Eilat
Cultuur & geschiedenis

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Eilat Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Eilat: Camel Safari met bedoeïenenmaaltijd

1. Eilat: Camel Safari met bedoeïenenmaaltijd

Bij aankomst op de kamelenboerderij ontvang je een veiligheidsbriefing en instructies voor het berijden van een betrouwbaar woestijnroos. Klim dan op je kameel en geniet van een rit over het zanderige terrein, bestaande uit een rondrit door het prachtige woestijnlandschap van het Eilat Mountains Reserve. Leer hoe u de rollende gang onder de knie kunt krijgen en geniet van het uitzicht vanaf uw verhoogde zitstok. Na je rit van ongeveer 1,5 uur keer je terug naar de kamelenboerderij en geniet je van een bedoeïenenthee, gemaakt met habak met muntsmaak. Geniet van het verfrissende brouwsel en ontspan terwijl je praat over je kameelritavonturen en ga vervolgens zitten voor een heerlijke bedoeïenen sit-maaltijd. Traditionele bedoeïenenmaaltijden bestaan meestal uit kleine bordjes eten die door iedereen worden gedeeld, dus verwacht te genieten van smakelijke gerechten zoals donzige bedoeïenen flatbreads (bedoeïenen pita ter plekke gemaakt), labneh-kaas, olijven en thee gebrouwen uit woestijnplanten, uniek voor Eilat. Terwijl u eet, kunt u de fakkels en de woestijn in u opnemen - het is een magische ervaring!

...
Van Eilat: tweedaagse Petra & Wadi Rum-tour met kampverblijf

2. Van Eilat: tweedaagse Petra & Wadi Rum-tour met kampverblijf

Petra is de meest bekende toeristische site in Jordanië vandaag. Petra was ooit bezet door de Nabateeërs en bijna alles in Petra werd door hen gebouwd. Als je Petra bezoekt, kun je meer dan 800 objecten zien, waaronder de beroemde schatkamer, tempels, rouwhuizen, grotten en meer. Wadi Rum is alles wat je zou verwachten van een typische woestijn: extreem in hitte in de zomer en vriestemperaturen in de winter. Het is gewelddadig en humeurig als de zon zich bij het ochtendgloren door de gebeitelde kloven snijdt of de scheiding tussen rots en zand in de schemering smelt. Het eist de bedoeïenen die erin leven en wraakzuchtig op degenen die de gevaren negeren die het met zich meebrengt. Ervaar de kracht en schoonheid met uw deskundige gids. Je tour begint met een pick-up van je hotel in Eilat om 08:30 uur. Nadat u de Arava-grens bent overgestoken, rijdt u naar Wadi Musa Petra en bezoekt u de site. Na de tour zul je lunchen in Petra en naar Wadi Rum rijden en overnachten in een authentiek bedoeïenenkamp. Onderweg leer je alles over de Nabateeërs, hun geschiedenis, hun kunst, goden en de bedoeïenen manier van leven. Upgrade je ervaring in de woestijn naar een 4-sterren tent met een eigen badkamer met een douche en een toilet in de tent.

...
Vanuit Eilat: Dagtrip naar Petra

3. Vanuit Eilat: Dagtrip naar Petra

Je vertrekt vroeg uit Eilat en passeert de Jordaanse grens. Je rijdt vervolgens 2 tot 3 uur langs de schilderachtige bergroute naar Petra, een van de zeven wereldwonderen. Nadat je de obelisk die voor de grot staat bent gepasseerd, ga je de smalle 1200 lange kloof in, de Siq. Je hebt de optie de eerste paar honderd meter met paard en wagen af te leggen. Terwijl je door de kloof met aan beide kanten torenhoog rood gesteente loopt, kun jij je vergapen aan de graveringen in de rode bergen. Op het einde zie je de prachtige buitenkant van de schatkamer (Khaznah) opdoemen met zijn Korintische zuilen. Deze beroemde schatkamer is buitengewoon goed bewaard gebleven, aangezien het diep in de rode steen is uitgehouwen en door de rotsen wordt beschermd. Om je een idee te geven van hoogte; de urn op de voorgevel van de schatkamer is alleen al bijna 3,5 meter hoog.  Het monumentale gebouw dat bekend staat als Ad Deir is meer dan 40 meter hoog, met zuilen van meer dan twee verdiepingen. In het Romeinse amfitheater kun jij je afvragen wie toch al die stoelen toentertijd heeft bezet. Bewonder ook het offeraltaar en de talloze graftombes, stuk voor stuk met een uniek ontwerp. Na een late lunch, ga je terug naar Eilat.

...
Van Eilat: Petra & Wadi Rum 2-daagse tour

4. Van Eilat: Petra & Wadi Rum 2-daagse tour

Als je Petra binnenkomt, via de Siq, kom je bij de beroemde Schatkamer. Een van de redenen waarom Petra een van de zeven wereldwonderen is, is de spectaculaire Treasury-façade. Met talloze standbeelden, gevels, tempels, graven, grotten en een Romeins theater is Petra een onvergetelijke ervaring in oude architectuur. De Nabateeërs bewoonden Petra meer dan 2000 jaar geleden en floreerden door het bouwen van een waterleidingsysteem. Water werd verkocht aan de passerende karavanen, kooplieden en reizigers. Na een aardbeving in 363 na Christus raakte Petra in verval. Zonder voldoende middelen om de stad weer op te bouwen, verlieten mensen Petra. Reisroute Dag 1: 08.30 uur - ophalen bij je hotel in Eilat 09:00 uur - steek de grens over en rijd naar Petra 11:00 AM – start de toerdag 15.30 uur – lunch in een lokaal restaurant 17:00 uur – inchecken bij uw hotel en vrije avond Dag 2: 8:00 AM – ontbijt in het hotel 09:00 uur - vrije tijd om Petra of de omliggende markten te verkennen 16.30 uur – ophalen bij het hotel 18.30 uur – aankomst in Akaba 19:00 uur – rijden naar grens- en paspoortcontrole

...
Vanuit Eilat: begeleide dagtocht Petra met vervoer

5. Vanuit Eilat: begeleide dagtocht Petra met vervoer

De tocht vertrekt vanuit  Eilat  en gaat richting Petra. Onderweg steek je de  Avora -grens over. Rijd door de stoffige woestijnlandschappen en bewonder het uitgestrekte zandlandschap dat zich overal om je heen uitstrekt. Volg de schilderachtige route langs de bergen voordat je aankomt bij Petra, één van de zeven wereldwonderen. Bij aankomst verken je de hoogtepunten van de site met je deskundige gids en luister je naar fascinerende verhalen en legendes over de mensen die hier ooit woonden. Terwijl je rondwandelt, bewonder je de levendige tinten van de rotsen waaruit de meeste gebouwen hier zijn gebeeldhouwd, waardoor Petra de bijnaam ‘rode roosstad’ kreeg. Krijg na je rondleiding wat vrije tijd om op je gemak door de site te dwalen en je te concentreren op de gebieden die je het meest interesseren. Na de tour start je de terugreis naar  Eilat  in de richting van de havenregio van  Akaba. Onderweg bezoek je een aantal observatiepunten om het adembenemende landschap van de Wadi Rum-woestijn te bewonderen, waar de rode rotsachtige bergen opgaan in de zonnige horizon.

...
Vanuit Eilat: 2-daagse excursie naar Petra

6. Vanuit Eilat: 2-daagse excursie naar Petra

Dag 1: Je vertrekt vroeg vanuit Eilat en passeert de Jordaanse grens. Je rijdt vervolgens 2 tot 3 uur langs de schilderachtige bergroute en door de woestijn naar Petra, een van de zeven wereldwonderen. Er is een korte pauze om van het uitzicht te genieten. Nadat je de obelisken voor het grafmonument passeert betreed je de 1.200 meter lange siq (kloof). Je hebt de optie de eerste paar honderd meter met paard en wagen af te leggen. Loop door de torenhoge kloof en bewonder hoe de stad is uitgehouwen in het rode gebergte. Laat je beïndrukken door de Ad Deir (tempel), een monumentaal gebouw van meer dan 40 meter hoog met zuilen hoger dan twee verdiepingen. Bezichtig het Romeinse theater, de uniek ontworpen graftombes en het offeraltaar. Vervolgens geniet je na een heerlijk diner in Petra van  je vrije avond.  Dag 2: In de ochtend heb je alle tijd om Petra op je gemak te leren kennen en de bedoeïenenmarkt te bezoeken. Na de lunch begint de terugtocht. Tijdens de reis stop je bij enkele observatiepunten om te genieten van het schilderachtige uitzicht op het woestijnlandschap en Wadi Rum, voordat je Eilat doorkruist.

...
Eliat: Intro Scuba Diving with Instructor

7. Eliat: Intro Scuba Diving with Instructor

Perfect voor diegenen die altijd al hebben willen leren duiken, deze 2 uur durende duikcursus leert je alle tools die je nodig hebt om in het open water te duiken. Na aankomst bij de ultramoderne duikfaciliteit ontvangt u een grondige briefing over alle apparatuur die u voor de dag zult gebruiken. Nadat je instructeur je alles verteld wat je moet weten, van de juiste apparatuurkeuze tot het corrigeren van onderwatergedrag, ben je klaar voor de eerste duik - in de levendige, levensechte wateren van de Rode Zee. Zorgvuldig begeleid, zal uw instructeur u bij elke stap vergezellen terwijl u voor het eerst het water raakt. Als je niet zeker bent van je vaardigheden in het water, kun je een proefduik maken in het duikcentrum - en als je er niet bent, zijn er tal van andere opties voor wateractiviteiten. Het trainingsprogramma is beschikbaar voor iedereen ouder dan 12 jaar en zonder gezondheidsproblemen waardoor ze niet kunnen duiken. Na de cursus kom je tevoorschijn met een duikbrevet, waarmee je je succesvolle voltooiing van de cursus aantoont.

...
Van Eilat: privétour Petra Day

8. Van Eilat: privétour Petra Day

Petra werd ontdekt in het begin van de 19e eeuw en werd in 1985 genoemd als een van de 7 wereldwonderen. Je zult begrijpen waarom je ooit door de Siq bent gegaan. Het voor de eerste keer zien van de Schatkist is adembenemend. Het vakmanschap en de omvang ervan zal u verbazen. Verken Petra en zie gevels, graven, een Romeins theater en grafgrotten. Zie hoe de Nabateeërs het hele water van de regio beheersten en verwonderen over de grote waterreservoirs die ze hebben gebouwd. Een chauffeur haalt je 's morgens op bij je hotel in Eilat. Na ongeveer 3 uur arriveer je in Petra om te genieten van de bezienswaardigheden en tour met je persoonlijke gids. Dineer in een lokaal restaurant en probeer een uitgebreide selectie oosterse gerechten. Je komt 's avonds terug in je hotel.

...
Van Eilat: Cairo Private 1-daagse tour

9. Van Eilat: Cairo Private 1-daagse tour

Maak een privétour van 1 dag naar Caïro, de grootste stad in het Midden-Oosten, vanuit Eilat. Laat je om 21.00 uur ophalen bij je accommodatie in Eilat, de rit naar de Taba-grens en ga door de grensprocedure. Kom rond 8 uur aan in Caïro en begin de tour met de piramides van Gizeh. Bewonder de grootste piramides die ooit zijn gebouwd en bekijk de beroemde sfinx. Ga van de piramides naar het Egyptisch Museum en verken de grootste collectie faraonische oudheden ter wereld met een Egyptoloog-gids. Er zijn meer dan 100.000 objecten te zien, waaronder schilderijen, beelden, oude munten, maskers en nog veel meer. Ga na het museum verder naar el Khalil Bazaar, een van de beroemdste markten in Egypte. Hier vind je alles wat je maar kunt bedenken te koop, van authentieke gerechten en fijne sieraden tot kleding en schoenen. Geniet van een lunch in een lokaal restaurant en begin vervolgens om 18.00 uur terug naar de grens met Taba.

...
Van Eilat: Ein Gedi en Masada-dagtrip met privégids

10. Van Eilat: Ein Gedi en Masada-dagtrip met privégids

Geniet van twee ongelooflijke ervaringen op één dag met deze tour naar de natuurlijke bronnen bij Ein Gedi en het historische fort in het Masada National Park. Een chauffeur haalt je op bij je hotel in Eilat en brengt je naar de verbazingwekkende natuurlijke oase aan de Dode Zee. Trakteer uzelf op een duik in de 6 thermo-minerale zwavelbaden van het complex van Ein Gedi. Het mineraalrijke water biedt tal van gezondheidsvoordelen - ze kunnen de huid helpen genezen, weefsel herstellen, spierpijn verlichten en haar en nagels versterken. Ontspan en kom tot rust van de druk van het moderne leven in het prachtige spacomplex. Vervolg je tour met een bezoek aan Masada National Park, een van de vroegste Joodse symbolen van verzet. Verken de plaats waar 96 Joodse rebellen het fort 2 jaar lang tegen de Romeinen hielden voordat ze de dood verkozen boven een leven van slavernij. Berijd een kabelbaan naar de top van de kliffen en geniet van het geweldige landschap voordat je terugkeert naar Eilat.

...

Sitemap Eilat

Wil je alle activiteiten in Eilat ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Eilat

Gemiddelde beoordeling

4.0 / 5

gebaseerd op 146 beoordelingen

Zeer goed georganiseerde reis met een torenhoge gids Nizar. Hij was geweldig in de bus op weg naar Petra en gaf ons veel achtergrondinformatie over Jordanië en Petra. Toen we op de terugweg werden tegengehouden door de Jordaanse politie, beheerste hij de situatie zodat we konden doorgaan zonder dat de politie de bus in kwam! Petra is mooi en opwindend en achteraf gezien is het beter om meer tijd te plannen dan een 1-daagse reis. Als je weinig tijd hebt, is deze reis ideaal.

Zeer goede organisatie en assistentie bij de grensovergang in Israël en Jordanië. Alles ging heel snel. En de reis naar Petra ... waw! Nizar is de beste ... verdiende al het geld. Een goed opgeleide man, met een brede algemene cultuur, die ons de hele geschiedenis van Petra, maar ook van het Midden-Oosten heeft gepresenteerd! Everiting is ok!

Het is niet erg goedkoop. De tour kost 183 euro plus een visum van 125 dollar. MAAR: Alleen de invoer in de prijs van meer dan 100 euro is inbegrepen in de 183 euro. In die zin is de prijs OK. De bus is modern en beschikt over wifi. Aan de grens kostte het ons ongeveer 2 uur om aan te komen.

Uitstekende organisatie. Beschikbaarheid en betrouwbaarheid van mantelzorgers. Geen probleem (omdat vergezeld en voortdurend op de hoogte) voor de doorgang door de douane zowel op de terugweg als op de terugweg.

ongelooflijk

De tour is goed, ze waren punctueel, hoewel je bij de grensovergang veel verliest dat je beter kunt exploiteren in Petra. De Jordaanse gids was erg aardig, vriendelijk en legde het onderwerp goed uit.