Kies data

Dingen om te doen El Salvador

El Salvador: De beste dingen die je niet wil missen

Halve dag stadstour door San Salvador

1. Halve dag stadstour door San Salvador

Verken de geschiedenis van El Salvador en zijn hoofdstad tijdens een oriëntatietour van een halve dag door het stadscentrum van San Salvador. Geniet van belangrijke attracties, waaronder pleinen, het historische centrum, kerken en markten om een glimp op te vangen van het lokale leven. Ontdek lokaal handwerk, standbeelden, architectuur en meer. Na het ophalen van het hotel, rijdt u langs de hoofdstraten en verkent u woonwijken, waarbij u stopt bij bezienswaardigheden zoals Plaza El Salvador del Mundo (De Verlosser van het Wereldplein) met zijn gigantische standbeeld van Christus en Plaza Masferrer. Ga verder naar het historische centrum om de prachtige Metropolitan Cathedral op Plaza Barrios te zien. Bewonder het Nationaal Paleis, gebouwd aan het einde van de 19e eeuw. Ga dan verder naar het Nationale Theater in Franse renaissancestijl, uitgeroepen tot nationaal monument in 1979. Reis door straten die ooit deel uitmaakten van de eerste hoofdstad in Midden-Amerika die door de Spaanse kolonisatoren werd opgericht. Na een kijkje in de buitengewone kerk van El Rosario, ga je naar een van de handwerkmarkten van San Salvador en bezoek je de gemeentelijke markt van Antiguo Cuscatlan om het dagelijkse leven in de hoofdstad te ervaren. Keer ten slotte terug naar uw hotel.

Combo-dagtour: vulkanen en Maya-locaties

2. Combo-dagtour: vulkanen en Maya-locaties

Tijdens deze El Salvador Combo Day Tour bezoekt u de belangrijkste hoogtepunten van El Salvador: de vulkanen, het meer en de Maya-locaties van het land. Bezoek eerst de vulkanen en meren van El Salvador. Gecatalogiseerd als het "2e 8e wereldwonder voor 2013": het "Lake and Volcano Complex" in El Salvador is een van de meest populaire toeristische bestemmingen van het land omdat het een van de mooiste meren ter wereld en een groep van de meest verbazingwekkende vulkanen van El Salvador: de Izalco-vulkaan, de Santa Ana-vulkaan en de Cerro Verde-vulkaan. Bezoek het beschermde natuurlijke gebied van Cerro Verde en maak een verfrissende sightseeingtour door de ecopaden van het park (ongeveer 45 minuten). Cerro Verde is een inactieve vulkaan gelegen op een hoogte van 2035 meter en een lengte van 500 hectare natuur, het heeft een nevelwoud in en rond de krater met een temperatuur tussen de 12 en 18 graden Celsius. Vanaf hier kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op de Izalco-vulkaan, beter bekend als de "Vuurtoren van de Stille Oceaan", omdat de boten waren gericht met de rode gloed van de lava om de haven van Acajutla te bereiken, de Santa Ana-vulkaan of de "Ilamatepec-vulkaan" is de grootste vulkaan van het gebied, en de schoonheid van de natuur in de omgeving van dit Nationaal Park. Het is een plek waar je wordt omringd door de wildernis of "dwergbos", waar je onder andere grasland en enkele laaggelegen struiken, gigantische agaves kunt vinden. Het landschap is uniek in Meso-Amerika en zeker een bezoek waard. Ga vervolgens verder naar het Mayan Suites-gebied van El Salvador. Onderweg heb je een geweldig panoramisch uitzicht op het vulkanische meer "Coatepeque", gecatalogiseerd als een van de mooiste ter wereld. Ontdek 's middags deze fascinerende beschaving door het bezoek van de "Joya de Cerén": de beroemde archeologische vindplaats die bekend staat als "The Pompeii of the Americas" en in 1993 door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard vanwege zijn waardevolle bijdrage aan het dagelijks leven van de voorouders van de Maya-wereld. Vervolg dan de tour en bezoek de ruïnes van "San Andrés", een zeer belangrijk ceremonieel en politiek centrum met verschillende structuren die worden gebruikt door de gouverneurs van die beschaving. In deze belangrijke vader bevinden zich overblijfselen van een Indigo Mill die werd begraven door de uitbarsting van El Playon in 1658. Absoluut een hele andere ervaring! Waar wacht je op?

Van San Salvador: Mayan Heritage Archaeological Tour

3. Van San Salvador: Mayan Heritage Archaeological Tour

Bezoek de belangrijkste Maya-locaties in El Salvador tijdens een rondleiding van een hele dag. Tijdens de hele ervaring zal je professionele en lokale gids je kleine groep alles uitleggen. Begin met San Andrès, een grote Maya-stad die werd bewaard door lagen as van een nabijgelegen vulkaanuitbarsting. Krijg een kijkje in het leven van de gewone Maya's en leer meer over het drankje van de koningen. Ga dan verder naar Tazumal, de grootste piramide van het land met een uniek drainagesysteem gecreëerd door Maya's. Geniet van het museum en verken belangrijke historische artefacten. Leer hoe Maya's stoffen geverfd met behulp van planten in Casa Blanca, een apart archeologisch park, maar ooit deel uitmaakte van een enkele gemeenschap die Tazumal omvatte. Zie in Chalchuapa enkele Spaanse gebouwen die zijn overgebleven door de conquistadores . Sluit uw dag af met een maaltijd in een restaurant met uitzicht op het meer van Coatepeque.

Van San Salvador: archeologische route-dagtour

4. Van San Salvador: archeologische route-dagtour

Maak kennis met de wereld van de Maya's die ooit in El Salvador woonden tijdens een archeologische dagtour vanuit San Salvador. Bezoek de archeologische vindplaats Joya de Cerén, een UNESCO-werelderfgoed dat bekend staat als het Pompeii van Amerika. Deze site is uniek in de wereld omdat het de enige archeologische vindplaats is waar je de werkelijke voormalige woonplaatsen van de Maya's kunt zien. Bezoek dan de ruïnes van San Andrés, een politiek-ceremoniële plek waar je de indigo-poelen in de omgeving kunt zien. Deze snelle tour neemt je mee terug in de tijd terwijl je leert hoe de Maya's jaren geleden leefden. Verken later de stad Santa Ana met zijn gotische kathedraal, theater en Nationaal Paleis. Na Santa Ana ziet u de ruïnes van Tazumal, een verfijnde Maya-nederzetting. De ruïnes van Tazumal worden beschouwd als de belangrijkste en best bewaarde in El Salvador. Vrijwel onaangeroerd sinds het jaar 1200 toen het werd verlaten, biedt deze archeologische vindplaats een geweldig kijkje in de ceremoniële Maya-architectuur.

San Salvador Volledige dag: groepsreis door stad en vulkaan

5. San Salvador Volledige dag: groepsreis door stad en vulkaan

Bezoek de hoofdstraten en monumenten van San Salvador, de belangrijkste woongebieden van de hoofdstad, het historische centrum inclusief de majestueuze Metropolitan Cathedral, het Nationaal Paleis en het Nationaal Theater uitgeroepen tot nationaal monument in 1979, de El Rosario-kerk, Plaza Libertad, San De ambachtelijke markt van Salvador en de gemeentelijke markt van Antiguo Cuscatlán. Bezoek 's middags de vulkaan van San Salvador op slechts 25 kilometer van de stad. Deze vulkaan staat ook bekend als "El Boquerón" en het is een nationaal park waar u kunt genieten van een verfrissende eco-wandeling door de natuurlijke paden en een panoramisch uitzicht op de krater met zijn specifieke "vulcancito" of "kleine vulkaan" erin. Sightseeing is net zo indrukwekkend. Bij terugkomst kunt u in de late namiddag de prachtige stad San Salvador zien. Bezoek aan het einde Santa Tecla City, je loopt door de hoofdstraten en lanen van het gebied, waaronder de beroemde "Paseo del Carmen", de El Carmen-kerk en het plaatselijke paleis.

Van San Salvador: Tour met thermische spa en koffieplant

6. Van San Salvador: Tour met thermische spa en koffieplant

Ervaar een geweldige tour in San Salvador die natuur en cultuur combineert. Wordt opgehaald bij je accommodatie in San Salvador en ga op avontuur. Bezoek eerst een koffiefabriek en leer alles wat je nodig hebt om te leren over het koffiezetproces in El Salvador. Bezoek vervolgens het typische dorp Ataco om de levendig geschilderde muurschilderingen te zien, handwerk te kopen in de plaatselijke winkels en nog veel meer. Geniet van wat vrije tijd om te stoppen voor de lunch in het dorp bij een van de vele lokale restaurants (de kosten van de lunch zijn niet inbegrepen). Na een goede lunch kunt u genieten van een ontspannende duik omringd door ongelooflijke natuurlijke landschappen in het thermale water van Alicante. Ontspan en laad je lichaam op tijd op met energie voor je terugreis naar San Salvador.

El Salvador Halve dagtour door de oude binnenstad van Suchitoto

7. El Salvador Halve dagtour door de oude binnenstad van Suchitoto

Suchitoto behoudt de essentie van de koloniale architectuur van El Salvador. Het is een van de weinige gebieden in het land waar nog geplaveide straten in gebruik zijn. De Santa Lucia-kerk, gebouwd in 1853, blijft een belangrijke attractie vanwege zijn architectuur en historische betekenis. Maar ook de vele kunstgalerijen, Ruins' Theatre en House of Crafts behoren tot de grote verscheidenheid aan plaatsen om te bezoeken en te zien. Je kunt de traditionele methode leren om stoffen te verven met indigo. Keer ten slotte terug naar San Salvador om meer te leren over de koloniale huizen, rijk aan traditie, en geniet van een meer panoramisch uitzicht op het meer van Suchitlán. In de landelijke gebieden van El Salvador vindt u natuurlijke en historische schatten en talloze mogelijkheden voor verkenning.

El Salvador: Cerro Verde Nationaal Park en Izalco Tour

8. El Salvador: Cerro Verde Nationaal Park en Izalco Tour

Ontdek het allerbeste dat San Salvador te bieden heeft tijdens deze begeleide reis. Bezoek het Cerro Verde National Park, bekijk de Santa Ana-vulkaan en verken Izalco en zijn vulkaan. Leer alles over de geschiedenis, cultuur en mensen van het land. Reis 90 minuten van de hoofdstad om het Cerro Verde National Park te bereiken. Eenmaal daar, ga naar buiten om rond de rand van een uitgedoofde vulkaan te lopen, nu vol met vegetatie. Geniet van het landschap van de nabijgelegen vulkanen Izalco en Santa Ana en het meer Coatepeque. Bezoek bij terugkomst de stad Izalco om door de hoofdstraat te lopen en het dagelijkse leven van de lokale bevolking te zien. Krijg de kans om lokaal straatvoedsel te proberen als je wilt voordat je wordt teruggebracht naar je hotel of accommodatie.

Combo-dagtour: koloniale route en vulkanen

9. Combo-dagtour: koloniale route en vulkanen

Tijdens deze El Salvador Combo Day Tour bezoekt u de belangrijkste hoogtepunten van El Salvador, waaronder het Cerro Verde National Park aan het meer en het vulkaancomplex, het Coatepeque-meer en de ambachtelijke steden Nahuizalco en Ataco aan de beroemde bloemenroute. Bezoek eerst de vulkanen en meren van El Salvador. Gecatalogiseerd als het "2e 8e wereldwonder voor 2013": het "Lake and Volcano Complex" in El Salvador is een van de meest populaire toeristische bestemmingen van het land omdat het een van de mooiste meren ter wereld en een groep van de meest verbazingwekkende vulkanen van El Salvador: de Izalco-vulkaan, de Santa Ana-vulkaan en de Cerro Verde-vulkaan. Bezoek het beschermde natuurlijke gebied van Cerro Verde en maak een verfrissende sightseeingtour door de ecopaden van het park (ongeveer 45 minuten). Cerro Verde is een inactieve vulkaan gelegen op een hoogte van 2035 meter en een lengte van 500 hectare natuur, het heeft een nevelwoud in en rond de krater met een temperatuur tussen de 12 en 18 graden Celsius. Vanaf hier kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op de Izalco-vulkaan, beter bekend als de "Vuurtoren van de Stille Oceaan", omdat de boten waren gericht met de rode gloed van de lava om de haven van Acajutla te bereiken, de Santa Ana-vulkaan of de "Ilamatepec-vulkaan" is de grootste vulkaan van het gebied, en de schoonheid van de natuur in de omgeving van dit Nationaal Park. Het is een plek waar je wordt omringd door de wildernis of "dwergbos", waar je onder andere grasland en enkele laaggelegen struiken, gigantische agaves kunt vinden. Het landschap is uniek in Meso-Amerika en zeker een bezoek waard. Vervolgens panoramisch uitzicht op het vulkanische meer "Coatepeque", gecatalogiseerd als een van de mooiste ter wereld. Bezoek 's middags de Bloemenroute, een van de meest populaire toeristische bestemmingen en genoemd naar de overvloed aan bloemen op de pittoreske weg, kleurrijke dorpjes, koffie, natuurlijke schoonheid, ambachten, keuken, festivals, mild weer. Ontdek de steden in koloniale stijl met prachtige bergachtige vegetatie: Nahuizalco waar u kunt genieten van een rondleiding door de gemeenschap en Ataco, een van de grootste koffiesteden. Observeer de uitwerking van handwerk van de zone en doe boodschappen in de plaatselijke winkels. Bij Nahuizalco maak je een begeleide wandeling door de lokale gemeenschap om de stad en de levensstijl van de stad als een echte local te bezoeken. Ataco staat bekend om zijn mooie en kleurrijke muren. Zonder twijfel een geweldige tour! Waar wacht je op?

San Andrés: privé-eiland hoogtepunten tour

10. San Andrés: privé-eiland hoogtepunten tour

Op de vooraf bepaalde starttijd haalt uw reisvertegenwoordiger u op bij uw hotel om u mee te nemen op een tour rond het eiland San Andres. Je begint de tour met je eerste stop van ongeveer 20 minuten bij la Cueva de Morgan (Morgan's Cave), waar de piraat Henry Morgan gestolen schatten verborg voor de Spaanse galjoenen. Hierna vervolgt u uw tocht naar het natuurlijke zeezwembad in het westen, waar u ongeveer 15 minuten een bad kunt nemen in de charmante Zee van Zeven Kleuren. Vervolgens bezoekt u de Hoyo Soplador, een prachtig natuurverschijnsel bestaande uit een kleine geiser waar zeewater door een natuurlijk gat in het koraal de lucht in spuit (soms tot 20 meter). Dit fenomeen doet zich alleen op bepaalde tijden voor, wanneer de wind en het getij goed zijn, maar het is de moeite waard om rond te hangen om te zien. Aan het einde bezoekt u het South Bay-strand San Luis, een prachtig gebied vol geschiedenis en cultuur.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Transfers
  • Wateractiviteiten
  • Avonturen
15 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in El Salvador

Wil je alle activiteiten in El Salvador ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.