Ontdek het beste van
Emilia-Romagna

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Emilia-Romagna

Alle activiteiten

552 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Onze aanbevelingen voor Emilia-Romagna

Florence: Hop-on-hop-off-bustour: 24, 48 of 72-uurs ticket

Florence: Hop-on-hop-off-bustour: 24, 48 of 72-uurs ticket

Ervaar Florence vanuit een open dubbeldekker tourbus. Stap in en uit waar je wilt of ontspan aan boord met inzichtelijk meertalig audiocommentaar. Geniet van 2 lijnen en kies uit tickets van 24, 48 of 72 uur. Verken deze Renaissance stad gebouwd op de oevers van de rivier de Arno. Voel de zon op je gezicht in de open bus en bewonder het uitzicht op de Arno, Piazza Indipendenza, Porta Romana en meer. Lijn A Deze lijn rijdt door het centrum van Florence en de hele route duurt ongeveer 1 uur. Halte 6 Treinstation Santa Maria Novella - Largo Alinari Halte 7 Libertà Halte 8 Donatello Halte 9 Beccaria Stop 10 Santa Croce Stop 11 Teatro Verdi Stop 12 Viale Michelangiolo Stop 13 Piazzale Michelangelo Stop 1 Galileo Stop 2 Porta Romana Stop 3 Piazza Tasso Stop 4 Porta al Prato Stop 5 Piazza Indipendenza Lijn B Lijn B richt zich op Florence en Fiesole. De bus stopt onder andere in Fiesole, een beroemde Etruskische heuvelstad met een adembenemend uitzicht op Florence. De hele route duurt 2 uur. Halte 1 Galileo Halte 2 Piazzale Michelangelo Stop 3 Lungarno Serristori Stop 4 Grazie Stop 5 Lungo l'Affrico Stop 6 Museo del Calcio Stop 7 San Domenico Stop 8 Fiesole Stop 9 San Domenico Stop 10 Via Pier Capponi Stop 11 Piazzale Donatello Stop 12 Piazza Beccaria Stop 13 Viale Michelangiolo Stop 14 Piazzale Michelangelo

Pisa: Scheve Toren en Kathedraal Skip-the-Line Tickets

Pisa: Scheve Toren en Kathedraal Skip-the-Line Tickets

Verken twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van Pisa, de beroemde Scheve Toren en de historische kathedraal van Pisa.Sla de rij bij het loket over en kies een tijd voorrangsticket voor de toren en bezoek de kathedraal zonder tijdsdruk. Haal je tickets op bij het Sinopie Museum voordat je de 55 meter hoge Scheve Toren van Pisa beklimt, een icoon van de Europese architectuur dat dateert uit de 12e eeuw. Vanaf de top kun je genieten van het uitzicht over de stad, de naburige duomo en de glooiende Toscaanse heuvels. Volgende bezoek je de kathedraal van Santa Maria Assunta. Deze bijna 1000 jaar oude kathedraal wordt beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van de Pisaanse Romaanse architectuur. Net als de toren ernaast zakt de kathedraal heel langzaam in de grond en je kunt hier misschien tekenen van zien terwijl je ronddwaalt.

Ravenna: UNESCO Monumenten en Mozaïeken rondleiding

Ravenna: UNESCO Monumenten en Mozaïeken rondleiding

Bewonder de wereldberoemde mozaïeken van Ravenna tijdens een rondleiding en leer alles over hun rijke geschiedenis. Profiteer van kaartjes voor 4 uitstekende lokale bezienswaardigheden en verken ze in het gezelschap van een expert. Ervaar het beste van de stad in slechts één dag met dit verhelderende avontuur. Vertrek vanaf het handige ontmoetingspunt op Piazza San Francesco en reis met je gids door de straten van het stadscentrum om vier ongelooflijke UNESCO-werelderfgoedlocaties te ervaren: de basiliek van Sant'Apollinare Nuovo, het mausoleum van Galla Placidia, de basiliek van San Vitale, de Neoniaanse doopkapel. U krijgt de gelegenheid om te bezoeken: De basiliek van Sant'Apollinare Nuovo: oorspronkelijk gebruikt als een Palatijnse kerk van het Arianisme, stelt het ons vandaag in staat om de evolutie van Byzantijnse muurmozaïeken te reconstrueren vanaf het tijdperk van Theodorik tot dat van Justinianus. De basiliek van San Vitale: een van de belangrijkste monumenten van vroegchristelijke kunst in Italië. Wanneer je de basiliek betreedt, wordt je blik gevangen door de hoge ruimtes, de prachtige mozaïekversieringen van de apsis en de buitengewone voorstelling van het keizerlijke paar van Byzantium: Justinianus en Theodora, met hun processie. Het mausoleum van Galla Placidia: het werd rond het midden van de 5e eeuw gebouwd in opdracht van Galla Placidia, die heerste over het West-Romeinse rijk. De ontelbare sterren van de koepel hebben door de eeuwen heen de verbeelding en de gevoeligheid van bezoekers en van opmerkelijke persoonlijkheden zoals de grote dichter Dante Alighieri, die zich door hen liet inspireren voor het schrijven van enkele verzen van de Goddelijke komedie. De Neoniaanse doopkapel: een van de oudste monumenten van de stad, gemaakt van eenvoudige baksteen aan de buitenkant, maar rijk aan marmer, stucwerk en mozaïeken met duidelijke Hellenistisch-Romeinse invloeden aan de binnenkant. Aan het einde van de rondleiding zal de gids je begeleiden naar de ingang van het aartsbisschoppelijk museum, zodat je het onafhankelijk kunt bezoeken, elk volgens hun interesses en timing. Binnen wordt, naast vele archeologische vondsten en kunstwerken, het laatste van de 5 UNESCO-monumenten bewaard die bij het ticket zijn inbegrepen, de kapel van Sint-Andreas, die met zijn afbeelding van de verheerlijking van Christus het enige voorbeeld is van vroegchristelijke aartsbisschoppelijke kapel nog steeds intact tot op de dag van vandaag.

Maranello: Ferrari Museum Entree Ticket

Maranello: Ferrari Museum Entree Ticket

Ontdek tijdens uw reis naar Maranello het museum dat de thuisbasis is van een van de meest prestigieuze merken ter wereld, Ferrari. Als u een passie heeft voor motoren, of als u gewoon de gouden standaard van Italiaanse uitmuntendheid wilt ontdekken, grijp dan zeker deze opwindende kans in het 'land van de rode wijnen' aan. Het Ferrari Museum is een spannende tentoonstelling over het verleden, het heden en de toekomst van het steigerende paard. Tijdens je bezoek kun je zowel de permanente als de tijdelijke tentoonstellingen meemaken die er plaatsvinden. Je kunt ook de suggestieve Hall of Victories bezoeken waarin de Ferrari-wereldkampioenen van 1999 tot nu worden tentoongesteld.

Bologna: stadswandeling door het centrum

Bologna: stadswandeling door het centrum

Volg een klassieke wandeltocht door de straten van het stadscentrum van Bologna. Ontdek met deze rondleiding de geschiedenis van Bologna en zijn belangrijkste culturele bezienswaardigheden. Stop bij de Asinelli-toren, de Neptunus-fontein en de basiliek van San Petronio. Ontmoet je gids en loop door de straten van de stad terwijl je de architectuur bewondert en de beroemdste culturele attractie ontdekt. Bekijk de torens van Bologna en verwonder je over hun hoogte en betekenis. Wandel vervolgens door de Quadrilatero-markt en leer belangrijke historische feiten. Doe een wens bij de Neptunusfontein en kijk of die uitkomt. Kijk vervolgens naar de basiliek van San Petronio, terwijl je gids zijn verhaal deelt en je verwelkomt in de stad Bologna.

Maranello en Modena: combitickets Ferrari-musea

Maranello en Modena: combitickets Ferrari-musea

Ontvang een 2-in-1 combiticket voor een bezoek aan het Maranello Ferrari Museum en het Modena Ferrari Museum. Verken de tentoonstellingen van heden en verleden in Maranello, ga vervolgens 20 km en ontdek Enzo Ferrari zelf in het museum in Modena. Begin met toegang tot het Maranello-museum, waar uw tijd van binnenkomst in Modena wordt gedeeld. Ontdek de bijzondere bijzonderheid van Maranello, dat het de thuisbasis is van Ferrari, een van de meest prestigieuze automerken ter wereld. Raak gepassioneerd door motoren en ontdek de Italiaanse uitmuntendheid van dichtbij in het Land van de Rode wijnen. Loop door de tentoonstelling van het steigerende paard, verdeeld in twee delen: een permanent en een tijdelijk. Dwaal door de Hall of Victories en leer over wereldkampioenen van 1999 tot nu. Reis 20 km van Maranello naar een futuristisch gebouw in de vorm van een enorme gele autokap. Bescherm uw ogen tegen de heldere en levendige kleuren die sterk contrasteren met de omgeving. Binnen is er een enorme hal waarin verschillende tijdelijke tentoonstellingen zijn opgesteld en een kleine bioscoop waar twee roterende films worden geprojecteerd die gewijd zijn aan het leven en de geschiedenis van Enzo Ferrari. Het museum is verdeeld in vijf sectoren: motoren met een lage fractionering, van 1 tot 6 cilinders, die van de klassieke 12 cilinders, die van 8, turbo's en ten slotte die van de Formule 1. Het pad gaat verder in het gebouw voor een enorm paviljoen, of in de werkplaats waar Enzo's vader werkte, nu perfect gerestaureerd. Daarnaast herbergt het museum een winkel die een breed scala aan officiële producten aanbiedt en een boekhandel die de belangrijkste Ferrari-publicaties verzamelt.

Bologna: culinaire wandeltour met een lokale gids

Bologna: culinaire wandeltour met een lokale gids

Ga op een gastronomische reis met een local in Bologna en ontdek verborgen juweeltjes die alleen de lokale bevolking kent. Proef vleeswaren, verschillende soorten kazen en wijn en ontdek wat de Italiaanse keuken bijzonder maakt. Nadat je je gids hebt ontmoet, ervaar je hoe het dagelijkse leven van een lokale inwoner in Bologna eruit ziet. Begin met een goed Italiaans ontbijt in de beste pasticceria van de stad, voordat u overgaat tot het kopen en proeven van vleeswaren, kazen en brood. Je kunt ook wat lokale wijn proeven. Loop vervolgens door het oude stadscentrum en hoor enkele historische anekdotes over de stad en haar keuken. Probeer twee iconische zelfgemaakte pasta's in een klassieke Osteria Bolognese, gecombineerd met lokale wijn, samen met een verrassend lokaal gerecht. Sluit uw gastronomische reis af met de beste gelato van de stad.

Modena: Enzo Ferrari Museum Entree Ticket

Modena: Enzo Ferrari Museum Entree Ticket

Loop tijdens je verblijf in Modena over het terrein van een van de meest indrukwekkende gebouwen van de stad met dit toegangsbewijs voor het Enzo Ferrari Museum. Dompel jezelf onder in een ervaring die gewijd is aan het verbeteren van de autotraditie in Modena en leer over de fascinerende oorsprong van Ferrari als een van de grootste namen in de autogeschiedenis. Bij binnenkomst in het museum sta je meteen versteld van de futuristische gevel van het gebouw, in de vorm van een enorme gele kap. Dompel jezelf bij binnenkomst onder in de enorme hal met verschillende tentoonstellingen die je in staat stellen de geschiedenis van Ferrari en zijn oprichter, Enzo, te leren kennen. Als je binnen bent, kun je een bezoek brengen aan beide kleine bioscopen, waar je twee wisselende films over het leven en de geschiedenis van Enzo Ferrari kunt bekijken. Deze vermakelijke en educatieve films geven je inzicht in het leven van Enzo en het leven van het merk tot nu toe. Breng een bezoek aan de werkplaats van de vader van Enzo, nu perfect gerestaureerd door het Museum of Ferrari Motors. Bezoek een van de 5 sectoren gewijd aan motoren met lage fractionering, 1-6 cilinders, 8 cilinders, klassieke 12 cilinders, turbo's en Formule 1. Om je Ferrari-ervaring af te ronden, ga je naar de museumwinkel die een breed scala aan officiële producten biedt en een boekhandel die de belangrijkste Ferrari-publicaties verkoopt.

Parma: Parmigiano productie en Parmaham tour & proeverij

Parma: Parmigiano productie en Parmaham tour & proeverij

Leer de geheimen van enkele Italiaanse specialiteiten tijdens een privétour door Parmigiano Reggiano- en Prosciutto-fabrieken. Geniet van een probleemloos bezoek met ophalen en wegbrengen van uw hotel in Parma. De rondleiding begint om 8.30 uur als de kaasmakers de kaas uit de melkvaten halen. Bekijk de meesters aan het werk terwijl je een overzicht van de geschiedenis van Parmigiano Reggiano hoort van je lokale gids. Bezoek vervolgens de kruiden-/opslagruimten waar de kaas wordt gebracht voor de laatste productiefase. Probeer aan het einde van de tour wat verschillende gerijpte Parmigiano Reggiano en blader door de winkel op het terrein waar u lokale producten kunt kopen. Ga daarna naar de pittoreske heuvels van Langhirano of Felino, waar Prosciutto di Parma Ham vandaan komt. De rondleiding begint met een korte geschiedenis van de productie, gevolgd door een bezoek aan de "koude fase", waar vers vlees wordt verwerkt. Leer hoe het beste vlees wordt gekozen en bekijk de zoutmachines en koel- / rustcellen. Neem een kijkje in de kruidenkamers en proef de traditionele hamaroma's in de lucht. Lees meer over de "spillatura" en hoe alleen de beste hammen de test doorstaan en worden gebrandmerkt als de beroemde "Kroon van Parma". Geniet ten slotte van een degustatie van Parmaham vergezeld van een glas Malvasia, een sprankelende witte lokale wijn. Na de proeverij brengt uw gids u naar uw hotel of accommodatie.

Vanuit Bologna: retourticket San Luca-trein en proeverij van eten

Vanuit Bologna: retourticket San Luca-trein en proeverij van eten

De basiliek van San Luca is een van de symbolen van de stad Bologna. Gelegen op de Monte Guardia, staat het heiligdom in verbinding met het stadscentrum via de langste aaneengesloten portiek ter wereld, bestaande uit 666 arcades. Op het ontmoetingspunt ontvang je een kaart en een dienstregeling van de retourtrein, die elke 45 minuten beschikbaar is. Je ontvangt ook een voucher voor de proeverij. Deze tour vertrekt elke dag en helpt je de stad te ontdekken aan boord van de San Luca Express-trein, waar de audiogidsen, beschikbaar in 8 talen, je over de stad vertellen tot je aankomt bij de Basiliek van San Luca. Hier kun je de basiliek in je eigen tempo bezoeken en beslissen hoe laat je terugkomt door de dienstregeling op de kaart te raadplegen. Aan boord vindt u een medewerker die u verwelkomt en alle informatie verstrekt die u nodig heeft. Bij terugkomst proeft u typische producten op een van de historische markten.

Veelgestelde vragen over Emilia-Romagna

Wat zijn de topattracties van Emilia-Romagna?

De topattracties van Emilia-Romagna zijn:

Bekijk alle topattracties van Emilia-Romagna

De topbezienswaardigheden in Emilia-Romagna

Activiteiten in Emilia-Romagna

Steden in Emilia-Romagna

Andere activiteiten in Emilia-Romagna

Wil je alle activiteiten in Emilia-Romagna bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Emilia-Romagna

Gemiddelde beoordeling

4.4
(5.168 beoordelingen)

Mijn excuses dat ik de naam van de gids verkeerd heb weergegeven. Ik geloof dat het Bettina was? Ze was uitstekend en deskundig en zo behulpzaam. We hebben zoveel geleerd en het was een ongelooflijke start van onze tijd in Bologna. Google raadde aan om de aanklager aan te klagen bij uw bezoek! We keerden terug naar de dinerplaatsen die ze aanbeveelde, zeker de moeite waard. Ook de headsets en microfoon zorgden voor een enorme plotselinge ervaring, we konden allemaal alles horen, waar we ook waren. Uitstekend.

Het was zo leuk om te zien en te leren en om mijn benen even rust te geven van al het wandelen. Ik vond het leuk dat het bovendek overdekt was vanwege de zon, maar nog steeds in de open lucht om van het mooie weer te genieten.

In San Luca was er een lift naar de Duomo op de 4e verdieping. Tour zou nog groter zijn geweest als Bologna Tour het had geïnformeerd.

Verschillende haltes, goede busfrequentie. Circuit buiten het toeristische centrum, prachtig Fiesole.

geweldige activiteit, verrijkend! Ik heb deze activiteit nu twee keer gedaan en het is geweldig.