De populairste activiteiten van Emilia-Romagna

Florence: Hop-on Hop-off Bus Tour: 24, 48 of 72-uurs ticket

1. Florence: Hop-on Hop-off Bus Tour: 24, 48 of 72-uurs ticket

Beleef Florence vanuit een dubbeldekkerbus met open dak. Stap in en uit wanneer je wilt of ontspan aan boord en luister naar het verhelderende, meertalige audiocommentaar. Profiteer van twee verschillende routes en kies uit tickets met een geldigheid van 24, 48 of 72 uur. Verken de renaissancestad, die is gebouwd aan de oevers van de rivier de Arno. Voel de zon op je gezicht in de bus met open dak en bewonder het uitzicht op de Arno, Piazza Indipendenza, Porta Romana en meer. Route A Deze route gaat door het centrum van Florence. De gehele route duurt ongeveer 1 uur. Halte 8 treinstation Santa Maria Novella (voor de bagageopslag) Halte 9 Libertà Halte 10 Donatello Halte 11 Beccaria Halte 12 Santa Croce Halte 13 Teatro Verdi Halte 1 Viale Michelangiolo Halte 2 Piazzale Michelangelo Halte 3 Galileo Halte 4 Villa Cora Halte 5 Porta Romana Halte 6 Piazza Tasso Halte 7 Piazza Indipendenza Route B Route B richt zich op Florence en Fiesole. De bus stopt onder meer in Fiesole, een beroemde Etruskische stad op een heuvel met een adembenemend uitzicht over Florence. De volledige route duurt ongeveer 2 uur. Halte 1 Galileo Halte 2 Piazzale Michelangelo Halte 3 Lungarno Serristori Halte 4 Grazie Halte 5 Lungo l'Affrico Halte 6 Museo del Calcio Halte 7 Righi (ostello) Hou op 8 San Domenico Halte 9 Fiesole Hou op 10 San Domenico Halte 11 Via Bolognese Halte 12 Via Fabbroni Halte 13 Via Trento Halte 14 Via Pier Capponi Halte 15 Piazzale Donatello Halte 16 Piazza Beccaria Halte 17 Viale Michelangiolo Halte 18 Piazzale Michelangelo

Pisa: Scheve Toren en Kathedraal Skip-the-Line Tickets

2. Pisa: Scheve Toren en Kathedraal Skip-the-Line Tickets

Verken twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van Pisa, de beroemde scheve toren en de historische kathedraal van Pisa, zonder te wachten en op een tijdstip dat u uitkomt. Sla de wachtrijen over met een toegangsticket met tijdschema voor de toren, gevolgd door snelle toegang tot de kathedraal. Haal je kaartjes op in het Sinopie Museum voordat je de 55 meter hoge scheve toren van Pisa beklimt, een icoon van Europese architectuur dat dateert uit de 12e eeuw. Vanaf de top kunt u genieten van het uitzicht over de stad, de naburige duomo en de glooiende Toscaanse heuvels. Bezoek vervolgens de kathedraal van Santa Maria Assunta. Met een leeftijd van bijna 1000 jaar wordt het beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van Pisaanse romaanse architectuur. Net als de toren ernaast, zinkt de kathedraal heel langzaam in de grond en misschien kun je hier tekenen van zien terwijl je ronddwaalt.

Bologna: stadswandeling door het centrum

3. Bologna: stadswandeling door het centrum

Volg een klassieke wandeltocht door de straten van het stadscentrum van Bologna. Ontdek met deze rondleiding de geschiedenis van Bologna en zijn belangrijkste culturele bezienswaardigheden. Stop bij de Asinelli-toren, de Neptunus-fontein en de basiliek van San Petronio. Ontmoet je gids en loop door de straten van de stad terwijl je de architectuur bewondert en de beroemdste culturele attractie ontdekt. Bekijk de torens van Bologna en verwonder je over hun hoogte en betekenis. Wandel vervolgens door de Quadrilatero-markt en leer belangrijke historische feiten. Doe een wens bij de Neptunusfontein en kijk of die uitkomt. Kijk vervolgens naar de basiliek van San Petronio, terwijl je gids zijn verhaal deelt en je verwelkomt in de stad Bologna.

Maranello: toegangsticket Ferrari Museum

4. Maranello: toegangsticket Ferrari Museum

Ontdek tijdens uw reis naar Maranello het museum dat de thuisbasis is van een van de meest prestigieuze merken ter wereld, Ferrari. Als u een passie heeft voor motoren, of als u gewoon de gouden standaard van Italiaanse uitmuntendheid wilt ontdekken, grijp dan zeker deze opwindende kans in het 'land van de rode wijnen' aan. Het Ferrari Museum is een spannende tentoonstelling over het verleden, het heden en de toekomst van het steigerende paard. Tijdens je bezoek kun je zowel de permanente als de tijdelijke tentoonstellingen meemaken die er plaatsvinden. Je kunt ook de suggestieve Hall of Victories bezoeken waarin de Ferrari-wereldkampioenen van 1999 tot nu worden tentoongesteld.

Ravenna: rondleiding door UNESCO-monumenten en mozaïeken

5. Ravenna: rondleiding door UNESCO-monumenten en mozaïeken

Bewonder de wereldberoemde mozaïeken van Ravenna tijdens een rondleiding en leer alles over hun rijke geschiedenis. Profiteer van kaartjes voor 4 uitstekende lokale bezienswaardigheden en verken ze in het gezelschap van een expert. Ervaar het beste van de stad in slechts één dag met dit verhelderende avontuur. Vertrek vanaf het handige ontmoetingspunt op Piazza San Francesco en reis met je gids door de straten van het stadscentrum om vier ongelooflijke UNESCO-werelderfgoedlocaties te ervaren: de basiliek van Sant'Apollinare Nuovo, het mausoleum van Galla Placidia, de basiliek van San Vitale, de Neoniaanse doopkapel. U krijgt de gelegenheid om te bezoeken: De basiliek van Sant'Apollinare Nuovo: oorspronkelijk gebruikt als een Palatijnse kerk van het Arianisme, stelt het ons vandaag in staat om de evolutie van Byzantijnse muurmozaïeken te reconstrueren vanaf het tijdperk van Theodorik tot dat van Justinianus. De basiliek van San Vitale: een van de belangrijkste monumenten van vroegchristelijke kunst in Italië. Wanneer je de basiliek betreedt, wordt je blik gevangen door de hoge ruimtes, de prachtige mozaïekversieringen van de apsis en de buitengewone voorstelling van het keizerlijke paar van Byzantium: Justinianus en Theodora, met hun processie. Het mausoleum van Galla Placidia: het werd rond het midden van de 5e eeuw gebouwd in opdracht van Galla Placidia, die heerste over het West-Romeinse rijk. De ontelbare sterren van de koepel hebben door de eeuwen heen de verbeelding en de gevoeligheid van bezoekers en van opmerkelijke persoonlijkheden zoals de grote dichter Dante Alighieri, die zich door hen liet inspireren voor het schrijven van enkele verzen van de Goddelijke komedie. De Neoniaanse doopkapel: een van de oudste monumenten van de stad, gemaakt van eenvoudige baksteen aan de buitenkant, maar rijk aan marmer, stucwerk en mozaïeken met duidelijke Hellenistisch-Romeinse invloeden aan de binnenkant. Aan het einde van de rondleiding zal de gids je begeleiden naar de ingang van het aartsbisschoppelijk museum, zodat je het onafhankelijk kunt bezoeken, elk volgens hun interesses en timing. Binnen wordt, naast vele archeologische vondsten en kunstwerken, het laatste van de 5 UNESCO-monumenten bewaard die bij het ticket zijn inbegrepen, de kapel van Sint-Andreas, die met zijn afbeelding van de verheerlijking van Christus het enige voorbeeld is van vroegchristelijke aartsbisschoppelijke kapel nog steeds intact tot op de dag van vandaag.

Maranello en Modena: combitickets Ferrari-musea

6. Maranello en Modena: combitickets Ferrari-musea

Ontvang een 2-in-1 combiticket voor een bezoek aan het Maranello Ferrari Museum en het Modena Ferrari Museum. Verken de tentoonstellingen van heden en verleden in Maranello, ga vervolgens 20 km en ontdek Enzo Ferrari zelf in het museum in Modena. Begin met toegang tot het Maranello-museum, waar uw tijd van binnenkomst in Modena wordt gedeeld. Ontdek de bijzondere bijzonderheid van Maranello, dat het de thuisbasis is van Ferrari, een van de meest prestigieuze automerken ter wereld. Raak gepassioneerd door motoren en ontdek de Italiaanse uitmuntendheid van dichtbij in het Land van de Rode wijnen. Loop door de tentoonstelling van het steigerende paard, verdeeld in twee delen: een permanent en een tijdelijk. Dwaal door de Hall of Victories en leer over wereldkampioenen van 1999 tot nu. Reis 20 km van Maranello naar een futuristisch gebouw in de vorm van een enorme gele autokap. Bescherm uw ogen tegen de heldere en levendige kleuren die sterk contrasteren met de omgeving. Binnen is er een enorme hal waarin verschillende tijdelijke tentoonstellingen zijn opgesteld en een kleine bioscoop waar twee roterende films worden geprojecteerd die gewijd zijn aan het leven en de geschiedenis van Enzo Ferrari. Het museum is verdeeld in vijf sectoren: motoren met een lage fractionering, van 1 tot 6 cilinders, die van de klassieke 12 cilinders, die van 8, turbo's en ten slotte die van de Formule 1. Het pad gaat verder in het gebouw voor een enorm paviljoen, of in de werkplaats waar Enzo's vader werkte, nu perfect gerestaureerd. Daarnaast herbergt het museum een winkel die een breed scala aan officiële producten aanbiedt en een boekhandel die de belangrijkste Ferrari-publicaties verzamelt.

Bologna: toegangsticket Torre degli Asinelli en proeverij van eten

7. Bologna: toegangsticket Torre degli Asinelli en proeverij van eten

Geniet van het ongelooflijke uitzicht vanaf de hoogste scheve middeleeuwse toren ter wereld, gebouwd tussen 1109 en 1119. Het panoramische uitzicht vanaf de Torre degli Asinelli is adembenemend. Geniet na het torenbezoek van een proeverij van de typische producten van Bologna in het stadscentrum.

Vanuit Bologna: retourticket San Luca-trein en proeverij van eten

8. Vanuit Bologna: retourticket San Luca-trein en proeverij van eten

De basiliek van San Luca is een van de symbolen van de stad Bologna. Gelegen op de Monte Guardia, staat het heiligdom in verbinding met het stadscentrum via de langste aaneengesloten portiek ter wereld, bestaande uit 666 arcades. Op het ontmoetingspunt ontvang je een kaart en een dienstregeling van de retourtrein, die elke 45 minuten beschikbaar is. Je ontvangt ook een voucher voor de proeverij. Deze tour vertrekt elke dag en helpt je de stad te ontdekken aan boord van de San Luca Express-trein, waar de audiogidsen, beschikbaar in 8 talen, je over de stad vertellen tot je aankomt bij de Basiliek van San Luca. Hier kun je de basiliek in je eigen tempo bezoeken en beslissen hoe laat je terugkomt door de dienstregeling op de kaart te raadplegen. Aan boord vindt u een medewerker die u verwelkomt en alle informatie verstrekt die u nodig heeft. Bij terugkomst proeft u typische producten op een van de historische markten.

Modena: Enzo Ferrari Museum Entreeticket

9. Modena: Enzo Ferrari Museum Entreeticket

Loop tijdens je verblijf in Modena over het terrein van een van de meest indrukwekkende gebouwen van de stad met dit toegangsbewijs voor het Enzo Ferrari Museum. Dompel jezelf onder in een ervaring die gewijd is aan het verbeteren van de autotraditie in Modena en leer over de fascinerende oorsprong van Ferrari als een van de grootste namen in de autogeschiedenis. Bij binnenkomst in het museum sta je meteen versteld van de futuristische gevel van het gebouw, in de vorm van een enorme gele kap. Dompel jezelf bij binnenkomst onder in de enorme hal met verschillende tentoonstellingen die je in staat stellen de geschiedenis van Ferrari en zijn oprichter, Enzo, te leren kennen. Als je binnen bent, kun je een bezoek brengen aan beide kleine bioscopen, waar je twee wisselende films over het leven en de geschiedenis van Enzo Ferrari kunt bekijken. Deze vermakelijke en educatieve films geven je inzicht in het leven van Enzo en het leven van het merk tot nu toe. Breng een bezoek aan de werkplaats van de vader van Enzo, nu perfect gerestaureerd door het Museum of Ferrari Motors. Bezoek een van de 5 sectoren gewijd aan motoren met lage fractionering, 1-6 cilinders, 8 cilinders, klassieke 12 cilinders, turbo's en Formule 1. Om je Ferrari-ervaring af te ronden, ga je naar de museumwinkel die een breed scala aan officiële producten biedt en een boekhandel die de belangrijkste Ferrari-publicaties verkoopt.

Maranello: Ferrari-museum en Fiorano Track Combo Eco Tour

10. Maranello: Ferrari-museum en Fiorano Track Combo Eco Tour

Verrijk uw bezoek aan Maranello met een gecombineerde tour door het Ferrari-museum en de fabriek, en maak een exclusieve panoramische shuttletour op het circuit van Fiorano en langs de Viale Enzo Ferrari in Fabbrica. Volg je gids en ontdek de kenmerken en inhoud van het Ferrari-circuit, waar sinds 1972 race- en straatauto's worden getest, en van de Ferrari Citadel. Loop door de tentoonstelling van het steigerende paard, verdeeld in twee delen: een permanent en een tijdelijk. Bekijk de fabriek voordat je naar de Fiorano-baan gaat om ervaring op te doen, die wordt gebruikt om privétests uit te voeren, en een bus te nemen terwijl je luistert naar de geheimen en feiten die de gids onthult.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Emilia-Romagna

Topactiviteiten

Emilia-Romagna: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

384 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Emilia-Romagna

Meer zien

Veelgestelde vragen over Emilia-Romagna

Wat zijn de topattracties van Emilia-Romagna?

De topattracties van Emilia-Romagna zijn:

Andere activiteiten in Emilia-Romagna

Wil je alle activiteiten in Emilia-Romagna bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Emilia-Romagna

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 5.168 beoordelingen

We waren een groep van 4 gezinnen en in totaal 15 personen. Ik heb alles online geboekt en betaald. Alles ging geweldig. De dame bij het startpunt was super vriendelijk. Sommigen van ons gingen tussendoor naar de Uffizi. De anderen hadden een geweldige busrit met kinderen. Persoonlijk vind ik het soms jammer dat het geluid niet 100% bij de track past. Het zijn vaak maar seconden, maar dan heb je iets belangrijks over het hoofd gezien. Zo was het helaas ook met het huis van Gallilei. Helaas wisten we niet precies waar het was. Maar we hebben in ieder geval de omgeving gezien. Graag weer

Makkelijk om de app te gebruiken. Tickets gedownload naar telefoon. Bussen reden om de 20 minuten op tijd. Rondleiding duurt een uur. Zeer goed georganiseerd. Audiogids in 6 talen, individuele koptelefoon meegeleverd. Route makkelijk te volgen. Tour zeer informatief en geweldig uitzicht op het prachtige Florence. Geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

Er zijn geen woorden om tevredenheid over deze Bologna-tour uit te drukken. De gids (ik herinner me de naam niet meer maar was van Siciliaanse afkomst), was gewoon perfect! Mooi op haar manier, erg aardig, met een competentie en professionaliteit op het niveau van absolute uitmuntendheid. Echt heerlijk. De beste ervaring ooit in deze termen.

Prachtige trip rondom en deels in de stad. Bus rijd om de 20 minuten. Daardoor altijd zitplek (zelfs in hoogseizoen ) Kan het iedereen aanraden.

Mijn ervaring was erg leuk, vooral het goed onderhouden dolfijnengebied. De trainers en biologen konden zien dat ze hielden van wat ze deden.