Dingen om te doen Engeland

Engeland: De beste dingen die je niet wil missen

Magisch Londen: Harry Potter-wandeltour met gids

1. Magisch Londen: Harry Potter-wandeltour met gids

Treed in de voetsporen van je favoriete tovenaar en heksen terwijl je door de dreuzelwereld van Londen loopt. Je gids is, net als jij, een enorme Harry Potter-fan en zal je tijdens de tour doen verbazen met een scala aan verbazingwekkende weetjes.  Je ontmoet je gids en begint je avontuur door uit te zoeken in welk huis van Zweinstein je thuishoort. Je neemt het op tegen andere Huizen in een interactieve quiz en bekijkt de plaatsen die J.K. Rowling inspireerden , van Shakespeare's Globe tot de Londense steegjes die Knockturn Alley inspireerden. Een van de hoogtepunten is het bezoek aan De Lekke Ketel, de geheime tovenaarsherberg. Ontdek ook de echte Wegisweg, waar Harry zijn eerste toverstaf kocht. Je zult zelfs de brug zien die in 'Harry Potter en de Halfbloed Prins' werd vernietigd door de Dooddoeners.  Voor een deel van je rondleiding kun je ervoor kiezen om de Londense metro te nemen of een korte boottocht over de Theems. Beide opties volgen deze route 1. Southwark Cathedral 2. Borough Market 3. The Golden Hinde 4. Winchester Palace 5. The Clink Prison Museum 6. Shakespeare's Globe 7. Millennium Bridge 8. De school van Daniel Radcliffe 9. De London Eye 10. De rivier de Theems 11. De pub van Sherlock Holmes 12. Great Scotland Yard 13. Goudgrijps Tovenaarsbank 14. 's Werelds kleinste politiebureau 15. Trafalgar Square 16. Knockturn Alley 17. Diagon Alley 18. Palace Theatre

Londen: Jack the Ripper, wandeltocht met gids

2. Londen: Jack the Ripper, wandeltocht met gids

Maak een Jack the Ripper-wandeltocht door de straten van het East End in Londen. Ga terug naar 1888 met je deskundige gids en probeer de nog onopgeloste moorden op te lossen in deze meeslepende ervaring. Beoordeel fotografisch bewijsmateriaal en hoor waargebeurde verhalen over het onderzoek om de verdachten te achterhalen. Onderzoek de vermeende daders en hoor de theorieën over wie de meest schokkende misdaden in de geschiedenis van Groot-Brittannië heeft gepleegd. Kom meer te weten over de slachtoffers en het dagelijkse leven in Whitechapel, een verarmde buurt in die tijd. Je gids vertelt je diverse interessante dingen over het Victoriaanse Londen, waaronder de culturele context van beroemde figuren zoals Sherlock Holmes.  Stond Jack the Ripper ooit op het punt om gepakt te worden? Waarom koos hij Whitechapel uit? Werd er bewijs gevonden? Met je Ripperoloog-gids kom je overal achter. Je gaat onder meer naar: • Brick Lane •Christ Church •Spitalfields Market •Mitre Square •Petticoat Lane •Ten Bells Pub

Liverpool: Liverpool Football Club Museum en stadiontour

3. Liverpool: Liverpool Football Club Museum en stadiontour

Verken Anfield Stadium en kom meer te weten over de geschiedenis van Liverpool FC in het interactieve museum. Bezoek exclusieve zones, zoals de spelerstunnel en kleedkamers, met toelichting van live gidsen en audiogidsen. Je rondleiding begint op de uitgebreide hoofdtribune waar je uitzicht hebt op het veld en de skyline van Liverpool. Met behulp van interactieve technologie ervaar je hoe het stadion op speeldagen tot leven komt. Je krijgt inzicht in de geschiedenis van de club en mag plekken bekijken die je echt gezien moet hebben, zoals de persconferentiezaal, het This Is Anfield-bord, de spelerstunnel, de dugout van de coach en de kleedkamers.  Tijdens deze stadiontour staan je gidsen altijd klaar om je vragen te beantwoorden. Daarnaast krijg je ook een multimedia-handset mee. Bij je ticket is ook toegang tot LFC Story inbegrepen, waar op indrukwekkende schermen de geschiedenis van het team tot leven wordt gebracht.  Ontdek The Boom Room: The Epic Story of Jurgen Klopp's Dream Team, een museumtentoonstelling die hulde brengt aan de spelers en iedereen die heeft bijgedragen om deze droom werkelijkheid te laten worden. Bekijk ook de 6 Europese bekers en ontdek 125 jaar LFC-geschiedenis.

LHR London Heathrow Airport: Plaza Premium Lounge

4. LHR London Heathrow Airport: Plaza Premium Lounge

Vermijd de drukte en chaos van de openbare vertreklounge en ontspan in stijl voor uw vlucht vanaf London Heathrow Airport. Kies tussen een verblijf van 3 uur of 6 uur en maak het uzelf vervolgens gemakkelijk in een van de premium lounges in Terminal 2 (vertrek en aankomst), Terminal 3 (aankomst), Terminal 4 (vertrek en aankomst) en Terminal 5 ( vertrek). Geniet in de lounge van de mogelijkheid om te ontspannen voor uw vlucht en ontspan op de comfortabele stoelen terwijl u naar de tv kijkt, uitgerust met Sky Sports, of een van de beschikbare e-kranten of e-magazines leest. U kunt ook gebruikmaken van de onbeperkte snelle Wi-Fi in de lounges en dineren met een scala aan vers bereide seizoensgebonden gerechten en drankjes van een volledig uitgeruste bar.

Vanuit Londen: ticket voor Harry Potter Warner Brothers Studio met transfer

5. Vanuit Londen: ticket voor Harry Potter Warner Brothers Studio met transfer

Duik in de wondere tovenaarswereld van Harry Potter in de Warner Brothers Studio, inclusief retourtransfer. Krijg een kijkje achter de schermen van de meest succesvolle filmserie aller tijden. Ga naar perron 9 ¾ en neem de Zweinsteinexpres. Herbeleef de magie van Harry's reizen naar Zweinstein door te poseren met een bagagekar, vlak voordat die door de muur verdwijnt, en wandel daarna door de treinwagon. Loop over de beroemde kinderkopjes van de Wegisweg, met de etalages van de Toverstafwinkel van Olivanders, Klieder & Vlek en de Tovertweelings Topfopshop. Neem een kijkje achter de schermen om fantastische decors, kostuums en rekwisieten te ontdekken. Ontdek enkele streng bewaarde geheimen, bijvoorbeeld over de special effects en animatronics die de Harry Potterfilms wereldwijd zo populair hebben gemaakt. Bekijk iconische rekwisieten, zoals Harry's Nimbus 2000 en Hagrid's motorfiets. Herontdek andere gedenkwaardige sets, waaronder de Gryffindorzaal, de jongensslaapzaal, Hagrid's hut en het Toverdrankenlokaal.

Rondleiding Manchester United museum en stadion

6. Rondleiding Manchester United museum en stadion

Kom meer te weten over de geschiedenis en prestaties van de club terwijl je het museum verkent. Je wandelt door Old Trafford en gaat op de stoel van je favoriete speler zitten in de kleedkamer. Stel je daarna voor dat je klaar bent om de bekerfinale te starten terwijl je door de spelerstunnel loopt. Je gaat op de stoel van Ole zitten en plant je tactieken.  Bekijk de persruimte waar de manager zijn verklaring aflegt na elk thuisspel en de VIP-ruimte die in de loop der jaren zoveel grote namen heeft gehost. Na de rondleiding achter de schermen, ontvang je een persoonlijk certificaat om je bezoek aan Old Trafford te herdenken.

Leeds: rondleiding door Emmerdale Village Set

7. Leeds: rondleiding door Emmerdale Village Set

Verken het prachtige Emmerdale Village en bezoek de buitenset waar afleveringen van je favoriete soap tot leven worden gebracht. De thuisbasis van de sterren van Emmerdale tijdens de week, deze weekendtour geeft je de kans om het drama zelf te ervaren. Vanwege de gesloten setlocatie begint uw reis bij The New Inn, Eccup Lane, Leeds, LS16 8AU. Stap aan boord van de tourbus en stap over op een beveiligd gebied binnen het Harewood Estate. Ga op een volledig begeleide wandeltocht in de buitenlucht en verken het dorp en de exterieursets van iconische locaties uit het tv-programma, waaronder The Woolpack, Café Main Street, David's Shop en meer. Uiteraard is er voldoende tijd om foto's te maken.

Stonehenge: toegangsbewijs

8. Stonehenge: toegangsbewijs

Stonehenge is misschien wel het beroemdste prehistorische monument ter wereld. Het werd in verschillende fases gebouwd en begon als een simpele cirkelvormige aarden verhoging. De unieke stenencirkel met lateien werd gebouwd rond 2500 v.Chr., aan het einde van het neolithicum. Je entreeticket voor een bepaalde tijd biedt toegang tot een plek die al eeuwenlang interesse wekt. Vandaag de dag vormen Stonehenge, Avebury en andere bijbehorende plaatsen samen een UNESCO Werelderfgoedinschrijving, omdat er sprake is van een unieke en dichte concentratie van prehistorische monumenten. Stonehenge is al sinds in ieder geval de vroege middeleeuwen een fascinerend onderwerp waar veel over gespeculeerd wordt. Hoe hebben de neolithische mensen dit bouwtechnische meesterwerk met hun simpele werktuigen en technieken gemaakt? Bij het bezoekerscentrum worden honderden prehistorische voorwerpen die bij Stonehenge zijn gevonden tentoongesteld. Een van de nieuwste toevoegingen aan Stonehenge is een buitengalerij waar onder andere verschillende nagebouwde neolithische huisjes te zien zijn. De gebouwen zijn ontworpen op basis van archeologisch bewijs en authentieke materialen, en werpen licht op de levensstijl van de neolithische mensen die Stonehenge gebouwd hebben. Stonehenge heeft vandaag de dag allerlei verschillende betekenissen voor mensen. Het is een symbool voor Groot-Brittannië, een wereldwonder, een spirituele plek en een bron van inspiratie.

Liverpool: Toegangsticket voor "The Beatles Story"

9. Liverpool: Toegangsticket voor "The Beatles Story"

Beleef deze magische ervaring en zie hoe vier gewone jongens uit de arbeidersklasse van Liverpool het tot de absolute wereldtop schopten. Replica's van de Casbah, Mathew Street en The Cavern zorgen voor het authentieke jaren '60-gevoel. Tijdens deze tour beleef je de plekken die van The Beatles de bekendste band ter wereld hebben gemaakt. Luister naar het verhaal 'Living Story' met een audiogids beschikbaar in 11 talen (Engels, Braziliaans-Portugees, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Chinees, Koreaans, Pools, Russisch en Spaans). Laat je meenemen door het verhaal van The Beatles.  In 2018 viert The Beatles Story met een speciale nieuwe tentoonstelling dat The Beatles 50 jaar geleden naar India reisden. ‘Beatles In India’ verkent deze belangrijke periode met nieuwe memorabilia, beelden en persoonlijke herinneringen van de mensen die erbij waren.

Bodmin: Bodmin Jail Entreeticket & Dark Walk

10. Bodmin: Bodmin Jail Entreeticket & Dark Walk

Stap in het verleden met skip-the-line toegang tot de Bodmin-gevangenis in Cornwall, waar meer dan 55 executies plaatsvonden. Ontdek de duistere geschiedenis van deze spookachtige plek gebouwd door koning George III en verken de onlangs gerenoveerde vleugels en cellen. Voel de kou tegen je huid terwijl je langs de marinevleugel loopt. Reis net buiten het stadscentrum om de Bodmin-gevangenis te vinden en bewonder de imposante structuur aan de skyline als je de ingang bereikt. Prijs jezelf gelukkig als je de gevangenis binnenloopt als bezoeker en niet als gevangene. Maak een koude wandeling langs de originele marinevleugel en krijg een indruk uit de eerste hand van hoe de sombere dagen en nachten achter de tralies echt waren. Kijk in vuile cellen en luister naar verhalen over gevangenisstraffen. Kom meer te weten over de tragedies binnen deze muren en de verhalen van de criminelen die Bodmin Jail naar huis hebben geroepen. Verlaat de gevangenis na het zien van de enige originele en volledig werkende Victoriaanse hangende put in het Verenigd Koninkrijk.

Sitemap Engeland

Wil je alle activiteiten in Engeland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Engeland

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 212.259 beoordelingen

Was erg leuk, de groep bestond voornamelijk uit Nederlanders. Normaal vind ik dat niet zo leuk, ga niet op vakantie om Nederlanders te ontmoeten, maar in dit geval was het een fijne groep. Flink stuk door London gefietst, er werden ook veel korte stops gehouden waar dan weer uitleg gegeven werd over van alles en nog wat. (ga niets verklappen). Het zijn normale fietsen, die boven verwachting rijden. Lang verhaal kort, het is een aanrader. Aangezien alles in de hoofdstad spuugduur is.. Valt deze kwa prijs/ kwaliteit positief op.

Heel erg leuk, was mooi weer, dat is natuurlijk wel mazzel. Leuke verhaken en heel bijzonder hoe de beefeaters wonen in het kasteel. Prachtige kroonjuwelen. De moeite en eventuele rijen waard.

Blijf niet te lang hangen, want dan moet je op het laatste deel van de tour haasten of keuzes maken. Ik was blij dat ik dat hier gelezen had.

Hele leuke en interessante tour gehad. We zijn op hele leuke plekken geweest waar je niet zomaar komt. George is een topgids!

Met het ticket konden we zo doorlopen en hebben we geweldig kunnen genieten van het uitzicht !