Belevingen in
El Chorro

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

El Chorro: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Ardales: excursie van een halve dag Carminito del Rey

1. Vanuit Ardales: excursie van een halve dag Carminito del Rey

Ontdek een buitengewoon mooi landschap ten noorden van Málaga tijdens een uitstap van een halve dag naar het wandelpad Caminito del Rey. Ontdek een loopbrug van meer dan 3 kilometer tegen de rotswanden van de Gaitanes-kloof (Desfiladero de los Gaitanes). Bekijk een van de mooiste natuurgebieden van de provincie bij een kloof die is ontstaan door de rivier de Guadalhorce. Delen van deze spectaculaire route liggen op een hoogte van 105 meter. Hoewel de loopbrug het bekendste gedeelte van de route is, beslaat het pad van Caminito Del Rey in totaal 7,7 km lang. Wandel naar het begin van het pad en volg daarna de route van het noorden naar het zuiden. Een Spaanssprekende gids begeleidt je op deze wandeling, dus je kunt luisteren naar anekdotes en wetenswaardigheden over deze ongelooflijke plek en hoe het wandelpad aangelegd werd. 

...
Vanuit Costa del Sol of Málaga: Caminito del Rey met Tapas

2. Vanuit Costa del Sol of Málaga: Caminito del Rey met Tapas

Begin de dag met ophaalservice vanaf verschillende punten aan de Costa del Sol of in Malaga en vertrek in de richting van Ardales. Je pauzeert onderweg voor een ontbijt (niet inbegrepen) bij een lokaal restaurant met typische lokale producten. Uiteindelijk arriveer bij het noordelijke toegangspunt van de Caminito del Rey. De groep loopt dan door een kleine en vrij lange tunnel om de natuurlijke paden te bereiken die naar het toegangscontrolepunt van de ravijnen leiden. Op dat moment ontvang je een helm en veiligheidsinstructies. Je gids vergezelt je om je verdere uitleg te geven over wat er tijdens de trektocht zal worden gevonden, maar geeft ook veel hints over de geschiedenis van deze bijzondere constructie. De kloof genaamd Desfiladero de los Gaitanes, is een natuurlijke pas door de heuvels, die de kustlijn van Malaga van het binnenland scheiden. De rivier de Guadalhorce stroomt door de kloof en verbindt de reservoirs aan beide uiteinden. El Chorro betekent 'de Spurt': je gids zal je uitleggen waarom. El Caminito de Rey is tegenwoordig een herbouwde route die zich uitstrekt tussen twee kloven, ravijnen en een grote vallei, over paden of promenades. Het is er veilig en comfortabel lopen, want het grootste deel van het pad is vlak of loopt heuvelafwaarts. De route gaat in één richting, naar beneden van het noorden naar het zuiden.  Je bus staat te wachten bij de uitgang, maar voordat je terugrijdt naar de Costa del Sol, probeer je een aantal lokale tapas uit een kleine bar in de buurt. Als deze lichte lunch voorbij is, reis je terug naar Costa del Sol en wordt je afgezet bij je ophaalpunt.

...
Vanuit de Costa del Sol: dagtrip Caminito del Rey

3. Vanuit de Costa del Sol: dagtrip Caminito del Rey

Ontdek El Caminito del Rey, wel bekend als het gevaarlijkste pad ter wereld, één van de grootste toeristische attracties in Spanje en Málaga. Je profiteert van het ongelooflijke uitzicht, de fascinerende geschiedenis en het onbetwistbare spektakel op deze onmisbare excursie naar de Caminito del Rey wanneer je in Malaga bent. Loop over een voetgangerspad van meer dan 3 kilometer lang, gebouwd op de muren van de Gaitanes-kloof. Je verkent één van de mooiste enclaves in de provincie, op slechts 30 kilometer ten noorden van de hoofdstad van Malaga. Ontdek hoe de kloof werd opgegraven door de rivier de Guadalhorce. Op een aantal punten bereikt deze ongelooflijke route 105 meter hoog maar slechts 1 meter breed. Hoewel het meest bekende deel van de weg de onlangs gerestaureerde loopbruggen is, is de totale route van je wandeling langs Caminito del Rey 7,7 kilometer. Je gids vergezelt je tijdens de wandeltocht door de Caminito del Rey en vertelt anekdotes en curiositeiten rond deze ongelooflijke constructie.

...
Caminito del Rey: groepswandeling met gids

4. Caminito del Rey: groepswandeling met gids

Begin aan een van de beste wandelingen die Spanje te bieden heeft. Ontdek de Caminito del Rey, de grote verscheidenheid aan planten en dieren en de fascinerende geschiedenis van het gebied met een gids. Bewonder het ongelooflijke uitzicht vanaf de loopbrug vastgemaakt aan de zijkant van een steile klif. Ontmoet je gids bij de ingang van de Caminito del Rey. Zet uw veiligheidshelm op en goed passend. Begin dan je wandeling langs een luchtpad dat is opgehangen aan de wanden van de kloof die is uitgehouwen door de rivier de Guadalhorce. Zoek fossielen, dieren en planten en leer tijdens uw wandeling meer over de historische relevantie van dit gebied vanuit uw gids. Hoor over de spoorlijn, de Gaitanejo-dam, de waterkrachtcentrale en meer. Bewonder adembenemende uitzichten terwijl je door de Gaitanejo-kloof loopt. Geniet vervolgens van de Hoyo-vallei met zijn lommerrijke bossen en de spectaculaire kloof van Los Gaitanes. Loop dan langs de Ribera-brug langs het Ribera-aquaduct. Geniet van spectaculaire uitzichten. Laat ten slotte je gids achter aan het begin van de voetgangersbrug die het einde van de loopbrug markeert. Nadat u de brug bent gepasseerd, blijft u ongeveer 20 minuten rechtdoor lopen om de halte van de shuttlebus te bereiken voor een rit van 30 minuten terug naar het ontmoetingspunt.

...
El Chorro: privétour Caminito del Rey met Spaanse lunch

5. El Chorro: privétour Caminito del Rey met Spaanse lunch

Ga de canyons van El Gaitanejo in en loop door El Caminito del Rey tijdens deze privérondleiding in El Chorro. Ga zitten voor een typisch Spaanse maaltijd in een traditioneel restaurant. Haal het meeste uit uw bezoek met de exclusiviteit en flexibiliteit van een privétour. De tour begint bij het Kiosko Restaurant, waar je je gids ontmoet. Vanaf daar begin je aan de wandeling naar de ingang van de Caminito del Rey terwijl je praat over de geologische geschiedenis van de bergen waarin je loopt. Bij de ingang kun je het toilet nog een keer gebruiken voordat je je opstelt met helmen en het pad in de canyons betreedt. Op dit historische pad krijg je alle verhalen en feiten te horen die deze plek te bieden heeft, van geschiedenis en geologie tot rotsklimmen en flora. Wanneer de promenade eindigt, kom je aan in het kleine dorpje El Chorro, waar je een plek zult vinden om de helmen te deponeren die je hebt gekregen, een toilet te gebruiken en indien nodig wat te drinken te kopen. Neem daarna een bus terug naar het startpunt (ticketkosten niet inbegrepen), waar je gids je zal vergezellen naar een traditioneel Spaans restaurant voor de lunch.

...

Sitemap El Chorro

Wil je alle activiteiten in El Chorro ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over El Chorro

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 5.465 beoordelingen

Wat een gave ervaring! Hou je van natuur en avontuur dan is dit een must-do! Gids Fernandes was top!

De ervaring was spannend en onvergetelijk. Zeker een bezoek waard. Wij adviseren

In de herfst zou ik een goede jas aan doen het kan er nogal waaien

Zeer goede activiteit. Niets gevaarlijks, voor elke leeftijd.

hel interessante activiteit sportief en wonderlijk mooi