Ellis Island

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Ellis Island: 5 hoogtepunten

Van 1892 tot 1954 was Ellis Island het drukste immigratiestation van Amerika; hier zetten miljoenen immigranten voor het eerst voet op Amerikaans land. Tegenwoordig is het een symbool voor de hoop op een betere toekomst.

 • Ellis Island Ferry

  1. Ellis Island Ferry

  De weg ernaartoe is net zo leuk! Voor $18 vaar je door de Upper New York Bay naar zowel Ellis Island als Liberty Island.

 • Ellis Island Museum

  2. Ellis Island Museum

  Bij de infobalie kun je elk uur een begeleide tour krijgen; gratis!

 • Statue of Liberty Tour

  3. Statue of Liberty Tour

  Ga met de ferry een tikje verder naar het noorden en ervaar hét symbool voor de Amerikaanse vrijheid, [het Vrijheidsbeeld](/vrijheidsbeeld-l2612/, van dichtbij.

 • 4. Ellis Island Hospital Complex

  Verdiep je begrip van een aankomst op Ellis Island met een tour van 90 minuten door het Hospital Complex. Koop je tickets vooraf.

 • Feitjes

  5. Feitjes

  Wist je bijvoorbeeld al dat sinds een uitspraak van het Supreme Court in 1998, de meeste eilandjes bij New Jersey horen, en niet bij New York?

Plan je bezoek

 • Hoe kom je er?

  Neem de ferry van Statue Cruises vanaf Communipaw Terminal in Liberty State Park of Battery Park aan de zuidpunt van Manhattan. We adviseren je om te tickets van tevoren te reserveren.

 • Hoelang duurt het?

  Op zich heb je niet meer dan een paar uur nodig om de bezienswaardigheden te zien, maar je kunt je eigen tempo aanhouden. De ferries naar Ellis Island en Liberty Island vertrekken elke 20 minuten.

 • Hoeveel kost het?

  Met het ferryticket van $18 heb je toegang tot beide eilanden.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De openingstijden verschillen door het jaar, dus zorg dat je van tevoren weet hoelaat de eerste en laatste ferries gaan. Gesloten op Kerstdag.
 • Toegangsprijzen
  Je koopt een ticket vanaf $18, met extra's wordt het duurder.
 • Heb ik een gids nodig?
  Een gids kan je helpen de historische context van dit Amerikaanse monument beter te begrijpen.
 • Hoe kom ik er?
  Met het openbaar vervoer kom je makkelijk bij de vertrekpunten in Battery Park en Liberty State Park.
 • Extra tips

  • Bezoekers en hun bezittingen worden vóór het opstappen op de ferry aan een veiligheidscontrole onderworpen.

  • Er is een beperkt aantal rolstoelen te leen voor het bezoek. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Wat anderen zeggen over Ellis Island

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 7.655 beoordelingen

Zijn in Top of Rock geweest, s, ochtends kaartjes gehaald en konden meteen naar binnen. Bijna niet in de rij gestaan. 2e act hebben we de circus line best off NY tour gedaan, helemaal rond om het Manhattan eiland. Op de regen na was het een top tour. Moesten alleen $10,- pp bijbetalen op de al betaalde tickets.

Fantastische pas om bij super veel activiteiten toegang te verkrijgen. Nadeel vinden wij dat je bij veel musea/ activiteiten alsnog in de rij moet staan om met je New York Pass een toegangsbewijs te krijgen. Wat betreft kosten is de pas het dus zeker waard, wat betreft tijd besparing minder.

Uitgerekend wat de losse kaartjes zouden kosten, en wij hadden onze pas er na 6 acttracties binnen 2 dagen uit. En dan zijn de overige 2 dagen heerlijk genieten.... net als de eerste 2 dagen overigens. Een echte aanrader.

De pas is financieel leuk, maar het geeft je geen voorrang bij de attracties. Gewoon in de rij staan dus. En goed lezen en voorbereiden, sommige attracties moet je van te voren reserveren!

Wat een fijn systeem om van te voren je activiteiten te plannen en eenmaal op de plaats van bestemming makkelijk toegang tot de verschillende activiteiten te krijgen!