Eidfjord
Tours

Onze aanbevelingen voor Eidfjord

Vanuit Eidfjord: Vøringfossen Waterval Natuurrondleiding met Gids

Vanuit Eidfjord: Vøringfossen Waterval Natuurrondleiding met Gids

Ontdek de schoonheid van de natuurlijke landschappen van Noorwegen tijdens een ontspannen begeleide natuurtocht met vervoer vanuit Eidfjord. Rijd door het Hardangervidda National Park en de Måbø-vallei, bewonder de Vøringfossen-waterval vanaf een bergplateau en loop over een brug die boven een kloof hangt. Nadat je bent opgehaald bij de pier in Eidfjord, begin je aan de schilderachtige rit langs een van de mooiste routes van Noorwegen. Volg de rivier de Eio en ga de Måbø-vallei in, langs ruige bergen en over stenen bruggen. Kom aan op het bergplateau van de Hardangervidda en geniet van weidse uitzichten over het ontzagwekkende nationale park. Vanaf hier heb je ook vrij uitzicht op Vøringfossen, een indrukwekkende waterval van 182 meter die de Måbø-vallei in dondert. Geniet van uw vrije tijd om het panorama in u op te nemen, stop voor een stuk zelfgebakken cake in een plaatselijk hotel of sluit u aan bij de gids voor een gemakkelijke wandeling via een 47 meter brede loopbrug over een kloof. Vervolg de tour naar de uniek indrukwekkende Sysen Dam, waar je ook de op een na grootste gletsjer van Noorwegen kunt zien. Maak nog een laatste stop op een bergplateau om het schilderachtige landschap te waarderen, voordat je terugkeert naar Eidfjord.

Eidfjord: Rondreis naar de Voringsfossen watervallen

Eidfjord: Rondreis naar de Voringsfossen watervallen

De Vøringsfossen waterval - de beroemdste waterval van Noorwegen! Vanaf de spectaculaire uitkijkplatforms en vanaf de nieuwe trapbrug over de rivier boven de waterval kun je grote hoeveelheden water naar beneden zien tuimelen in de Måbødalen vallei. Start: Eidfjord cruiseschip terminal/pier of stadscentrum Bestemming: Vøringsfossen watervallen Totale duur: 2 uur & 20 minuten heen en terug Inclusief: 1 uur & 30 minuten verblijf bij de watervallen Handige ophaal- en terugbrengservice bij de cruise terminal van Eidfjord of het nabijgelegen centrum, op slechts een paar stappen van je boot. Ga naar www.voringsfossen-shuttlebus.no voor goedkopere opties. Geniet van onze service tegen de best mogelijke tarieven! Boek je rit met gemak en sla de rij en lange wachttijd over. Dit is een retourtje.

Eidfjord: 1-uur durende RIB-boottocht fjord

Eidfjord: 1-uur durende RIB-boottocht fjord

Maak een spannende 1-uur durende tocht over het fjord vanaf de haven van Eidfjord, en laat je kapitein je onderweg meer vertellen over de bezienswaardigheden. Pauzeer op een plek waar geiten naar de boot komen, en bekijk zeehonden in zee of op het land. Zie de vele vogels die rond Eidfjord wonen, en kom meer te weten over wat in deze regio de natuur, mensen, en samenleving heeft gevormd.   Vaar langs een van de grootste elektriciteitscentrales van Noorwegen bij het Simadal Fjord, en bewonder de steile bergwanden en watervallen van dit fjord. Of, vaar naar Hardangerbrua en bekijk de centrale vanaf de zee. Onderweg kom je langs een waterval die op regenachtige dagen bijna de boot raakt, en andere cultuur-historisch significante bezienswaardigheden.

Eidfjord : naar Voringsfossen Watervallen Rondreis

Eidfjord : naar Voringsfossen Watervallen Rondreis

Begin in het centrum van Eidfjord met een mooie rit langs de Eio rivier en het Eidfjord meer. Rijd door 6 tunnels door de prachtige Måbødalen vallei naar de beroemdste Voringsfossen watervallen. De watervallen hebben een verticale val van 145 meter en een totale val van 182 meter. Verbaas je over de watervallen vanaf het uitkijkplatform en de nieuw gebouwde trapbrug boven het ruisende water. Geniet 1 uur lang van het prachtige uitzicht vanaf het platform. Duur van de tour: 2 uur. Dit is een rondrit. Handige ophaal- en terugbrengservice vanaf het centrum van Eidfjord of de cruiseterminal. Sla de rij en het lange wachten over, ga naar www.voringsfossen-shuttlebus.no voor goedkopere opties. Geniet van onze service tegen de best mogelijke tarieven!

Eidfjord

Eidfjord

De Vøringsfossen watervallen - de beroemdste watervallen van Noorwegen! Vanaf de spectaculaire uitkijkplatforms en vanaf de nieuwe trapbrug over de rivier boven de watervallen kun je grote hoeveelheden water naar beneden zien tuimelen in de Måbødalen vallei. Deze rondvaart start vanaf de terminal/pier van het cruiseschip in Eidfjord of het centrum van de stad. Bestemming is de Vøringsfossen watervallen Totale duur is 2 uur en 20 minuten ROUNDTRIP. Inclusief 1 uur en 30 minuten verblijf bij de watervallen. Geniet van onze service tegen de best mogelijke prijzen! Start: Eidfjord cruiseschip terminal/pier of stadscentrum Bestemming: Vøringsfossen watervallen Totale duur: 2 uur & 20 minuten heen en terug Inclusief: 1 uur & 30 minuten verblijf bij de watervallen

Vanuit Bergen: Trolltunga en watervallen Helikoptervlucht

Vanuit Bergen: Trolltunga en watervallen Helikoptervlucht

Begin je avontuur in Bergen en laat je met comfortabel vervoer naar de prachtige regio Hardanger brengen, bekend om zijn watervallen en dramatische landschappen. Je eerste stop is Skjervefossen, een verborgen juweeltje verscholen in een serene bosrijke omgeving. Bereid je voor om betoverd te worden door de rustige sfeer en de betoverende waterval. Maak je dan klaar om de lucht in te gaan aan boord van een hypermoderne helikopter. Terwijl je over de Hardanger Fjord zweeft, zie je een panorama van adembenemende fjorden, pittoreske dorpjes en weelderig groene valleien. Kijk je ogen uit naar de adembenemende Folgefonna gletsjer, een enorme ijskap die schittert in het zonlicht, en de iconische Trolltunga rotsformatie, en stop bij de Steindalsfossen waterval. Tijdens de rondleiding geeft je gids fascinerend commentaar en inzicht in de geschiedenis, geologie en folklore van de regio. Hij zorgt ervoor dat je geen enkel detail mist en maakt van deze reis een leerzame en verrijkende ervaring.

Vanuit Bergen: privédagtrip naar de Vorings waterval

Vanuit Bergen: privédagtrip naar de Vorings waterval

Ga op een privédagtocht en dompel jezelf onder in het onovertroffen natuurlandschap van Noorwegen met je persoonlijke gids. Bewonder een 200 meter hoge waterval en geniet van het ongelofelijke landschap. Word opgehaald door je eigen privégids in Bergen en ga op pad om het verbluffende landschap van Noorwegen te ervaren. Bewonder serene fjorden en dramatische bergen terwijl je door een landschap met onvergetelijke vergezichten rijdt. Ontmoet de Vorings Waterval, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het land. Adem de frisse berglucht in en bewonder de dramatische aanblik van het water dat 200 meter naar beneden stort. Houd er rekening mee dat tijdens de wintermaanden (meestal van december tot april) delen van de waterval en de bergrivier die hem voedt bevriezen, waardoor de waterstroom met 30%-50% afneemt. De uitkijkplatforms zijn ook bevroren en bezoekers moeten dus voorzichtig zijn.

Van Bergen: privétrip naar Hardangerfjord

Van Bergen: privétrip naar Hardangerfjord

Begin uw privétour met het ophalen van uw hotel of haven in Bergen en reis in westelijke richting via Highway 7, een van de schilderachtige toeristische wegen van Noorwegen, naar de Hardangerfjord. Onderweg hoor je over de geschiedenis en de natuur van de regio van je chauffeur-gids en geniet je van het uitzicht op bergweiden, diepe valleien en mooie dorpjes. Maak fotostops bij de watervallen van Fossen Bratte en Steinsdalsfossen. Ga verder naar Hardangerfjord en bewonder de volledige schaal van de door bergen omlijste inham terwijl je naar de bovenkant rijdt. Ga vervolgens over de Hardangerfjord-brug, een van 's werelds langste hangbruggen, en neem het ongelooflijke omliggende landschap in u op. Ga aan de andere kant door de stad Eidfjord en stop in Øvre Eidfjord, een klein dorpje dat prachtig gelegen is onder het bergplateau Hardangervidda. Bezoek het natuurcentrum Hardangervidda (op eigen kosten), een hypermodern museum gewijd aan de natuur en dieren in het wild in de regio. Verken de diorama's en interactieve tentoonstellingen over alles van gletsjers tot zoölogie, en bekijk de panoramische film over Hardangervidda en Hardangerfjord - een meeslepende reis door de watervallen, ravijnen en gletsjers in het gebied. Ga vervolgens naar een gezellig restaurant dat gespecialiseerd is in de authentieke Noorse keuken. Geniet hier van een lunch (op eigen kosten) voordat je doorgaat naar Vøringfossen, de grootste waterval van Noorwegen. Geniet van het uitzicht op deze steile waterval, waarvan het water 182 meter van het Hardangervidda-plateau in een smalle vallei stort. Neem ten slotte een andere route terug naar Bergen, waar je tour eindigt bij het startpunt.

Privétour-Hardangerfjord, Voss Gondol &4 Grote Watervallen

Privétour-Hardangerfjord, Voss Gondol &4 Grote Watervallen

Maak een privé dagtrip vanuit Bergen om de adembenemende Hardangerfjord, Voss Gondol en vier majestueuze watervallen te ontdekken. Bekijk adembenemende landschappen met bergen, watervallen en fruitboomgaarden langs de op een na langste fjord van Noorwegen. Doorkruis charmante dorpjes zoals Norheimsund, Øystese en Eidfjord en geniet van panoramische uitzichten over de rustige Hardangerfjord. Beleef een adembenemend uitzicht vanaf het uitkijkpunt van het Fossli Hotel, waaronder het Måbødal en de torenhoge Vøringsfoss waterval met een hoogteverschil van 182 meter. Maak kennis met vier opmerkelijke watervallen: Fossen Bratte, Steinsdalsfossen, Vøringsfossen en Skjervsfossen op deze onvergetelijke reis.

Bergen: privé watervallen en wonderen van Fjord Noorwegen

Bergen: privé watervallen en wonderen van Fjord Noorwegen

Stap in een Tesla model X - 7 Seater met een van onze chauffeurs-gidsen terwijl we door de koningin van de Noorse fjorden rijden, langs boerderijen, de langste Noorse hangbrug en een verscheidenheid aan perfecte landschappen die 4 majestueuze watervallen met elkaar verbinden, waaronder enkele van de meest bezochte in Noorwegen! Onderweg hoor je fascinerende verhalen over vikingbegraafplaatsen, verlaten wegen en ontoegankelijke boerderijen, ervaar je technische hoogstandjes door tunnelrotondes en watervalwandelpaden, leer je de plaatselijke fauna kennen, bewonder je de creatieve - bekroonde - toiletten en verdwaal je in het meditatieve geluid van de waterval door niet alleen aan de voet ervan te lopen, maar in één geval er ook achter! Opmerking: De laatste rij van de Tesla is meer geschikt voor mensen die niet langer zijn dan 160 centimeter. Als je reist met kinderen jonger dan 12 jaar, laat ons dan hun exacte leeftijd en lengte weten zodat we kinderzitjes/boosters kunnen regelen zoals vereist door de lokale wetgeving.

Alle activiteiten

Veelgestelde vragen over Eidfjord

Wat zijn de topattracties van Eidfjord?

De topattracties van Eidfjord zijn:

Bekijk alle topattracties van Eidfjord

De topbezienswaardigheden in Eidfjord

Activiteiten in Eidfjord

Rondleidingen in Noorwegen

Wat te doen in Noorwegen

Andere activiteiten in Eidfjord

Wil je alle activiteiten in Eidfjord bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.