Ein Gedi

Ein Gedi: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Jeruzalem/Tel Aviv: Masada, Ein Gedi en Dode Zee-dagtour

1. Jeruzalem/Tel Aviv: Masada, Ein Gedi en Dode Zee-dagtour

Nadat je bent opgehaald uit Tel Aviv of Jeruzalem, ga je naar Masada On. Dit gebied is een geïsoleerde klif in het hart van de woestijn, een hoog plateau met uitzicht op de Dode Zee en het ongetemde landschap van de Judese woestijn. Terwijl je in dit gebied bent, leer je hoe er ooit een prachtig paleis stond. Je gaat dan richting Ein Gedi, een prachtig natuurreservaat dat verschillende natuurlijke wonderen herbergt. Je zult de David-waterval tegenkomen, een waterval die het hele jaar door langs de loop van de David-stroom loopt en die toegankelijk is via een wandelpad. U zult ook Arugot Stream ontdekken, een wandelpad voor wandelaars dat langs de beek loopt en het hele jaar door stroomt. Vervolgens verken je de En Gedi-bron, die oprijst uit de berghelling en overvloedige vegetatie in stand houdt. Tegen de lente ontdekt u ook de overblijfselen van een oude korenmolen. Vervolgens kom je de Dodim-grot tegen, een kleine en intieme grot aan het hoofd van de David-waterval, voordat je eindelijk de Chalcolithische tempel gaat verkennen. Na wat vrije tijd voor ontspanning in de Dode Zee, keert u terug naar uw vertrekpunt.

Vanuit Tel Aviv: trip met gids Masada, Ein Gedi en Dode Zee

2. Vanuit Tel Aviv: trip met gids Masada, Ein Gedi en Dode Zee

Je vertrekt om 06:30 uur vanuit Tel Aviv. Je rijdt door de Woestijn van Judea naar de regio van de Dode Zee, het laagste punt op aarde. Je reist zuidwaarts langs de Dode Zee en bereikt de voet van de Masada, het oude fort dat werd gebouwd in de Romeinse tijd en de beroemde locatie is van een iconisch verhaal over heldendom. Je verkent om0 9:00 uur het gebied van de Masada met de kabelbaan. Om 11:00 uur ga je verder naar Ein Gedi, een prachtig natuurgebied en oase, waar je de kans krijgt om een korte wandeling te maken of door de verkoelende en prachtige omgeving te wandelen. Je gaat na Ein Gedi verder naar de Dode Zee waar je toegang krijgt tot een privéstrand. Maak gebruik van de gelegenheid om in de beroemde wateren te drijven en jezelf onder te dompelen in de modder die over de hele wereld zo beroemd is.  Je keert om 17:30 uur weer terug naar je hotel in Tel Aviv.

Jeruzalem/Tel Aviv: zonsopgang Masada, Ein Gedi & Dode Zee

3. Jeruzalem/Tel Aviv: zonsopgang Masada, Ein Gedi & Dode Zee

Na het ophalen vóór zonsopkomst vanaf ontmoetingspunten in Tel Aviv en Jeruzalem, rijd je dwars door de glooiende heuvels van de woestijn van Judea. Om 05:30 uur kom je aan bij Masada, een reeks oude vestingwerken op de bergtop die dateren uit de 1e eeuw v.Chr. Wandel naar de top van Masada en zie de zonsopgang die de omliggende valleien in rijke tinten schildert. Daarna ga je richting het natuurreservaat En Gedi, dat een verbazingwekkende 1.416 hectare beslaat. Het reservaat is een enorme oase in de woestijn, het omvat uitgestrekte beken en rivieren die uit indrukwekkende watervallen stromen. Wandel door het bergachtige terrein en bewonder het weelderige groen in het hart van de woestijn. Om de tour mooi af te sluiten, ga je naar de Dode Zee, waar je 1,5 uur tijd hebt om te ontspannen. Smeer jezelf in met de iconische zwarte modder, beroemd om zijn herstellende eigenschappen, en drijf in het zeer zoute water. Nadat je een tijdje op het laagste punt op aarde hebt doorgebracht, keer je terug naar Tel Aviv en Jeruzalem.

Vanuit Tel Aviv: zonsopkomst in Masada, Ein Gedi en Dode Zee

4. Vanuit Tel Aviv: zonsopkomst in Masada, Ein Gedi en Dode Zee

Je wordt vroeg in de ochtend om 02:00 uur opgehaald vanuit Tel Aviv. Reis naar de berg van Masada, waar je om 05:30 uur aankomt en begin aan je wandeling naar de top. Geniet onderweg naar de top van de buitengewone woestijnzonsopgang die alleen op het juiste moment op de juiste plaats te zien is. Eenmaal op de top krijg je de gelegenheid om de omgeving te verkennen. Na weer te zijn afgedaald reis je naar het natuurreservaat Ein Gedi. Je arriveert om 08:00 uur bij het natuurreservaat Ein Gedi. Bezoek het reservaat om de flora en fauna van de woestijn in de prachtige, groene oase van Ein Gedi te bekijken. Om 10:00 uur zet je je reis voort naar de Dode Zee. Na aankomst bij de Dode Zee, het laagste punt op aarde, kun je genieten van het baden en drijven in de therapeutische wateren. Na rond te hebben gedreven en jezelf met modder te hebben ingesmeerd brengt je chauffeur je weer terug naar Tel Aviv. Rond 14:00 uur arriveer je weer in Tel Aviv.

Vanuit Jeruzalem: dagtour naar Masada en de Dode Zee

5. Vanuit Jeruzalem: dagtour naar Masada en de Dode Zee

Laat je ’s ochtends ophalen bij je hotel in Jeruzalem en ga op weg naar de Dode Zee via het Judeagebergte. Eenmaal aangekomen vervolg je je reis langs de Dode Zee-oevers naar de woestijncitadel Masada. Stap uit bij Masada en luister terwijl je gids in geuren en kleuren vertelt over de heldendaden van de Joodse vrijheidsstrijders. Een gondel brengt je naar de top van Masada, waar je zal rondlopen door deze bergcitadel die koning Herodes heeft laten bouwen. Dit is waar de Zeloten in de 1e eeuw na Christus in het verweer kwamen tegen de Romeinse belegering. Je zal op ontdekking uitgaan en resten bekijken van de originele muren, paleizen, de synagoge, waterkelders, mozaïekvloeren en Romeinse badhuizen. Als je hiermee klaar bent verlaat je Masada met de gondel. Je volgende bestemming is de Dode Zee. De oevers zijn het laagst gelegen stuk land op aarde! Je krijgt de gelegenheid rond te drijven en te zwemmen in het Dode Zeewater, dat volgens velen een heilzame werking heeft. Let wel, tussen 17 en 23 januari 2019 wordt het bezoek aan Masada vervangen door een excursie naar Qumran en het natuurreservaat Ein Gedi.

Vanuit Jeruzalem: tour naar Masada, Ein Gedi en Dode Zee

6. Vanuit Jeruzalem: tour naar Masada, Ein Gedi en Dode Zee

Je begint je dagtocht met een rit door de woestijn van Judea naar de Dode Zee-regio. Je stop aan de voet van de berg Masada, het oeroude fort gebouwd in de Romeinse tijd. Tegen een toeslag kun je met een kabelbaan naar de top van de Masada en de omgeving in je eigen tempo verkennen. Vervolgens ga je door naar Ein Gedi, een natuurreservaat en oase waar je een korte wandeling kunt maken. De volgende stop op de route is een privéstrand en spa aan de Dode Zee. Drijf op het geneeskrachtige water en dompel jezelf onder in de therapeutische modder.

Jeruzalem: dagtrip zonsopgang Masada, Ein Gedi en Dode Zee

7. Jeruzalem: dagtrip zonsopgang Masada, Ein Gedi en Dode Zee

Je vertrekt 's ochtends vroeg om 03:00 uur vanuit Jeruzalem. Je reist 1,5 uur naar de berg Masada en begint aan je wandeling naar de top. Geniet onderweg naar de top van de buitengewone zonsopgang in de woestijn die alleen op het juiste moment op de juiste plaats te zien is. Eenmaal op de top krijg je de gelegenheid om de omgeving te verkennen. Na weer te zijn afgedaald reis je naar het natuurreservaat Ein Gedi. Je arriveert om 08:00 uur bij het natuurreservaat Ein Gedi. Bezoek het reservaat om de flora en fauna van de woestijn in de prachtige, groene oase van Ein Gedi te bekijken. Om 10:00 uur zet je je reis voort naar de Dode Zee. Na aankomst bij de Dode Zee, het laagste punt op aarde, kun je genieten van het baden en drijven in het therapeutische water. Na rond te hebben gedreven en jezelf met modder te hebben ingesmeerd brengt je chauffeur je weer terug naar Jeruzalem. Rond 13:00 uur arriveer je weer in Jeruzalem.

Masada bij zonsopgang, Ein Gedi & Dode Zee vanuit Jeruzalem

8. Masada bij zonsopgang, Ein Gedi & Dode Zee vanuit Jeruzalem

Vanuit de oude stad van Jeruzalem rij je naar Zuid-Israël voor een schitterende dag in de natuur. Je wandelt in de koele duisternis naar de top van het oude woestijnfort Masada voordat je baadt in de helende, zoute wateren van de Dode Zee. Je begint de dag met een spectaculaire zonsopgang boven het Moabgebergte en de Judeanwoestijn. Ontdek op de top van de berg de geschiedenis van één van de grootste Joodse symbolen van hoop en trots. Je beklimt het bergfort en daalt af door het beroemde slangenpad. Ga dan verder naar het echte hoogtepunt van de excursie, een wandeling door het prachtige natuurgebied Ein Gedi met zijn natuurlijke bronnen, watervallen en verbazingwekkende woestijnplanten en dieren in het wild. Na je lange wandeling ben je klaar om je vermoeide voeten te laten rusten en moeiteloos in het genezende water van de Dode Zee te drijven of een bad te nemen in de therapeutische modder op de laagste plek op aarde: een werkelijk unieke ervaring die je ontspannen en versterkt achterlaat. Eenmaal volledig opgefrist en behandeld, ben je klaar om je terugreis naar Jeruzalem te maken.

Masada, Ein Gedi en Dode Zee dagtrip vanuit Tel Aviv

9. Masada, Ein Gedi en Dode Zee dagtrip vanuit Tel Aviv

Wordt om 6.30 uur afgehaald bij het Abraham Hostel in Tel Aviv. Rij naar Masada, een vesting op de klif. Dit is een van de vroegste Joodse symbolen van hoop. Het is waar 96 Joodse rebellen het fort tegen de Romeinen hielden gedurende 2 jaar alvorens de vrijheid van dood te kiezen gedurende een leven van slavernij. Berijd de kabelbaan naar de top van de kliffen om het geweldige landschap in je op te nemen. Daarna kunt u genieten van een wandeling door het prachtige natuurgebied Ein Gedi. Ontdek de bronnen, tuimelende watervallen en ongewone planten en dieren in het wild. Trakteer je vermoeide voeten op een duik in de Dode Zee. Zwaai moeiteloos en voel al je problemen wegglippen. Het wordt sterk aanbevolen om jezelf onder te dompelen in de therapeutische modder. Eenmaal opgeknapt, geïnformeerd en versterkt, wordt teruggereden naar Tel Aviv waar de tour om ongeveer 17:00 uur eindigt.

Vanuit Tel Aviv: zonsopkomst in Masada, Ein Gedi en Dode Zee

10. Vanuit Tel Aviv: zonsopkomst in Masada, Ein Gedi en Dode Zee

In Tel Aviv stap je 's ochtends vroeg in een busje en rijd je richting de Jordaanvallei, door een prachtig woestijnlandschap. Volg het beroemde Slangenpad naar de top van de klif van het fort van Masada terwijl de koele nacht langzaam tot de dag overgaat. Bekijk een spectaculaire zonsopgang over de Dode Zee en de Jordaanse bergen. Je hebt voldoende tijd om de geschiedenis van een van de grootste verhalen van joodse heldenmoed onder de opgegraven ruïnes te ontrafelen, alvorens opnieuw af te dalen. De reis gaat verder naar het natuurreservaat Ein Gedi, een groene oase in het midden van de omliggende woestijn van Judea. Loop langs de verfrissende bronnen, watervallen en wilde dieren, of neem een duik in een van de vele zwembaden met zoet water om af te koelen. Uiteindelijk kun je je voeten wat rust gunnen in het therapeutische water van de Dode Zee, de unieke ervaring van het gewichtloos drijven ervaren en je huid met helende modder bedekken. 's Middags keer je weer helemaal verfrist naar Tel Aviv terug, met vele herinneringen om mee naar huis te nemen!

Sitemap Ein Gedi

Wil je alle activiteiten in Ein Gedi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ein Gedi

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 1.293 beoordelingen

Goedemorgen, geweldige ervaring. Vertrek om 3 uur allemaal op tijd. Ik benadruk niet door iedereen. Je moet wel geneigd zijn om richting het fort van masada te klimmen. De inspanning, ongeveer 50 minuten klimmen, is het schouwspel van de dageraad waard, vergezeld van de verhalen van onze gids Envid. Zeer goed, snel en accuraat. Daarna zijn we naar het En Gedi natuurpark gegaan. Ik raad de voorlaatste waterval aan. Laatste stop is een duik in de dode zee. Ik raad deze zonsopgangstour ten zeerste aan omdat je niet veel mensen ontmoet en alles bij een acceptabele temperatuur kunt ervaren. Comfortabele schoenen. Kostuum. Terug rond 14.00 uur Uitstekende gids. Shumacher-chauffeur die ik ten zeerste aanbeveel?

Fantastic driver who explains everything with great enthusiasm and takes care of everything with joy. There is more than enough time at each place (masada, ein gedi and dead sea) to explore by yourself, to enjoy and to take pictures, absolutely no rush. A beautiful day and very relaxed. It was amazing!

Une très belle activité qui débute avec une belle marche avant le lever du soleil. Nous avions assez de temps pour chaque activité et la journée était éprouvante. Een eerlijk absolument si vous êtes dans la région!

Het was een geweldige reis. We vonden het alleen jammer dat we zo weinig op de afzonderlijke plaatsen verbleven. We hadden graag op elke locatie meer tijd genomen om er meer van te genieten.

we had a great experience with this tour. Don't hesitate to book this tour, just do it! special thanks to our tour guide sami!