De populairste activiteiten van El Chaltén

Vanuit El Calafate: dagtrip naar El Chaltén

1. Vanuit El Calafate: dagtrip naar El Chaltén

Ontdek de nationale hoofdstad van de trekking tijdens een privé- of gedeelde begeleide dagtrip vanuit El Calafate El Chaltén. Laat u verrassen door dit bergstadje terwijl u ongelooflijke landschappen ontdekt en een deel van de paden bewandelt. Begin de ochtend met ophalen bij uw hotel in El Calafate. Ontspan tijdens uw reis naar de stad El Chaltén, op 220 km van El Calafate. Steek de Santa Cruz-rivier over en maak een pauze van een paar minuten bij Estancia La Leona, waar u zelfgemaakt gebak en een warm drankje kunt kopen. Ga verder naar El Chaltén, grenzend aan het Viedma-meer met zijn gelijknamige gletsjer. Geniet op heldere dagen van een prachtig uitzicht op Cerro Chaltén (ook bekend als Fitz Roy) en Torre, evenals de Viedma-gletsjer met zijn indrukwekkende ijsbergen. Bij aankomst in Chaltén heb je 5 uur de tijd om dit kleine bergstadje te verkennen en ervan te genieten. Geniet van een begeleide wandeling van 700 meter naar het uitkijkpunt Mirador de Los Cóndores en bezoek de Chorrillo del Salto met een wandeling van 300 meter over vlak terrein. Om terug te keren, ontmoet je elkaar op een eerder afgesproken ontmoetingspunt voor de rit terug naar El Calafate, waar je rond 20.00 uur aankomt.

Van El Calafate: Laguna de los Tres Trekking Tour

2. Van El Calafate: Laguna de los Tres Trekking Tour

We beginnen onze activiteit met ophalen bij de hotels vanaf 06:00 uur. (Tijdens de maanden juni en juli kan de ophaaltijd aangepast worden) Tour door de meest magische berg van Patagonië. Reis vanuit El Calafate naar El Chaltén en waag je aan deze trekking naar Laguna de los Tres, aan de voet van de beroemde berg Fitz Roy. Het is een uitdagende wandeling langs het Fitz Roy-pad, in totaal 20 kilometer. De duur van de trekking kan variëren afhankelijk van het tempo en de fysieke conditie van elke persoon, maar over het algemeen wordt deze geschat op 8 tot 9 uur, inclusief korte pauzes en stops om het landschap te bewonderen, dat je de hele reis zal verbazen. De activiteit begint met ophalen bij uw hotel. Tijdens de reis neem je Route 40, je zult zeker de lokale fauna kunnen spotten en als het weer goed is, de zonsopgang boven de heuvels zien. Eenmaal op je bestemming vertellen we je over de route, geven we je wandelstokken en de kaart, en begint de trekking. Tijdens het eerste deel doorkruis je het bos tot je Laguna Capri bereikt, de eerste technische stop. Je zult verrast zijn door de kleur van het water en de natuur die deze lagune omringt, daarnaast zijn de uitzichten op Fitz Roy onmisbaar. Als we terugkeren naar het pad, steken we de Río Blanco-brug over totdat we Camping Poincenot bereiken, een volledig wild kamp midden in het inheemse bos. Als we Poincenot oversteken, komen we aan het begin van de klim naar Laguna de los Tres. Vanwege de hoogtemeting en de terreinomstandigheden is deze laatste kilometer de moeilijkste van de route. Tijdens deze klim zijn de uitzichten op het landschap ongelooflijk, waarbij je de Moeder- en Dochterlagune van bovenaf kunt bewonderen. Als het erop lijkt dat je bijna aankomt, wacht je nog een klim van 300 meter, maar eenmaal boven is alle moeite de moeite waard geweest. Je wordt verrast door de immense natuur en de kleur van het water. Het gevoel is onmogelijk in woorden te beschrijven. Aankomst in Chaltén: 18:00 uur Aankomst in uw hotel in El Calafate: 21.00 uur

El Calafate Balkons Experience: 3 uur durende 4WD-tour

3. El Calafate Balkons Experience: 3 uur durende 4WD-tour

Kies uit 2 dagelijkse vertrekken en laat je ophalen bij je hotel in El Calafate. Spring in een 4WD-voertuig en ga op avontuur van 35 km in de heuvels achter het dorp. Volg een pad dat u door prachtige landschappen voert met gevarieerde vegetatie tot 1050 m boven de zeespiegel. Maak uw eerste stop bij een uitkijkpunt waar u indrukwekkende panorama's van El Calafate en het centrale deel van het Lago Argentino kunt bewonderen. Bekijk op de achtergrond het onvergetelijke en imposante Andesgebergte en soms uitzicht op de gletsjers, richting Boca del Diablo. Af en toe is het mogelijk om de heuvels Fitz Roy en Torre in El Chaltén te zien. Met een beetje geluk kun je zelfs een condor zien, de meester van de Patagonische luchten. Hierna volgt u het pad naar het Labyrinth of Stones dat alleen toegankelijk is via het Calafate Mountain Park. Deze formatie uit het Krijt dateert van 85 miljoen jaar en was ooit de bedding van een rivier. Lees hier hoeveel fossiele resten hier zijn gevonden waarmee paleontologen miljoenen jaren aan geschiedenis kunnen observeren. Stop vervolgens voor een hapje bij de Huyliche-banketbakkerij voordat je begint aan de afdaling langs de noordelijke helling van de heuvel. Kom aan bij de Stone of the Hats, merkwaardige ijzeren concreties die slechts op 4 plaatsen in de wereld te vinden zijn. Keer ten slotte terug naar El Calafate met onderweg het ongelooflijke uitzicht op het alomtegenwoordige Lago Argentino.

El Chalten: Mount Fitz Roy & Laguna de Los Tres-dagwandeling

4. El Chalten: Mount Fitz Roy & Laguna de Los Tres-dagwandeling

De meest klassieke, spectaculaire en onvergetelijke trekking in het zuiden van Patagonië. Het bezoek aan Laguna de los Tres is een klassieker van El Chaltén en een van de mooiste uitkijkpunten voor het panoramische uitzicht op Fitz Roy. Hoewel het een van de langste routes is, is het de moeite waard. De activiteit begint met het ophalen van de hotels om 06:00 uur. Vervolgens neemt u de mythische Route 40 langs het Lago Argentino en begint uw reis naar de stad El Chaltén, op 220 km van El Calafate. Het transport staat voor je klaar zodat je de Fitz Roy Trail in 8 uur kunt afleggen, in totaal 20 km om 1.200 meter hoog te bereiken. Je passeert verschillende landschappen, sommige meer bosrijk, andere meer sober en met waterspiegels tot je Laguna de los Tres bereikt. Tijdens het winterseizoen is het belangrijkste landschap sneeuw. Wij voorzien u van stijgijzers en stokken zodat u veilig kunt lopen. De eerste 4 kilometer zullen zijn om op te warmen, met een ongelooflijk uitzicht op de Rio de las Vueltas-vallei, door bossen en beekjes, totdat je Laguna Capri bereikt. Daarna vervolgt u dezelfde route tot km 8, waar u de Poincenot Camping en de Rio Blanco vindt, hier beginnen de moeilijkste kilometers. In dit geval raden we aan om op het schema te letten, aangezien het ongeveer 4 uur duurt om van Laguna de los Tres naar de stad te gaan. Het retourpad is hetzelfde als het heenpad; we raden u aan te letten op het enige omleidingspunt, namelijk Mirador del Fitz Roy. U moet dit pad niet nemen, want in geval van zoek- of reddingsacties loopt het aangegeven pad door Laguna Capri. Om 19.00 uur we zien elkaar weer in de stad, waar we onze terugreis beginnen.

Van El Calafate: privétransfer van een hele dag naar El Chaltén

5. Van El Calafate: privétransfer van een hele dag naar El Chaltén

Dompel jezelf onder in de dramatische landschappen van Argentinië en geniet van een panoramisch uitzicht op bergen, gletsjers en meren. Bekijk de natuur die een grote rol speelde in het onderzoek van Darwin en Fitz Roy en ontdek het jongste dorp van Argentinië, El Chaltén, gesticht in 1985. Begin je dagtour met een ophaalservice bij je hotel in El Calafate. Neem de legendarische Route 40, die langs het Argentinomeer met zijn blauwwitte gletsjers loopt. Steek de rivier de Santa Cruz over en luister naar verhalen over de expedities van Charles Darwin en Robert Fitz Roy. Ga verder naar de La Leona-rivier en stop bij La Leona Roadhouse, waar u de geschiedenis van Route 40 kunt leren kennen onder het genot van een kopje koffie en zelfgemaakte cake. Reis langs de rand van het Viedmameer en bekijk de adembenemende toppen van het Andesgebergte, waaronder Fitz Roy en Cerro Torre. Als u in El Chaltén ervoor kiest om een wandelroute te lopen, krijgt u een kaart en wordt u geïnformeerd over de verschillende wandelroutes die het beste passen bij uw fitnessniveau. Het hele jaar door kun je genieten van twee korte routes naar Chorrillo del Salto en Mirador de Los Cóndores. Begin voor het vallen van de avond aan je reis terug naar El Calafate. Geniet opnieuw van een comfortabele rit in uw privétransportvoertuig en een handige drop-off bij uw hotel na een hele dag de wildernis van Argentinië te hebben ontdekt.

lagune van de drie

6. lagune van de drie

Het is een uitdagende wandeling langs het Fitz Roy-pad, totaal 20 kilometer. De duur van de tocht kan variëren afhankelijk van het ritme en de fysieke conditie van elke persoon, maar over het algemeen wordt deze geschat op tussen de 8 en 9 uur, inclusief korte pauzes en stops om het landschap te bewonderen, dat je tijdens de reis zal verbazen. De activiteit begint met het ophalen van uw hotel. Tijdens de reis neem je route 40, je kunt zeker de lokale fauna spotten en als het weer goed is, de zonsopgang boven de heuvels zien. Eenmaal op de bestemming vertellen we je over de route, geven we je wandelstokken en de kaart, en begint de trekking. Tijdens het eerste deel doorkruis je het bos tot je Laguna Capri bereikt, de eerste technische stop. Je zult verrast zijn door de kleur van het water en de natuur die deze lagune omringt, daarnaast zijn de uitzichten op Fitz Roy onmisbaar. Als we terugkeren naar het pad, steken we de Río Blanco-brug over totdat we Camping Poincenot bereiken, een volledig wild kamp midden in het inheemse bos. Als we Poincenot oversteken, komen we aan het begin van de klim naar Laguna de los Tres. Vanwege de hoogtemeting en de terreinomstandigheden is deze laatste kilometer de moeilijkste van het pad. Tijdens deze klim zijn de uitzichten op het landschap ongelooflijk, waarbij je Laguna Madre en Hija vanaf de hoogte kunt waarderen. Als het erop lijkt dat je bijna aankomt, wacht je nog een klim van 300 meter, maar eenmaal boven is alle moeite de moeite waard geweest. Je wordt verrast door de immense natuur en de kleur van het water. Het gevoel is onmogelijk in woorden te beschrijven.

El Chaltén: zeil- en wandeltocht van een hele dag

7. El Chaltén: zeil- en wandeltocht van een hele dag

Deze spannende ervaring combineert wandelen, zeilen, prachtige uitzichten en onvergetelijke bezienswaardigheden. Het avontuur begint om 11 uur 's ochtends met een busrit van het ontmoetingspunt El Chaltén naar de haven van Punta Sur. Dit is een rit van 37 km over een grindroute met prachtige panoramische uitzichten over Rio Las Vueltas. Rijd in de richting van het prachtige Lago del Desierto, het merengebied van Patagonië. Geniet tijdens de rit van het panoramische uitzicht op glinsterende gletsjers. Eenmaal aangekomen in Punta Sur zet je koers voor een tocht van 30 minuten, waarbij je langs indrukwekkende gletsjers zoals Crestón en Huemul vaart. Nadat je Punta Norte hebt bereikt, vaar je naar de Vespignani gletsjer in het midden van het meer om je wandeling te beginnen. Onder begeleiding van een veiligheidsexpert kun je kiezen uit drie goed gemarkeerde paden door het Vespignani-reservaat. Elke route verschilt in duur en moeilijkheidsgraad. De zwaardere route duurt ongeveer 45 minuten, bereikt een hoogte van bijna 150 meter en kijkt uit over de noordwand van Mount Fitz Roy. De tweede optie is een tussenpad dat ongeveer 20 minuten duurt en leidt naar prachtige uitzichten over de regio. Tot slot is er een gemakkelijk pad dat door het beboste gebied naar het kustreservaat slingert. Geniet daarna van een middagsnack voordat je aan boord gaat van de boot en terugvaart naar de haven van Punta Sur. Daar wacht een bus om je terug te brengen naar het centrum van El Chalten. Je komt ongeveer om 17.30 uur aan in El Chalten.

Wandeling Cerro Torre: Trektocht van een hele dag vanuit El Calafate

8. Wandeling Cerro Torre: Trektocht van een hele dag vanuit El Calafate

Vanaf 06:00 uur halen ze je op bij het hotel waar je verblijft in El Calafate en reis je naar de stad El Chalten, 220 km van El Calafate. Tijdens de tour steek je de Santa Cruz-rivier over en stop je een paar minuten bij Estancia La Leona, naast de rivier met dezelfde naam. Er is een badstop en u kunt genieten van huisgemaakt gebak en iets warms om te drinken (niet inbegrepen). Eenmaal in El Chaltén, aan het begin van het pad naar Cerro Torre, begint de trekking. Het pad heeft constante oneffenheden, maar zonder veel complexiteit. 18 km heen en terug vol onvergelijkbare landschappen wacht op u. Tijdens de trekking bevindt u zich in een deel van het Andes-bos. Als je geluk hebt, kun je versteld staan van de lokale fauna. Je zult verrast zijn door alle landschappen die je onderweg zult tegenkomen... een droomplek als weinig andere. Bij het laatste stuk verandert het pad in kleine stenen en kan verwarrend zijn als je niet oplet. Houd u aan de op de kaart aangegeven route en blijf op het pad. Aangekomen bij Lago Torre heeft u genoeg tijd om te lunchen. De lunch is niet inbegrepen en er is geen optie om deze tijdens de activiteit te kopen, dus we raden aan dat je de dag ervoor al hebt georganiseerd wat eten en snacks zullen zijn. De plaats is een bergplaats en er is geen mogelijkheid om tijdens de tour iets te kopen. Nadat je hebt genoten van het indrukwekkende uitzicht op Cerro Torre, het meer en de gletsjer die aan zijn voeten ligt, en vervuld bent van de rust van de plek, keer je terug naar de stad El Chaltén. In de stad wachten ze op je op een eerder afgesproken ontmoetingspunt voor de terugkeer naar El Calafate.

Van El Chalten: boottocht op het woestijnmeer en gletsjertocht

9. Van El Chalten: boottocht op het woestijnmeer en gletsjertocht

Begin uw reis met een pick-up van uw hotel en rijd door bossen en achterafwegen langs de blauwe wateren van Rio Las Vueltas gedurende de 37 km naar Lago del Desierto. Bij aankomst in Punta Sur begint u aan een 30 minuten durende vaart door Lago del Desierto om Punta Norte te bereiken. Bekijk onderweg de verbazingwekkende Huemul- en Creston-gletsjers en maak je beste foto. Na het zeilen stapt u uit in het Vespignani-gletsjerreservaat. Eenmaal daar, onder toezicht voor uw veiligheid, heeft u 4 uur de tijd om te kiezen om alle of een van de vier perfect bewegwijzerde paden in het gebied te lopen, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en inspanning die u wilt leveren. Je kunt een 2 uur durende wandeling naar het natuurlijke balkon genaamd ¨Mirada del Doctor¨ kiezen om je te verbazen over de majestuositeit van de gletsjer, dit is het meest veeleisende pad. Of je kunt een ongelijke wandeling van 45 minuten maken naar de voet van de Vespignani-gletsjer, met ongelooflijke uitzichten op de noordwand van de berg Fitz Roy, een tussenliggende optie die 30 minuten duurt en eindigt in een panoramisch uitkijkpunt met uitzicht op de gletsjer. Of kies voor een zachte tocht over een volledig vlak pad waar je door het bos en langs de kustlijn kunt dwalen. Ongeacht uw keuze, uw gids zal er zijn om u te helpen. Sluit de dag af met een verkwikkende snack vanuit een koepel in het bos voordat je weer aan boord gaat voor de bus terug naar El Chaltén.

Vanaf de luchthaven El Calafate: transfer heen en terug naar El Chaltén

10. Vanaf de luchthaven El Calafate: transfer heen en terug naar El Chaltén

Om te genieten van het bergstadje El Chaltén, uitgeroepen tot Nationale Trekkinghoofdstad, kunt u ontspannen en profiteren van onze retourtransfers vanaf de luchthaven in El Calafate. Bij aankomst op de luchthaven staat ons personeel op u te wachten om u, samen met uw bagage, in een van onze comfortabele voertuigen naar uw accommodatie in El Chaltén te brengen. Kiest u op de dag van vertrek voor de optie van transfer naar de luchthaven, dan halen wij u op bij uw accommodatie om u te begeleiden op uw terugreis. Gedeelde transfer van de luchthaven naar uw accommodatie in El Chaltén. Tijdens de tour is er een korte stop bij Estancia La Leona waar je wat lokale lekkernijen kunt kopen.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
El Chaltén

El Chaltén
10 activiteiten gevonden
Sorteren op:

In de buurt van El Chaltén

Meer zien

Andere activiteiten in El Chaltén

Wil je alle activiteiten in El Chaltén bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.