Belevingen in
Ennis

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Ennis: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Doolin: boottocht Kliffen van Moher

1. Vanuit Doolin: boottocht Kliffen van Moher

Op de pier van Doolin begint jouw ontdekkingsreis. Je vaart langs de kust naar de wereldberoemde Kliffen van Moher. Bewonder het schilderachtig uitzicht op de eilanden Aran en de verbazingwekkende kalkstenen rotsen van The Burren in North Clare. Je benadert de Kliffen van Moher voor een fantastisch uitzicht op de uitham van Aill na Searrach, populair bij surfers voor de golf die ze Aileen noemen. Ga verder naar de grote zeestapel van An Bhreannan Mor, net onder het hoogste punt van de klippen. Je bewondert alle kleine mensen die rond het bezoekerscentrum en het O'Brien's Tower-observatorium lopen terwijl je ongeveer 20 minuten langs de kust vaart. Profiteer van de diensten van de ervaren bemanning die je op interessegebieden wijst en je helpt zoeken naar zeevogels, zoals Jan van Genten, zeekoeten, alken en Atlantische papegaaiduikers die op de rotsen nestelen. Op je 20 minuten durende reis terug naar de pier van Doolin trekt het ene na het andere fantastische vergezicht aan je voorbij.

Van Doolin: Inis Oirr Island en Cliffs of Moher Ferry

2. Van Doolin: Inis Oirr Island en Cliffs of Moher Ferry

Inis Oírr, ook wel Inisheer genoemd, is het kleinste van de drie Aran-eilanden. Het is het dichtstbijzijnde eiland bij de Doolin Pier met een bevolking van ongeveer 300 mensen. De nieuwe snelveerboot biedt de snelste overtocht naar de Aran-eilanden met een reis van slechts 15 minuten van Doolin naar Inis Oírr. Inis Oírr is een charmant eiland dat veel te bieden heeft. Bezoekers van dit eiland kunnen genieten van middeleeuwse ruïnes, zeehondenkolonies, een scheepswrak, een vuurtoren, fantastische wandelingen en nog veel meer. Bij aankomst kunt u ervoor kiezen om te wandelen, een fiets te huren, een paard en wagen te huren of een minibustour te maken om de beste delen van het eiland te zien. Na ongeveer 3 uur te hebben genoten op Inis Oirr, vertrekt de veerboot om 13:45 uur van het eiland. Met deze optie neemt u de veerboot terug naar Doolin via de Cliffs of Moher. Deze veerboottocht brengt je naar het hoogste punt van de Cliffs of Moher onder de beroemde O'Brien's Tower. Vanaf hier is er een deskundig commentaar aan boord dat zowel informatief als vermakelijk is. De veerboot vaart terug langs An Branán Mór, de grote zeestapel, de thuisbasis van de grootste broedvogelkolonie op het vasteland van Ierland. De grote zeestapel biedt onderdak aan duizenden zeevogels die er hun zomerverblijf van maken. De veerboot brengt je van dichtbij om vogels zoals papegaaiduikers, zeekoeten en alken te zien. Tijdens de reis terug naar Doolin Pier, passeer je de zeegrot van 'Harry Potter and the Half Blood Prince' en de beroemde surfplek 'Aill na Searrach' waar de 'Aileen'-golf wordt opgevangen. Deze reis van een uur langs de kliffen biedt veel fantastische fotomomenten en is nooit twee keer dezelfde ervaring.

Van Limerick: dagtocht Aran-eilanden en Cliffs of Moher

3. Van Limerick: dagtocht Aran-eilanden en Cliffs of Moher

Je vertrekt dagelijks om 8.30 uur uit Arthurs Quay, Limerick en je lokale chauffeur/gids brengt je via Bunratty Castle en Ennis naar het pittoreske dorpje Doolin in County Clare. Hier gaat u aan boord van de veerboot om 11:00 uur die vaart van Doolin naar Inisheer, de kleinste en dichtstbijzijnde van de Aran-eilanden. De overtocht met de veerboot duurt tussen de 20 en 30 minuten. Eenmaal op het eiland heb je 2 uur vrije tijd om een oud kasteel, kerk, scheepswrak, vuurtoren, stranden, cafés en pubs te verkennen. Keer terug naar de veerboot, vertrek om 13:45 uur en vaar op de terugweg onder de Cliffs of Moher door. Vanaf de zee heb je een uniek uitzicht op de majestueuze Cliffs of Moher. Bij terugkomst in Doolin stapt u in de tourbus voordat uw chauffeur/gids u naar de top van de Cliffs of Moher brengt. Eenmaal daar is toegang tot het milieuvriendelijke bezoekerscentrum, de Atlantic Edge, inbegrepen. Leun na uw bezoek hier achterover, ontspan en geniet van het schilderachtige landschap op uw weg terug naar Limerick. De tour keert terug tussen 20:30 en 21:00 uur.

Van Doolin: Inis Mor-veerboot en Aran-eilanden

4. Van Doolin: Inis Mor-veerboot en Aran-eilanden

Inis Mór, ook wel bekend als Inishmore, is de grootste en meest bezochte van de Aran-eilanden. De naam zelf, wat groot eiland betekent, suggereert zijn grootte in vergelijking met de andere eilanden. De bevolking van Inis Mór is ongeveer 900 mensen. Deze dagtocht vertrekt om 10:00 uur vanaf Doolin Pier en vertrekt vervolgens om 16:00 uur vanaf het eiland om terug te keren naar Doolin Pier. De veerbootreis van Doolin Pier naar Kilronan Harbor op Inis Mór duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten. De Aran-eilanden worden beschouwd als een uitbreiding van de Burren-regio in County Clare. Het beroemde rotsachtige landschap heeft bijgedragen tot het iconische beeld van een eiland dat wordt gescheiden door velden die worden gescheiden door kronkelende stenen muren. Het adembenemende uitzicht vanaf dit eiland onthult een Atlantische poort van Connemara naar Clare. Op het eiland Inis Mór zal het u niet ontbreken aan dingen om te doen en wonderen te zien. Een volledige dag is nodig om de bezienswaardigheden van dit prachtige eiland te zien. De veerboot komt aan in de haven van Kilronan op Inis Mor. Vanuit deze haven kun je kiezen uit verschillende opties om het eiland te verkennen. U kunt ervoor kiezen om een fiets te huren, een minibustour te maken of een paard-en-wagentocht mee te maken. Meer informatie over de touropties is bij aankomst verkrijgbaar in het Kilronan Harbor-gebied. De meest populaire attractie op dit eiland is het beroemde ringfort Dun Aengus. Het prachtige fort is een halfronde structuur die rust op de rand van een hoge klif die 100 meter uit de Atlantische Oceaan oprijst. Het is de grootste van de prehistorische ruïnes op de Aran-eilanden. Het is een korte wandeling van 900 meter van het bezoekerscentrum naar de voet van het fort. Bij aankomst duurt het ongeveer 10 minuten om naar de top van het fort te klimmen. Het fort bestaat uit een binnenhof van 50 meter breed en is aan de basis omgeven door een muur van 6 meter hoog en 5,5 meter dik. De uitstekende ligging en de structurele perfectie van Dún Aonghasa hebben ertoe geleid dat veel experts het tot een van de mooiste prehistorische monumenten in Europa hebben uitgeroepen.

Van Doolin: cruise naar de kliffen van Moher

5. Van Doolin: cruise naar de kliffen van Moher

De Cliffs of Moher-cruise vertrekt vanaf Doolin Pier en volgt de kliffen, zodat je ze van onder hun verbluffende hoogten kunt ervaren. Tijdens het instappen hebben passagiers een prachtig uitzicht op de Cliffs of Moher, de Aran-eilanden en The Burren. Na ongeveer 20 minuten varen zal de veerboot een stop maken onder de beroemde O'Brien's Tower, hoog op de kliffen op het hoogste punt. De Cliffs of Moher stijgen tot een prachtige hoogte van meer dan 214 meter die u vanaf zee echt kunt waarderen. Aan boord geniet u van vermakelijk en informatief commentaar van experts, zodat u meer te weten komt over de lokale geschiedenis en dieren in het wild. De basis van de Cliffs of Moher is de thuisbasis van een breed scala aan dieren in het wild, zoals vogels, reuzenhaaien, dolfijnen en zeehonden. De veerboot vaart terug langs An Branán Mór, de grote zeestapel, de thuisbasis van de grootste broedvogelkolonie op het vasteland van Ierland. De grote zeestapel biedt onderdak aan duizenden zeevogels die er hun zomerverblijf van maken. De veerboot brengt je van dichtbij om vogels zoals papegaaiduikers, zeekoeten en alken te zien. Tijdens de reis terug naar Doolin Pier, passeer je de zeegrot van 'Harry Potter and the Half Blood Prince' en de beroemde surfplek 'Aill na Searrach' waar de 'Aileen'-golf wordt opgevangen. Deze reis van een uur langs de kliffen biedt veel fantastische fotomomenten en is nooit twee keer dezelfde ervaring.

Van Ennis: Cliffs of Moher Explorer-dagtour

6. Van Ennis: Cliffs of Moher Explorer-dagtour

Geniet van een prachtige schilderachtige wandeling, maak foto's, verken en neem de tijd om te genieten van een dag op de wereldberoemde Cliffs of Moher. Vertrek om 9.30 uur vanaf de parkeerplaats van het Temple Gate Hotel, Ennis, en een volledig opgeleide, lokale chauffeur/gids begint aan de schilderachtige reis door het landelijke landschap van West Clare naar het pittoreske dorpje Doolin. Laat je afzetten bij de kade bij Doolin en word doorverwezen naar het begin van de Cliffs of Moher-kustgang en begin de reis met een routebeschrijving naar het ontmoetingspunt bij het Cliffs of Moher-bezoekerscentrum, The Atlantic Edge. Begin de wandeling via het dorp Doolin langs het klifpad naar de Cliffs of Moher van Wild Atlantic Way naar Signature Point. Geniet van een adembenemend uitzicht op de baai van Galway, de Aran-eilanden en de Cliffs of Moher zelf op het 8 km lange kustpad. Wees getuige van de kracht van de Atlantische Oceaan vanaf het pad en kijk hoe het de kustlijn van Ierland beschiet in de Wild Atlantic Way. Afspraak met de chauffeur/gids en de touringcar bij het Cliffs of Moher bezoekerscentrum 5 uur na het begin van de wandeling in Doolin. Stap weer in het tourvoertuig, leun achterover en ontspan terwijl de chauffeur/gids begint aan de terugreis naar Limerick. Keer terug naar Ennis tussen 17.30 uur en 18.00 uur. Deze tour vindt plaats van 1 april tot 31 oktober.

Ennis: wandeltocht met kleine groepen

7. Ennis: wandeltocht met kleine groepen

Ontdek het beste dat de middeleeuwse stad Ennis te bieden heeft tijdens deze wandeltocht met kleine groepen. Ontmoet je gids bij het O'Connell Monument, waar de verhalen zullen beginnen. Luister naar het verhaal van 'The Liberator' Daniel O'Connell voordat je doorgaat naar het monument van 1916, waar je het iconische verhaal van de Easter Rising uit 1916 hoort. Ontdek daarna het 13e-eeuwse Ennis Friary. Volg de rivier door de stad terwijl je gids enkele van de meest verborgen en beroemde edelstenen van Ennis onthult en de levendige geschiedenis van de stad vertelt. Bekijk bezienswaardigheden zoals Steele's Rock, een gedenkteken voor de 'Peeping Tom Steele' en de oude markthaven van Ennis.

Veelgestelde vragen over Ennis

Welke topattracties zijn een must-see in Ennis?

Sitemap Ennis

Wil je alle activiteiten in Ennis ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ennis

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 537 beoordelingen

Dit is een aanrader!!

Loop 's ochtends over de kliffen van Moher - ga naar het dorp bij de aanlegsteiger voor de lunch en bekijk daarna de kliffen vanaf het water - dit is een spectaculaire ervaring! Het is ook een geweldige ervaring om over de kliffen te wandelen, maar om er zo dicht mogelijk bij te komen tijdens de boottocht is onvergetelijk! En de prijs om dit te doen is meer dan redelijk! !

Deze reis was een geweldige ervaring, waardoor we de volledige uitbreiding van de verbazingwekkende Cliffs of Moher vanaf de zee konden zien, vanuit een totaal andere dan die zichtbaar vanaf de top van de kliffen.

Het was een geweldige ervaring en het uitzicht is prachtig. Je krijgt de kliffen van dichtbij te zien en alle verschillende vogels die buigen voor de zomer. Zou het opnieuw doen. Geweldige foto's gekregen.

Geweldige reis, veel plezier. Waardeer echt dat deze app betalingen accepteert in Dogecoin-cryptocurrency

Mooie tocht met een super uitzicht. super enthousiaste gids op de boot die leuke informatie verteld.