee naar Efeze in Selçuk om de best bewaarde ruïnes van Turkije uit de oude Griekse, Romeinse en Byzantijnse beschavingen te verkennen. Bezoek de belangrijkste ruïnes in Efeze, waaronder de Tempel van Artemis, die een van de zeven wereldwonderen was voordat deze in 401 na Christus werd verwoest. Je zult ook de bibliotheek van Celsus zien, gebouwd om 12.000 rollen te bevatten en destijds een van de grootste bibliotheken ter wereld. Het nabijgelegen Great Theatre, het grootste openluchttheater ter wereld, was ontworpen om plaats te bieden aan 24.000 mensen - zelfs de ruïnes zijn enorm. Na het ontdekken van de indrukwekkende monumenten, bezoekt u het Archeologisch Museum van Efeze. Het museum herbergt veel belangrijke standbeelden en relikwieën, waaronder een bewaard gebleven deel van de oorspronkelijke tempel van Artemis. Na te hebben genoten van een lunch met traditionele Turkse gerechten, reis je naar het Huis van de Maagd Maria op de Bulbul-berg, waar archeologen en historici geloven dat de moeder van Jezus aan het einde van haar leven leefde.

...
Efeze, Huis van de Maagd Maria en Tempel van Artemis

6. Efeze, Huis van de Maagd Maria en Tempel van Artemis

Een professionele erkende gids ontmoet je op een bepaald tijdstip in de haven van Kusadasi of je hotel. Nadat je je gids hebt ontmoet, rijd je naar het Huis van de Maagd Maria, gelegen in het Aladag-gebergte, op 8 km van Efeze. Op de derde Oecumenische Raad op 431 na Christus in Efeze, werd beweerd dat Maria in 37 na Christus met St. Johannes naar Efeze kwam en daar tot haar dood in 48 na Christus woonde. Na de ontdekking van het huis, verklaarde de aartsbisschop van Izmir het als bedevaartsoord in 1892. Je bezoekt dan éénvan de belangrijkste hoogtepunten in Turkije, Efeze, één van de 12 steden van de Ionische Liga (een oude Griekse wijk op de westkust van Klein-Azië), gelegen nabij Izmir. Als havenstad was het een belangrijk vertrekpunt voor handelsroutes naar Klein-Azië. Loop door de historische marmeren straten met prachtige openbare gebouwen, waaronder: de baden van Scholastica, de bibliotheek van Celsus, de tempel van Hadrianus en het Grote Theater. Als laatste bezoek je de Artemission-tempel, die ooit een van de zeven wonderen van de oude wereld was, voordat je terugkeerd naar het centrum en de haven van Kusadasi. Toegangsprijzen zijn niet inbegrepen in dit programma; in totaal bedragen ze ongeveer 17 USD die aan het einde van de activiteit contant aan je gids kunnen worden betaald. Als je met een visum of mastercard wilt betalen, stopt je gids een paar minuten op kantoor op weg terug naar het centrum van Kusadasi.

...
Van Izmir, Kusadasi en Selcuk: dagtocht om Efeze te verkennen

7. Van Izmir, Kusadasi en Selcuk: dagtocht om Efeze te verkennen

Geniet van een gedenkwaardige dag met het zien van de historische bezienswaardigheden in de oude stad Efeze tijdens deze dagtocht. Kies uit opties om te vertrekken vanuit uw hotel in Izmir, Kusadasi of Selcuk. Stop bij hoogtepunten zoals de Herculespoort, de Tempel van Hadrianus en het Domitianusplein. Wordt opgehaald vanuit het comfort van uw accommodatie. Leun achterover en ontspan tijdens de rit naar Efeze. Volg je lokale gids naar het Huis van de Maagd Maria, waar de religieuze figuur haar laatste dagen zou hebben doorgebracht. Ga naar de bovenste Agora, in het verleden de zetel van de politieke macht. Ga verder naar het Odeon-theater uit de 2e eeuw na Christus. Ga naar het Domitianusplein en bekijk de gravures op de oude zuilen in de tempel van Domitianus. Passeer de fontein van Pollio. Bewonder het reliëf van Hercules bij de Herculespoort voordat je naar de tempel en fontein van keizer Trajanus gaat. Bewonder de uitbundig gebeeldhouwde boog bij de Tempel van Hadrianus. Wandel langs de Romeinse baden, de openbare latrine, het marktplein en het bordeel. Bekijk de verbluffende overblijfselen van de op twee na grootste bibliotheek in de Romeinse wereld in de bibliotheek van Celsus. Ga naar The Great Theatre, een enorme Hellenistische structuur. Blik op een van de wonderen van de antieke wereld in de Tempel van Artemis. Keer terug naar uw accommodatie.

...
Van Istanbul: Ephesus Full-Day Trip met vliegtickets

8. Van Istanbul: Ephesus Full-Day Trip met vliegtickets

Begin je tour met een vroege ophaaldienst vanaf je hotel in Istanboel rond 04.30 uur en transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Izmir. Bij aankomst zal uw lokale touroperator u verwelkomen bij de uitgangspoort in de binnenlandse terminal op de luchthaven van Izmir, waar u de bemanning ziet met een bord met uw naam. Vanaf hier begint je tour na een ontmoeting met de rest van je reisgroep. Je rijdt ongeveer een uur naar Ephesus. Bezoek het Virgin Mary House, een katholiek en islamitisch heiligdom op Mt. Koressos. Katholieke pelgrims bezoeken het huis op basis van het geloof dat de maagdelijke moeder daar was gebracht door St. John, en daar gewoond tot haar veronderstelling. Hierna heb je ongeveer 2 uur in de oude stad Efeze. Gebouwd in de 10e eeuw voor Christus op de plaats van de voormalige hoofdstad van Arzawan, bloeide het op nadat het in 129 voor Christus onder de controle van de Romeinse Republiek kwam. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden die u zult zien zijn de Bibliotheek van Celsus en de Tempel van Hadrianus. Je zult ongeveer een uur besteden aan het genieten van een typisch open lunchbuffet in de buurt, voordat je naar de İsabey-moskee gaat, een van de oudste architectonische werken van de Anatolische beyliks, met vorstendommen die leefden van de 11e tot de 13e eeuw. Daarna reis je naar de ruïnes van de Artemis-tempel, een van de zeven wonderen van de antieke wereld. Het werd drie keer volledig herbouwd voor de uiteindelijke vernietiging in 401 n.Chr Hierna krijgt u de kans om te stoppen en lokale en traditionele goederen te zien die onder controle zijn van het ministerie van cultuur en toerisme van de Turkse Republiek. Aan het einde van je tour rond 16.00 uur, ga je terug naar het vliegveld en stap je terug naar Istanbul. Wanneer u aankomt op de luchthaven van Istanbul, wordt u opgewacht bij de uitgangspoort in de binnenlandse terminal, voordat u terugkeert naar uw accommodatie in Istanbul.

...
Turkije-pakketreis - 4 dagen

9. Turkije-pakketreis - 4 dagen

Begin je reis om 18.30 uur om over te stappen naar het busstation voor een nachtbus van 20.30 uur naar Cappadocië. Wanneer je aankomt op het busstation, brengen we je naar het startpunt van deze tour. Om 09:30 uur begint de dag met een bezoek aan Devrent Valley. Je volgende stop is Pashabagi, ook wel de Monnikenvallei genoemd. Ga verder naar Avanos (Venessa), het aardewerkcentrum van Cappadocië. Dit dorp ligt aan de oevers van de Kizilirmak/Red River. Het openluchtmuseum van Göreme is het belangrijkste. Hier zijn Byzantijnse grotkerken te vinden in deze ooit afgelegen valleien waar monniken en nonnen vanaf de 3e eeuw het kloosterleven nastreefden. Vanaf het panoramische uitkijkpunt Esentepe heb je een compleet uitzicht over de Goreme-vallei en het dorp Goreme: sprookjesachtige schoorstenen, rotsformaties en grotwoningen. Sluit uw dag af met een bezoek aan het kasteel van Uchisar. Daarna wordt u naar uw hotel gebracht. Op deze dag is de lunch inbegrepen. Op de tweede dag van deze tour begint u met een wandeling langs de Red & Rose Valley, de meest adembenemende en mysterieus mooie valleien in de regio. De wandeling eindigt in Cavusin Cave Village, waar je een rotskasteel en grotwoningen zult zien waar mensen tot de 20e eeuw woonden. Bezoek Kaymakli Underground City, een van de grootste en diepste van de vele ondergrondse nederzettingen van Cappadocië. Sluit de dag af met een bezoek aan de Duivenvallei waar u kunt genieten van een spectaculair uitzicht op duiventillen, oude verlaten grotwoningen en oude Griekse huizen van Uchisar. Wanneer de tour is afgelopen, wordt u naar het busstation gebracht, waar u wat vrije tijd heeft tot het vertrek van de nachtbus naar Denizli. Op deze dag zijn ontbijt en lunch inbegrepen. Bij aankomst in Denizli in de ochtend, begint je tour om 09.00 uur. Bezoek Pamukkale en Hierapolis, de Domitianuspoort, de Colannaded-poort, een kathedraal, de rode wateren van Karahayit, het Pamukkale-museum en de travertijnen van Pamukkale. Nadat de tour om 19:00 uur is afgelopen, kun je genieten van een bustransfer naar Selcuk of Kusadasi, waar je rond 19:30 uur bij je hotel aankomt. Op deze dag is de lunch inbegrepen. Op je vierde en laatste dag geniet je van het ontbijt en begin je aan je rondreis door Efeze, een van 's werelds mooiste voorbeelden van een oude klassieke stad. Bezoek de Tempel van Artemis (Diana), de plaats van een van de zeven wonderen van de antieke wereld; het huis van de Maagd Maria, waar ze de laatste jaren van Haar leven doorbracht; Isa Bey Moskee, een indrukwekkende moskee uit XIV. Eeuw na Christus, in tegenstelling tot alle andere die je in dit land zult zien. Om 17.00 uur eindigt onze tour en bent u vrij tot 21.00 uur, wanneer uw nachtbus naar Istanbul vertrekt. Op deze dag zijn ontbijt en lunch inbegrepen.  

...
Efeze en Pamukkale: dagtocht per vliegtuig vanuit Istanbul

10. Efeze en Pamukkale: dagtocht per vliegtuig vanuit Istanbul

Geniet van een pakketreis van een hele dag die je meeneemt op een rondleiding van Istanbul naar 2 van de meest fascinerende attracties van Turkije: de oude steden Efeze en Hierapolis. Breng een hele dag door met het bewonderen van oude, multiculturele architectuur en monumenten zonder u zorgen te maken over de details van reizen en organiseren. Je begint je dag met ophalen vanaf je hotel in Istanbul, licht en vroeg om 05.15 uur voor een transfer naar de luchthaven voor je 07.30 uur vlucht naar Izmir. Bij aankomst wordt je begroet en naar Efeze gebracht om je gids te ontmoeten en je Ancient City Tour te nemen. Efeze is een iconische voormalige Griekse stad, gebouwd in de 10e eeuw, beroemd om zijn tempels, monumenten en theaters. Bekend als het commerciële, religieuze en sociale centrum van de oudheid, is dit zeker het hoogtepunt van je hele bezoek aan Turkije. Ontdek de combinatie van de stad van Griekse, Romeinse en Byzantijnse markeringen voor beschaving. Bezoek de fonteinen van Trajanus, Polio, de tempels van Hadrianus en overheersing, de bibliotheek van Celcius, het grote theater (met capaciteit voor 24.000 toeschouwers), de tempel van Artemis en het huis van de Maagd Maria. In de tweede helft van je dag word je naar Pamukkale gebracht, bekend om zijn natuurlijke thermale bronwater. Pamukkale betekent "katoenen kasteel" in het Turks - vanwege de chemische eigenschappen van het water zijn op de helling van de berg zuiver wit gekleurde travertijn en trapvormige waterterrassen gemaakt, die lijken op stapels katoen. Bezoek de oude stad Hierapolis, een UNESCO-werelderfgoed. Het hoogtepunt van deze site zal de Heilige Poel zijn, die u kunt invoeren als u ervoor kiest. Daar rimpelen ondiepe thermale wateren over een prachtige verstrooiing van oude Romeinse ruïnes die eronder liggen. Je ziet ook de Necropolis, die 1200 grafstenen bevat, waaronder die van Marcus Aurelius Ammianos. Na je tour word je teruggebracht naar de luchthaven van Denizli voor je vlucht om 19:00 uur naar Istanbul en vervolgens teruggebracht naar je hotel.

...

Sitemap Efeze

Wil je alle activiteiten in Efeze ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Efeze

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 383 beoordelingen

Deze tour was echt geweldig Super geweldige gids en chauffeur Voordat je naar een fabriek werd gereden, werd je gevraagd of je wilde gaan winkelen of iets buiten de tour wilde zien. We besloten het niet te doen en werden toen naar het hotel gereden. De gids was zeer goed opgeleid en je kreeg veel waardevolle informatie. Je hebt ook genoeg vrije tijd.

Busje mooi op tijd. Alles goed geregeld ! Gids wist wel te vertellen.

Goed geregeld een deskundige gids. Wat ook fijn is kleine groep