Empire State Building

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Het beste uitzicht op het Empire State Building

Zonder het Empire State Building zou Manhattan Manhattan niet zijn. Het moment dat je omhoog kijkt en het voor de eerste keer ziet weet je: ik ben in New York! Dit zijn de beste uitkijkpunten.

 • Top of the Rock

  1. Top of the Rock

  Voor het ultieme uitzicht over New York heb je twee opties: Top of the Rock (Rockefeller Center) of het Empire State Building. Het voordeel van Top of the Rock is dat het Empire State Building onderdeel van het uitzicht is!

 • Vanaf de straat in het Flatiron District

  2. Vanaf de straat in het Flatiron District

  Ga naar het Flatiron Building en wandel door Madison Square Park. Stop op het voetgangerseiland op 5th Avenue bij 22nd Street en daar is 'ie dan: je ultieme Kodakmoment.

 • Rondvaart rondom Manhattan

  3. Rondvaart rondom Manhattan

  Boek een rondvaart om Manhattan heen en geniet van het panoramische uitzicht. Hier zie je pas echt hoe prachtig het Empire State Building de New Yorkse skyline domineert.

 • East River State Park, Kent Street, Williamsburg

  4. East River State Park, Kent Street, Williamsburg

  Het East River State Park in Williamsburg (Brooklyn) biedt een waanzinnig uitzicht over Manhattan. Extra leuk: in het weekend zijn er food- en vlooienmarkten in het park.

 • Naar de top van het Empire State Building

  5. Naar de top van het Empire State Building

  Natuurlijk kun je ook naar het Empire State Building zelf gaan. Vanaf het observatieplatform heb je een zicht op Manhattan dat je nooit zal vergeten. Beloofd!

Plan je bezoek

 • Hoe kom je er / openingstijden

  Het Empire State Building ligt op 350 5th Ave, tussen 33rd en 34th Street. Om 08:00 uur wordt het geopend, de laatste lift naar boven vertrekt om 01:15 uur en het gebouw sluit om 02:00 uur. Het dichtstbijzijnde metrostation is 33rd Street (lijn 6) of 34th Street (B/D/F, Q, 1/2/3).

 • De beste tijd om het Empire State Building te bezoeken

  Dag of nacht, het maakt niet uit: het uitzicht is altijd adembenemend. 's Avonds ben je omringd door het romantische stadslicht, maar overdag zie je de geografie en opbouw van de stad onder je. Aan jou de keus!

 • De rij overslaan

  Het Empire State Building staat bekend om de lange wachtrijen: eerst voor de kassa, dan de beveiliging, en tot slot voor de lift naar het observatorium op de 86e verdieping. De beste manier om de rij over te slaan is om vooraf online een ticket te boeken. Je kunt zelfs een express pass kopen en vliegensvlug naar de lift doorstomen. Denk er wel om dat je hoe dan ook langs de beveiliging moet. Glas, flessen en blikjes zijn niet toegestaan.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Weer of geen weer, elke dag van 08:00 uur tot 02:00 uur. De laatste lift vertrekt om 01:15 uur.
 • Toegangsprijzen
  Ticketprijzen liggen tussen 30-40 USD.
 • Heb ik een gids nodig?
  Nee.
 • Hoe kom ik er?
  De dichtstbijzijnde metrohalte is 33rd Street. Blijf lopen tot je op 5th Avenue komt.
 • Extra tips

  • Glas, flessen en blikjes komen niet door de beveiliging.

  • Vergeet je camera niet - hier heb je de kans om je spectaculairste foto's ooit te maken!

Sitemap Empire State Building

Wil je alle activiteiten in Empire State Building ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Empire State Building

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 7.803 beoordelingen

Fijn om met je kaartje zo door te kunnen lopen. Voor het ‘beklimmen van de toren’ krijg je veel informatie. Personeel erg aardig. Geweldige ervaring ook al was het berekoud boven. Zonsondergang gezien, het was niet druk en diverse plekken om foto’s te maken zowel binnen als buiten. Had het niet willen missen.

wij gingen savonds het gebouw op, en toevallig stonden er geen rijen maar een voorangsticket zou ik wel aanbevelen als je overdag gaat met mooi weer, je wordt dan best snel geholpen, erg leuke ingang waar je doorheen moet voor de je de lift ingaat, ook boven veel te leren en te doen. uitzicht is fantastisch

Uitgerekend wat de losse kaartjes zouden kosten, en wij hadden onze pas er na 6 acttracties binnen 2 dagen uit. En dan zijn de overige 2 dagen heerlijk genieten.... net als de eerste 2 dagen overigens. Een echte aanrader.

Echt prachtig om een New York pass te hebben maar je moet veel doen om het eruit te halen

Awesome experience! Can't go to New York without a visit to the Empire state building!