Engelenburcht

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 historische feiten over het Mausoleum van Hadrianus

Het Mausoleum van Hadrianus is een treffende illustratie van de val van het Romeinse Keizerrijk. In slechts 270 jaar veranderde het symbool van keizerlijke dominantie in een toonbeeld van militaire wanhoop. Ga je het Mausoleum van Hadrianus bezoeken? Hier een paar feiten om je tour mee te beginnen!

 • Meerdere functies

  1. Meerdere functies

  In 139 bouwde keizer Hadrianus het mausoleum voor hem en zijn familie. In de jaren die volgden werd het als fort en kasteel gebruikt, en tegenwoordig is het een belangrijk museum in Rome.

 • Gebaseerd op het Mausoleum van Augustus

  2. Gebaseerd op het Mausoleum van Augustus

  Helaas zijn van het mausoleum voor keizer Augustus, een eeuw eerder gebouwd, slechts ruïnes over. Het vormde de inspiratie voor Hadrianus' bouwwerk.

 • Tot burcht gemaakt door keizer Aurelianus

  3. Tot burcht gemaakt door keizer Aurelianus

  In de 5de eeuw werd het bouwwerk onderdeel van de Aureliaanse Muur om de groeiende dreiging van Germaanse volken af te weren. Veel decoratie ging verloren.

 • Visigoten pikten de keizerlijke overblijfselen

  4. Visigoten pikten de keizerlijke overblijfselen

  Krap een decennium nadat het mausoleum tot fort was geworden, gingen de Visigoten er op plundertocht. In de grote roof van 410 werden veel van de urnen gestolen en vernietigd.

 • De bijnaam komt van een fantastische legende

  5. De bijnaam komt van een fantastische legende

  Paus Gregorius zag in 590 een aartsengel op het dak. Nadat de engel zijn zwaard in de schede stak, kwam er een eind aan de pestepidemie. Castel Sant'Angelo (Engelenburcht) was geboren!

Plan je bezoek

 • Wat zijn de openingstijden?

  Van april tot september is het Mausoleum van Hadrianus tussen 9:00 en 19:00 geopend. In het laagseizoen moet je vroeger zijn, dan sluit het al om 14:00. Tip: vooraf tickets boeken om tijd in de wachtrij te besparen.

 • Hoe kom je er?

  Het Mausoleum ligt aan de oever van de Tiber, vlakbij Vaticaanstad. Bus 40 vanaf het centraal station en metro A (halte Lepanto) stoppen er.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Van april tot september: 9:00 tot 19:00; in het laagseizoen: 9:00 tot 14:00.
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor volwassenen kosten €10.50.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check onze populairste tours.
 • Hoe kom ik er?
  Het Mausoleum ligt dichtbij Vaticaanstad in Italië. Je komt er met bus 40 of metrolijn A (halte Lepanto).
 • Extra tips
  *Op de eerste zondag van de maand is de toegang gratis!

Wat anderen zeggen over Engelenburcht

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 3.177 beoordelingen

We met John in front of the Sant'Andrea della Valle and started an amazing tour. John is full of stories, speaks very clear and the way he tells them is like you are living the moment! I must say that he is the perfect person for this kind of tour!

Hele duidelijk uitleg. Vanwege corona erg stil dus konden alles goed bekijken. Van de gids begrepen normaal 4000 bezoekers per dag dan is het achter elkaar lopen. Nu was er op 12.00 uur pas 50 entreekaarten verkocht.

Prachtige rondtocht gemaakt door Rome, gids gaf leuke en interessante uitleg over de prachtige bezienswaardigheden in Rome. De gehele tour bleef interssant ondanks de 4 uur durende tour.

Hele leuke en originele activiteit tijdens ons lage weekend Rome. Dit hadden we niet willen missen! Aardige gids, Matteo, die smakelijk enkele 'dark'-stories vertelde.

Thankyou Cristiano for a great and insightful tour about Rome, I've got to see places that aren't often mentioned when you think about visiting Rome