Egyptisch Museum, Caïro

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wat anderen zeggen over Egyptisch Museum, Caïro

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 3.513 beoordelingen

De reis erheen en terug was echt verschrikkelijk je zit 6u heen en 6u terug in een klein busje dat te snel rijd over de weg met heel veel gaten in dus je moet nie denken dat je hierin kan slapen want dat lukt echt niet. De dag zelf vond ik echt heel leuk en was het geld wel waard eerst naar het museum waar dat de gids vanalles verteld over De geschiedenis van egypte. Daarna kan je een Boottochtje maken over de Nijl was zeker ook wel eens de moeite om te doen kost je wel 10 euro extra. Daarna lunchen was oke. Namiddag naar de pyramides en de sfinx was echt heel mooi om dit in het echt te kunnen zien! Alleen vond ik het spijtig dat we hier maar een halfuurtje voor kregen om foto’s te nemen en eventueel een kamelenrit te doen. Ik had liever hier meer tijd aan willen spenderen zodat we de pyramides beter konden bekijken en er ook in konden gaan.

De trip was goed georganiseerd en ik heb alles gezien. Wat ik jammer vind is dat het tempo ontzettend hoog ligt en je overal doorheen sprint. Je ziet wel alles maar voor mij was het te gehaast. Ik wil graag voelen en ervaren en doordat het programma te vol gepland was dit niet mogelijk. De activiteiten tussen de geboekte bezienswaardigheden door maakte dit onmogelijk en waren wat mij betreft overbodig. Het waren bezoekjes aan winkeltjes gericht op het toerisme en geld verdienen, dit nam veel tijd in beslag doordat er rondleidingen en uitleg over producten werd gegeven waar ik niet om had gevraagd en ook niet geboekt heb. Ik had liever meer tijd doorgebracht bij de piramides zelf.

It was a very nice trip and everything was well arranged. Our guide spoke both English and German, which was good. We had enough time to see everything and got the right information at the right place. A negative thing that stood out was lunch. Very bad place, with poor hygiene. The food wasn’t good and we had to pay for the drinks as well (it was not communicated). Another negative thing were the mandatory visits to the local papyrus factory and other small trips that our guide recommended during the day. Overall: a lovely day and trip, with a few points of improvement. Plus: we got extra leg-place in the plane, which was very nice!

Het is een lange trip vanaf Hurghada, 22 uur weggeweest maar de moeite waard om de piramides, de sfinx en het egyptisch museum te zien. We gingen erg snel door het museum heen zodat er tijd was voor een extra boottrip over de Nijl (€10 pp extra) wat zeker niet de moeite waard was en ook bij de sfinx moesten we snel weer door om vervolgens ruim de tijd te hebben in een toeristische winkel (geurolie), dat was wel jammer. Het is ok als de gids wat bij wil verdienen maar dit ging wel erg ver.

Een mooie dag met veel bezienswaardigheden, was echt genieten. De reis is pittig maar zeker de moeite waard. Ahmed weet alles goed te regelen en heeft veel kennis die hij graag wil delen. Is zeker aan te raden onder leiding van Ahmed.