Kies data

El Bañuelo

El Bañuelo: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Granada City Train - Hop on, hop off-ticket, 1 of 2 dagen

1. Granada City Train - Hop on, hop off-ticket, 1 of 2 dagen

Stap in deze unieke hop on, hop off-trein en ontdek Granada in je eigen tempo met dit ticket. De trein is speciaal ontworpen om door de smalle straatjes van de Albaicín te navigeren en heeft een panoramisch dak, een open terras in de zomer en audiogidsen aan boord in 12 talen die beschikbaar zijn tegen een toeslag (met 2 speciale kinderkanalen in het Spaans en het Engels). Je kunt bij elk van de haltes in- en uitstappen om de essentie van de stad te ervaren, van het monumentale Alhambra tot het sfeervolle Albaicín. Verken de wijk Realejo, pauzeer voor een kopje koffie op Plaza Nueva, bewonder het uitzicht op de stad vanaf de Mirador de San Nicolas en nog veel meer. Stap zo vaak als je wilt in en uit de trein, zolang je ticket geldig is, en ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Kies als optie een rondleiding, inclusief een bezoek aan de arena  va n Granada (Plaza De Toros De Granada). Het bezoek begint bij de galerij waar je authentieke posters en historische kaartjes, echte stierenkoppen, niet-gepubliceerde foto's en een documentaire over de stierenvechtgeschiedenis van Granada vindt. Zie een etalage gewijd aan de grandioze stierenvechter, David 'El Fandi' Fandila.  Loop door el callejón , de gang rond de arena met een panoramisch uitzicht op de arena. De volgende halte is de paardenwerf waar je de stallen ontdekt waar paarden rusten en worden voorbereid voor het stierengevecht, en el guadarnés waar de uitrusting die door de paarden wordt gebruikt wordt bewaard.  Een van de belangrijkste delen van het bezoek is de kapel, waar je de patrones van Granada Nrta. Sra. De las Angustias vindt, gevolgd door de operatiekamer met originele instrumenten en meubels. Op het eind zie je de toriles, een plaats die exclusief is gereserveerd voor de stieren. De Alhambra-route vindt overdag plaats, terwijl de City Center Route een avondtrein is die je de geweldige nachtelijke sfeer van Granada laat proeven. Alhambra Route (groene lijn): trein vertrekt elke 15-25 minuten, afhankelijk van de tijd van het jaar • Alhambra a. Alhambra Generalife /Taquillas b. Alhambra Palacios Nazaríes/Puerta Justícia • Cuesta Gomérez • Plein Nueva/Office Granada City Tour • Paseo de los Tristes • Mirador de San Cristóbal/Albaicín • Monasterio de la Cartuja • Plaza de Toros • Catedral/Plaza Romanilla • Calle Alhóndiga • Plaza Mariana Pineda/El Corte Inglés • Calle Molinos/Campo del Príncipe • Hotel Alhambra Palace/Carmen de los Mártires City Center Route (Rode lijn) : treinen rijden elke 30-60 minuten, afhankelijk van de tijd van het jaar • Plaza Nueva/Office Granada City Tour • Paseo de los Tristes • Mirador de San Cristóbal/Albaicín • Monasterio de la Cartuja • Plaza de Toros • Catedral/Plaza de la Romanilla • Calle Alhóndiga • Plaza Mariana Pineda/El Corte Inglés

Granada: toegangskaarten moslimmonumenten

2. Granada: toegangskaarten moslimmonumenten

Bezoek vier islamitische erfgoedsites en ontdek hoe het leven was in Granada in de Spaans-islamitische periode. Verken deze monumenten in je eigen tempo, met een zelfgeleide ervaring. Geniet van toegang tot El Bañuelo, een van de best bewaarde Arabische badhuizen in de regio. Dwaal door de kamers waar ritueel en lichamelijk en baden ooit plaatsvonden. Ga verder naar Corral del Carbón, een oude handelsmarkt. Bewonder de architectonische details van de gevel terwijl je door de ingang loopt. Bekijk het oude graandepot, het pakhuis en de reizigersherberg. Stop bij Casa Morisca de Horno de Oro, een goed bewaard gebleven Moors huis met uitzicht op het Alhambra. Sluit af met een bezoek aan het Nasridenpaleis van het Dar al-Horra-paleis, om door de kamers van de voormalige residentie van de sultan te slenteren.

Granada: tickets Alhambra complex en Andalusische monumenten

3. Granada: tickets Alhambra complex en Andalusische monumenten

Ga op avontuur en bestel dit ticket inclusief een bezoek aan het Alhambra. Bekijk de Nasriden-paleizen, de Generalife en Alcazaba, evenals monumenten zoals Bañuelo, Casa Morisca (Horno de Oro St.), het paleis Dar al-Horra, Chapíz House en Zafra House. Bewonder het Alhambra en Albaicín die nu verbonden zijn door deDobla de Oro. Geniet van een culturele en toeristische route die de nauwe banden tussen de oudste wijk van de stad probeert te tonen door het bezoek aan zes moslimmonumenten.  Het Alhambra en de Generalife zijn beide erkend als UNESCO-Werelderfgoed.

Granada: Spaans-moslim rondleiding

4. Granada: Spaans-moslim rondleiding

Begin aan een begeleide wandeling in het hart van het islamitische Granada en ontdek in detail de wijk Albaicín, het oudste deel van de stad Granada en waar de islamitische stad werd ontwikkeld. Slenter door de witte smalle straatjes, bewonder ontzagwekkende uitzichtpunten en bezoek de binnenkant van monumenten uit de XIV en XV eeuw. Verken paleizen, huizen, commerciële gebouwen, een openbaar bad, allemaal uit de middeleeuwen, en krijg een kijkje in het dagelijkse leven van de islamitische stad Granada.

Granada: privé Albaicin-wandeltocht door UNESCO op de Werelderfgoedlijst

5. Granada: privé Albaicin-wandeltocht door UNESCO op de Werelderfgoedlijst

Maak een onvergetelijke wandeling door de geknoopte straten van Albaicin, het oudste stadsdeel van Granada. Voel de geest van het verleden en kom meer te weten over de middeleeuwse Moorse invloed in de lokale architectuur, keuken en cultuur. De wijk Albaicin werd bewoond door de boeren van het laatste Moorse koninkrijk in West-Europa. Leer meer over hun strikte dagelijkse routine van handel, hygiëne, bidden en onderwijs, en het hoge ontwikkelingsniveau van al deze aspecten die tijdens uw tour zijn bereikt. Na een ontmoeting met je gids, begint je tour met het verkennen van Plaza de San Nicolas. Dit populairste uitkijkpunt van de stad biedt een prachtig uitzicht over de grootste toeristische attractie van de stad, het Alhambra. Na 10 minuten te hebben doorgebracht met dit boeiende uitzicht, gaat je tour verder. De tweede site die tijdens je tour wordt bezocht, is Dar al-Horra. Dit 14e-eeuwse Moorse paleis is een verborgen parel van je tour en je krijgt 25 minuten de tijd om de kenmerken ervan te verkennen. Je stopt dan bij El Banuelo, een van de oudste monumenten in de hele stad, en was vroeger een badhuis. Hierna ga je verder richting Alcaiceria, een middeleeuwse Moorse marktplaats. Volg de marktplaats en stop bij Corral del Carbon, een 14e-eeuws hotel. Tegen het einde van uw tour bezoekt u Casa de Zafra, een charismatisch 14e-eeuws Moors huis. Na 25 minuten op deze locatie te hebben doorgebracht, reis je naar het stadscentrum, wat het einde van je tour zal markeren.

Granada: privé Fast-Track Alhambra en Albaicin Tour

6. Granada: privé Fast-Track Alhambra en Albaicin Tour

Sla de wachtrijen voor het meest bezochte monument in Spanje over en ontdek een van de beste voorbeelden van islamitische architectuur ter wereld. Bewonder de paleizen, tuinen en muren van het Alhambra en verborgen Nasrid-paleizen in Granada tijdens een 5,5 uur durende rondleiding door het UNESCO-werelderfgoed. Het Alhambra, gebouwd op de Sabika-heuvel voor de Nasrid-dynastie, was het meest indrukwekkende versterkte complex van het islamitische Spanje. De muren getuigen nog steeds van de gouden eeuw van de stad. Betreed de glorieuze wijk Albaicín om de oudste wijk van Granada te verkennen. Loop door smalle, geplaveide straatjes en bewonder balkons met prachtige bloemenpracht. Krijg een adembenemend uitzicht op het Alhambra en bekijk de herenhuizen die in de 14e en 15e eeuw voor de Nasrid-edelen zijn gebouwd. Profiteer van een lunchpauze en tijd om een buitengewone periode in de Spaanse geschiedenis en kunst te verwerken.

Sitemap El Bañuelo

Wil je alle activiteiten in El Bañuelo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over El Bañuelo

Gemiddelde beoordeling

3.8 / 5

gebaseerd op 915 beoordelingen

Het Full Day Ticket is perfect voor het verkennen van het Alhambra. Je kunt alle gebieden bereiken en de ochtendafspraak voor het Nazrid-paleis was geweldig. Er waren daar niet zoveel mensen. Een extra audiogids om het complex uit te leggen is een must. Kost maar 6€ extra. Zorg ervoor dat deze volledig is opgeladen. De mijne was al voorbij voordat we het Alhambra verlieten (ongeveer 30 minuten van tevoren, OK aangezien ik alles heb gezien, maar het is nog steeds jammer)

Alambra is een plaats die je moet bezoeken. Ik denk niet dat het nodig is om een gids te krijgen, aangezien je veel gratis audiogidsen online kunt vinden, maar als je iemand bent die graag uitleg krijgt, moet je een gids krijgen. Ook kun je goedkopere tickets kopen dan hier!! Toch was het kaartje in orde en had ik geen probleem om alle plaatsen te betreden waar ik met mijn kaartje mocht komen!

Alhambra: Aankomst en vertrek was moeilijk. Alle taxi's bezet. Zou goed zijn geweest, een telefoon nr. hebben voor een taxi. We hadden er alleen geen rekening mee gehouden dat het moeilijk was om de weg te voet te vinden. Onze toegangstijd tot het Nasridenpaleis was 19.00 uur, maar we moesten de audiogids om 20.00 uur teruggeven. Dat was spanning!

Omdat ik slecht ter been ben verkreeg ik zo n goed beeld van Granada. Hierdoor kwam ik goed op de plek van bestemming.

Doen doen doen

Zeker aan te raden voor wat oudere mensen . In deze rondleiding geniet je volop van het mooie Granada.