Kies data

Dingen om te doen Eindhoven

Eindhoven: De beste dingen die je niet wil missen

Eindhoven: Motion Imagination Experience

1. Eindhoven: Motion Imagination Experience

Laat je verrassen Motion Imagination Experience is een meeslepende ervaring die jou als bezoeker meeneemt in een denkbeeldige wereld van beeld, geluid en interactie. Deze unieke combinatie prikkelt je zintuigen en laat je even ontsnappen aan de werkelijkheid. Ontdek, lach en sta versteld. Duik in deze nieuwe ervaring en laat je verrassen door lichtshows met meeslepende muziek en enorme projecties op de vloer. Ben je klaar voor een nieuw avontuur?

Eindhoven: entree PSV Museum

2. Eindhoven: entree PSV Museum

Reserveer vooraf jouw ticket voor het PSV Museum in Eindhoven en dompel je onder in de meest begeerde prijzen uit de geschiedenis van de club. Bekijk het Philips Stadion van dichtbij en ervaar het rood-witte gevoel op een interactieve manier. Bezoek de Hall of Fame met enkele van de grootste spelers, waaronder Jan van Beveren en sambaster Romário. Wandel langs de displays en kom meer te weten over de historische momenten van de club. Neem de jonge bezoekers mee naar interactieve tentoonstellingen, waaronder een projectiebol met touchscreen vol bijzondere plaatsen, een periscoop waarmee ze een kijkje in het stadion kunnen nemen, en het Phoxy Stadium waar ze een partijtje voetbal kunnen spelen. Kies voor één van de drie restaurants ter plaatse: Avant-Garde, het toprestaurant in het Philips Stadion; De Verlenging, de bar waar eten wordt geserveerd; of Ikigai, een topklasse Aziatisch restaurant (op eigen kosten). Het Philips Stadion is de thuisbasis van PSV. Dit prachtige, moderne stadion ligt in het centrum van Eindhoven, op precies dezelfde plek als waar het sportpark lag toen de Philips Sport Vereniging in 1913 werd opgericht. Het stadion, dat bekend staat als een van de mooiste stadions van Nederland, is niet alleen een voetbalstadion, maar is ook multifunctioneel met allerlei congres- en feestfaciliteiten. 

Eindhoven: Evoluon's RetroFuture Tentoonstellingsticket

3. Eindhoven: Evoluon's RetroFuture Tentoonstellingsticket

Zet je schrap voor een reis naar de toekomst van gisteren, want het iconische Evoluon in Eindhoven opent zijn deuren met de gloednieuwe tentoonstelling RetroFuture. Ontdek hoe de vernieuwers uit het verleden dachten dat hun toekomst eruit zou zien en kijk hoe deze zich verhoudt tot onze huidige realiteit. Betreed een volledig interactieve tentoonstelling die je terugvoert naar het verleden. Herinner je hoe het was om te dromen van een moderne toekomst met behulp van design, kunst, wetenschap en films. Leer hoe de mensheid, gedreven door nieuwsgierigheid en creativiteit, altijd de toekomst heeft voorzien. Raak ondergedompeld in de geest van de kunstenaars, architecten, ontwerpers en wetenschappers die werkelijkheid maken van wat anderen nog niet zien. Duik in je gekste dromen voor de toekomst terwijl je jezelf toestaat je af te vragen en je voor te stellen. Begin met het vormgeven van de acties die we ondernemen voor de komende generaties.

Eindhoven: Entreeticket Philips Museum

4. Eindhoven: Entreeticket Philips Museum

Loop langs de tijdlijn van het bedrijf en leer stap voor stap over de geschiedenis van de producten van Philips. Je zult zien hoe nieuwe uitvindingen de samenleving in de vorige eeuw tot op de dag van vandaag hebben beïnvloed. De evolutie van productontwerp wordt getoond waarbij het proces en de invloed van de ontwerpers wordt gedemonstreerd. Laat u inspireren door originele grafische kunstwerken en leer over de belangrijkste spelers van Philips en hun rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Philips Museum biedt een combinatie van inhoud en activiteiten die leuk en leerzaam is voor jong en oud.

Eindhoven: Sherlock Holmes stadsspel in de app

5. Eindhoven: Sherlock Holmes stadsspel in de app

Verken Eindhoven terwijl je een spannend stadsverkenningsspel op je telefoon speelt. Dompel jezelf onder in de spannende wereld van Sherlock Holmes en werk als een team om de moord op Balthazar, het hoofd van Homeland Security, op te lossen. Download de app en begeef je naar de startlocatie om je interactieve ervaring te beginnen. Volg de aanwijzingen op je telefoon en los puzzels en hersenkrakers op terwijl je de bezienswaardigheden van de stad ontdekt, zoals de Sint-Catharinakerk en nog veel meer. Neem de tijd die nodig is om deze zaak aan te pakken en stop onderweg om de bezienswaardigheden te verkennen. Pauzeer gewoon het spel en ga verder als je er klaar voor bent. Werk als een team om de dader te vinden of creëer meerdere teams en neem het tegen elkaar op om te zien wie als eerste de moord kan oplossen. Hoewel deze game niet gericht is op interactie met je omgeving en je er ook niet over informeren, is het de perfecte activiteit om deze geweldige stad op een leuke en interactieve manier te verkennen. Maak je klaar voor een wandeling langs de mooiste plekjes van de stad.

Eindhoven: bekijk de stad met een e-fatbike voor een hele dag

6. Eindhoven: bekijk de stad met een e-fatbike voor een hele dag

Zet je eigen koers door Eindhoven met een E-Fatbike verhuur. Profiteer van de uitstekende fietsinfrastructuur van de stad. Volg je eigen tour met de meegeleverde webgebaseerde app met inhoud over routes en bezienswaardigheden in de stad. Pak je fiets op de gemakkelijk bereikbare locatie en ga de straat op met snelheden tot 25 kilometer per uur. Trap bijna moeiteloos met deze elektronische fiets. Geniet op perfecte snelheid van Nederlandse landschappen met je volledig opgeladen batterij. Fiets zonder vergunning door de stad naar plekken als de volkswijk Woensel-West en de voormalige fabrieken in Philipsdorp. Neem de kinderen mee met kinderzitjes die geschikt zijn voor de meeste kinderen van 7-11 jaar en oudere kinderen van 1,4 meter of langer kunnen zelfstandig rijden. Vaar soepel met een fiets van hoge kwaliteit die wordt onderhouden volgens de hoogste veiligheidsnormen. Leer meer over de stad met de app die werkt als een gids op zak.

Eindhoven: zelfgeleide audiowandeling door het stadscentrum

7. Eindhoven: zelfgeleide audiowandeling door het stadscentrum

Verken de prachtige binnenstad van Eindhoven in je eigen tempo. Deze self-guided audiotour neemt je mee naar alle bekende plekjes en onontdekte pareltjes van Eindhoven. De audiogids vertelt je alle historische en actuele ins en outs van elke plek. De stad die vooral bekend staat om energie, gloeilampen, technologie en design.... Dat is Eindhoven! Waar de een aan Lampegat denkt, denkt de ander aan Philips of PSV, deze designhoofdstad heeft voor ieder wat wils. Leer de stad beter kennen tijdens een audiotour langs onder andere het 18 Septemberplein, het Van Abbemuseum, de Sint Cathatinakerk en De Blob. Eindhoven wordt ook wel de lichtstad genoemd. Dit is vooral merkbaar door de zogenaamde lichttoren en de Motion Imagination Experience. Tijdens deze rondleiding bewonder je ook veel bijzondere monumenten zoals het Anton Philips Monument en het Jan van Hooff Monument. Leer de identiteit van deze prachtige stad kennen en ontdek Eindhoven in je eigen tempo met deze zelfgeleide audiotour.

Eindhoven: Flessendistilleerderijtour en proeverij

8. Eindhoven: Flessendistilleerderijtour en proeverij

Leer hoe rum, gin, cognac, likeur en wodka worden gemaakt tijdens een rondleiding door de Bottle Distillery in Eindhoven. Ontdek een kleinschalige benadering van het maken van fijne drankjes voordat u geniet van enkele drankmonsters vergezeld van een verrukkelijke snack. Ontmoet je gids en ontgrendel de geheimen van het distillatieproces. Volg uw gids door elke stap van het proces dat begint met de beste ingrediënten. Ontdek hoe drankjes worden gemaakt zonder kunstmatige toevoegingen. Lees hoe elke stap in het proces zorgvuldig wordt gecontroleerd voor de lekkerste resultaten. Kijk hoe lang het duurt om de beste smaak, geur en kleur voor elk product te garanderen. Bewonder de pot still met een stralende koperen helm die zich in het hart van de distilleerderij bevindt. Ervaar de zachte smaak van de beste sterke dranken die in deze prachtige distilleerderij worden gemaakt. Complimenteer uw proeverij met een snack voordat u uw tour beëindigt.

Eindhoven: begeleide wandeling op industrieterrein Strijp-S

9. Eindhoven: begeleide wandeling op industrieterrein Strijp-S

Verken de wijk Strijp-S en zie hoe creatieve architectuur dit gebied heeft omgevormd van het voormalige Philips-industriegebied tot een winkel- en werkhotspot in Eindhoven. Koop een kopje koffie of thee met de inbegrepen korting en neem een gadget mee naar huis als souvenir (alleen bij groepsreis). Ontmoet je gids in het hippe restaurant BLOK 63-S. Begin je reis om de impact te ontdekken die Philips op dit gebied heeft gehad. Zie hoe de voormalige fabrieksgebouwen zijn getransformeerd tot een dynamisch gebied voor wonen, werken en cultuur. Getuig hoe industriële thema's artistiek worden. Bekijk hoe dit bedrijf dat transformationele technologieën maakte een blijvende impact had in het gebied bij haltes zoals bij het Klokgebouw waar de cijfers van de klok de letters van PHILIPS tonen in plaats van cijfers. Beëindig je tour op de ontspannen en levendige Feelgood Market waar je wat handwerk koopt, wat lokale lekkernijen eet of een drankje koopt.

Heeswijk: toegangsbewijs Kasteel Heeswijk met audiogids

10. Heeswijk: toegangsbewijs Kasteel Heeswijk met audiogids

Bezoek het voormalige waterburcht Kasteel Heeswijk, een 11e-eeuws kasteel in Noord-Brabant dat is omgebouwd tot museum. Leer meer over de geschiedenis van het kasteel en zijn omgeving met je audiogids. Dwaal door de authentiek ingerichte zalen van het museum en ontdek hoe de Nederlandse elite leefde. Leer meer over de rol van het kasteel in middeleeuwse oorlogen en de voormalige eigenaren terwijl je jezelf onderdompelt in meer dan 10 eeuwen geschiedenis. Na uw rondleiding door het gebouw kunt u door de historische straatjes van het landgoed slenteren en ontspannen in de tuinen in Italiaanse stijl. Breng een bezoek aan het restaurant op het terrein voor een drankje of een hapje na al je ontdekkingstochten.

Topbezienswaardigheden in Eindhoven

Beschikbare activiteiten

21 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Veelgestelde vragen over Eindhoven

Welke topattracties zijn een must-see in Eindhoven?

De topattracties in Eindhoven zijn:

Andere activiteiten in Eindhoven

Wil je alle activiteiten in Eindhoven ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Eindhoven

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 49 beoordelingen

Een echt plezierige ervaring voor voetballiefhebbers, ongeacht wat je team is, redelijk geprijsd, het is een goede prijs-kwaliteitverhouding, maak een reis terug in de tijd om de geschiedenis van deze beroemde voetbalclub te zien en te lezen

Zeer leuke ervaring, zijn er bijna 2 uur binnen geweest! Onze jongste is 2,5 en de oudste 17,5 dus voor zeer ruim bereik aan leeftijd.

Heerlijke geweldige ervaring ... maar een beetje moeilijk te vinden

Goede ervaring en aanbevolen voor een geweldige dag