Belevingen in
Enkhuizen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Enkhuizen: De beste dingen die je niet wil missen

Noord-Holland met stoomtrein- en stoomtrein-dagtour

1. Noord-Holland met stoomtrein- en stoomtrein-dagtour

Uw volledige dag op het platteland begint op het treinstation van Enkhuizen of wilt u deze tour combineren met een bezoek aan het Openluchtmuseum Zuiderzee Holland; op het treinstation in Hoorn. Vertrek in een ontspannen tempo om ervoor te zorgen dat u echt alles te weten komt over dit deel van Noord-Holland dat West-Friesland heet. Na het ontmoeten van uw persoonlijke gids op het treinstation in Enkhuizen, begint u met het verkennen van de hoogtepunten van deze historische stad, ooit een belangrijke haven voor de voormalige Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC). De Verenigde Oost-Indische Compagnie wordt vaak aangeduid als 's werelds eerste multinationale onderneming en was zeker de eerste die aandelen uitgeeft. Essentieel voor de vestiging van kolonies in Azië door Nederland, en voor de daaropvolgende specerijenhandel, was het misschien wel de eerste megabedrijf ooit. Je gids neemt je mee door het 17e-eeuwse stadscentrum. Ga naar het Snouck van Loosen Park om een van de eerste sociale huisvestingsprojecten van Nederland te zien. Kom meer te weten over de maritieme tradities van Enkhuizen in de haven en bewonder de oude verdedigingstoren van de Drommedaris. Na een wandeling door de stad van ongeveer 45 minuten, neem plaats aan boord van het historische veerboot Friesland. Geniet van het uitzicht op het IJsselmeer (voormalige Zuiderzee / Zuidzee), bekijk de vogels in de lucht en zie traditionele platbodemzeilschepen passeren in de 90 minuten durende reis naar de volgende halte, Medemblik. Bij aankomst in het ooit welvarende handelsstadje heb je ongeveer 1 uur om het zelf te verkennen. Bewonder de 17e en 18e eeuwse koopmanshuizen in de Gouden Eeuw van Nederland en pak een broodje Hollandse Hollandse kaas. Rijd vervolgens met een historische stoomtrein naar Hoorn. De motor fluit en de brandweerman schept kolen in de vuurkist. Houten schotten kraken, wielen zingen en stoom sist. Van de houten stoelen van de 3e klas in je rijtuig zul je een verhaal uit een ander tijdperk meemaken. De trein slingert van dorp naar dorp over het West-Friese platteland. Na aankomst in Hoorn heeft u tijd om het Steam Train Museum te bezoeken. Eindelijk neemt je persoonlijke gids je mee voor een wandeling door de stad om de haven te zien waar de kruiden uit Azië aankwamen die Holland zijn welvaart gaf. Je kunt ervoor kiezen om vanuit Hoorn te vertrekken als je dat liever wilt, waarbij je de tour in omgekeerde volgorde maakt. Deze optie omvat ook toegang tot het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Bekijk authentieke gebouwen uit de voormalige Zuiderzeegebieden, waaronder een kerk, een viskuur, een kaasopslag en huizen uit de omliggende vissersdorpen. Het personeel demonstreert historische ambachten uit het dagelijks leven en meer.

...
Ontdek Enkhuizen: Walking Tour + Zuiderzeemuseum

2. Ontdek Enkhuizen: Walking Tour + Zuiderzeemuseum

Je 's ochtends of' s middags in Enkhuizen begint om uw hotel, de rivier cruise schip of, als u een reis naar Enkhuizen van elders, op het station. Stel uit bij een ontspannen tempo om ervoor te zorgen dat u echt te zien, voelen en leer alles over deze stad. De belangrijkste bezienswaardigheden die je privé gids zal laten zien zijn de Dromedaris verdedigingstoren, onlangs gerenoveerd tot een groot cultureel centrum. De Snouck van Loosenpark, een prachtig park gebouwd eind 19e eeuw als een sociaal woonproject. Bewonder de hoge toren van de Zuiderkerk en zijn beroemde orgel uit 1621. Bekijk de levendige haven en winkelstraat. Leer waarom en hoe kleine schepen zijn gebouwd in flessen. Wandelend door de straten van Enkhuizen neemt u mee terug in de tijd naar de dagen van de VOC (Verenigde Oost-Indische Compagnie) dat Nederland in de 17e eeuw een van de meest invloedrijke landen ter wereld. Enkhuizen was in die tijd een van de 6 belangrijkste steden van de VOC. Uw bezoek aan Enkhuizen wordt compleet gemaakt met een bezoek aan de beroemde Zuiderzeemuseum. Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen herleeft de verhalen van mensen die ooit woonde aan de oevers van de Zuiderzee. Zien, horen, proeven en ruiken het dagelijks leven rond de Zuiderzee zoals het was voordat de Afsluitdijk (IJsselmeer Afsluitdijk) veranderde de zee in het IJsselmeer in 1932. In de zomer draagt het Museum ferry u over het IJsselmeer naar de Outdoor Museum. Het gedeelte open-air beslaat 15 hectaren en biedt authentieke panden uit het voormalige Zuiderzee regio, zoals een kerk, een vis-uithardende schuur, een molen, een kaaspakhuis, winkels en woonhuizen uit de omliggende vissersdorpen. In de winter, kunt u de indoor museum te verkennen, de huisvesting van de schatkamer van de Zuiderzee. Tijdelijke tentoonstellingen tonen de rijke collectie van het museum.

...
Privé wandeltocht Leeuwarden

3. Privé wandeltocht Leeuwarden

Uw middag in Leeuwarden begint bij uw hotel, of als u van elders naar Leeuwarden reist vanaf het treinstation. Vertrek in een ontspannen tempo om ervoor te zorgen dat je echt alles over deze stad kunt zien, voelen en leren. Al vóór het jaar 1000 woonden er mensen in Leeuwarden. Rond 1600 behoorde de stad tot de tien belangrijkste steden van Nederland. Leuke weetjes: Leeuwarden is gekozen als Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 en Capital of Taste voor 2015! Leeuwarden is de hoofdstad van de provincie Friesland. Het staat bekend als de start en finish van de Elfstedentocht, een Nederlandse schaatswedstrijd die door elf steden gaat. Deze race vindt niet vaak plaats, alleen als het ijs dik genoeg is om op te schaatsen. Leeuwarden is een mix van winkelgebieden, culturele hoogtepunten en een opwindend nachtleven. Het heeft meer dan 600 historische monumenten. Deze privéwandeling neemt je mee door het historische centrum van Leeuwarden met een kort bezoek aan de scheve toren Oldehove. Laat je persoonlijke gids je meenemen naar de beste plekken in de stad!

...

Sitemap Enkhuizen

Wil je alle activiteiten in Enkhuizen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.