Ennis
Boten & jachten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Ennis Boten & jachten: Onze meest aanbevolen

Van Doolin: cruise naar de kliffen van Moher

1. Van Doolin: cruise naar de kliffen van Moher

De Cliffs of Moher-cruise vertrekt vanaf Doolin Pier en volgt de kliffen, zodat je ze van onder hun verbluffende hoogten kunt ervaren. Tijdens het instappen hebben passagiers een prachtig uitzicht op de Cliffs of Moher, de Aran-eilanden en The Burren. Na ongeveer 20 minuten varen zal de veerboot een stop maken onder de beroemde O'Brien's Tower, hoog op de kliffen op het hoogste punt. De Cliffs of Moher stijgen tot een prachtige hoogte van meer dan 214 meter die u vanaf zee echt kunt waarderen. Aan boord geniet u van vermakelijk en informatief commentaar van experts, zodat u meer te weten komt over de lokale geschiedenis en dieren in het wild. De basis van de Cliffs of Moher is de thuisbasis van een breed scala aan dieren in het wild, zoals vogels, reuzenhaaien, dolfijnen en zeehonden. De veerboot vaart terug langs An Branán Mór, de grote zeestapel, de thuisbasis van de grootste broedvogelkolonie op het vasteland van Ierland. De grote zeestapel biedt onderdak aan duizenden zeevogels die er hun zomerverblijf van maken. De veerboot brengt je van dichtbij om vogels zoals papegaaiduikers, zeekoeten en alken te zien. Tijdens de reis terug naar Doolin Pier, passeer je de zeegrot van 'Harry Potter and the Half Blood Prince' en de beroemde surfplek 'Aill na Searrach' waar de 'Aileen'-golf wordt opgevangen. Deze reis van een uur langs de kliffen biedt veel fantastische fotomomenten en is nooit twee keer dezelfde ervaring.

...
Vanuit Doolin: boottocht Kliffen van Moher

2. Vanuit Doolin: boottocht Kliffen van Moher

Op de pier van Doolin begint jouw ontdekkingsreis. Je vaart langs de kust naar de wereldberoemde Kliffen van Moher. Bewonder het schilderachtig uitzicht op de eilanden Aran en de verbazingwekkende kalkstenen rotsen van The Burren in North Clare. Je benadert de Kliffen van Moher voor een fantastisch uitzicht op de uitham van Aill na Searrach, populair bij surfers voor de golf die ze Aileen noemen. Ga verder naar de grote zeestapel van An Bhreannan Mor, net onder het hoogste punt van de klippen. Je bewondert alle kleine mensen die rond het bezoekerscentrum en het O'Brien's Tower-observatorium lopen terwijl je ongeveer 20 minuten langs de kust vaart. Profiteer van de diensten van de ervaren bemanning die je op interessegebieden wijst en je helpt zoeken naar zeevogels, zoals Jan van Genten, zeekoeten, alken en Atlantische papegaaiduikers die op de rotsen nestelen. Op je 20 minuten durende reis terug naar de pier van Doolin trekt het ene na het andere fantastische vergezicht aan je voorbij.

...
Van Doolin: Inis Oirr Island en Cliffs of Moher Ferry

3. Van Doolin: Inis Oirr Island en Cliffs of Moher Ferry

Inis Oírr, ook wel Inisheer genoemd, is het kleinste van de drie Aran-eilanden. Het is het dichtstbijzijnde eiland bij de Doolin Pier met een bevolking van ongeveer 300 mensen. De nieuwe snelveerboot biedt de snelste overtocht naar de Aran-eilanden met een reis van slechts 15 minuten van Doolin naar Inis Oírr. Inis Oírr is een charmant eiland dat veel te bieden heeft. Bezoekers van dit eiland kunnen genieten van middeleeuwse ruïnes, zeehondenkolonies, een scheepswrak, een vuurtoren, fantastische wandelingen en nog veel meer. Bij aankomst kunt u ervoor kiezen om te wandelen, een fiets te huren, een paard en wagen te huren of een minibustour te maken om de beste delen van het eiland te zien. Na ongeveer 3 uur te hebben genoten op Inis Oirr, vertrekt de veerboot om 13:45 uur van het eiland. Met deze optie neemt u de veerboot terug naar Doolin via de Cliffs of Moher. Deze veerboottocht brengt je naar het hoogste punt van de Cliffs of Moher onder de beroemde O'Brien's Tower. Vanaf hier is er een deskundig commentaar aan boord dat zowel informatief als vermakelijk is. De veerboot vaart terug langs An Branán Mór, de grote zeestapel, de thuisbasis van de grootste broedvogelkolonie op het vasteland van Ierland. De grote zeestapel biedt onderdak aan duizenden zeevogels die er hun zomerverblijf van maken. De veerboot brengt je van dichtbij om vogels zoals papegaaiduikers, zeekoeten en alken te zien. Tijdens de reis terug naar Doolin Pier, passeer je de zeegrot van 'Harry Potter and the Half Blood Prince' en de beroemde surfplek 'Aill na Searrach' waar de 'Aileen'-golf wordt opgevangen. Deze reis van een uur langs de kliffen biedt veel fantastische fotomomenten en is nooit twee keer dezelfde ervaring.

...
Van Doolin: Inis Oirr Island & Cliffs of Moher Cruise

4. Van Doolin: Inis Oirr Island & Cliffs of Moher Cruise

Deze tour combineert een bezoek aan het kleinste eiland Inis Oirr en een cruise onder de Cliffs of Moher. Verken het eiland voor een paar uur en keer terug naar Doolin via Cliffs of Moher. Inis Oirr (Eastern Island) ligt op slechts 30 minuten varen van Doolin. Er zijn veel bezienswaardigheden te vinden, waaronder oude kastelen, een scheepswrak, een vuurtoren, een van de mooiste stranden van Ierland, een moderne speeltuin en verschillende goede pubs en cafés. De 3 pubs serveren allemaal goede, lokale gerechten en traditionele Ierse muziek is dagelijks te horen. De Cliffs of Moher zijn de kroon op de kustlijn van Clare. Als een uitkijkplatform voor prehistorische reuzen die over de rand van Europa willen turen, bieden de kliffen een ongeëvenaard uitzicht over de enorme kokende wildheid van de Atlantische Oceaan, een wereld onveranderd sinds de pre-Keltische meesters van magie, de Tuatha Dé Danann die regeerde Ierland.

...
Van Limerick: dagtocht Aran-eilanden en Cliffs of Moher

5. Van Limerick: dagtocht Aran-eilanden en Cliffs of Moher

Je vertrekt dagelijks om 8.30 uur uit Arthurs Quay, Limerick en je lokale chauffeur/gids brengt je via Bunratty Castle en Ennis naar het pittoreske dorpje Doolin in County Clare. Hier gaat u aan boord van de veerboot om 11:00 uur die vaart van Doolin naar Inisheer, de kleinste en dichtstbijzijnde van de Aran-eilanden. De overtocht met de veerboot duurt tussen de 20 en 30 minuten. Eenmaal op het eiland heb je 2 uur vrije tijd om een oud kasteel, kerk, scheepswrak, vuurtoren, stranden, cafés en pubs te verkennen. Keer terug naar de veerboot, vertrek om 13:45 uur en vaar op de terugweg onder de Cliffs of Moher door. Vanaf de zee heb je een uniek uitzicht op de majestueuze Cliffs of Moher. Bij terugkomst in Doolin stapt u in de tourbus voordat uw chauffeur/gids u naar de top van de Cliffs of Moher brengt. Eenmaal daar is toegang tot het milieuvriendelijke bezoekerscentrum, de Atlantic Edge, inbegrepen. Leun na uw bezoek hier achterover, ontspan en geniet van het schilderachtige landschap op uw weg terug naar Limerick. De tour keert terug tussen 20:30 en 21:00 uur.

...
Van Clare & Limerick: Aran Island & Cliffs of Moher Tour

6. Van Clare & Limerick: Aran Island & Cliffs of Moher Tour

Vertrek vanuit Bunratty op deze unieke reis combineert het beste van twee werelden, met een bezoek aan de Aran-eilanden, een boottocht onder de Cliffs of Moher en een bezoek aan het Cliffs of Moher Visitor Centre. Bezoek Inis Oirr en ontdek oude kastelen, een van de mooiste stranden van Ierland, een moderne speeltuin en verschillende pubs en cafés. Neem een pony en val, huur een fiets of loop over de rustige kleine weggetjes. De terugreis via de Cliffs of Moher is een spectaculaire reis onder deze wereldberoemde geologische steunberen die meer dan 700 voet boven de zee uittorenen. Verken de geschiedenis en vorming van deze kliffen in het uitstekende bezoekerscentrum. Vaar terug naar Shannon en ontspan op de terugreis naar Bunratty.

...

Sitemap Ennis

Wil je alle activiteiten in Ennis ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ennis

Dit is een aanrader!!

Loop 's ochtends over de kliffen van Moher - ga naar het dorp bij de aanlegsteiger voor de lunch en bekijk daarna de kliffen vanaf het water - dit is een spectaculaire ervaring! Het is ook een geweldige ervaring om over de kliffen te wandelen, maar om er zo dicht mogelijk bij te komen tijdens de boottocht is onvergetelijk! En de prijs om dit te doen is meer dan redelijk! !

De bemanning was geweldig, van de balie tot het schip, waren erg vriendelijk. Het schip is wat verouderd, maar goed genoeg. Ik had graag meer verhalen door de luidsprekers gehad en dichter bij de kliffen gekomen om de onmetelijkheid ervan beter te voelen. Over het algemeen was het de prijs waard die betaald werd voor een excursie van een uur.

Deze reis was een geweldige ervaring, waardoor we de volledige uitbreiding van de verbazingwekkende Cliffs of Moher vanaf de zee konden zien, vanuit een totaal andere dan die zichtbaar vanaf de top van de kliffen.

Het was een geweldige ervaring en het uitzicht is prachtig. Je krijgt de kliffen van dichtbij te zien en alle verschillende vogels die buigen voor de zomer. Zou het opnieuw doen. Geweldige foto's gekregen.

Geweldige reis, veel plezier. Waardeer echt dat deze app betalingen accepteert in Dogecoin-cryptocurrency