Kies data
Belevingen in

El Chaltén

Topbezienswaardigheden in El Chaltén

El Chaltén: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit El Calafate: dagtrip naar El Chaltén

1. Vanuit El Calafate: dagtrip naar El Chaltén

Dompel jezelf onder in de indrukwekkende landschappen van Argentinië en krijg een panoramisch uitzicht op bergen, gletsjers en meren. Zie de natuur die een belangrijke rol speelde in het onderzoek van Darwin en Fitz Roy en ontdek het jongste dorp van Argentinië, El Chaltén, opgericht in 1985. Begin je dagtrip met hotel ophaalservice in El Calafate. Neem de legendarische Route 40, die langs het Argentino-meer loopt met zijn blauwachtig witte gletsjers.   Steek de Santa Cruz over en hoor over de expedities van Charles Darwin en Robert Fitz Roy. Ga verder naar de rivier La Leona en pauzeer bij La Leona Roadhouse, waar je meer komt te weten over de geschiedenis van Route 40 met een kopje koffie en zelfgemaakte cake. Loop langs de rand van het meer van Viedma en zie de adembenemende toppen van het Andesgebergte, waaronder Fitz Roy en Cerro Torre. Na je reis van 3 uur kom je aan in El Chatén, gelegen in de zuidelijke Andes in een vallei waar de rivieren De las Vueltas en Fitz Roy samenkomen. Bewonder de omgeving van het jonge dorp in het nationaal park Los Glaciares. Kies vervolgens voor een wandeling over zelfgeleide paden of blijf in de stad en krijg wat vrije tijd. Als je ervoor kiest om een parcours te wandelen, zal de gids je voorzien van een plattegrond, een lunchbox en je adviseren over de verschillende parcoursopties die het beste bij jouw passen. Het hele jaar door kun je plezier hebben van twee korte paden naar Chorrillo del Salto en Mirador de los Cóndores. Van oktober tot april kun je ook een route kiezen die je naar Capri Lagoon brengt. Als je liever in El Chaltén blijft, ontspan je tijdens vrije tijd en verken je de stad. Begin om 17:00 uur aan je reis terug naar El Calafate en kom aan rond 19:30 - 20:00 uur. Profiteer van een handige hotel teurbrengservice na een volledige dag van het ontdekken van de natuur van Argentinië.

El Chalten: Laguna de los Tres Trekking Tour

2. El Chalten: Laguna de los Tres Trekking Tour

Maak opnieuw verbinding met de natuur en bewonder gedenkwaardige landschappen tijdens deze trektocht naar El Chalten en de Laguna de los Tres, lunch inbegrepen. Bewonder het lokale landschap en de landschappen tijdens de wandeling, inclusief uitzicht op Fit Roy Mountain. De reis begint met het ophalen van de hotels in de ochtend. Neem de mythische Route 40 langs het Argentinomeer en maak een uitstapje naar de stad El Chalten, 220 km van El Calafate. Eenmaal in Chalten, stop je bij Rancho Grande (bar en berghut) om het toilet te gebruiken, je kaart te ontvangen en indien nodig het gebruik van wandelstokken en stijgijzers te leren. Geniet van gratis koffie en snacks om zowel voor als na de trek op te laden. Tijdens de trektocht waag je je in een deel van het Andeswoud. Als je geluk hebt, zie je enkele van de dieren die daar leven. Laat je verrassen door alle landschappen die je onderweg tegenkomt. Je zult snel merken dat dit een droomachtige natuurlijke plek is. Het pad dat gebruikt wordt is de Fitz Roy. Beginnend en eindigend op dezelfde plaats, het is 10 km heen en 10 km terug. De eerste twee kilometer is het pad veeleisend. Tijdens kilometer 8 t/m 9 is het pad ook erg veeleisend. De reis is inclusief een lunchbox (broodje ham en kaas, muffins, muesli, fruit en water). Nadat je hebt genoten van het indrukwekkende uitzicht op Cerro Fitz Roy en Laguna de los Tres en jezelf hebt gevuld met de magie van de plek, keer je terug naar El Chalten via een goed gemarkeerd pad. Het personeel wacht van tevoren op je op het vaste ontmoetingspunt voor de terugrit naar El Calafate. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de route of bezienswaardigheden variëren. Andere plekken die u kunt bezoeken zijn Camping Poicenot, Laguna Capri en Sendero Torre.

Van El Chalten: Cagliero Glacier Ice Trekking van een hele dag

3. Van El Chalten: Cagliero Glacier Ice Trekking van een hele dag

Ontmoet je gids op de kantoren in El Chalten om 08:00 uur om naar Los Huemules Ranch te reizen. Het bezoekerscentrum zal het startpunt van deze excursie zijn. Om 09:00 uur start je trekking langs de Diablo-rivier stroomopwaarts op een 2 uur durende wandeling door een weelderig bos van lengas, langs een goed onderhouden pad, dat je toegang geeft tot de Diablo-lagune (770 meter boven zeeniveau ), vanwaar u de Cagliero Refuge kunt zien en vanwaar de tweede etappe van de excursie begint buiten de Estancia Los Huemules. Om ongeveer 11:00 begint het tweede deel van deze excursie, die bestaat uit het omzeilen van de noordelijke rand van de Devil's Lagoon door een gemakkelijk maar onregelmatig terrein tot het begin van een via ferrata (rotsklimsector). Vóór het begin van dit gedeelte zullen de gidsen de deelnemers de nodige uitrusting verstrekken en hen instrueren in het juiste gebruik ervan. De totale verlenging van dit traject wordt 1 kilometer lang met 200 meter oneffenheden. Het duurt 1 uur om het uitkijkpunt van de gletsjer te bereiken. Van daaruit kunt u de onontgonnen Cagliero Sur-gletsjer (950 meter boven zeeniveau) observeren. Vanaf het uitkijkpunt brengt een korte wandeling je naar de voorkant van de gletsjer waar de gidsen de stijgijzers zullen uitdelen om het derde deel van het programma te beginnen: de trekking en wandelen op de gletsjer. De gemiddelde tijd die op de top van de gletsjer wordt doorgebracht, is ongeveer 2 uur, afhankelijk van de weersomstandigheden en het fysieke niveau van de groep. De ontmoetingstijd met een El Chaltén-transfer is om 17:30 uur. Keer rond 18.30 uur terug naar het startpunt bij de kantoren.

Van El Chaltén: dagtocht Laguna de los Tres

4. Van El Chaltén: dagtocht Laguna de los Tres

Begin de trek met een transfer naar de trailhead bij El Pilar, 17 km ten noorden van de stad. Geniet tijdens het rijden van het prachtige uitzicht op de Río de Las Vueltas-vallei en de indrukwekkende Cordón de Los Cóndores. Begin met wandelen door dicht bos totdat je aankomt bij het eerste uitzichtpunt, de Piedras Blancas-gletsjer. Eindig op een open plek en bewonder de toppen van Saint Exupéry, Poincenot, Fitz Roy, Mermoz en Guillaumet. Rijd nog een paar minuten door tot u aankomt op de camping Poincenot, gelegen in een prachtig lengabos dat wordt bewoond door talloze soorten vogels. Beklim dan 400 m in ongeveer een uur tot je aankomt bij Laguna de los Tres. Kom aan op het hoogste punt van het pad, waar je wordt beloond met een majestueus uitzicht op Fitz Roy, de gletsjer de los Tres en zijn lagune. Vanaf hier omcirkel je Laguna de los Tres en ga je richting het uitkijkpunt Laguna Sucia en zijn gletsjer. Na een rustpauze en een hapje voor de lunch, begint u aan de afdaling en loopt u terug naar El Chaltén. Passeer een afwisselend landschap, kristalheldere beekjes en Laguna Capri, een favoriete plek voor fotografen. Bezoek de lagune terwijl je afdaalt in de vallei waar El Chaltén ligt.

El Chalten: Laguna Torre Trek

5. El Chalten: Laguna Torre Trek

Begin je gematigde wandeling van 18 mijl naar Laguna Torre op een aangewezen ontmoetingspunt in het centrum. Onderweg zal je gids je vertellen over de indrukwekkende landschappen die je zult zien terwijl je de Fitz Roy-rivier passeert, brede, gletsjervormige valleien en sprookjesachtige bossen doorkruist. U zult versteld staan van het uitzicht wanneer u het uitkijkpunt Mount Torre bereikt, waar u het Adela-gebergte en zijn gletsjers leert kennen. Ga opnieuw op het pad en passeer camping De Agostini en steek oude gletsjermorenen over totdat Laguna Torre recht voor je ogen verschijnt. Neem de tijd om de adembenemende Cerro-heuvel die de lagune bekroont, en de drijvende gletsjers die in het blauwe water dobberen, te bewonderen. Wees voorbereid, dit is een sectie met een grote kans op het spotten van dieren in het wild. Probeer een Magelhaense specht te vangen die ijverig in een boom werkt of een nederige huemul (het Patagonische hert) die langs de kust slentert. Na een herstellend moment om te lunchen (niet inbegrepen) met deze vredige achtergrond, begin je aan je wandeling terug naar El Chaltén.

Hike Cerro Torre: Full-Day Trek van El Chalten

6. Hike Cerro Torre: Full-Day Trek van El Chalten

Je kunt wandelen door Patagonië van je bucketlist schrappen na deze spannende trektocht door Torre Lagoon en Mount Cerro. Sluit je aan bij je deskundige gidsen en ontdek waarom El Chalten vaak de trekkinghoofdstad van de wereld wordt genoemd. Verken de prachtige Cerro Torre en volg de rivier langs prachtige watervallen en de spectaculaire Fitz Roy Rio Canyon. Bewonder de Bifida, de Standhard en de naalden van Egger en kijk hoe de schoonheid van de regio zich voor je ogen begint te ontvouwen, met adembenemende uitzichten op de gletsjers van de Cerro Torre en de Adela's cord. Beëindig de tocht bij het koord van Adela, ga verder naar het deAgostini-basiskamp, waar de elite klimmers zich voorbereiden om de toren te beklimmen, of verleng je bezoek aan de beroemde Mirador Maestri die een natuurlijk balkon vormt langs de gletsjers en Laguna Torre. Geniet aan het einde van je trek van een comfortabele terugkeer naar je hotel in El Chalten.

Mount Fitz Roy en Laguna de Los Tres Full-Day Hike

7. Mount Fitz Roy en Laguna de Los Tres Full-Day Hike

Ervaar Patagonia in al zijn epische majesteit op een van de mooiste full-dag wandelingen in het gebied. Beginnend bij de voet van de mythische berg Fitz Roy, ontdekken waarom El Chaltén staat bekend als de "Trekking Hoofdstad van de Wereld." Voordat u begint, geniet van het uitzicht uitzicht op de berg Fitz Roy. Dan, zet jezelf in de bekwame handen van deskundige en gecertificeerde gidsen die het gebied, zoals de achterkant van hun handen te leren kennen. Zij zullen het beste uitzicht punten langs de Rio Blanco te vinden, met tal van mogelijkheden om de ongelooflijke schoonheid van de omgeving te verkennen. Bewonder de diversiteit van het unieke landschap, met een adembenemend panorama's van de Fitz Roy massief, Capri Laguna, Laguna Sucia en Piedras Blancas Glacier, om er maar een paar te noemen. Voor velen is het hoogtepunt van de tocht is een bezoekje aan de legendarische Mirador de Laguna de los Tres, waar de scherpe pieken van de besneeuwde bergen wordt gecompenseerd door de blues en greens van de gletsjermeren.

Van El Calafate: privétransfer van een hele dag naar El Chaltén

8. Van El Calafate: privétransfer van een hele dag naar El Chaltén

Dompel jezelf onder in de dramatische landschappen van Argentinië en geniet van een panoramisch uitzicht op bergen, gletsjers en meren. Bekijk de natuur die een belangrijke rol speelde in het onderzoek van Darwin en Fitz Roy en ontdek het jongste dorp van Argentinië, El Chaltén, gesticht in 1985. Begin je dagtour met een pick-up van je hotel in El Calafate. Neem de legendarische Route 40, die langs het Argentinomeer met zijn blauwwitte gletsjers loopt. Steek de Santa Cruz-rivier over en luister naar verhalen over de expedities van Charles Darwin en Robert Fitz Roy. Ga verder naar La Leona River en stop bij La Leona Roadhouse, waar u de geschiedenis van Route 40 kunt leren kennen onder het genot van een kopje koffie en zelfgemaakte cake. Reis langs de rand van het meer van Viedma en bekijk de adembenemende toppen van het Andesgebergte, waaronder Fitz Roy en Cerro Torre. Als u in El Chaltén ervoor kiest om een parcours te bewandelen, krijgt u een kaart en wordt u geadviseerd over de verschillende parcoursopties die het beste bij uw fitnessniveau passen. Het hele jaar door kunt u genieten van twee korte routes naar Chorrillo del Salto en Mirador de Los Cóndores. Begin voor het vallen van de avond aan uw reis terug naar El Calafate. Geniet opnieuw van een comfortabele rit in uw privé-transportvoertuig en een handige drop-off in uw hotel na een volledige dag de wildernis van Argentinië te hebben ontdekt.

El Chalten: Cagliero Glacier Ice Trek

9. El Chalten: Cagliero Glacier Ice Trek

Verken Patagonië vanuit een uniek perspectief terwijl je met deskundige gidsen langs de majestueuze Cagliero-gletsjer trekt. Ontmoet onderweg prachtige bossen, meren en riviergezichten en word beloond met een warm drankje. Ontmoet je gids en ga met je wandelgroep naar de Reserva Los Huemules, op 16 km van El Chalten. Volg afgelegen paden die door drie fascinerende Lengas-bossen lopen in een privéreservaat. Geniet van een uniek uitzicht op Fitz Roy op de noordelijke muur en blijf langs de Laguna (meer) del Diablo door een natuurlijk maar onregelmatig terrein tot aan het begin van de Via Ferrata. Kom aan bij het uitkijkpunt van de Cagliero-gletsjer en kijk vanaf hier naar het noorden om een glimp op te vangen van de onontgonnen gletsjer Cagliero Sur, die jarenlang in leven bleef dankzij zijn oriëntatie en de opeenhoping van sneeuw van de heuvels van Neumayer, Cagliero en Loma del Diablo. Maak vanaf het uitkijkpunt een korte wandeling naar de voorkant van de gletsjer en naar de Vivac Cagliero, het wandelbasiskamp. Hier zullen de gidsen je voorzien van alle benodigde trekkinguitrusting en je begint je verkenning op de gletsjer, die ongeveer 3 uur duurt. In de middag keert u terug naar de Vivac Cagliero en geniet u van het landschap onder het genot van een warm drankje. Begin daarna met de afdaling via een Tibetaanse brug naar de rivier de Diablo en vandaar naar de ingang van de Reserva Los Huemules, waar het voertuig wacht om je terug te brengen naar El Chaltén.

El Chalten: Las Vueltas River Kayak Tour

10. El Chalten: Las Vueltas River Kayak Tour

Verken de rivier de Las Vueltas terwijl je door de vele bochten peddelt door lenga-bossen en verticale muren. Bewonder het prachtige natuurlijke landschap met interessante rotsformaties en uitzicht op de Fitz Roy vanuit je kajak. Ontmoet je groep op het ontmoetingspunt en ga naar de rivier Las Vueltas. Deze rivier wordt geboren in het del Desierto-meer en daalt af naar het meer van Viedma en transporteert water van het smelten van gletsjers in de regio. Dit natuurlijke uitkijkpunt bevindt zich aan de randen van een hoog ravijn, met muren van interessante rotsformaties die duizenden jaren lang door de rivier zijn doorboord. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht op het dorp El Chaltén en het hele massief van de heuvels van Torre en Fitz Roy. Krijg vanaf de rivier een bevoorrechte positie in de kajak en geniet meer dan 20 kilometer van een fantastisch uitzicht op de Fitz Roy en zijn satellietnaalden, met een heel ander perspectief dan wat vanaf een pad te zien is.

Sitemap El Chaltén

Wil je alle activiteiten in El Chaltén ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over El Chaltén

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 162 beoordelingen

Het is een fantastische plek om te bezoeken, maar ik zou het niet aanraden om alleen voor de dag te gaan, ik zou liever het vervoer boeken om op de plek te blijven en niet alleen op dezelfde dag te komen en te gaan, omdat het een zeer lange reis is en het erg vermoeiend is. Ik zou deze reis niet aanraden, maar ik zou zeker aanraden om El Chalten zelf te bezoeken. Deze tour is een zeer doe-het-zelf-ervaring, de gids vergezelt je alleen in de bus en praat een paar minuten, maar de rest is op jezelf en je beslist wat te doen.

Over het algemeen was het een geweldige reis. De gids was fantastisch en gaf goed advies. Maar realiseer je dat je alleen betaalt voor vervoer van en naar Mount Fitz Roy en een lunch in Bagdad. Er is verder niets inbegrepen. Er is niet veel te doen in de stad (maar het is schattig) dus ga alleen op deze reis als je van plan bent om te wandelen. Ze hebben veel trail-opties met een prachtig uitzicht! Maar ik vond het wel een beetje duur voor alleen transport.

De route naar el Chalten is al prachtig, laat staan de wandeling naar de basis van de berg. Daar een mooi uitzicht op de bergen en een meer. Zeker de moeite waard.