Eilat
Eten & drinken

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Eilat Eten & drinken: Onze meest aanbevolen

Vanuit Eilat: Jeep-avontuur Mount Joash bij zonsondergang

1. Vanuit Eilat: Jeep-avontuur Mount Joash bij zonsondergang

Je wordt opgehaald bij je hotel en gaat naar het Jeep-verzamelpunt. Vanaf hier ga je omhoog door de wadi richting Mount Joash, langs Nahal Solomon, Rehoboam Nahal, en Jehoshaphat Nahal, tot 725 meter boven zeeniveau. Je gids pauzeert hier en daar om verhalen te vertellen over de geschiedenis van het gebied.  Je pauzeert ook voor een kleine picknick, bestaande uit pita-brood met lokale labane-kaas, en een kop kruidenthee, alvorens verder te reizen naar de eindbestemming van je tocht. Vanaf dit observatiepunt is het mogelijk om 4 landen te zien: Israël, Egypte, Saoedi-Arabië, en Jordanië. Na je bezoek aan Mount Joash keer je terug naar je hotel.

...
Eilat: Camel Safari met bedoeïenenmaaltijd

2. Eilat: Camel Safari met bedoeïenenmaaltijd

Bij aankomst op de kamelenboerderij ontvang je een veiligheidsbriefing en instructies voor het berijden van een betrouwbaar woestijnroos. Klim dan op je kameel en geniet van een rit over het zanderige terrein, bestaande uit een rondrit door het prachtige woestijnlandschap van het Eilat Mountains Reserve. Leer hoe u de rollende gang onder de knie kunt krijgen en geniet van het uitzicht vanaf uw verhoogde zitstok. Na je rit van ongeveer 1,5 uur keer je terug naar de kamelenboerderij en geniet je van een bedoeïenenthee, gemaakt met habak met muntsmaak. Geniet van het verfrissende brouwsel en ontspan terwijl je praat over je kameelritavonturen en ga vervolgens zitten voor een heerlijke bedoeïenen sit-maaltijd. Traditionele bedoeïenenmaaltijden bestaan meestal uit kleine bordjes eten die door iedereen worden gedeeld, dus verwacht te genieten van smakelijke gerechten zoals donzige bedoeïenen flatbreads (bedoeïenen pita ter plekke gemaakt), labneh-kaas, olijven en thee gebrouwen uit woestijnplanten, uniek voor Eilat. Terwijl u eet, kunt u de fakkels en de woestijn in u opnemen - het is een magische ervaring!

...
Van Eilat: tweedaagse Petra & Wadi Rum-tour met kampverblijf

3. Van Eilat: tweedaagse Petra & Wadi Rum-tour met kampverblijf

Petra is de meest bekende toeristische site in Jordanië vandaag. Petra was ooit bezet door de Nabateeërs en bijna alles in Petra werd door hen gebouwd. Als je Petra bezoekt, kun je meer dan 800 objecten zien, waaronder de beroemde schatkamer, tempels, rouwhuizen, grotten en meer. Wadi Rum is alles wat je zou verwachten van een typische woestijn: extreem in hitte in de zomer en vriestemperaturen in de winter. Het is gewelddadig en humeurig als de zon zich bij het ochtendgloren door de gebeitelde kloven snijdt of de scheiding tussen rots en zand in de schemering smelt. Het eist de bedoeïenen die erin leven en wraakzuchtig op degenen die de gevaren negeren die het met zich meebrengt. Ervaar de kracht en schoonheid met uw deskundige gids. Je tour begint met een pick-up van je hotel in Eilat om 08:30 uur. Nadat u de Arava-grens bent overgestoken, rijdt u naar Wadi Musa Petra en bezoekt u de site. Na de tour zul je lunchen in Petra en naar Wadi Rum rijden en overnachten in een authentiek bedoeïenenkamp. Onderweg leer je alles over de Nabateeërs, hun geschiedenis, hun kunst, goden en de bedoeïenen manier van leven. Upgrade je ervaring in de woestijn naar een 4-sterren tent met een eigen badkamer met een douche en een toilet in de tent.

...
Vanuit Eilat: Dagtrip naar Petra

4. Vanuit Eilat: Dagtrip naar Petra

Je vertrekt vroeg uit Eilat en passeert de Jordaanse grens. Je rijdt vervolgens 2 tot 3 uur langs de schilderachtige bergroute naar Petra, een van de zeven wereldwonderen. Nadat je de obelisk die voor de grot staat bent gepasseerd, ga je de smalle 1200 lange kloof in, de Siq. Je hebt de optie de eerste paar honderd meter met paard en wagen af te leggen. Terwijl je door de kloof met aan beide kanten torenhoog rood gesteente loopt, kun jij je vergapen aan de graveringen in de rode bergen. Op het einde zie je de prachtige buitenkant van de schatkamer (Khaznah) opdoemen met zijn Korintische zuilen. Deze beroemde schatkamer is buitengewoon goed bewaard gebleven, aangezien het diep in de rode steen is uitgehouwen en door de rotsen wordt beschermd. Om je een idee te geven van hoogte; de urn op de voorgevel van de schatkamer is alleen al bijna 3,5 meter hoog.  Het monumentale gebouw dat bekend staat als Ad Deir is meer dan 40 meter hoog, met zuilen van meer dan twee verdiepingen. In het Romeinse amfitheater kun jij je afvragen wie toch al die stoelen toentertijd heeft bezet. Bewonder ook het offeraltaar en de talloze graftombes, stuk voor stuk met een uniek ontwerp. Na een late lunch, ga je terug naar Eilat.

...
Van Eilat: Petra & Wadi Rum 2-daagse tour

5. Van Eilat: Petra & Wadi Rum 2-daagse tour

Als je Petra binnenkomt, via de Siq, kom je bij de beroemde Schatkamer. Een van de redenen waarom Petra een van de zeven wereldwonderen is, is de spectaculaire Treasury-façade. Met talloze standbeelden, gevels, tempels, graven, grotten en een Romeins theater is Petra een onvergetelijke ervaring in oude architectuur. De Nabateeërs bewoonden Petra meer dan 2000 jaar geleden en floreerden door het bouwen van een waterleidingsysteem. Water werd verkocht aan de passerende karavanen, kooplieden en reizigers. Na een aardbeving in 363 na Christus raakte Petra in verval. Zonder voldoende middelen om de stad weer op te bouwen, verlieten mensen Petra. Reisroute Dag 1: 08.30 uur - ophalen bij je hotel in Eilat 09:00 uur - steek de grens over en rijd naar Petra 11:00 AM – start de toerdag 15.30 uur – lunch in een lokaal restaurant 17:00 uur – inchecken bij uw hotel en vrije avond Dag 2: 8:00 AM – ontbijt in het hotel 09:00 uur - vrije tijd om Petra of de omliggende markten te verkennen 16.30 uur – ophalen bij het hotel 18.30 uur – aankomst in Akaba 19:00 uur – rijden naar grens- en paspoortcontrole

...
Eilat: zeilervaring op de Rode Zee

6. Eilat: zeilervaring op de Rode Zee

Als u de noordelijke jachthaven van Eilat verlaat, begint u uw reis met een zeilboot in zuidelijke richting. De zeilboot, voornamelijk aangedreven door de wind, biedt een uitzonderlijke ervaring voor iedereen. Onder begeleiding van ervaren zeilpersoneel leert u de geografie en aard van de golf en deskundige vaartechnieken. Nadat u in de buurt van het koraalrif voor anker bent gegaan, kunt u gemakkelijk van het schip springen om te snorkelen en het kleurrijke zeeleven van de Rode Zee te observeren, af te koelen in het diepblauwe water of te chillen met verfrissingen aan boord. Op de terugweg naar de noordelijke jachthaven kunt u genieten van drankjes en muziek terwijl u geniet van het prachtige landschap. Deze must-see zeiltocht neemt je mee naar de Rode Zee, waar je kunt genieten van het unieke contrast tussen de diepblauwe zee en de torenhoge woestijnbergen. Genieten van de rijke caleidoscoop van het onderwaterleven en zeilen op een authentieke zeilboot is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van uw vakantie naar Israël.

...
Van Eilat: privétour Petra Day

7. Van Eilat: privétour Petra Day

Petra werd ontdekt in het begin van de 19e eeuw en werd in 1985 genoemd als een van de 7 wereldwonderen. Je zult begrijpen waarom je ooit door de Siq bent gegaan. Het voor de eerste keer zien van de Schatkist is adembenemend. Het vakmanschap en de omvang ervan zal u verbazen. Verken Petra en zie gevels, graven, een Romeins theater en grafgrotten. Zie hoe de Nabateeërs het hele water van de regio beheersten en verwonderen over de grote waterreservoirs die ze hebben gebouwd. Een chauffeur haalt je 's morgens op bij je hotel in Eilat. Na ongeveer 3 uur arriveer je in Petra om te genieten van de bezienswaardigheden en tour met je persoonlijke gids. Dineer in een lokaal restaurant en probeer een uitgebreide selectie oosterse gerechten. Je komt 's avonds terug in je hotel.

...
Van Eilat: Cairo Private 1-daagse tour

8. Van Eilat: Cairo Private 1-daagse tour

Maak een privétour van 1 dag naar Caïro, de grootste stad in het Midden-Oosten, vanuit Eilat. Laat je om 21.00 uur ophalen bij je accommodatie in Eilat, de rit naar de Taba-grens en ga door de grensprocedure. Kom rond 8 uur aan in Caïro en begin de tour met de piramides van Gizeh. Bewonder de grootste piramides die ooit zijn gebouwd en bekijk de beroemde sfinx. Ga van de piramides naar het Egyptisch Museum en verken de grootste collectie faraonische oudheden ter wereld met een Egyptoloog-gids. Er zijn meer dan 100.000 objecten te zien, waaronder schilderijen, beelden, oude munten, maskers en nog veel meer. Ga na het museum verder naar el Khalil Bazaar, een van de beroemdste markten in Egypte. Hier vind je alles wat je maar kunt bedenken te koop, van authentieke gerechten en fijne sieraden tot kleding en schoenen. Geniet van een lunch in een lokaal restaurant en begin vervolgens om 18.00 uur terug naar de grens met Taba.

...
Vanuit Eilat: in een 4x4 Jeep naar het Eilatgebergte

9. Vanuit Eilat: in een 4x4 Jeep naar het Eilatgebergte

Je eerste bestemming is de Timnavallei, waar je open Jeep de eeuwenoude pelgrimsroute naar Mekka volgt en al kronkelend de hellingen van de Eilat-bergen beklimt.     Vanaf de hoogste toppen kijk je uit over het adembenemende landschap van de Rode Zee en vier landen: Israel, Jordanië, Egypte en Saoedi-Arabië. Bij de bron van Netafim, de enige bron in het Eilatgebergte, bekijk je de lokale flora en fauna, zoals de ibex en hyrax, die in deze regio groeien. Je Jeep neemt je in de voormiddag weer mee terug naar Eilat, precies op tijd voor de lunch.

...

Sitemap Eilat

Wil je alle activiteiten in Eilat ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Eilat

Goede manier om vanuit Eilat Petra te bezoeken

We werden om 7 uur opgehaald bij een hotel, onze bed & breakfast kon blijkbaar niet. Hierdoor hadden we wel wat parkeerkosten voor de hele dag, maar dat viel uiteindelijk mee. Vanuit het hotel werden we naar een benzinepomp gebracht waar we een uur moesten wachten tot alle andere mensen waren opgehaald. Dat vonden we wel jammer van de tijd. Bij de grens werden we goed geholpen door de tourguide Mohammed om de oversteek naar Jordanië te maken. Alsnog duurde het alles bij elkaar zeker een uur, maar daar kon hij niets aan doen. In Petra vonden we de tour voor ons wat te traag gaan, maar na overleg hebben we afgesproken om daar onze eigen weg te gaan. Daardoor veel kunnen zien en doen. We waren netjes op de afgesproken tijd weer bij het restaurant voor de lunch (die was pas om 4 uur, dus neem zeker wat eten mee!). De lunch vonden wij redelijk. De chauffeur terug reed erg hard. Al met al vonden we de tour duur, maar toch ook erg leuk.

Het was een succesvolle tournee. We waren met z'n drieën, dus we hadden genoeg tijd en stopten vaak om van het landschap te genieten en foto's te maken. Onze gids Boaz was zeer bekwaam en had veel interessante informatie te bieden. Ik zou de tour op elk moment opnieuw boeken.

ongelooflijk

De tour is goed, ze waren punctueel, hoewel je bij de grensovergang veel verliest dat je beter kunt exploiteren in Petra. De Jordaanse gids was erg aardig, vriendelijk en legde het onderwerp goed uit.

Educatieve reis! Plaatselijk bekende gids. Een geweldige ervaring in de woestijn en bergen ten zuiden en ten westen van Eilat. Vanaf de hoogste top zagen we vier landen. Aanbevolen!

Geweldige ervaring

Het was goed georganiseerd en informatief. Het overschrijden van de grens kost tijd, maar gidsen helpen het sneller te doen. Ik heb er erg van genoten.