De populairste activiteiten van El Calafate

El Calafate: Perito Morenogletsjer & optionele boottocht

1. El Calafate: Perito Morenogletsjer & optionele boottocht

Je vertrekt om ongeveer 10:30 uur bij je hotel in El Calafate om op weg te gaan naar de  Perito Morenogletsjer in Nationaal Park Los Glaciares. Reis naar de westkant van het schiereiland Magallanes en neem de tijd om deze natuurlijke ijsformatie te verkennen. Je begint de tocht door het nationale park met een wandeling van 4 km over een netwerk van loopplanken. Bewonder de gletsjer vanuit meerdere perspectieven terwijl je naar verschillende niveaus en platformen klimt. Je brengt 2 uur op deze paden door en hebt gedurende deze tijd ook de gelegenheid om een lunchpakket te eten of een lunchpauze te nemen in een van de restaurants. Geniet van een optionele, 1 uur durende boottocht voor de noordelijke muur van de gletsjer.Na de tour keer je via dezelfde route terug naar El Calafate en kom je 's avonds aan.

El Calafate: trektocht Perito Moreno-gletsjer & boottocht

2. El Calafate: trektocht Perito Moreno-gletsjer & boottocht

Ontdek Patagonië tijdens een trektocht in Nationaal park Los Glaciares. Verken het park te voet, en trek met stijgijzers over gletsjers. Kom onderweg meer te weten over de flora en fauna, en vaar voor een gletsjer op het Argentino-meer. Deze belevenis begint bij de haven Bajo de las Sombras, in Nationaal park Los Glaciares. Steek met de boot de Brazo Rico over, naar de westkust. Na de oversteek is het tijd voor een pauze en ontmoet je de gidsen die je meer vertellen over de activiteit. Doe je stijgijzers om en trek langs de gletsjer, terwijl je de gediplomeerde gidsen volgt. Bekijk unieke ijsformaties en kom meer te weten over gletsjerbreuken en de regionale fauna. Ga terug naar de berghut door het Magellanbos, waar je kunt genieten van een lunch (niet inbegrepen) met uitzicht op de Perito Moreno-gletsjer. Ga terug door de Brazo Rico van het Argentino-meer, varend voor de gletsjer langs. Je kunt ook genieten van het uitzicht op de Perito Moreno vanaf de houten loopbrug: een andere manier om zijn indrukwekende verschijning te bewonderen.

Vanuit El Calafate: dagtrip naar El Chaltén

3. Vanuit El Calafate: dagtrip naar El Chaltén

Ontdek de nationale hoofdstad van de trekking tijdens een privé- of gedeelde begeleide dagtrip vanuit El Calafate El Chaltén. Laat u verrassen door dit bergstadje terwijl u ongelooflijke landschappen ontdekt en een deel van de paden bewandelt. Begin de ochtend met ophalen bij uw hotel in El Calafate. Ontspan tijdens uw reis naar de stad El Chaltén, op 220 km van El Calafate. Steek de Santa Cruz-rivier over en maak een pauze van een paar minuten bij Estancia La Leona, waar u zelfgemaakt gebak en een warm drankje kunt kopen. Ga verder naar El Chaltén, grenzend aan het Viedma-meer met zijn gelijknamige gletsjer. Geniet op heldere dagen van een prachtig uitzicht op Cerro Chaltén (ook bekend als Fitz Roy) en Torre, evenals de Viedma-gletsjer met zijn indrukwekkende ijsbergen. Bij aankomst in Chaltén heb je 5 uur de tijd om dit kleine bergstadje te verkennen en ervan te genieten. Geniet van een begeleide wandeling van 700 meter naar het uitkijkpunt Mirador de Los Cóndores en bezoek de Chorrillo del Salto met een wandeling van 300 meter over vlak terrein. Om terug te keren, ontmoet je elkaar op een eerder afgesproken ontmoetingspunt voor de rit terug naar El Calafate, waar je rond 20.00 uur aankomt.

El Calafate: Todo Glaciares Boottocht

4. El Calafate: Todo Glaciares Boottocht

Begin de tour met een pick-up van je hotel in El Calafate rond 07:00 uur om de 47 km lange route naar de haven van Punta Bandera te volgen, waar je boot om 09:00 uur vertrekt. Het eerste deel van de reis vindt plaats in de noordelijke arm van het Argentino-meer voordat u de Boca del Diablo oversteekt, het smalste deel van het meer. Ga vervolgens naar de kanalen Upsala en Spegazzini waar u de respectieve gletsjers kunt bekijken. De Upsala-gletsjer is de grootste van het Argentino-meer en is vanaf ongeveer 20 km afstand te zien. De Spegazzini-gletsjer is de hoogste en u kunt ook de Dry-, Heim Sur- en Peineta-gletsjers zien. Nadat u het Spegazzini-kanaal bent binnengegaan, wordt er zonder problemen een pad van 300 meter door het bos langs de kust van het meer gekruist, waarbij u stopt bij uitkijkpunten met uitzicht op de hele baai van de gletsjers. Kom aan bij de Spegazzini Refuge waar u kunt genieten van een optionele 3-gangenlunch met drankjes, de winkel kunt bezoeken en vanaf het terras het landschap kunt aanschouwen. Voor degenen die van wandelen houden, biedt het bergpad een 700 meter lange tocht van gemiddelde moeilijkheidsgraad door een bebost pad met natuurlijke uitzichtpunten op de Spegazzini-gletsjer die eindigt bij de landingsplaats. Keer terug naar de boot en ga terug naar El Calafate, waar je wordt afgezet bij je hotel.

Vanuit El Calafate: volledige dagtocht Torres del Paine

5. Vanuit El Calafate: volledige dagtocht Torres del Paine

Ga mee met een fascinerende excursie naar Torres del Paine, met vertrek vanuit El Calafate. Wandel door een prachtig nationaal park, omgeven door gletsjers, meren en watervallen. Geniet van betoverende landschappen, verken een verscheidenheid aan natuurlijke bezienswaardigheden en geniet van een lunch (inbegrepen bij de tour). Je wordt opgehaald bij je hotel en rijdt vervolgens richting de grensovergang met de Republiek Chili. Na de douane- en immigratieprocedures ontmoet je de gids en begin je aan de laatste 80 kilometer naar het nationaal park. Bewonder de Mirador del Lago Sarmiento de Gamboa, de Saltos del Río Paine, het hoogste uitzichtpunt van Cerro Almirante Nieto/Cuernos del Paine en de ingang naar de Laguna Amarga. Eenmaal in het Nationaal park Torres del Paine duik je de verschillende wandelpaden in, en ontvangt je een lunchpakket. Volg een pad vanaf de Salto Grande en geniet van een eenvoudige wandeling naar de Mirador de Los Cuernos del Paine, aan de oevers van het meer Nordenskjold. Als je weer in het voertuig zit, begint de rit naar Lake Pehoé, het laatste uitzichtpunt, met uitzicht op de Cuernos del Paine en de Franse Vallei. Hier gaat de verkenningstocht van het zuidelijkste gedeelte van Chileens Patagonië verder. Kom meer te weten over de flora en fauna in het gebied tijdens de terugrit naar Calafate.

El Calafate: Safari Azul Los Glaciares Trektocht

6. El Calafate: Safari Azul Los Glaciares Trektocht

Ga op een ijskoud avontuur door het Los Glaciares National Park in Patagonië met een begeleide trektocht. Vaar voor de Perito Moreno-gletsjer en stop bij zandige oevers om de unieke kleur en textuur van de enorme gletsjer te voelen. Start de tour in El Calafate en reis naar Los Glaciares National Park. Eenmaal in de haven van Bajo Las Sombras, op slechts 7 km afstand van de voetgangersbruggen, spring je op de boot om over Lago Rico te varen. Na een reis van 20 minuten stapt u uit aan de overkant. Trek van 30 minuten, altijd in het zicht van de zuidelijke wand van de gletsjer. Reis over een natuurlijk terrein van zand en stenen met enkele hellingen en trappen, langs de oever van het meer en door een weelderig bos. Bereik de ijsmuur en grijp de kans om het oppervlak aan te raken. Geniet van de intense en gevarieerde blauw- en wittinten en de grillige vormen van het ijs. Maak wat foto's voordat u terugkeert naar de boot. Neem vanuit de haven een bus naar de loopbruggen en heb 2 uur de tijd om je lunchpakket op te eten en te genieten van een panoramisch uitzicht op het gletsjerpark. Bewonder in de bus terug naar El Calafate het uitzicht op de Patagonische steppe.

Van El Calafate: Laguna de los Tres Trekking Tour

7. Van El Calafate: Laguna de los Tres Trekking Tour

We beginnen onze activiteit met ophalen bij de hotels vanaf 06:00 uur. (Tijdens de maanden juni en juli kan de ophaaltijd aangepast worden) Tour door de meest magische berg van Patagonië. Reis vanuit El Calafate naar El Chaltén en waag je aan deze trekking naar Laguna de los Tres, aan de voet van de beroemde berg Fitz Roy. Het is een uitdagende wandeling langs het Fitz Roy-pad, in totaal 20 kilometer. De duur van de trekking kan variëren afhankelijk van het tempo en de fysieke conditie van elke persoon, maar over het algemeen wordt deze geschat op 8 tot 9 uur, inclusief korte pauzes en stops om het landschap te bewonderen, dat je de hele reis zal verbazen. De activiteit begint met ophalen bij uw hotel. Tijdens de reis neem je Route 40, je zult zeker de lokale fauna kunnen spotten en als het weer goed is, de zonsopgang boven de heuvels zien. Eenmaal op je bestemming vertellen we je over de route, geven we je wandelstokken en de kaart, en begint de trekking. Tijdens het eerste deel doorkruis je het bos tot je Laguna Capri bereikt, de eerste technische stop. Je zult verrast zijn door de kleur van het water en de natuur die deze lagune omringt, daarnaast zijn de uitzichten op Fitz Roy onmisbaar. Als we terugkeren naar het pad, steken we de Río Blanco-brug over totdat we Camping Poincenot bereiken, een volledig wild kamp midden in het inheemse bos. Als we Poincenot oversteken, komen we aan het begin van de klim naar Laguna de los Tres. Vanwege de hoogtemeting en de terreinomstandigheden is deze laatste kilometer de moeilijkste van de route. Tijdens deze klim zijn de uitzichten op het landschap ongelooflijk, waarbij je de Moeder- en Dochterlagune van bovenaf kunt bewonderen. Als het erop lijkt dat je bijna aankomt, wacht je nog een klim van 300 meter, maar eenmaal boven is alle moeite de moeite waard geweest. Je wordt verrast door de immense natuur en de kleur van het water. Het gevoel is onmogelijk in woorden te beschrijven. Aankomst in Chaltén: 18:00 uur Aankomst in uw hotel in El Calafate: 21.00 uur

El Calafate: wandeltocht ijsgletsjer Perito Moreno

8. El Calafate: wandeltocht ijsgletsjer Perito Moreno

De trip begint met ophaalservice vanuit El Calafate en daarna reis je 1,5 uur naar Bajo de la Sombras Port. Vaar vanaf hier over het Rico-kanaal en daal af aan de zuidwestelijke kust van Patagonië om de  Perito Moreno-gletsjer te bereiken. Bij aankomst op de gletsjer wandel je 1 uur en 30 minuten met je berggidsen langs een pad naast de gletsjer. Kom aan op een prachtig uitzichtpunt en bewonder het uitgestrekte bevroren landschap dat zich voor je uitstrekt. Vanaf hier, bevestig je de ijzeren stijgijzers aan de grond en begin je de wandeling over het ijs. Je wandelt ongeveer 4 uur over het ijs en bewondert de fascinerende ijsformaties van begin tot eind. Kom van je deskundige gidsen meer te weten over de flora en fauna die gedijen in deze unieke omgeving en luister naar interessante feiten over  de gletsjerkunde  van de regio, en in het bijzonder over het fenomeen van gletsjerbreuk. Uiteindelijk keer je terug naar Bajo de las Sombras Port om vanaf de loopbruggen en balkons naar het uitzicht op de gletsjer te kijken en vervolgens terug te keren naar de stad El Calafate.

El Calafate: Perito Moreno-gletsjerminitrekking met overstap

9. El Calafate: Perito Moreno-gletsjerminitrekking met overstap

Deze onmisbare ervaring begint in de haven “Bajo de las sombras”, in het Los Glaciares National Park. Daar neemt u een boot om de Brazo Rico over te steken, naar de westkust. Zodra u bent overgestoken, ontvangen de gidsen u om u enkele details over de activiteit te geven. In het toevluchtsoord dat zich daar bevindt, kunt u een deel van uw spullen achterlaten en gebruik maken van de badkamers. Er worden groepen van maximaal 20 personen gevormd die een wandeling van 20 minuten naar de gletsjer maken en, eenmaal met de stijgijzers aan, begint de klim naar het ijs. De tour duurt ongeveer 2 uur en je kunt genieten van de ijsformaties; leer meer over de flora, fauna en glaciologie van de regio; en vooral over het fenomeen van het scheuren van de gletsjer. Daarna keren we terug naar de schuilplaats door het Magelhaense bos. Op deze plek kun je genieten van je lunch (niet inbegrepen. Je moet je eigen eten/drinken meenemen) met uitzicht op de Perito Moreno-gletsjer. Je onderneemt de terugreis via de Rico-arm van het Argentino-meer, terwijl je voor de gletsjer vaart. Je kunt ook vanaf de loopbruggen genieten van het uitzicht op Perito Moreno: een andere manier om de onmetelijkheid ervan te zien en te waarderen. Omdat het een gematigde wandeling is, op een onregelmatige maar stevige ondergrond, kan deze vanwege de fysieke belasting alleen worden gedaan door mensen tussen de 8 en 65 jaar oud. Dat geldt ook voor zwangere vrouwen of mensen met beperkte mobiliteit, artritis, prothesen, knieproblemen, meniscusproblemen, mensen met overgewicht of mensen met hartproblemen. De starttijd van de activiteit kan tussen 19.00 en 15.00 uur zijn. Dit schema wordt de dag vóór de activiteit, na 18.00 uur, per Whatsapp bevestigd.

Gastronomische gletsjercruise en voetgangersbruggen van Perito Moreno

10. Gastronomische gletsjercruise en voetgangersbruggen van Perito Moreno

Geniet van een hele dag ervaring aan boord van de María Turquesa Cruise die naar de meest indrukwekkende gletsjers vaart, zeilend met het hoogste comfort. Begin met de transfer van uw hotel naar de privéhaven La Soledad. Na 47 KM te hebben gereisd, ga je het Nationaal Park in en ga je aan boord van de boot. Steek een schiereiland over dat "Boca del Diablo" wordt genoemd om de noordelijke arm van het meer binnen te gaan. Navigeer tussen ijsbergen door het Upsala-kanaal, waar u de Upsala-gletsjer op ongeveer 10 km afstand kunt observeren. Ga naar het Spegazzini-kanaal om hangende gletsjers zoals Dry Glacier, Heim Sur, Peinetta te zien en stap uit bij Las Vacas Post, waar je een wandeling van 30 minuten door een prachtig bos maakt. Ga verder naar de voorkant van de hoogste gletsjer in het Nationaal Park, de Spegazzini-gletsjer (135 meter boven het meerniveau/440 ft boven het meerniveau). Profiteer van de tijd, maak foto's en overweeg in stilte met de omringende natuurlijke schoonheid. Ga naar je eindbestemming bij de Perito Moreno-gletsjer, waar je op de loopbruggen uitstapt om een dag vol magie en verrassingen te eindigen. Neem ten slotte een bus waarmee u aan het einde van de dag terugkeert naar uw hotel in El Calafate.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
El Calafate

Alle activiteiten

44 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van El Calafate

Meer zien

Veelgestelde vragen over El Calafate

Wat zijn de topattracties van El Calafate?

De topattracties van El Calafate zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit El Calafate?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Perito Morenogletsjer

Andere activiteiten in El Calafate

Wil je alle activiteiten in El Calafate bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over El Calafate

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.704 beoordelingen

Perito Moreno gletsjer is een absolute must als je naar Calafate reist. Ten eerste hadden we heel veel fotomomenten op een boot op weg naar het mini-trekkinggebied. Toen we eenmaal aan de voet van de gletsjer waren aangekomen, was het tijd voor de lunch en dat was BYO (we misten de kleine lettertjes en vergaten onze eigen mee te nemen, maar hadden snacks in onze rugzak). Daarna hebben we een mooie wandeling gemaakt naar de gletsjer, onderweg gestopt voor foto's en om uitgerust te worden met stijgijzers en een helm. De eigenlijke trekking op de gletsjer was geweldig - behulpzame gidsen die uitleggen hoe je het beste / veilig kunt doorkruisen. Er was zelfs een verrassingssnack/drankje aan het eind voordat je van de gletsjer afstapte! Let op: de meeste gidsen spraken geen Engels, maar we konden het meeste toch verstaan. Een belangrijk leerpunt: we hadden een hoop kunnen besparen als we rechtstreeks bij het reisbureau hadden geboekt in plaats van bij GYG. Als algemene vuistregel is het