Dingen om te doen Eindhoven

Eindhoven: De beste dingen die je niet wil missen

Eindhoven: Motion Imagination Experience

1. Eindhoven: Motion Imagination Experience

Versteld staan Motion Imagination Experience is een immersieve ervaring die de bezoeker meeneemt in een denkbeeldige wereld van beeld, geluid en interactie. Deze unieke combinatie prikkelt je zintuigen en laat je even ontsnappen aan de realiteit. Ontdek, lach en sta versteld. Ontdek deze nieuwe ervaring en laat je verrassen door lichtshows met meeslepende muziek en enorme vloerprojecties. Ben jij klaar voor een nieuw avontuur?

Eindhoven: Bottle Distillery Tour en Proeverij Expereince

2. Eindhoven: Bottle Distillery Tour en Proeverij Expereince

Leer hoe rum, gin, cognac, likeur en wodka worden gemaakt tijdens een rondleiding door de Bottle Distillery in Eindhoven. Ontdek een kleinschalige benadering van het maken van fijne drankjes voordat u geniet van enkele drankmonsters vergezeld van een verrukkelijke snack. Ontmoet je gids en ontgrendel de geheimen van het distillatieproces. Volg uw gids door elke stap van het proces dat begint met de beste ingrediënten. Ontdek hoe drankjes worden gemaakt zonder kunstmatige toevoegingen. Lees hoe elke stap in het proces zorgvuldig wordt gecontroleerd voor de lekkerste resultaten. Kijk hoe lang het duurt om de beste smaak, geur en kleur voor elk product te garanderen. Bewonder de pot still met een stralende koperen helm die zich in het hart van de distilleerderij bevindt. Ervaar de zachte smaak van de beste sterke dranken die in deze prachtige distilleerderij worden gemaakt. Complimenteer uw proeverij met een snack voordat u uw tour beëindigt.

Eindhoven: entree PSV Museum

3. Eindhoven: entree PSV Museum

Reserveer vooraf jouw ticket voor het PSV Museum in Eindhoven en dompel je onder in de meest begeerde prijzen uit de geschiedenis van de club. Bekijk het Philips Stadion van dichtbij en ervaar het rood-witte gevoel op een interactieve manier. Bezoek de Hall of Fame met enkele van de grootste spelers, waaronder Jan van Beveren en sambaster Romário. Wandel langs de displays en kom meer te weten over de historische momenten van de club. Neem de jonge bezoekers mee naar interactieve tentoonstellingen, waaronder een projectiebol met touchscreen vol bijzondere plaatsen, een periscoop waarmee ze een kijkje in het stadion kunnen nemen, en het Phoxy Stadium waar ze een partijtje voetbal kunnen spelen. Kies voor één van de drie restaurants ter plaatse: Avant-Garde, het toprestaurant in het Philips Stadion; De Verlenging, de bar waar eten wordt geserveerd; of Ikigai, een topklasse Aziatisch restaurant (op eigen kosten). Het Philips Stadion is de thuisbasis van PSV. Dit prachtige, moderne stadion ligt in het centrum van Eindhoven, op precies dezelfde plek als waar het sportpark lag toen de Philips Sport Vereniging in 1913 werd opgericht. Het stadion, dat bekend staat als een van de mooiste stadions van Nederland, is niet alleen een voetbalstadion, maar is ook multifunctioneel met allerlei congres- en feestfaciliteiten. 

Eindhoven: stadswandeling door het centrum

4. Eindhoven: stadswandeling door het centrum

Ontdek het rijke industriële verleden van Eindhoven , de moderne en transparante architectuur van het Blob en van Abbemuseum en de algemene geest van creatief ondernemerschap tijdens een begeleide wandeling door de binnenstad. Wat maakt Eindhoven zo uniek? Het hergebruik van rauwe industriële erfgoedfabrieken, de creativiteit op het gebied van design en de opwindende transformatie van deze vriendelijke stad. Ontdek onder leiding van een ervaren en enthousiaste stadsgids de veelzijdigheid van deze moderne, maar tegelijk historische stad. Bekijk getransformeerde gebouwen zoals de Stadsbrouwerij (brouwerij) en de Kazerne (design hotspot), de eerste gloeilampenfabriek van Philips en de prachtige St. Catharinakerk. Krijg een echt gevoel voor Eindhoven, bekend als het centrum van de Brainport-regio.

Eindhoven: Wandeltocht Industriepark Strijp-S

5. Eindhoven: Wandeltocht Industriepark Strijp-S

Verken de wijk Strijp-S en zie hoe creatieve architectuur dit gebied heeft omgevormd van het voormalige Philips-industriegebied tot een winkel- en werkhotspot in Eindhoven. Koop een koffie of thee met de inbegrepen korting en neem een gadget mee naar huis als souvenir (alleen bij groepsreis). Ontmoet je gids in het hippe restaurant BLOK 63-S. Begin uw reis om de impact te ontdekken die Philips op dit gebied heeft gehad. Zie hoe de voormalige fabrieksgebouwen zijn getransformeerd tot een dynamisch gebied voor wonen, werken en cultuur. Zie hoe industriële thema's artistiek worden. Bekijk hoe dit bedrijf dat transformationele technologieën maakte een blijvende impact had in het gebied bij haltes zoals bij het Klokgebouw waar de cijfers van de klok de letters van PHILIPS tonen in plaats van cijfers. Beëindig je tour op de ontspannen en levendige Feelgood Market waar je wat handwerk koopt, wat lokale delicatessen eet of een drankje koopt.

Eindhoven: Evoluon's RetroFuture Tentoonstellingsticket

6. Eindhoven: Evoluon's RetroFuture Tentoonstellingsticket

Zet je schrap voor een reis naar de toekomst van gisteren, want het iconische Evoluon in Eindhoven opent zijn deuren met de gloednieuwe tentoonstelling RetroFuture. Ontdek hoe de vernieuwers uit het verleden dachten dat hun toekomst eruit zou zien en kijk hoe deze zich verhoudt tot onze huidige realiteit. Betreed een volledig interactieve tentoonstelling die je terugvoert naar het verleden. Herinner je hoe het was om te dromen van een moderne toekomst met behulp van design, kunst, wetenschap en films. Leer hoe de mensheid, gedreven door nieuwsgierigheid en creativiteit, altijd de toekomst heeft voorzien. Raak ondergedompeld in de geest van de kunstenaars, architecten, ontwerpers en wetenschappers die werkelijkheid maken van wat anderen nog niet zien. Duik in je gekste dromen voor de toekomst terwijl je jezelf toestaat je af te vragen en je voor te stellen. Begin met het vormgeven van de acties die we ondernemen voor de komende generaties.

Eindhoven: in-app Sherlock Holmes City-spel

7. Eindhoven: in-app Sherlock Holmes City-spel

Verken Eindhoven terwijl je een spannend stadsverkenningsspel speelt op je telefoon. Dompel jezelf onder in de spannende wereld van Sherlock Holmes en werk als een team om de moord op Balthazar, het hoofd van Homeland Security, op te lossen. Download de app en begeef je naar de startlocatie om je interactieve ervaring te beginnen. Volg de aanwijzingen op je telefoon en los puzzels en hersenkrakers op terwijl je de attracties van de stad ontdekt. Neem zo lang als je nodig hebt om deze zaak aan te pakken en stop onderweg om een van de bezienswaardigheden te verkennen. Pauzeer het spel en ga verder als je er klaar voor bent. Werk als een team om de dader te vinden of creëer meerdere teams en neem het tegen elkaar op om te zien wie de moord als eerste kan oplossen.

Eindhoven: privégids voor een fietstocht

8. Eindhoven: privégids voor een fietstocht

Ontdek de topattracties van Eindhoven tijdens een begeleide fietstocht. Leer meer over de architectuur van de stad vanuit je privégids, ontdek waarom Eindhoven bekend staat als de rotsstad en bekijk de beroemde gebouwen van Piet Hein Eek. Ontmoet je gids bij Velorent Eindhoven en begin je rondleiding door de stad. Begin met een bezoek aan de dynamische wijken van industrieel erfgoed, Strijp-S of Strijp-R, en bekijk voorbeelden van het werk van de beroemde ontwerper Piet Hein Eek. Ga verder naar de rivier de Dommel en rijd door weelderige groene parken verborgen tussen voormalige fabrieken. Leer tijdens het fietsen over de nieuwste ontwikkelingen in Eindhoven en bekijk fascinerende straatkunst.

Eindhoven: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

9. Eindhoven: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

Ontsnap uit Eindhoven tijdens deze spannende tour. Maak kennis met Benjamin en help hem de geheime doorgangen van Eindhoven te vinden. Benjamin had de belangrijke taak om een geavanceerde bug buiten de stad af te leveren, zonder dat de Duitsers ervan wisten. Zijn oom Frits had in de loop der jaren ondergrondse tunnels laten bouwen, waardoor je onopgemerkt de stad kon verlaten. Nu moest Benjamin de uitgang vinden met alleen Frits' verwarrende aantekeningen. Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Loop langs de Catharinakerk en houd een oogje in het zeil voor de vele historische gebouwen in het stadscentrum. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Eindhoven: Geheimen van de Stad In-App Verkenningsspel

10. Eindhoven: Geheimen van de Stad In-App Verkenningsspel

Begin Eindhoven te ontdekken op een manier die je nog nooit eerder hebt gedaan. Het vinden van de best bewaarde geheimen van deze geweldige stad. Startpunt is de Markt midden in de stad. Het verkenningsspel duurt ongeveer 1,5 uur om te voltooien. Maar er is geen tijdslimiet, dus je kunt het in je eigen tempo afmaken. Nadat je het spel hebt geboekt, ontvang je een inlogcode en een eenvoudige handleiding per post. In de e-mail staat een QR-code waarmee u de app gemakkelijk kunt downloaden. Je hebt geen gids nodig, download gewoon de app, ga naar het startpunt en wees klaar om aan het avontuur te beginnen. We raden aan om met 1 tot 4 personen op één apparaat te spelen. Je koopt gewoon 1 tegoed per toestel. Ben je met meer dan 4 personen dan kun je 2 of meer credits kopen.

Veelgestelde vragen over Eindhoven

Welke topattracties zijn een must-see in Eindhoven?

De topattracties in Eindhoven zijn:

Sitemap Eindhoven

Wil je alle activiteiten in Eindhoven ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.