Kies data
Belevingen in

Engeland

Engeland: De beste dingen die je niet wil missen

Magisch Londen: Harry Potter-wandeltour met gids

1. Magisch Londen: Harry Potter-wandeltour met gids

Treed in de voetsporen van je favoriete tovenaar en heksen terwijl je door de dreuzelwereld van Londen loopt. Je gids is, net als jij, een enorme Harry Potter-fan en zal je tijdens de tour doen verbazen met een scala aan verbazingwekkende weetjes.  Je ontmoet je gids en begint je avontuur door uit te zoeken in welk huis van Zweinstein je thuishoort. Je neemt het op tegen andere Huizen in een interactieve quiz en bekijkt de plaatsen die J.K. Rowling inspireerden , van Shakespeare's Globe tot de Londense steegjes die Knockturn Alley inspireerden. Een van de hoogtepunten is het bezoek aan De Lekke Ketel, de geheime tovenaarsherberg. Ontdek ook de echte Wegisweg, waar Harry zijn eerste toverstaf kocht. Je zult zelfs de brug zien die in 'Harry Potter en de Halfbloed Prins' werd vernietigd door de Dooddoeners.  Voor een deel van je rondleiding kun je ervoor kiezen om de Londense metro te nemen of een korte boottocht over de Theems. Beide opties volgen deze route 1. Southwark Cathedral 2. Borough Market 3. The Golden Hinde 4. Winchester Palace 5. The Clink Prison Museum 6. Shakespeare's Globe 7. Millennium Bridge 8. De school van Daniel Radcliffe 9. De London Eye 10. De rivier de Theems 11. De pub van Sherlock Holmes 12. Great Scotland Yard 13. Goudgrijps Tovenaarsbank 14. 's Werelds kleinste politiebureau 15. Trafalgar Square 16. Knockturn Alley 17. Diagon Alley 18. Palace Theatre

Liverpool: Liverpool Football Club Museum en stadiontour

2. Liverpool: Liverpool Football Club Museum en stadiontour

Of je nu een die-hard voetbalfan bent of gewoon op zoek bent naar een leuk dagje uit met het gezin, mis deze kans dan niet om een kijkje te nemen achter de schermen van Anfield. Je start je tour in de onlangs uitgebreide hoofdtribune en profiteert van een prachtig uitzicht op de pitch en de skyline van Liverpool. Je ervaart zelf hoe het stadion tot leven komt op speeldagen met behulp van meeslepende technologie. Krijg een fantastisch inzicht in de geschiedenis van de club en toegang tot onmisbare plekken zoals de Press Conference Room, het This Is Anfield-bord, de Player's Tunnel, de Manager Dugout en de kleedkamers. De stadiontour wordt verbeterd door een multimedia-handset in aanvulling op een deskundige gids die voor je klaar staat om al je vragen te beantwoorden. Je ticket omvat ook toegang tot The LFC Story, waar je  de geschiedenis van het team tot leven ziet komen door nooit eerder vertoonde schermen. Bezoek de gloednieuwe Trophy Exhibition Room, een once-in-a-lifetime kans om op de foto te gaan met alle vier trofeeën bij elkaar. Ontdek De Boom Room: The Epic Story of Jurgen Klopp's Dream Team, een gloednieuwe tentoonstelling die een eerbetoon is aan de spelers en alle anderen die hebben bijgedragen aan het waarmaken van deze droom. Je ziet ook de zes Europa Cups en ontdekt meer dan 125 jaar aan LFC geschiedenis.

Liverpool: boottocht over de Mersey van 50 minuten

3. Liverpool: boottocht over de Mersey van 50 minuten

De Mersey Ferries dragen een lading aan herinneringen met zich mee, van The Beatles die in het begin van de jaren 60 tijdens met Riverboat Shuffle-boottochten optraden, tot verhalen over smokkelaars. Tijdens deze boottocht van 50 minuten kun je lekker achteroverleunend luisteren naar het audiocommentaar en meer te weten komen over de geschiedenis. Er is simpelweg geen betere manier om van de beroemde waterkant van Liverpool te genieten dan vanaf het dek van een legendarische Mersey Ferry. Maak er een volledig daguitje van en ga van boord bij de veerboothavens van zowel Seacombe als Woodside om weer op je eigen gemak terug te keren naar de boot die om het uur langskomt. Kom meer te weten over de geschiedenis van de Mersey Ferries en The Beatles, die 4 keer aan boord van de Royal Iris optraden. De optredens vonden tijdens plaats 3 verschillende ontwikkelingsstadia van deze beroemde groep. Het eerste veerbootoptreden was tijdens een boottocht in augustus 1961, toen The Beatles nog leer droegen. In augustus van het daaropvolgende jaar traden ze nog een keer op, dit keer met nettere kleding, bestaande uit pakken met stropdassen. Hun laatste veerbootshow was op 28 september 1962, met Ringo achter het drumstel. Tegen die tijd hadden ze hun eerste single, 'Love Me Do', opgenomen in Abbey Road Studios. 'Love Me Do' werd een week na de show uitgebracht. Terwijl je geniet van de omgeving kun je luisteren naar Engelstalig commentaar dat de bezienswaardigheden aan de oevers onder je aandacht brengt. Er zijn informatiebrochures in andere talen beschikbaar. De boot vertrekt  op het uur van Liverpool Pier Head.

Van Poole: 2 uur durende Jurassic Coastal Cruise

4. Van Poole: 2 uur durende Jurassic Coastal Cruise

Begin uw reis in Poole Harbor en stap aan boord van een boot met open dek die is uitgerust met zitplaatsen en comfortabele saloons. Vanaf hier wordt u meegenomen op een reis door 185 miljoen jaar geschiedenis langs de Jurassic Coastline. Tijdens uw cruise passeert u een aantal van de beroemdste bezienswaardigheden van Dorset, zoals de gouden stranden van Sandbanks, Brownsea Island en de Old Harry Rocks, genoemd naar een beruchte piraat. Geniet van deskundig commentaar van je kapiteins terwijl je voorbij glijdt. Eenmaal aangekomen in Swanage, ga je terug naar Poole en maak je de perfecte foto van de beroemde krijtformaties vanaf het buitendek van de boot.

LHR London Heathrow Airport: Plaza Premium Lounge

5. LHR London Heathrow Airport: Plaza Premium Lounge

Vermijd de drukte en chaos van de openbare vertreklounge en ontspan in stijl voordat u vertrekt vanaf London Heathrow Airport. Kies tussen een verblijf van 3 uur of 6 uur en maak het uzelf gemakkelijk in een van de premium lounges in Terminal 2 (vertrek en aankomst), Terminal 3 (aankomst), Terminal 4 (vertrek en aankomst) en Terminal 5 ( vertrek). Geniet in de lounge van de gelegenheid om vóór uw vlucht te ontspannen en te ontspannen op de comfortabele stoelen terwijl u tv kijkt, uitgerust met Sky Sports, of een van de vele internationale kranten en tijdschriften leest. U kunt ook gebruikmaken van de onbeperkte supersnelle WiFi in de lounges en dineren met een scala aan vers bereide seizoensgebonden gerechten, evenals drankjes uit een volledig uitgeruste bar.

York: stadsrondvaart over de Ouse

6. York: stadsrondvaart over de Ouse

Deze stadsrondvaart in York biedt een vermakelijke en informatieve tour door de oude stad van York vanaf rivier de Ouse. Geniet van de bezienswaardigheden vanuit een ander perspectief terwijl een vriendelijk en goed geïnformeerd team je rustig stroomopwaarts en stroomafwaarts begeleidt. De rondvaart vertrekt vanaf de King's Staith-aanlegsteiger. Bewonder de omgeving vanuit een comfortabele binnenzaal of vanaf het bovendek en verwen jezelf met een verfrissend drankje van de bar. De rondvaart duurt ofwel 45 minuten, ofwel 1 uur, en dat wordt bepaald door het weer op de dag zelf en door de vraag. Je ticket is geldig voor de vaartduur die op de dag van je bezoek wordt aangeboden. Normaal gesproken volgt de 1 uur durende rondvaart een route die stroomopwaarts gaat tot Clifton Bridge, bij de noordelijke buitenwijken van de stad York, en daarna stroomafwaarts tot Millennium Bridge aan de zuidelijke rand van de stad. Daarna keert de boot stroomopwaarts terug naar het vertrekpunt. De rondvaart van 45 minuten vindt plaats in hetzelfde gebied en vaart door het centrum van de ommuurde stad, maar gaat aan beide kanten iets minder ver. Tijdens de tocht vermaakt de kapitein je met livecommentaar over de bezienswaardigheden die je passeert. Kom tijdens je vaart over de rivier, die Romeinen en Vikingen naar deze plek bracht, meer te weten over de geschiedenis van York, die onder overstromingen te lijden had, maar ook een welvarende binnenhaven is. Je vaart op een boot die beschikt over een verwarmde binnenzaal, toiletten en een goedgevulde bar met bier, wijn, sterkedrank, frisdrank, warme dranken en versnaperingen.

Isle of Wight: toegangsbewijs voor Osborne

7. Isle of Wight: toegangsbewijs voor Osborne

Bewonder de weelderige Royal Apartments en privé-familiekamers in het landhuis. Bekijk de dubbele bureaus waar koningin Victoria en prins Albert werkten. Verken de prachtig ingerichte Durbar Room. De meubels en kunstvoorwerpen onthullen ingewikkelde details over entertainment in Osborne, van staatsbanketten tot familiemaaltijden. Momenteel is alleen de benedenverdieping van Osborne House open voor bezoekers om te bekijken. Kijk waar de koninklijke kinderen huis speelden en hun eigen tuinen verzorgden in de Swiss Cottage. Er is een kamer gekleed zoals het was op 11 juli 1861, toen de kinderen afternoon tea voor hun ouders bereidden, niet lang voor de tragische dood van prins Albert. Wandel door de lusthoven, langs historische bomen, en geniet net als het koninklijk paar van de Victoriaanse ommuurde tuin. Maak een uitstapje naar het ooit zorgvuldig bewaakte privéstrand van de koninklijke familie, met Victoria's gerestaureerde badmachine.

Skipton: rondvaart van 1 uur

8. Skipton: rondvaart van 1 uur

Welkom aan boord van de beste 60 minuten historisch escapisme die je in Skipton kunt vinden. Geniet van een levendige rondvaart die bewijst dat je een goede tijd niet in de weg hoeft te laten staan door planning of slecht weer. Houd uw camera gereed om het schilderachtige landschap op het platteland vast te leggen. Je gids voor de rondvaart door de grachten is de bekroonde komiek Dave Spikey, bekend van 'Phoenix Nights' en '8 van de 10 katten'. Met zijn karakteristieke noordelijke geklets neemt Dave je mee op een fluitje van een cent door Skipton en deelt hij de kanaalgeschiedenis die verfrissend anders is dan je gemiddelde commentaar. Luister boven de grappen en het gelach uit en luister naar bezienswaardigheden en fascinerende verhalen over hoe het kanaal van Leeds en Liverpool de levensader van de industriële revolutie door Yorkshire heeft gebracht. Eten en drinken zijn ook aan boord verkrijgbaar voor een leuke draai aan je lunchpauze.

Stonehenge: toegangsbewijs

9. Stonehenge: toegangsbewijs

Stonehenge is misschien wel het beroemdste prehistorische monument ter wereld. Het werd in verschillende fases gebouwd en begon als een simpele cirkelvormige aarden verhoging. De unieke stenencirkel met lateien werd gebouwd rond 2500 v.Chr., aan het einde van het neolithicum. Je entreeticket voor een bepaalde tijd biedt toegang tot een plek die al eeuwenlang interesse wekt. Vandaag de dag vormen Stonehenge, Avebury en andere bijbehorende plaatsen samen een UNESCO Werelderfgoedinschrijving, omdat er sprake is van een unieke en dichte concentratie van prehistorische monumenten. Stonehenge is al sinds in ieder geval de vroege middeleeuwen een fascinerend onderwerp waar veel over gespeculeerd wordt. Hoe hebben de neolithische mensen dit bouwtechnische meesterwerk met hun simpele werktuigen en technieken gemaakt? Bij het bezoekerscentrum worden honderden prehistorische voorwerpen die bij Stonehenge zijn gevonden tentoongesteld. Een van de nieuwste toevoegingen aan Stonehenge is een buitengalerij waar onder andere verschillende nagebouwde neolithische huisjes te zien zijn. De gebouwen zijn ontworpen op basis van archeologisch bewijs en authentieke materialen, en werpen licht op de levensstijl van de neolithische mensen die Stonehenge gebouwd hebben. Stonehenge heeft vandaag de dag allerlei verschillende betekenissen voor mensen. Het is een symbool voor Groot-Brittannië, een wereldwonder, een spirituele plek en een bron van inspiratie.

Manchester: rondleiding Coronation Street

10. Manchester: rondleiding Coronation Street

Verken de sensationele buitensets in MediaCityUK tijdens een rondleiding door Coronation Street, Rosamund Street  en de onlangs uitgebreide Victoria Street. Dit is je kans om de grootste werkende televisiecompound van het land te betreden en jezelf onder te dompelen in de vertrouwde omgeving van Rovers Return, Roy's Rolls, Underworld en The Kabin. Wandel door Weatherfield tijdens een volledig rondleiding door de werkset. Herinner verhalen uit het verleden, hoor filmgeheimen, neem selfies op straat en volg in de voetsporen van je favoriete personages over de kasseien van Coronation Street. Eenmaal aangekomen bij Dock 10, Media City, wordt je verwelkomd door je gids. Ga naar de externe set van Coronation Street. De rondleiding duurt ongeveer een uur. De gids vertelt je de geschiedenis van de beroemde straat en geeft je inzicht in de opnames van de beroemdste Britse soap.

Sitemap Engeland

Wil je alle activiteiten in Engeland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Engeland

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 192.023 beoordelingen

Een aanrader!! Tour geboekt maar door drukte in Londen konden we niet op tijd zijn. Gebeld en het kon op een later tijdstip en zelfs op een andere dag. Goed geregeld (en de organisatie is goed bereikbaar) en een fantastische leuke dame als gids.

Ontzettend leuke, mooie en unieke ervaring! Zeker een bezoek waard als je in Londen bent!!

Gids Daniel weet veel, vertelt nog meer. Het is als n boeiend luisterboek. Geniaal

Fantastische uitzicht voor mij de 2e keer in de Londen Eye.

Leuke ervaring om Londen vanaf het water te bekijken