Ellis Island
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Volgens de COVID-19-reisadviezen van New York State moeten bezoekers uit bepaalde staten 14 dagen in quarantaine. Als je naar New York reist vanuit een van deze staten, dien je online het Travel Health Form in te vullen.
Bestsellers

Ellis Island: tours & tickets

Ellis Island: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in New York

Bekijk alle 573 tickets en tours

Ellis Island: 5 hoogtepunten

Van 1892 tot 1954 was Ellis Island het drukste immigratiestation van Amerika; hier zetten miljoenen immigranten voor het eerst voet op Amerikaans land. Tegenwoordig is het een symbool voor de hoop op een betere toekomst.

Ellis Island Ferry

Ellis Island Ferry

De weg ernaartoe is net zo leuk! Voor $18 vaar je door de Upper New York Bay naar zowel Ellis Island als Liberty Island.

Ellis Island Museum

Ellis Island Museum

Bij de infobalie kun je elk uur een begeleide tour krijgen; gratis!

Statue of Liberty Tour

Statue of Liberty Tour

Ga met de ferry een tikje verder naar het noorden en ervaar hét symbool voor de Amerikaanse vrijheid, [het Vrijheidsbeeld](/vrijheidsbeeld-l2612/, van dichtbij.

Ellis Island Hospital Complex

Verdiep je begrip van een aankomst op Ellis Island met een tour van 90 minuten door het Hospital Complex. Koop je tickets vooraf.

Feitjes

Feitjes

Wist je bijvoorbeeld al dat sinds een uitspraak van het Supreme Court in 1998, de meeste eilandjes bij New Jersey horen, en niet bij New York?

Onze insidertips

Hoe kom je er?

Neem de ferry van Statue Cruises vanaf Communipaw Terminal in Liberty State Park of Battery Park aan de zuidpunt van Manhattan. We adviseren je om te tickets van tevoren te reserveren.

Hoelang duurt het?

Op zich heb je niet meer dan een paar uur nodig om de bezienswaardigheden te zien, maar je kunt je eigen tempo aanhouden. De ferries naar Ellis Island en Liberty Island vertrekken elke 20 minuten.

Hoeveel kost het?

Met het ferryticket van $18 heb je toegang tot beide eilanden.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De openingstijden verschillen door het jaar, dus zorg dat je van tevoren weet hoelaat de eerste en laatste ferries gaan. Gesloten op Kerstdag.
 • Toegangsprijzen
  Je koopt een ticket vanaf $18, met extra's wordt het duurder.
 • Heb ik een gids nodig?
  Een gids kan je helpen de historische context van dit Amerikaanse monument beter te begrijpen.
 • Hoe kom ik er?
  Met het openbaar vervoer kom je makkelijk bij de vertrekpunten in Battery Park en Liberty State Park.
 • Extra tips

  • Bezoekers en hun bezittingen worden vóór het opstappen op de ferry aan een veiligheidscontrole onderworpen.

  • Er is een beperkt aantal rolstoelen te leen voor het bezoek. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Wat anderen zeggen over Ellis Island

Gemiddelde beoordeling
4.6 / 5
gebaseerd op 13.197 beoordelingen

fantastisch ondanks 1 uur 30 minuten wachten op 2! andere gasten

Helaas de hele ochtend weg door onnodig wachten(vliegtuigen wachten ook niet 1uur 30 minuten op 2 gasten),en Europa ligt niet naast de deur in dit verband.De tourleader probeerde iets goed te maken door goede info te geven voor mooie foto's te maken en de juiste wacht-rij in te gaan,desondanks een ieder uit deze groep had meer uit de dag kunnen halen.

Goed georganiseerde trip naar Liberty Island en Ellis Island

Uncle Jeffry was onze gids. Hij vertelde op een leuke manier, maar was tegelijkertijd er op zich zelf gericht als oud acteur. Hij had wat meer info kunnen geven over de historie. Overigens was hij zeer duidelijk over alle stappen die in het toegangsproces tot boot, security e.d. moesten worden genomen.

Vrijheidsbeeld en Ellis Island: tour met vroege toegang Beoordeeld door

Prachtige excursie maar je gids blijft aan de wal.

Indrukwekkend allemaal maar je verwacht een dagtour met een gids maar die gaat niet mee. Dat staat nergens en dat vind ik niet ok. Het half uur met gids als opstart in Battery Park was prima. Heel informatief maar daarna word je aan je lot overgelaten. Niet erg maar dat moet je wel van tevoren weten.

Het was een mooie tocht, veel te zien. Hadden fantastisch weer erbij!

Wij hadden de vouchers niet uitgeprint omdat we de QR code wel op de telefoon hadden. Ik dacht gelezen te hebben dat dit ook voldoende was. Dit was helaas niet zo omdat we via 'een derde' partij hadden geboekt. Ze hielpen alsnog wel met het printen maar dit nam wel even tijd in beslag.

Mooie rondvaart, alleen het laatste stuk duurde wat lang

De rondvaart geeft een goed beeld van Manhattan. Wel belangrijk om op tijd te zijn en te vragen of de boot linksom of rechtsom vaart, zodat je aan de goede kant kan zitten. Het laatste uur was minder interessant en dan is er niet zoveel te zien. De speaker was onhoorbaar.