Kies data

Els Quatre Gats

Els Quatre Gats: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Barcelona: "De Schaduw van de Wind" Literary Walking Tour

1. Barcelona: "De Schaduw van de Wind" Literary Walking Tour

wereldwijde bestseller Spaanse schrijver Carlos Ruiz Zafón's "De Schaduw van de Wind" is in de ban duizenden lezers over de hele wereld, en bij deze 3-uur durende wandeling vindt u de stap naar de pagina's en ontdek de delen van Barcelona zo levendig gevangen genomen door de roman. Turning fictie in realiteit, de tour vertrekt van de beroemde Ramblas Sta. Monica bij de Arc del Teatre, voordat u naar Plaça Reial en Baixada de la Llibreteria. U bezoekt plaatsen nog steeds doordrongen van de magie van Barcelona aan het begin van de 20e-eeuw. Loop door de schimmige gotische wijk en Ribera, herbeleven gebeurtenissen ervaren door Daniel Sempere, Julian Carax, Fermín Romero de Torres, en andere personages uit de roman. Ontdek een labyrint van mysteries, zoals tour deelnemers geworden tekens aan het Vergeten Boeken Begraafplaats en de Santa Maria del Mar. Wandel langs de Calle Montcada, en ontdek de Santa Lucia Asylum, Xampanyet tapasbar en Els Quatre Gats restaurant. Zie het huis en de boekwinkel van "Sempere and Sons," en ga langs de oude bibliotheek van Ateneu Barcelonès.

Barcelona: rondleiding Picasso & Picasso Museum

2. Barcelona: rondleiding Picasso & Picasso Museum

Verdiep je in de wereld van Picasso en bewonder zijn werk tijdens jouw ontdekkingstocht door het boheemse Barcelona gedurende deze 2 uur durende wandeltocht. Ontdek de buurt waar Pablo Picasso heeft geleefd, en zet dat beeld terug in de tijd aan het begin van de vorige eeuw. Leer over de achtergrond en afkomst van deze beroemde, excentrieke Spaanse schilder. Jouw gids zal annekdotes vertellen over de vrienden van Picasso en gebeurtenissen die van invloed zijn geweest op zijn leven en artistieke carrière. Bezoek het café-restaurant Els Quatre Gast, dé ontmoetingsplek voor intellectuelen ten tijde van Picasso. Bewonder ook de versierde stroken op de gevel van het gebouw van de Vereniging van Architecten, het enige publieke kunstwerk dat Picasso maakte. Bekijk het gebouw Llotja de Mar, de kunstacademie waar Picasso zijn studie heeft gevolgd en het Picasso Museum dat de belangrijkste kunstwerken van Picasso uit zijn jeugd en beginjaren in zijn collectie heeft. Gedurende het tweede uur van jouw tour, krijg je een rondleiding door het Picasso Museum. Bekijk de belangrijkste collectie kunstwerken van Picasso van zijn jeugdjaren en beginjaren, die de verandering in zijn schilderstijl weergeven, van klassiek naar het kubisme. Het Picasso Museum is gehuisvest in een historisch gebouw niet ver van de laaste werkplek van Picasso voordat hij naar Parijs ging. Hoogtepunten van het museum zijn een aantal latere kunstwerken van Picasso, zoals de serie die Picasso maakte op basis van zijn interpretatie van het schilderij van Diego Velazquez 'Las Meninas' uit 1957, maar ook zijn keramieken en gravuren.

Barcelona: intieme e-bike-tour met tapas & wijn

3. Barcelona: intieme e-bike-tour met tapas & wijn

Verken Barcelona op je gemak tijdens een 2,5 uur durende rit op een elektrische fiets waardoor je veel meer ziet dan wanneer je gaat wandelen. Dankzij de fiets met elektrische motor begeef je je gemakkelijk naar de populairste attracties van de stad, waaronder enkele onbekende bars en cafés. Je begint bij de gotische kathedraal, waar de gids je een korte instructie over de fiets en verkeersregels geeft. Vervolgens ga je naar de wijk El Born, Palau de la Música, El Fossar de les Moreres en zeevaarderskerk St. Maria del Mar. Ontdek het voormalige vissersdorp Barceloneta, nu een van de meest sfeervolle buurten van de stad, waar je het bruisende leven van de stranden van de stad kunt verkennen. Fiets langs art-nouveauarchitectuur en winkels en bars die vaak ruim 100 jaar oud zijn, waaronder Els Quatre Gats, regelmatig bezocht door Pablo Picasso. Je sluit de rit af met tapas en wijn in het beroemde Els Quatre Gats. Op deze historische plaats hebben geniale beroemdheden zoals Pablo Picasso en Salvador Dalí gegetenen gedronken. Neem de Spaanse smaken in je op en maak foto's als herinnering aan deze geweldige tocht. De rit is ideaal voor zowel ervaren e-bikers als personen die voor het eerst op een elektrische fiets zitten.

Barcelona: privé Picasso-ervaring

4. Barcelona: privé Picasso-ervaring

Begin je Barcelona-avontuur door je informatieve en vriendelijke gids te ontmoeten op het aangewezen ontmoetingspunt in de stad. Bij aankomst deelt u een korte meet & greet met uw gids voordat u op reis gaat. Je tour begint in Porxos d'En Xifre, dit is waar de familie Ruiz Picasso hun eerste verblijf in Barcelona had bij aankomst uit Parijs. Aangekomen op 21 september 1895, toen Pablo dertien was, vestigde het gezin zich op deze plek, het begin van wat zijn reis als groot kunstenaar zou worden. Ga verder met je ontdekking van deze kunstenaar door een uitstapje te maken naar het Picasso Museo. Hier kunt u genieten van het gemak van skip-the-line tickets terwijl u door het prachtige gebouw wandelt, vol ontzag voor de 4.251 werken die deel uitmaken van de permanente collectie. Bovendien onthult het Picasso-museum, geopend in 1963, ook zijn diepe relatie met Barcelona: een intieme, solide relatie die werd gevormd in zijn adolescentie en jeugd en voortduurde tot aan zijn dood. Na uw bezoek aan het museum krijgt u de kans om de wijk Born te verkennen, die door de lokale bevolking wordt beschouwd als een van de meest Boheemse wijken van de stad. Een van de laatste haltes van de tour is Sala Parés, in Carrer Petritxol, een plek waar in 1901 samen met Ramon Casas een reeks pasteltekeningen van Picasso werd tentoongesteld. Sluit je tour af met een heerlijke koffie of thee in de Els Quatre Gats, bij Carrer Montsió, waar je een praatje kunt maken met je gids over alles wat met Barcelona en Picasso te maken heeft.

Barcelona: zelfgeleide stadsaudiotour op je telefoon

5. Barcelona: zelfgeleide stadsaudiotour op je telefoon

Dompel jezelf onder in de cultuur en geschiedenis van Barcelona terwijl je iconische bezienswaardigheden zoals La Sagrada Familia, Park Güell, Casa Batlló, La Rambla en meer nadert. Haal het meeste uit een unieke navigatiefunctionaliteit en volg voorgestelde wandelroutes die zelfgeleiding gemakkelijk maken. Begin je tour volgens je eigen schema vanaf Plaça Sant Jaume, de kern van de oude stad in orde. Verken het historische plein en pittoreske plaatsen, voel je als een local. Profiteer van een zelfgeleide audiotour ontworpen door een geaccrediteerde expert. Stem af op het audiocommentaar van de app, gebaseerd op een verhaalconcept, om alles te horen over de bezienswaardigheden die je bezoekt. Ervaar de prachtige hoofdstad van Catalonië in je eigen tempo. Ontdek de hoogtepunten en verborgen juweeltjes van de stad.

Overzicht activiteiten in Els Quatre Gats

Wil je alle activiteiten in Els Quatre Gats ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Els Quatre Gats

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 717 beoordelingen

Absoluut fantastische manier om de stad te ervaren.

Echt een leuke rit met een goede introductie tot zowel rijden als elektrische fietsen. Geweldig als inspiratie om daarna op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Tapas na de reis was een gezellige ervaring, maar voldeed niet helemaal aan onze verwachtingen voor gastronomische tapas.

Dit is een must! Onze gids, Jules, was zo informatief en knap (vraag hem indien mogelijk!) Ik was een beetje nerveus over fietsen door een vreemde stad, maar het was zo leuk - ik wil nooit meer een rondleiding lopen! Absoluut een hoogtepunt van onze reis!

De elektrische fiets is een geweldige manier om Barcelona te ontdekken zonder moe te worden, de gids was geweldig en bovendien sprak hij Frans, hij legde ons alles over Barcelona goed uit, ik raad deze kleine rondleiding door de stad ten zeerste aan

We did the tour today, Julia was our guide. It was amazing! Thanks Julia, you are born to be a guide, we will recomment other visitors of Barcelona too do this great tour.

Zeer leuke ervaring Om te doen als je Barcelona op een meer intieme manier wilt ontdekken