El Teide


Wat anderen zeggen over El Teide

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.345 beoordelingen

Ik had een gids die zowel Spaans als Nederlands kan spreken (die gids woont al meer dan 30 jaar op Tenerife). Hij is ook 'n hele vriendelijke man, waar ik zo af en toe gezellig mee kon babbelen. Het feit dat we bij zoveel mooie plekken stoppen en ook nog eens 'n gratis lunch erbij krijgen is fantastisch. Om de El Teide met mijn ogen te zien en om Masca in mijn uppie te verkennen zijn erg mooie ervaringen voor me. Als je uit Nederland komt en graag dezelfde ervaring als ik wil hebben, dan kun je 't beste in een hotel in Puerto de la Cruz verblijven, want voor deze activiteit wordt je niet in 't zuiden van 't eiland niet opgehaald.

Er was even wat onduidelijkheid over of we wel naar boven konden. Op de afgesproken vertrek tijd was alles gesloten. Er was geen informatie over waarom en of we nog wel konden. Uiteindelijk ging de balie open en mochten we inchecken. Toen bleek dat onze tickets via GetYourGuide waren gecanceld?? Na aandringen mochten we uiteindelijk toch naar boven.

Het was fantastisch mooi . En het was erg zwaar. Voor ons ging het te snel. We zijn halverwege afgehaakt en terug gelopen naar de kabelbaan. Waarmee we omhoog gegaan zijn en konden toen het laatste stuk nog omhoog naar de krater . Als we één uur meer tijd hadden was het ons denk ik wel gelukt.

Goed transport met veel uitleg. Lekker gegeten, maar wel wat snel. De zonsondergang was door de nevel iets minder mooi dan verwacht, maar op een mooie plaats. Sterrenkijken duurde wat lang, maar we hebben toch de komeet gezien, ondanks dat ze gezegd hadden dat deze niet te zien zou zijn.

Wat wij niet wisten is dat je, eenmaal na de kabelbaanrit, nog een stevige "wandeling" over een vrij onbegaanbaar "pad" moest afleggen. Dat is best een dingetje in de kou en ijle lucht.