Engelenburcht

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 historische feiten over het Mausoleum van Hadrianus

Het Mausoleum van Hadrianus is een treffende illustratie van de val van het Romeinse Keizerrijk. In slechts 270 jaar veranderde het symbool van keizerlijke dominantie in een toonbeeld van militaire wanhoop. Ga je het Mausoleum van Hadrianus bezoeken? Hier een paar feiten om je tour mee te beginnen!

 • Meerdere functies

  1. Meerdere functies

  In 139 bouwde keizer Hadrianus het mausoleum voor hem en zijn familie. In de jaren die volgden werd het als fort en kasteel gebruikt, en tegenwoordig is het een belangrijk museum in Rome.

 • Gebaseerd op het Mausoleum van Augustus

  2. Gebaseerd op het Mausoleum van Augustus

  Helaas zijn van het mausoleum voor keizer Augustus, een eeuw eerder gebouwd, slechts ruïnes over. Het vormde de inspiratie voor Hadrianus' bouwwerk.

 • Tot burcht gemaakt door keizer Aurelianus

  3. Tot burcht gemaakt door keizer Aurelianus

  In de 5de eeuw werd het bouwwerk onderdeel van de Aureliaanse Muur om de groeiende dreiging van Germaanse volken af te weren. Veel decoratie ging verloren.

 • Visigoten pikten de keizerlijke overblijfselen

  4. Visigoten pikten de keizerlijke overblijfselen

  Krap een decennium nadat het mausoleum tot fort was geworden, gingen de Visigoten er op plundertocht. In de grote roof van 410 werden veel van de urnen gestolen en vernietigd.

 • De bijnaam komt van een fantastische legende

  5. De bijnaam komt van een fantastische legende

  Paus Gregorius zag in 590 een aartsengel op het dak. Nadat de engel zijn zwaard in de schede stak, kwam er een eind aan de pestepidemie. Castel Sant'Angelo (Engelenburcht) was geboren!

Plan je bezoek

 • Wat zijn de openingstijden?

  Van april tot september is het Mausoleum van Hadrianus tussen 9:00 en 19:00 geopend. In het laagseizoen moet je vroeger zijn, dan sluit het al om 14:00. Tip: vooraf tickets boeken om tijd in de wachtrij te besparen.

 • Hoe kom je er?

  Het Mausoleum ligt aan de oever van de Tiber, vlakbij Vaticaanstad. Bus 40 vanaf het centraal station en metro A (halte Lepanto) stoppen er.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Van april tot september: 9:00 tot 19:00; in het laagseizoen: 9:00 tot 14:00.
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor volwassenen kosten €10.50.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check onze populairste tours.
 • Hoe kom ik er?
  Het Mausoleum ligt dichtbij Vaticaanstad in Italië. Je komt er met bus 40 of metrolijn A (halte Lepanto).
 • Extra tips
  *Op de eerste zondag van de maand is de toegang gratis!

Sitemap Engelenburcht

Wil je alle activiteiten in Engelenburcht ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Engelenburcht

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 5.404 beoordelingen

Rome was fantastisch. We bezochten het Collosseum, Forum Romanum, Palatine hill (1) en de Engelenburcht met de Roma Pass. Wel opletten, alles moet voor bezoek gereserveerd worden. Dit doe je best al een paar dagen voor vertrek. De boekingslots zijn snel bezet. Hiervoor betaal je 2€/pp voor het Colloseum. Voordeel je kan heel vlot binnen.

Fijne pas, 1 activiteit gratis en de rest korting. En 2 dagen gratis OV. Wij deden colosseum gratis, daarna dagje stad en daarna op eigen kosten een dagje Vaticaan.

Zeer leuke en gevarieerde activiteit. Schone voorzieningen. Aanwezigheid van Getyourguide persoon duidelijk beschreven en makkelijk te vinden.

Geweldige manier om alle schoonheden van Rome in slechts één dag te bezoeken. Fantastische maar duidelijk vermoeiende ervaring?

Super inspirerende gids, hij wist zoveel en daardoor werd het een top ervaring!