Kies data
Dingen om te doen

Eindhoven

Eindhoven: De beste dingen die je niet wil missen

Eindhoven: Motion Imagination Experience

1. Eindhoven: Motion Imagination Experience

Versteld staan Motion Imagination Experience is een immersieve ervaring die de bezoeker meeneemt in een denkbeeldige wereld van beeld, geluid en interactie. Deze unieke combinatie prikkelt je zintuigen en laat je even ontsnappen aan de realiteit. Ontdek, lach en sta versteld. Ontdek deze nieuwe ervaring en laat je verrassen door lichtshows met meeslepende muziek en enorme vloerprojecties. Ben jij klaar voor een nieuw avontuur?

Eindhoven: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

2. Eindhoven: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

Ontsnap uit Eindhoven tijdens deze spannende tour. Maak kennis met Benjamin en help hem de geheime doorgangen van Eindhoven te vinden. Benjamin had de belangrijke taak om een geavanceerde bug buiten de stad af te leveren, zonder dat de Duitsers ervan wisten. Zijn oom Frits had in de loop der jaren ondergrondse tunnels laten bouwen, waardoor je onopgemerkt de stad kon verlaten. Nu moest Benjamin de uitgang vinden met alleen Frits' verwarrende aantekeningen. Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Loop langs de Catharinakerk en houd een oogje in het zeil voor de vele historische gebouwen in het stadscentrum. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Eindhoven: entree PSV Museum

3. Eindhoven: entree PSV Museum

Reserveer vooraf jouw ticket voor het PSV Museum in Eindhoven en dompel je onder in de meest begeerde prijzen uit de geschiedenis van de club. Bekijk het Philips Stadion van dichtbij en ervaar het rood-witte gevoel op een interactieve manier. Bezoek de Hall of Fame met enkele van de grootste spelers, waaronder Jan van Beveren en sambaster Romário. Wandel langs de displays en kom meer te weten over de historische momenten van de club. Neem de jonge bezoekers mee naar interactieve tentoonstellingen, waaronder een projectiebol met touchscreen vol bijzondere plaatsen, een periscoop waarmee ze een kijkje in het stadion kunnen nemen, en het Phoxy Stadium waar ze een partijtje voetbal kunnen spelen. Kies voor één van de drie restaurants ter plaatse: Avant-Garde, het toprestaurant in het Philips Stadion; De Verlenging, de bar waar eten wordt geserveerd; of Ikigai, een topklasse Aziatisch restaurant (op eigen kosten). Het Philips Stadion is de thuisbasis van PSV. Dit prachtige, moderne stadion ligt in het centrum van Eindhoven, op precies dezelfde plek als waar het sportpark lag toen de Philips Sport Vereniging in 1913 werd opgericht. Het stadion, dat bekend staat als een van de mooiste stadions van Nederland, is niet alleen een voetbalstadion, maar is ook multifunctioneel met allerlei congres- en feestfaciliteiten. 

Nuenen: toegangsbewijs Museum Vincentre met audiotour

4. Nuenen: toegangsbewijs Museum Vincentre met audiotour

Vincent van Gogh woonde en werkte twee jaar in Nuenen, van 1883 tot 1885. Tijdens zijn verblijf produceerde hij bijna 25% van zijn totale werk en schilderde hij zijn eerste wereldberoemde meesterwerk de "Aardappeleters". In het Vincentre Museum hoor je alles over Van Gogh en lees je zijn eigen verhalen over Nuenen. Begrijp waarom hij zo gepassioneerd was over deze stad en de omgeving van Eindhoven. Ook gaf Vincent tijdens zijn tijd in Nuenen les. Ontdek een unieke collectie originele kunstwerken van vier leerlingen van Vincent. Profiteer van een audiogids in maar liefst acht talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Japans en Chinees. In het dorp zelf zijn 23 locaties die een directe link hebben met Van Gogh. Samen vormen ze een wandel- en fietsroute met interactieve informatieborden in het Nederlands en Engels.

Eindhoven: zie de stad met een e-fatbike voor een hele dag

5. Eindhoven: zie de stad met een e-fatbike voor een hele dag

Zet je eigen koers door Eindhoven met een E-Fatbike verhuur. Profiteer van de uitstekende fietsinfrastructuur van de stad. Volg je eigen tour met de meegeleverde webgebaseerde app met inhoud over routes en bezienswaardigheden in de stad. Haal je fiets op van de goed bereikbare locatie en ga de straat op met snelheden tot 25 kilometer per uur. Trap moeiteloos met deze elektronische fiets. Geniet van Nederlandse landschappen op de perfecte snelheid met je volledig opgeladen batterij. Fiets zonder vergunning door de stad naar plekken als de volksbuurt Woensel-West en de voormalige fabrieken in Philipsdorp. Neem de kinderen mee met kinderzitjes die geschikt zijn voor de meeste kinderen van 7-11 jaar en oudere kinderen van 1,4 meter of langer kunnen zelfstandig rijden. Trap soepel met een fiets van hoge kwaliteit die volgens de hoogste veiligheidsnormen wordt onderhouden. Leer meer over de stad met de app die werkt als een gids in je zak.

Eindhoven: Bottle Distillery Tour en Proeverij Expereince

6. Eindhoven: Bottle Distillery Tour en Proeverij Expereince

Leer hoe rum, gin, cognac, likeur en wodka worden gemaakt tijdens een rondleiding door de Bottle Distillery in Eindhoven. Ontdek een kleinschalige benadering van het maken van fijne drankjes voordat u geniet van enkele drankmonsters vergezeld van een verrukkelijke snack. Ontmoet je gids en ontgrendel de geheimen van het distillatieproces. Volg uw gids door elke stap van het proces dat begint met de beste ingrediënten. Ontdek hoe drankjes worden gemaakt zonder kunstmatige toevoegingen. Lees hoe elke stap in het proces zorgvuldig wordt gecontroleerd voor de lekkerste resultaten. Kijk hoe lang het duurt om de beste smaak, geur en kleur voor elk product te garanderen. Bewonder de pot still met een stralende koperen helm die zich in het hart van de distilleerderij bevindt. Ervaar de zachte smaak van de beste sterke dranken die in deze prachtige distilleerderij worden gemaakt. Complimenteer uw proeverij met een snack voordat u uw tour beëindigt.

Eindhoven: Wandeltocht Industriepark Strijp-S

7. Eindhoven: Wandeltocht Industriepark Strijp-S

Verken de wijk Strijp-S en zie hoe creatieve architectuur dit gebied heeft omgevormd van het voormalige Philips-industriegebied tot een winkel- en werkhotspot in Eindhoven. Koop een koffie of thee met de inbegrepen korting en neem een gadget mee naar huis als souvenir (alleen bij groepsreis). Ontmoet je gids in het hippe restaurant BLOK 63-S. Begin uw reis om de impact te ontdekken die Philips op dit gebied heeft gehad. Zie hoe de voormalige fabrieksgebouwen zijn getransformeerd tot een dynamisch gebied voor wonen, werken en cultuur. Zie hoe industriële thema's artistiek worden. Bekijk hoe dit bedrijf dat transformationele technologieën maakte een blijvende impact had in het gebied bij haltes zoals bij het Klokgebouw waar de cijfers van de klok de letters van PHILIPS tonen in plaats van cijfers. Beëindig je tour op de ontspannen en levendige Feelgood Market waar je wat handwerk koopt, wat lokale delicatessen eet of een drankje koopt.

Eindhoven: Zelfgeleide Vincent van Gogh Fietstocht

8. Eindhoven: Zelfgeleide Vincent van Gogh Fietstocht

Treed in de voetsporen van Vincent van Gogh terwijl je tussen Eindhoven en Nuenen rijdt op een zelfgeleide fietstocht langs locaties die belangrijk waren voor de beroemde Nederlandse kunstenaar. Bezoek het Vincente Museum in Nuenen en ontdek nog meer over de schilder. De tour start in het centrum van Eindhoven op het historische NRE-terrein waar de ophaalservice is voor de fietsverhuur indien gehuurd. Volg de route die Vincent liep vanaf het station in Eindhoven naar zijn ouders in Nuenen. De route is beschikbaar in een speciaal ontworpen webapp (Nederlands en automatisch vertaald in 8 talen) te volgen op je telefoon. Ervaar de plekken (zichtbaar en onzichtbaar) waar zijn schildervrienden Antoon Hermans, Anton Kerssemakers, Willem van de Wakker en Dimmen Gestel woonden en waar hij zijn schilderspullen kocht. Je ziet het huis van zijn vriend Anton Hermans en de Catharinakerk die Van Gogh schetste vanuit de achtertuin van Hermans, maar ook de wijk Tongelre met de Collse watermolen en het Van Gogh-Roosegaarde fietspad. Daarna fiets je Nuenen binnen en drink je koffie/thee met gebak bij de Watermolen van Opwetten, geschilderd door van Gogh. Via de Clemenskerk, molen de Roosdonck, de plaats waar het aardappeletershuis stond, de Van Goghkerk en het Vincentiusmuseum. Onderdeel van deze tour is het Vincentre museum, waar je na het fietsen even op adem kunt komen in de koffiecorner. Na de rust heb je de mogelijkheid om het museum te bezoeken inclusief een audiosysteem (met dezelfde talen als de webapp). Nergens in Nederland kun je zo dicht bij de schilder komen. Nuenen alleen al heeft 14 locaties geschilderd of geschetst door Vincent van Gogh en Eindhoven heeft 4 officiële locaties. Na het museumbezoek fiets je langs een aantal belangrijke punten zoals het domineehuis, Nune Ville, de Begemannfabriek, het natuurgebied Broek en enkele monumenten. Fiets terug naar Eindhoven via een mooie landelijke route en kijk terug op een mooie rondreis waarbij je echt dichter bij Van Gogh kwam.

Eindhoven: stadswandeling door het centrum

9. Eindhoven: stadswandeling door het centrum

Ontdek het rijke industriële verleden van Eindhoven , de moderne en transparante architectuur van het Blob en van Abbemuseum en de algemene geest van creatief ondernemerschap tijdens een begeleide wandeling door de binnenstad. Wat maakt Eindhoven zo uniek? Het hergebruik van rauwe industriële erfgoedfabrieken, de creativiteit op het gebied van design en de opwindende transformatie van deze vriendelijke stad. Ontdek onder leiding van een ervaren en enthousiaste stadsgids de veelzijdigheid van deze moderne, maar tegelijk historische stad. Bekijk getransformeerde gebouwen zoals de Stadsbrouwerij (brouwerij) en de Kazerne (design hotspot), de eerste gloeilampenfabriek van Philips en de prachtige St. Catharinakerk. Krijg een echt gevoel voor Eindhoven, bekend als het centrum van de Brainport-regio.

Eindhoven: privégids voor een fietstocht

10. Eindhoven: privégids voor een fietstocht

Ontdek de topattracties van Eindhoven tijdens een begeleide fietstocht. Leer meer over de architectuur van de stad vanuit je privégids, ontdek waarom Eindhoven bekend staat als de rotsstad en bekijk de beroemde gebouwen van Piet Hein Eek. Ontmoet je gids bij Velorent Eindhoven en begin je rondleiding door de stad. Begin met een bezoek aan de dynamische wijken van industrieel erfgoed, Strijp-S of Strijp-R, en bekijk voorbeelden van het werk van de beroemde ontwerper Piet Hein Eek. Ga verder naar de rivier de Dommel en rijd door weelderige groene parken verborgen tussen voormalige fabrieken. Leer tijdens het fietsen over de nieuwste ontwikkelingen in Eindhoven en bekijk fascinerende straatkunst.

Veelgestelde vragen over Eindhoven

Welke topattracties zijn een must-see in Eindhoven?

De topattracties in Eindhoven zijn:

Welke tours in Eindhoven nemen aanvullende Covid-19-maatregelen?

Sitemap Eindhoven

Wil je alle activiteiten in Eindhoven ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.