Kies data

Elisabethbrug

Elisabethbrug: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Boedapest: nachtelijke sightseeingcruise

1. Boedapest: nachtelijke sightseeingcruise

Krijg een ander perspectief op de bezienswaardigheden van Boedapest met een rondvaart 's nachts. Vaar onder de prachtige bruggen van de stad door, bekijk de promenade langs de rivier en bekijk andere bezienswaardigheden in Boedapest. Ga tijdens de cruise onder enkele van de meest bekende bruggen van Boedapest door: de Kettingbrug met zijn beschermengelen, de Elizabeth-brug en de Vrijheidsbrug, beroemd om de verbinding tussen de Centrale Markthal en de Gellert Spa. Vaar over de Donau-promenade en neem het Vigadó-plein in. Bekijk het standbeeld van Saint Gellért bovenop de Gellert-heuvel, evenals het Koninklijk Paleis en het Parlement. Koop een koud biertje in de zomermaanden of een warme thee in de wintermaanden.

Boedapest: avondrondvaart van 1 uur met drankje

2. Boedapest: avondrondvaart van 1 uur met drankje

Geniet van een boottocht van 1 uur in de avond over de legendarische blauwe Donau, en vaar tussen de Boeda- en Pest-kant van het magische Boedapest. Stap direct vanaf de pier in het centrum van Boedapest aan boord van de boot en geniet van een drankje naar keuze. Je kunt kiezen voor een glas champagne, wijn, bier, frisdrank of mineraalwater en krijgt daarnaast ook gratis een speciale Duna Bella-limonade. Tijdens de boottocht zie je de majestueuze Kettingbrug en Elisabethbrug, bewonder je het grootse Parlementsgebouw van Boedapest, kijk je uit op de Burcht van Boeda op de heuvel en vaar je rond het Margaretha-eiland. Je komt meer te weten over de belangrijkste bezienswaardigheden dankzij de audiogids, die in 30 talen beschikbaar is. Na afloop van de tour neemt de boot je weer mee terug naar de pier in het centrum van Boedapest.

Boedapest: rondvaart op de rivier

3. Boedapest: rondvaart op de rivier

Begin aan een boottocht over de beroemde rivier de Donau terwijl je Boedapest vanaf het water kunt zien. Vaar onder de prachtige bruggen van de stad door, bekijk de promenade langs de rivier en andere bezienswaardigheden tijdens deze rondvaart. Geniet van een cruise die onder enkele van de bekendste bruggen van Boedapest door vaart. Bekijk de Kettingbrug met zijn beschermengelen, evenals de Elizabeth-brug met zijn grote bronzen beeld Ontmoet de Liberty Bridge, beroemd vanwege het verbinden van de Centrale Markthal met de Gellert Spa. Passeer de pittoreske Donau-promenade en geniet van de bezienswaardigheden van het Vigadó-plein. Geniet van de bezienswaardigheden van de stad vanaf dit unieke uitkijkpunt op het water. Bewonder het standbeeld van Sint Gellért bovenop de Gellert-heuvel, evenals andere belangrijke bezienswaardigheden van Boedapest, zoals het Koninklijk Paleis en het parlement.

Boedapest: grote stadsrondleiding met parlementsbezoek

4. Boedapest: grote stadsrondleiding met parlementsbezoek

Je eerste halte van deze tweetalige rondleiding door Boedapest is in het Kastelendistrict, waar je een korte wandeling zult maken om de belangrijkste bezienswaardigheden van het gebied te bekijken. Je zult de Matthiaskerk en het Vissersbastion bezoeken, de perfecte plek om van de spectaculaire uitzichten op het omliggende gebied te genieten. De rondleiding gaat verder met een rit naar de citadel bovenop de Gellértberg, waar je de panoramische uitzichten op de stad kunt bewonderen. Vervolgens ga je over de Elisabethbrug naar de Pest-zijde van de stad om de beroemde Grote Markthal en de grootste synagoge van Europa te bekijken, waarna je doorrijdt naar het stadspark. Onderweg zul je het grootste kuuroord in Europa en de dierentuin van Boedapest passeren, gevolgd door een pauze bij het Heldenplein, waar je standbeelden van beroemde Hongaarse koningen en hertogen zult zien. Vanaf hier rijd je over de Andrássyboulevard, langs het operagebouw en de Sint-Stefanusbasiliek richting het stadscentrum van Pest. Bij het parlementsgebouw stap je uit voor een rondleiding van 1 uur. Het gebouw dat is ontworpen door de beroemde Hongaarse architect, Imre Steindl, is deels geïnspireerd door het Palace of Westminster in Londen en is het grootste parlementsgebouw ter wereld. Bekijk eenmaal binnen de prachtige vergaderzaal, de rijkelijk versierde centrale trap en de grote gewelfde hal. Je hebt de tijd om de koepelzaal te bekijken, waarin de kroonjuwelen en de Hongaarse Heilige Kroon zijn ondergebracht.

Boedapest: boottocht overdag

5. Boedapest: boottocht overdag

Geniet van deze boottocht vol bezienswaardigheden van 70 minuten overdag over de legendarische blauwe Donau en vaar tussen de Boeda- en Pest-kanten van het magische Boedapest. Ga direct vanaf de pier de boot op in het centrum van Boedapest en geniet van een drankje naar keuze. Je kunt kiezen voor een glas champagne, wijn, bier, frisdrank of mineraalwater en krijgt daarnaast ook gratis een speciale Duna Bella-limonade. Tijdens de boottocht zie je de majestueuze Kettingbrug en Elisabethbrug, bewonder je het grootse Parlementsgebouw van Boedapest, kijk je uit op de Burcht van Boeda op haar heuvel en vaar je rond het Margaretha-eiland. Je komt meer te weten over de belangrijkste bezienswaardigheden dankzij de audiogids, die in 30 talen beschikbaar is. In de zomer kun je ervoor kiezen om een optionele pauze in te lassen op het koele en groene Margaretha-eiland. Je ontvangt een gratis kaart van de kleine eilandjes met aanbevolen wandelingen en informatie over de bezienswaardigheden die je ziet. Acheraf ga je opnieuw aan boord voor de terugtocht naar het centrum van Boedapest.

Boedapest: rondvaart bij kaarslicht met diner en live muziek

6. Boedapest: rondvaart bij kaarslicht met diner en live muziek

Breng een magische avond door terwijl je je tegoed doet aan een verzorgd diner bij kaarslicht aan boord van een van de meest elegante en moderne rondvaarten door Boedapest. Luister naar livemuziek, geniet van een feestelijk welkomstdrankje en bewonder de sprankelende historische bezienswaardigheden van de stad langs de rivier de Donau. Zodra je aan boord bent, word je naar je tafel geleid om je gratis welkomstdrankje in ontvangst te nemen. Ga er daarna lekker voor zitten en geniet van je heerlijke 3- of 4-gangendiner terwijl je luistert naar livemuziek uitgevoerd door lokale Hongaarse artiesten. Tijdens het diner profiteer je van intrekbare ramen waardoor je de mooiste foto's kunt maken van het iconische Hongaarse parlement, dat 's avonds prachtig schittert. Vervolg je reis over het water en bewonder het nachtelijke uitzicht op de betoverende burcht van Boeda, het grote Vrijheidsbeeld en de indrukwekkende Citadel van Boeda op de Gellért-heuvel. Vaar langs andere beroemde bezienswaardigheden langs de rivier, zoals het Margaretha-eiland, het Paleis der Kunsten (MUPA), het Nationaal Theater en het Vigado-concertgebouw. Passeer de verlichte Ketting-, Margaretha- en Erszébetbruggen in het centrum en zie hoe de drukke Pest-promenade tot leven komt, dankzij geluiden van straatmuzikanten en mensen die dineren in de restaurants met patio's.

Boedapest: boottocht met 3-gangendiner en Piano Battle-show

7. Boedapest: boottocht met 3-gangendiner en Piano Battle-show

Beleef een 3 uur durende boottocht in Boedapest over de rivier de Donau met diner. Onderweg wordt een 3- of 6-gangendiner geserveerd en je kunt genieten van het entertainment van twee pianisten in een unieke Piano Battle-show. De gastvrouw aan boord geeft commentaar op de melodieën die tijdens de pianowedstrijd worden gespeeld. De boottocht vertrekt onder de Elisabethbrug aan de Pest-kant van de stad. Je gaat richting de Margarethabrug waar de boot keert en naar de laatste brug van de stad vaart. Op dit punt kun je het Nationaal Theater en het Paleis van de Kunsten zien. Vanaf hier keert de boot weer en vaart weer terug naar het vertrekpunt. Tijdens de boottocht heb je uitzicht op vele monumenten en bezienswaardigheden, waaronder de Hongaarse Technische en Economische Universiteit, de Loránd Eötvös-wetenschapsuniversiteit, het Nationaal Theater, het Paleis van Kunsten, de Universiteit van Corvinus, Pesti Vigadó, het Ministerie van Binnenlandse Zaken, het Kossuth-plein, het parlementsgebouw, het Margaretha-eiland, de Matthiaskerk, het Koninklijk Paleis, het Vissersbastion en het Vrijheidsbeeld. Dinermenu: Amuse: mozzarella caprese Voorgerecht: buchée-hapjes gevuld met traditionele salades Soepen: 1. Hongaarse goulashsoep 2. Seizoenscrèmesoep Hoofdgerechten: 1. Gebakken kabeljauwfilet met gebakken groenten en bieslook-mayonaisesaus 2. Gemarineerde plakjes kipfilet geserveerd op een bedje van romige risotto en truffelolie 3. Gekonfijte eendenbout met gestoomde rode kool en een aardappelpannetje met ui 4. Runderstoofpot geserveerd met een huisgemaakt eiergerecht en augurken 5. Gegrilde kaas, frisse tuinsalade en balsamicoazijn Desserts: 1. Chocoladebrownie met gezouten karamelsaus 2. Luchtige tapiocapudding met kokosmelk en geserveerd met honing en bosvruchtencoulis Kaasplankje Het driegangendiner omvat de volgende menu-items: 1 soep + 1 hoofdgerecht + 1 dessert Het zesgangendiner omvat de volgende menu-items: 1 amuse + 1 voorgerecht + 1 soep + 1 hoofdgerecht + 1 dessert + 1 kaasplankje

Boedapest: 70 minuten rondvaart met pizza & onbeperkt bier

8. Boedapest: 70 minuten rondvaart met pizza & onbeperkt bier

Geniet van een 75 minuten durende rondvaart over de river de Donau door hartje Boedapest, voorzien van je favoriete pizza en onbeperkt bier en frisdrank! De rondvaart begint onder de Elisabethbrug in Pest. Je vaart naar de Margarethabrug, waar de boot draait en je tot aan de laatste brug in Boedapest brengt. Hiervandaan heb je uitzicht op het Nationaal Theater en het Paleis van de Kunsten voordat de boot weer draait en terugkeert naar het beginpunt. Kies uit de volgende pizza-opties: Ham en maïs Pizza (tomatensaus, ham, champignons, suikermaïs en kaas) Hawaii Pizza (tomatensaus, ananas, ham en kaas) Hongaarse Pizza (tomatensaus, pittige plakjes worst, rode ui, worst en kaas) Margarita Pizza (tomatensaus en kaas) Salami Pizza (tomatensaus, salami en kaas) Geniet van onbeperkte drankjes tijdens de rondvaart Coca Cola, Cola Light, Fanta, Sprite Bier (bier / alcoholvrij bier / donker bier / bier met smaakjes)

Boedapest: stadsrondleiding en kasteelwandeling (3 uur)

9. Boedapest: stadsrondleiding en kasteelwandeling (3 uur)

Ga mee met een tour door Boedapest en bekijk samen met een gids de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, aan boord van een bus met airconditioning. Vang een glimp op van het Parlement, het Heldenplein, de Sint-Stefanusbasiliek en meer. Loop door de straten van de Burcht van Boeda en bewonder de middeleeuwse ruïnes en het koninklijk paleis. Geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de Gellért-heuvel. Passeer het iconische parlementsgebouw voordat je via de Margaretbrug de rivier de Donau oversteekt. Ga naar de wijk van het koninklijk kasteel aan de kant van Boeda en stap uit de bus voor een korte wandeling naar het Vissersbastion. Bekijk de buitenkant van de Matthiaskerk, een van de oudste kerken in de burchtwijk Buda. Ga vervolgens verder de Gellért-heuvel op waar je een fotostop maakt. Geniet van een panoramisch uitzicht op Boedapest en de Donau. Stap weer in de bus en rijd verder over de Elizabethbrug en langs de Andrássylaan naar het Heldenplein. Op de terugweg naar het Intercontinental Hotel, waar de tour eindigt, kom je nog langs de Opera en de Sint-Stefanusbasiliek.

Boedapest: sightseeing-boottocht over de Donau (24h ticket)

10. Boedapest: sightseeing-boottocht over de Donau (24h ticket)

De boottocht langs de hoogtepunten van Boedapest begint bij de Vigadó Square Blue River Terminal, waar je aan boord gaat voor de 1-uur durende boottocht. Aan boord is een audio-gids beschikbaar, in het Engels of Duits. Tijdens de boottocht wordt twee keer aangelegd voor een pauze. Je kunt dan van boord gaan en in je eigen tempo de stad bekijken, je ticket is 24 uur geldig. Als je over de Donau vaart, kom je langs het imposante parlementsgebouw en geniet je tevens van een prachtig uitzicht op Margaretha-eiland. Bekijk de attracties van het Kastelendistrict, zoals het Koninklijk Kasteel, de Matthiaskerk en het Vissersbastion. Op de rotsachtige Gellért-heuvel zie je het Vrijheidsbeeld en de Citadel. De tour gaat verder in zuidelijke richting, waar je de bruggen van Boedapest, het Nationaal Theater en het Paleis van de Kunsten ziet. Op de terugweg zie je de universiteiten van Boedapest en de Grote Markthal, voordat de tour weer eindigt bij het Vigadó-plein, in het centrum van de stad.

19 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Elisabethbrug

Wil je alle activiteiten in Elisabethbrug ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Elisabethbrug

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 5.931 beoordelingen

We namen de cruise om 18.00 uur en ik moet zeggen dat het een magische tijd is om Boedapest te zien opgaan in de magie die het kenmerkt; de verlichte monumenten en de audiogids met citaten van de grootste personages die deze stad hebben helpen stichten, creëren een meeslepende ervaring die je niet mag missen. geschiedenis en kleuren begeleiden u in een uurtje ontspanning en cultuur. Advies! ps. ze serveren een welkomstdrankje en je kunt kiezen tussen bier en prosecco. Als je droog drinkt, raad ik aan om het bier te nemen.

Het is een cruise zonder audiogids, maar het is de beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik raad aan om deze tour te volgen nadat je het gebouw te voet hebt gecontroleerd en gezien en om tijdens de cruise op de postgebouwen zoals Parlament, Buda Castle, Fishermans Bastiona, Gelert Hill en de Citadela te letten. Het is ook erg mooi om onder de belangrijkste bruggen van Boedapest door te varen, zoals de Kettingbrug, de Elizabetbrug en de Margitsbrug.

Geweldige ervaring! Allemaal met veel aandacht voor detail. Ik ging met mijn vriend en het was een van de beste romantische diners ooit. Het was onder andere zijn verjaardag en naast de kaarsjes op de taart speelden de muzikanten een heel delicate happy birthday-melodie! Geweldig personeel en fantastisch eten, enorme keuze, inclusief vegetarisch. Het uitzicht op de 's nachts verlichte stad is onvergetelijk, het parlement is adembenemend!

GetYourGuide was wederom uitstekend. Ik probeerde kaartjes te kopen voor bezoeken aan historische monumenten in Milaan; de aanschaf van een kunstgids in Rome en nu de ervaring van de Donau-boottocht door Boedapest. Dat laatste is erg fijn: mooie en ruime en nette boot, audiogids en een drankje naar keuze. Het waren de lichten die de oevers van de Donau verlichtten. Stilte en schoonheid. Ook bedankt voor deze ervaring

Uitstekende tour als je naar Boedapest reist. Het is een mooie boot, zeer schoon, ruim en de bemanning is ook erg aardig