Belevingen in
Épernay

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Épernay: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Parijs: dagtrip Champagne met 8 proeverijen & lunch

1. Vanuit Parijs: dagtrip Champagne met 8 proeverijen & lunch

De activiteit begint bij je hotel (als het in Parijs ligt) of een trefpunt in het centrum van Parijs. Je chauffeur/gids haalt je rond 07:30 uur op in een gezellige minibus met airconditioning. Geniet van lekkere croissants op weg naar de Champagne, terwijl je gids je alles vertelt wat je moet weten over het sprankelende universum van de champagne. Bij aankomst in de Champagne begint je dag met een bezoek aan een zeer prestigieus champagnehuis (Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Mercier etc. afhankelijk van de beschikbaarheid). Ontdek de nooit eindigende gangen met flessen en eindig je rondleiding met een proeverij. Als je weer in je minibus met airconditioning bent, kun je de landschappen bewonderen en pauzeer je in het hart van de wijngaard voor een masterclass van je deskundige wijngids. Hij leert je de basis van het professioneel proeven van wijn. Je oefent met een bijzondere cuvée. Daarna lunch je in een door een familie gerund champagnehuis of een lokaal restaurant (afhankelijk van de beschikbaarheid). Je hebt de kans om diverse glazen champagne en ratafia (een andere lokale wijn) te proeven die bij het lokale eten passen. Blanc de Blancs, Blanc de Noirs, Champagne Rosé… waar zou jij die bij drinken? Na de lunch krijg je een rondleiding door de wijngaard van de Côte des Blancs en Vallée de la Marne. Leer meer over de kenmerken van Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier en geniet van een geweldig uitzicht over de wijngaard. Je kunt ook mooie foto's maken! Je gids brengt je vervolgens naar Hautvillers, een typisch Frans dorp, waar de legendarische Dom Perignon vandaan komt. Verder bezoek je nog een door een familie gerund wijnhuis waar je de kunst van het sabreren of disgorgement 'à la volée' leert (een techniek voor het openen van een champagnefles), afhankelijk van de beschikbaarheid. Proef diverse heerlijke champagnes voordat je weer teruggaat naar Parijs, waar je wordt afgezet op een centrale plek met goede verbindingen.

...
Épernay: rondleiding door champagnekelder met proeverij

2. Épernay: rondleiding door champagnekelder met proeverij

Bezoek het prachtige Champagnehuis in de Marne-vallei  genaamd   Vollereaux Champagne. Neem een rondleiding van een uur door de historische kelders. Leer over de geschiedenis van het huis en de productie van champagne. Ontdek hoe het bedrijf werd opgericht in 1805 en zich tegenwoordig over 40 hectare uitstrekt, verdeeld over 13 dorpen in Coteaux Sud d'Épernay. Ontdek hoe de 6e generatie van de familie Vollereaux nog steeds de 200 jaar oude familie-erfenis van het champagnehuis beheert. Aan het einde van de rondleiding proef je 3 verschillende champagnes, waarbij je het delen en de saamhorigheid voelt die de geschiedenis van de familie zo typeren. 

...
Reims en Champagne Tasting Full-Day Tour vanuit Parijs

3. Reims en Champagne Tasting Full-Day Tour vanuit Parijs

Geniet van een exclusieve dagtocht naar de stad Reims en ontdek waar veel Franse koningen werden gekroond vóór de Franse revolutie. Transfer van Parijs naar de historische stad in de regio Elzas-Champagne-Ardenne-Lotharingen in Frankrijk. Bij aankomst maak je een begeleide wandeling door het stadscentrum en ga je naar de unieke kathedraal van Reims. Leer meer over zijn plaats in de Franse geschiedenis als de traditionele kroningsplaats voor de koningen van Frankrijk. Bewonder de mooie Franse gotische architectuur en hier over enkele van de schatten die zich binnen de muren bevinden. Ga vervolgens naar de legendarische wijngaarden van de provincie Champagne om verschillende soorten mousserende wijn te proeven. Ga dan zitten en maak van de gelegenheid gebruik om de lokale gastronomie te ontdekken. Geniet van een driegangenlunch inclusief een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert in een lokaal restaurant. U bezoekt een van de meest prestigieuze wijnbouwbedrijven in de regio. Leer hoe Champagne wordt gemaakt, van het snoeien van de wijnstokken tot het persen, mixen en bewaren van wijn. Zie oude kelders gevuld met glazen containers en waardevolle inhoud die stof verzamelt. Proef de wijnen!

...
Epernay: luchtballon afgemeerd boven wijngaarden

4. Epernay: luchtballon afgemeerd boven wijngaarden

Ga op avontuur in een vastgebonden gigantische met helium gevulde ballon, vastgemaakt aan de onderkant van de Avenue de Champagne en vlieg tot 150 meter van de grond.  Geniet van het uitzicht over de stad en de omliggende wijngaarden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.Geniet van een glas champagne terwijl je het vogelperspectief van dit prachtige gebied bewondert.  Kijk naar beneden in de verborgen tuinen van de prachtige Belle Epoque herenhuizen en geniet van deze unieke sfeer.

...
Vanuit Parijs: Champagne-tour met kleine groepen met 3-gangenlunch

5. Vanuit Parijs: Champagne-tour met kleine groepen met 3-gangenlunch

Na het ophalen van je hotel in de ochtend, begint je reis, op weg naar het hart van de champagnestreek Épernay, waar je begint met een rondleiding door Moët & Chandon (of vergelijkbaar champagnehuis), een prestigieuze Franse wijnmakerij en Champagnehuis dat Dom Pérignon produceert. Leer meer over de geschiedenis van zijn naamgenoot en maak kans op een paar fijne vintage champagne. Wandel later over de avenue de champagne naar je minibus terwijl de gids je vertelt over een paar andere bekende huizen om je heen en de champagnekelders onder je. Bezoek een kleine lokale wijnmakerij en ontmoet de mensen achter de productie van dit geweldige drankje. Maak een kans om hun elegante en exclusieve product te proeven en te horen over de geschiedenis van hun champagnelandgoed. Stop in het dorp waar de monnik woonde die champagne uitvond. Deze prachtige tour brengt je uiteindelijk naar de tafel waar je de kans krijgt om de lokale gastronomie te ontdekken, geniet van een 3-gangen lunch in een lokaal restaurant en bezoek daarna de producent waar meer dan 80 boeren hard werken om een verbazingwekkende selectie van mousserende wijnen te maken ontworpen voor speciale gelegenheden. Bezoek het museum om verschillende gebruiksvoorwerpen te zien die worden gebruikt om Champagne te maken, en bekijk een korte film over de wijngaarden. Proef nog 4 glazen champagne voordat u terugkeert naar Parijs. Na een paar leuke spelletjes, het proberen van alle soorten wijnen en het eten van heerlijk eten, geeft je gids je ook iets leuks om je bezoek aan de champagnestreek te onthouden en je af te zetten bij je hotel.

...
Van Reims: champagnetour naar Epernay in de middag

6. Van Reims: champagnetour naar Epernay in de middag

Ontmoet je vriendelijke gids   in Reims en verken   de beroemdste Champagne-wijngaarden rond Epernay. Rij door de beroemde Avenue du Champagne, de thuisbasis van de meest erkende en prestigieuze champagnehuizen.  Beleef een reis naar het verleden in het historische dorp Hautvillers met zijn fascinerende kerk en bewonder het adembenemende uitzicht op de Champagne-wijngaarden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Maak een rit door de zuidelijke wijngaarden van de elegante Montagne de Reims en leer van je gids wat de moeite waard is om te weten over de speciale kenmerken van de regio. Bezoek de exclusieve kelders van een boetiekwijnhuis in familiebeheer. Wandel door de traditionele pers- en vatruimte, terwijl je gastheer de traditionele Champagne-methode beschrijft, ook de "Méthode Champenois" genoemd. Geniet van verschillende proeverijen van hun persoonlijke productie en doe meer kennis en expertise op over de beste mousserende wijn. Eindig je middag met een laatste bezoek aan een ander Champagne-proeverij, waar je verschillende cuvée-wijnen kunt proeven en vergelijken. Je tour eindigt tussen 18:30 en 19:00 uur.

...
Reims: exclusieve tour naar Moët et Chandon & Taittinger

7. Reims: exclusieve tour naar Moët et Chandon & Taittinger

Ontdek een van de grootste wijnproducerende gebieden in Frankrijk op een tour in een kleine groep door de Champagne-regio. Proef de bruisende producten van dit wereldberoemde gebied, zoals de Champagne Taittinger, een van de laatste champagnehuizen die nog eigendom is van de oorspronkelijke familie.  Met cépages bestaande uit 50% pinot noir, 15% pinot meunier en 35% chardonnay, is de Taittinger-wijngaard een onovertroffen voorbeeld van een champagnesoort waarin chardonnay een belangrijke rol speelt. De productie van de wijngaard wordt aangevuld met de contractuele overname van druiven van onafhankelijke leveranciers die de beste wijngaarden in de regio Champagne bedienen.  Onderweg naar Épernay reis je door de wijngaarden van de Marne-vallei naar de legendarische monnik Dom Pérignon, die de duurste Franse wijnen van de 17e eeuw produceerde en nu begraven is in de kerk van de voormalige Benedictijner abdij van Hautvillers. Bezoek Épernay, vaak de hoofdstad van de Champagne genoemd, waar de hoofdstraat een opeenvolging vormt van luxe herenhuizen, beroemd als Maisons de Champagne.  Ontdek enkele van de meest prestigieuze namen, zoals Moët & Chandon, Perrier-Jouët en Pol Rogeren leer over de 100 kilometer aan tunnels onder de straten. Je krijgt 1 uur vrije tijd om te lunchen bij een van de vele restaurants in het centrum.  Daarna krijg je een rondleiding en een proeverij bij de wereldberoemde Maison de Champagne Moët & Chandon. Het Grand Maison is opgericht in 1743 door Claude Moët en zijn geschiedenis is gekoppeld aan bekende figuren zoals Marquise de Pompadour en Napoleon I. Moët & Chandon Champagne is verkocht bij vele belangrijke historische gebeurtenissen, met inbegrip van de kroning van koning Eduard VII, het Filmfestival van Cannes en de 120e verjaardag van het Vrijheidsbeeld.

...
Vanuit Parijs: Small-Group Moët & Chandon Champagne Tour

8. Vanuit Parijs: Small-Group Moët & Chandon Champagne Tour

De enige plek ter wereld die champagne kan verbouwen en produceren, ligt net buiten Parijs. Tijdens deze excursie van een hele dag (11 uur) leer je ook over de geschiedenis van champagnemeester Dom Perignon. Bezoek de schilderachtige kapel en het graf van Dom Perignon, de vader van Champagne, en ontmoet vervolgens een lokale producent om meer te weten te komen over het groeiproces. Geniet van een volledig rondleiding in het Huis van Moët en Chandon, 's werelds grootste champagneproducent, of Nicolas Feuillate Champagne als het Huis van Moet die dag niet beschikbaar is. Maak een wandeling door een deel van hun 40 kilometer aan kelders. Voordat je terugkeert naar Parijs, bezoek je de prachtige kathedraal van Reims en heb je vrije tijd om binnen te verkennen waar alle Franse koningen werden gekroond. Overdag heb je de mogelijkheid om minstens 4 verschillende soorten champagne te proeven en zelfs enkele flessen voor souvenirs op te halen als je dat wilt. Ze kunnen je in het busje terug naar Parijs begeleiden.

...
Reims: Moët & Chandon-tour met champagneproeverij

9. Reims: Moët & Chandon-tour met champagneproeverij

Trakteer uzelf op een dag vol glooiende heuvels, wijngaarden, wijnkelders en chique Franse bruis. Geniet van een champagneproeverij bij de fijne wijnmakerij van Moët & Chandon. Rij door Avenue de Champagne om een selectie van de mooiste huizen van Champagne te zien. Maak kennis met Dom Pérignon op het erf van Moët & Chandon. Maak een begeleide wandeling door de kelders waar flessen kilometers ver worden opgeslagen. Leer de geschiedenis van Moët & Chandon, van de oprichter tot de erfgenamen die de beroemde Brut Imperial hebben gemaakt. Neem dan genoegen met een champagneproeverij om te ontspannen. Probeer 2 verschillende soorten Moët & Chandon champagne. Begrijp hoe u kunt profiteren van alle smaken en aroma's van experts. Profiteer van alle merkproducten onder één dak in de Moët & Chandon-winkel. Geniet ten slotte van een rondleiding door de UNESCO-werelderfgoedlocaties in Reims. Bekijk de Avenue de Champagne terwijl je de vele weelderige Maisons de Champagne ziet. Dompel onder in de pittoreske stad en de schitterende omgeving met wijngaarden.

...
Vanuit Parijs: een dag vol bubbels – Moët & Dom Perignon

10. Vanuit Parijs: een dag vol bubbels – Moët & Dom Perignon

Ontdek de geheimen van de koning der wijnen. Deze excursie ontvoert je van Parijs naar de Champagnestreek voor een kennismaking met de bruisende cultuur van deze opmerkelijke drank. Je eerste bestemming is het populaire champagnehuis Moët & Chandon in de met wijnstokken bedekte heuvels van Éparnay. Moët & Chandon werd in 1743 opgericht en kreeg in de jaren 50 van dezelfde eeuw een knallende start toen koning Lodewijk XV om mousserende wijn begon te vragen. Vandaag de dag is Moët & Chandon een wereldberoemde champagneproducent, met een uitmuntend champagnehuis in Frankrijk. Vanaf Moët & Chandon gaat je champagnereis verder naar het dorp Hautvillers, net ten noorden van Épernay aan de oevers van de bruisende rivier de Marne. In Hautvillers werkte Dom Pérignon in de jaren 1670 aan het verbeteren van de kwaliteit van wijn en champagne. Het gaat verder noordwaarts. Je gids neemt je mee naar Reims waar je het champagnehuis Mumms bezoekt, in het midden van de 19e eeuw gesticht door Duitse wijnmakers. Mumm is vooral beroemd om z'n Cordon Rouge champagne.

...

Sitemap Épernay

Wil je alle activiteiten in Épernay ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Épernay

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 907 beoordelingen

Als u een champagnehuis wilt bezoeken, moet u naar Vollereaux gaan! De gids spreekt vloeiend Engels en Frans; legt elke stap van de kunst van dit ambacht uit, toont het complete huis en proces en je kunt elke vraag stellen die je maar kunt bedenken. De proeverij daarna was geweldig! Dit is een tour die je moet bezoeken!

Really fun tour, not too serious but still enough explanation. Guide Tom was excellent! We were lucky with the weather and enjoyed amazing views with autumn colours.

Een hele aardige betrokken man die echt de tijd voor ons nam. Met een bevlogen enthousiasme zijn verhaald vertelde en zeer deskundig overkwam

Vriendelijke gids, grondige uitleg. Se hebben drie goed gevulde glazen gekregen om te proeven. De moeite waard.

Super leuke ervaring, prima tour , met leuke gids. 2 x 3 glazen champagne en was heel interessant