Datums kiezen

Ontdek het beste van
El Golfo

Onze aanbevelingen voor El Golfo

Lanzarote: Vulkanen & Grotten begeleide dagtrip met transfers

1. Lanzarote: Vulkanen & Grotten begeleide dagtrip met transfers

Geniet van een fantastisch dagje uit tijdens deze tour op Lanzarote. Bekijk het pittoreske dorpje Yaiza aan de rand van de vulkaan, waar je de vulkaankrater van het Timanfaya gebergte kunt bewonderen (Nationaal Park Timanfaya). Bekijk Lago Verde, een groen meer midden op het zwarte zandstrand van El Golfo. Bewonder de baai gemaakt van tufsteen en lava, met ongewone kleuren en bizarre vormen. Vervolgens reis je met de bus naar het Timanfaya Nationaal Park. Hier krijg je de kans om een korte rit op een dromedaris te maken en de wereld bovenop deze fascinerende dieren te ervaren. Bewonder de Montañas del Fuego (Vuurbergen), probeer verbazingwekkende experimenten uit met de geothermische energie in Islet of Hilario en geniet van de adembenemende tocht door het nationale park. Leer meer over de ontwikkelingsgeschiedenis van dit natuurwonder. Maak tijdens een pauze in Mancha Blanca van de gelegenheid gebruik om de beroemde kerk van Nuestra Senora de los Dolores te bezoeken. Bewonder de prachtige Canarische architectuur en bekijk het Madonnabeeld dat volgens de legende de lavastroom van een vulkaanuitbarsting tegenhield. Langs het Monumento al Campesino gaat de tocht naar de groene noordkant van het eiland met de Vallei van de 1000 Palmen. Ervaar een landschap dat totaal anders is dan wat je tot nu toe op het eiland hebt gezien. Geniet van de betoverende sfeer onderweg naar een van de hoogste uitkijkpunten van het eiland. Bewonder het fantastische uitzicht op de Valley of 1000 Palms, Monte Corona en de noordoostelijke kustlijn met zijn pittoreske dorpjes. Bezoek Jameos del Agua, een van de mooiste plekken op Lanzarote. Bezoek een cafetaria versierd met prachtige hangende manden, een concertzaal, een zwembad en een meertje dat in verbinding staat met de zee.

Arrecife/Playa Blanca: Dagtocht Nationaal Park Timanfaya

2. Arrecife/Playa Blanca: Dagtocht Nationaal Park Timanfaya

Tijdens deze 7 uur durende excursie verken je de natuurlijke attracties van het zuiden van Lanzarote. De laatste vulkaanuitbarstingen in het gebied deden zich voor in de 18ᵉ eeuw, waardoor een uniek landschap werd gecreëerd. Het middelpunt van de tour is het prachtige Timanfaya National Park, dat als opnamelocatie voor verschillende films heeft gediend. Het terrein van het park werd gebruikt om de landschappen van andere planeten, zoals Mars, weer te geven. Je bezichtigt geothermische demonstraties op het eilandje Hilario, waar de latente warmte van voorbije uitbarstingen nog steeds krachtig is. Vervolgens rijd je langs de beroemde vulkanenroute. Rond het park vind je natuurlijke wonderen, zoals de Lavazee in de buurt van het witte dorp Yaiza. Je passeert Los Hervideros, El Golfo en Green Lake en geniet ondertussen van panoramische uitzichten. Bij El Camacho kun je een optionele kamelenrit maken. In La Geria bezoek je een wijnmakerij. Dit gebied staat bekend om zijn wijn van de Malvasiadruif en de unieke methoden die de lokale bevolking heeft bedacht om het moeilijke land te bewerken.

Timanfaya en El Golfo voor cruisepassagiers (ochtend)

3. Timanfaya en El Golfo voor cruisepassagiers (ochtend)

Als je wat vrije uren hebt op Lanzarote, dan is dit de perfecte ervaring voor jou. Vertrek vanuit de haven van Arrecife naar het zuidelijke deel van het eiland en passeer het dorp Uga. Reis door de vuurbergen, waar je verder gaat tussen vulkanen om het Nationaal Park Timanfaya te bezoeken. Hier bezichtig je geothermische manifestaties op het plateau van Hilario en volg je de zogenaamde vulkaanroute, vergezeld door je gids die je vermaakt met de verhalen van de uitbarstingen die zich in het verleden op Lanzarote hebben voorgedaan. Je bezoekt ook El Golfo, een klein dorpje aan de kust van het Nationaal Park waar je de groene lagune of Lago de los Clicos ziet. Aan het einde van deze fantastische ervaring stap je over naar het belangrijkste wijnbouwgebied van Lanzarote, La Geria, en zie je een uniek voorbeeld van een plek die zich heeft aangepast aan en goed gebruik heeft gemaakt van de kenmerken van het land. Daar proef je een heerlijke wijn uit de omgeving.

Lanzarote: Dagvullende tour per bustour met panoramisch uitzicht

4. Lanzarote: Dagvullende tour per bustour met panoramisch uitzicht

Verken de verschillende landschappen van Lanzarote tijdens een dagvullende bustour over het eiland en vergelijk het noorden met het zuiden. Laat je ophalen bij je hotel in Playa Blanca, Arrecife, Puerto de Carmen of Costa Teguise en reis naar het Timanfaya Nationaal Park om de maanlandschappen te zien die gevormd zijn door de laatste uitbarstingen van de 18e eeuw. Wees getuige van de geothermische activiteit die het eiland van warmte voorziet. Volg daarna de route van de vulkanen naar het zuiden en doorkruis het gebied dat grenst aan Timanfaya en het beschermde landschap van La Geria. Stop bij El Golfo, bekend om zijn spectaculair groene meer. Bezoek tot slot Jameos del Agua, een reeks lavagrotten met een ondergronds auditorium, restaurant en zoutmeer. Zie hoe natuur en mens samenkomen in deze ruimte die is gecreëerd door César Manrique. Bewonder de ondergrondse tuinen, blinde albinokrabben en het fascinerende museum van La Casa de Los Volcanes. Na het waarderen van de artistieke creatie in harmonie met de omgeving in de vulkanische grotten, is het tijd om terug te gaan naar Lanzarote.

Lanzarote: Vulkanen Dagtocht met gids naar Timanfaya Park

5. Lanzarote: Vulkanen Dagtocht met gids naar Timanfaya Park

Beleef een magische dag in het fantastische zuiden van Lanzarote. Zie de schilderachtige kleine stad Yaiza in de buurt van de vulkanen en geniet van de mogelijkheid om mooie panoramische foto's van de vulkanische kraters in Nationaal park Timanfaya te maken of geniet van een café con leche. Vertrek vervolgens in westelijke richting voor de imposante rotsachtige kust van Los Hervideros, waar door vulkanische uitbarstingen unieke structuren zijn onstaan. Volg daarna de kust naar Lago Verde, een groene zee bij het zwarte zandstand van El Golfo. Bewonder de baai van tufs- en lavasteen met zijn verrassende kleuren en bizarre vormen, ga daarna naar het kamelenpark voor een onvergetelijke rit op een kameel (optionele extra) voordat je verder de vulkanen van Montanas del Fuego ingaat. Ervaar de verbazingwekkende vormen en geniet van de adembenemende rondreis door het nationaal park. Kom meer te weten over de geschiedenis van deze natuurwonderen en luister naar authentieke verklaringen over een vulkaanuitbarsting in de 18e eeuw door een priester in Yaiza. Krijg een idee hoe het leven van mensen zou worden bepaald door de kracht van de natuur. Bezoek aan het einde van de dag de wijnstreek in La Geria en proef op een lokale wijngaard een aantal wijnen uit de regio.

Lanzarote: vulkanen van Timanfaya en grotten-tour met lunch

6. Lanzarote: vulkanen van Timanfaya en grotten-tour met lunch

Geniet van het ongelooflijke uitzicht op het vulkanische eiland Timanfaya tijdens een begeleide dagtocht vanuit Las Palmas. Bezoek het groene meer langs de ruige kustlijn van El Golfo. Stop voor de lunch in Yaiza en ga naar La Geria voor een wijnproeverij. Ontdek ten slotte de vulkanische tunnel en grotten van Los Jameos del Agua. Begin door naar het zuidelijke deel van het eiland te gaan, langs de lavakust, met een panoramisch uitzicht op Las Salinas de Janubio en Los Hervideros. Bezoek vervolgens het zeemansdorp El Golfo om de groene lagune te zien. Vervolg je reis richting de vulkanen en voel de hitte van vulkanen en kraters. Bezoek vervolgens het Timanfaya National Park en ontdek de vulkanenroute. Geniet van een lunch in Yaiza en stop bij een van de wijnhuizen van La Geria om heerlijke wijn te proeven. Ga vanaf daar naar het noorden en passeer de vallei van de duizend palmbomen. Aankomst dan in Los Jameos del Agua om deze natuurlijke grot te bezoeken die geassocieerd wordt met de kunstenaar César Manriquethe.

Lanzarote: begeleide 3-wielige roadster-tour van 3 uur

7. Lanzarote: begeleide 3-wielige roadster-tour van 3 uur

Beleef een leuke en unieke tourervaring terwijl je Lanzarote verkent op een driewielige roadster. Zie meer van het gebied in minder tijd, bezoek beroemde locaties en geniet onderweg van onderhoudend commentaar van uw lokale gids. Ontmoet je gids en krijg een instructiesessie over het rijden op een roadster. Verken het centraal-zuidelijke deel van het eiland, van de vulkanische landschappen van de wijngaarden van La Geria tot charmante dorpjes als Tinajo. Rijd over de weg naar Timanfaya National Park en de Vuurbergen en ga vervolgens naar Yaiza en de Salinas de Janubio, waar u kunt zien waar zout wordt geproduceerd. Bezoek het vissersdorpje El Golfo en stop in Los Hervideros om geweldige foto's te maken en van bestuurder te wisselen.

Zuidelijke tour: Nationaal park Timanfaya

8. Zuidelijke tour: Nationaal park Timanfaya

Ontdek de zuidkant van Lanzarote en geniet van het ongelooflijke landschap van dit unieke vulkanische eiland. Bewonder het pittoreske dorpje El Golfo met de fascinerende groene lagune. Deze kustlijn is spectaculair en de schoonheid van Los Hervideros en Salinas de Janubio maken ongekend veel indruk. Geniet van Nationaal park Timanfaya en hoor alles over de vulkaanuitbarstingen op het eiland die plaatsvonden in de 18e eeuw. Het landschap is werkelijk uniek. Bewonder de verschillende vormen en kleuren van de vulkanen. Maak een ritj op een kameel (niet inbegrepen) en voel je een ontdekkingsreiziger in een onontgonnen land. Bezoek het unieke landschap La Geria, het prachtige wijngebied van het eiland. Kom erachter hoe ze in dit geweldige gebied de druiven oogsten. Natuurlijk ga je daarna ook de wijn proeven.

Lanzarote: VIP-reis

9. Lanzarote: VIP-reis

Er is geen betere manier om het eiland Lanzarote te ontdekken dan met een 8-persoons minibus met airconditioning waarmee je over de secundaire wegen kunt rijden en de schoonheid van het binnenland en de kustlijn kunt zien. Verken 's ochtends de prachtige plaatsen Las Salinas, Los Hervideros, El Golfo en Caleta de Famara. Stop in Los Hervideros, waar de oceaan de lava vormde, in het dorp El Golfo, bezoek aan de unieke groene lagune, een grote natuurlijke attractie van het eiland Lanzarote en Caleta de Famara, een van de beste surfgebieden van Europa. Geniet van een typisch Canarische lunch in het dorp Tao, voordat je naar het dorp Teguise gaat, de eerste hoofdstad van het eiland, en vervolgens naar het Castillo de Guanapay, waar je het Piratenmuseum kunt bezoeken. Bewonder de twee belangrijkste uitzichtpunten van het eiland, Las Nieves, het hoogste punt van het eiland en El Risco del mirador del Rio, waar je het noordelijke deel en het eiland La Graciosa kunt zien. Proef lokale producten in Ye Village en tot slot een kleine stop bij een van de beste stranden van het eiland "Caleton Blanco", voordat je terugkeert naar je hotel.

Biker-tours op een Harley Davidson

10. Biker-tours op een Harley Davidson

hallo, wij zijn "BikerTours-Lanzarote". we beginnen bij jou en onze Harley's in las Breñas. Vandaar door de wijngaarden van La Geria via Tinajo naar La Santa en verder naar Famara. Tot die tijd ben je op je Harley binnengereden en na een kleine koffiestop ga je verder in het bochtige noorden richting Teguise, Los Valles, Tabayesco, Haria tot aan de Mirador del Rio met uitzicht op La Graciosa. Gedurende de gehele tour ligt onze focus op het rijden van de mooiste motorroutes en het optimaal genieten van de Harley-Davidson. Onze rondreis is niet gericht op het bezoeken van bezienswaardigheden. Bij deze tocht moet elke motorrijder waar voor zijn geld krijgen. Aan het einde van de tour genieten we van het uitzicht op de zee in el Golfo en verheugen we ons op "benzinegesprekken" onder motorrijders. Prijzen zijn per motorfiets (één € 160, twee € 320, etc.)

10 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over El Golfo

Andere activiteiten in El Golfo

Wil je alle activiteiten in El Golfo bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over El Golfo

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.999 beoordelingen

Erg mooie dag! We hadden een excursie in het Frans geboekt en waren er heel blij mee. De gids spreekt onberispelijk Frans en zorgt ervoor dat de uitleg net zo volledig is als die in andere talen. Zeer leuk bezoek aan Timanfaya Park, waarbij de eindeloze rij bij de ingang wordt vermeden. Enige kleine spijt: slechts één grot bezocht (Jameos del Agua) maar niet de groene grot. In ieder geval aan te bevelen.

Een zeer geslaagde reis. Als u een korte trip naar Lanzarote plant of op een van de naburige eilanden bent, is het de moeite waard om van deze vorm van sightseeing te profiteren.

Erg mooi en vermakelijk, en een leuk detail is de korting op het eten, naast dat het erg lekker is. Bedankt. En de stewardess was erg vriendelijk en attent.

de reis was geweldig, de uitzichten waren uitstekend, over het algemeen was er niets om over te klagen, ik raad het iedereen aan.

Het moet minstens één keer in je leven gedaan worden