De populairste activiteiten van Epidaurus

Vanuit Athene: bustocht naar Mycenae, Epidaurus & Nafplio

1. Vanuit Athene: bustocht naar Mycenae, Epidaurus & Nafplio

Je verlaat Athene samen met je vriendelijke gids (archeoloog) en gaat per bus vanaf het metrostation Halandri naar de oude stad Mycene. Laat de Cyclopische muren je de adem benemen en leer meer over de mysterieuze oorsprong van dit fantastische bouwwerk. Mycene wordt beschouwd als het grootste en rijkste koninkrijk van de latere Bronstijd rond 1350 v.C. Wandel door het archeologische park, langs de grote Leeuwenpoort, verken de oude Schatkamer van Atreus die ook bekendstaat als de tombe van Koning Agamemnon, en de tombe van Clytaemnestra. Bewonder het paleis en het gouden masker van Agamemnon. Na Mycene krijg je een traditionele Griekse lunch in het prachtige kustplaatsje Nauplion. Nauplion was vroeger de hoofdstad van Griekenland voordat Athene dat was en de architectuur kent Venetiaanse, Byzantijnse, Ottomaanse en moderne Griekse invloeden. Bewonder de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het kasteel van Bourtzi, de Acronauplia en het kasteel van Palamidi gebouwd op de top van de heuvel, evenals de verschillende pittoreske pleinen in het stadscentrum. Sluit je dag af met een bezoek aan het oude theater van Epidaurus. Dit staat bekend als het theater met de beste akoestiek. Nog steeds wordt op deze plek elke zomer het Festival van Epidaurus gehouden.

Vanuit Athene: dagtour Mycene en Epidaurus

2. Vanuit Athene: dagtour Mycene en Epidaurus

Ga mee op een rondleiding van een hele dag door de oude ruïnes van Mycene vanuit Athene, met een minimale ecologische voetafdruk. Loop door wat ooit een bloeiend centrum van het oude Griekenland was en bezoek bezienswaardigheden, waaronder Epidaurus en de zeehaven van Nauplion. Tijdens de late bronstijd speelde de stad Mycene een belangrijke rol in het oude Griekenland. Deze dagexcursie vanuit Athene biedt u de mogelijkheid om deze schat van de antieke wereld te verkennen. Als u met een bus met airconditioning reist, maakt u een korte stop bij het kanaal van Korinthe, een technisch wonder van 6,2 kilometer dat de Golf van Korinthe verbindt met de Egeïsche Zee. Mycene is de historische setting voor veel van de oude Griekse literatuur, waaronder de werken van de dichter Homerus. Bezoek de archeologische vindplaats, de thuisbasis van de Leeuwinnenpoort en het graf van koning Agamemnon. Je vervolgt je rit en maakt een stop in Nauplia, de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland en de thuisbasis van het fort van Palamidi. Na een ontspannende lunch is de laatste stop van de tour de stad Epidaurus, de thuisbasis van het oude theater dat op de Werelderfgoedlijst staat en volgens de oude Grieken de geboorteplaats was van Apollo's zoon Asklepios. Het theater in Epidaurus is misschien wel het best bewaarde theater van het oude Griekenland en wordt nog steeds gebruikt vanwege de geweldige akoestiek.

Athene: Dagexcursie naar Nafplio en Epidaurus

3. Athene: Dagexcursie naar Nafplio en Epidaurus

Ontmoet uw archeoloog/historicus-reisbegeleider op het metrostation Halandri en ontdek het zuidoostelijke deel van het vasteland van Griekenland. Tijdens de reis kun je dingen zien en leren over de Griekse geschiedenis, van de oudheid tot vandaag. We maken een stop bij het kanaal van Korinthe, een van de weinige kunstmatige kanalen ter wereld, aangelegd in 1894, waar je foto's kunt maken en het indrukwekkende uitzicht kunt zien. We vervolgen onze reis naar het oude Epidaurus, de plaats van Asklepius, de god van de genezing. De site biedt de bezoeker een onverklaarbare kalmte, en er wordt gezegd dat dit de reden is dat het in de oudheid als genezingscentrum werd gebruikt. Bovendien bevindt zich ook het theater van Epidaurus op de locatie en wordt het beschouwd als het belangrijkste van Griekenland. Zorg ervoor dat je de akoestiek controleert! We komen vervolgens aan in Nafplio, een prachtige stad en de eerste hoofdstad van Griekenland. Verken het Venetiaanse kasteel van Palamidi en bewonder het verbluffende uitzicht. Bezoek de Akropolis van Nafplio en ontdek de stad Nafplio met uw archeoloog/historicus-reisbegeleider. Natuurlijk is Griekenland in de zomer erg warm en gelukkig heeft het gebied van Argolis, waar Nafplio ligt, een van de beroemdste stranden van Griekenland, Arvanitia. Tijdens de zomermaanden kun je zwemmen in de Egeïsche Zee en de lokale keuken en zeevruchten proeven. Als je meer wilt ontdekken van wat onze bestemming buiten het strand te bieden heeft, dan hebben wij de oplossing voor je. Ervaar de lokale cultuur en geniet van een wijnproeverij, waarbij u de unieke smaken van de regio proeft. Of maak een ontspannende boottocht rond het fort Burgi voor een mooie en rustige reis. Voor een actiever avontuur kun je de charmante middeleeuwse steegjes van Nafplio verkennen en naar de Akropolis wandelen voor een spectaculair uitzicht. En uiteraard kun je ook even pauzeren en bijtanken met een heerlijke lunch, koffie of borrel in een van de vele gezellige cafés of restaurants. Met een verscheidenheid aan activiteiten is er voor ieder wat wils in onze stad. Keer terug naar Halandri na een volledige dag vol geschiedenis, charmante uitzichtpunten, zwemmen en honderden foto's!

Athene: Peloponnesos hoogtepunten dagtour & V.R. audiogids

4. Athene: Peloponnesos hoogtepunten dagtour & V.R. audiogids

Stap in onze moderne bus met airconditioning vanaf 4 centrale ontmoetingspunten en reis 1 uur naar het gebied van de Peloponnesos. Op weg naar Mycene, zie je het beroemde Kanaal van Korinthe en maak je een korte stop om dit technische wonder te bewonderen dat de Egeïsche en Ionische zee met elkaar verbindt. Ga verder richting Mycene, een van de belangrijkste steden van het oude Griekenland. Bezoek de Myceense Akropolis, het graf van Agamemnon en de ruïnes van de Cyclopische muren die deze machtige stad beschermden. U kunt ook een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum van Mycene. Geniet van een rondleiding met audiogids door de archeologische vindplaatsen in 8 talen, verken de oude wereld met ons Virtual Reality-apparaat. Ga verder naar het oude theater van Epidaurus, een theater uit de 4e eeuw dat een van de best bewaarde klassieke Griekse bouwwerken is die er bestaan. Het staat bekend om zijn geweldige akoestiek; een munt die in het midden van het theater valt, is te horen vanaf de hoogste stoel. Het theater biedt plaats aan 14.000 mensen en de ingang wordt geflankeerd door gerestaureerde Corinthische pilasters. Het wordt nu gebruikt voor uitvoeringen van Oudgrieks drama tijdens het jaarlijkse Helleense Festival. Maak ten slotte een stop in de pittoreske stad Nafplion, de eerste hoofdstad van Griekenland na de onafhankelijkheid en een belangrijke haven sinds de bronstijd. De positie was zo strategisch dat de stad 3 forten heeft: het enorme fort van Palamidi, het kleinere Akronafplia en het waterkasteel Bourtzi op een eilandje ten westen van de oude stad. Slenter door de aantrekkelijke smalle straatjes en bewonder de elegante Venetiaanse huizen, neoklassieke herenhuizen en cafés aan de kade. Maak van de gelegenheid gebruik om te gaan winkelen, te eten in een traditioneel restaurant, te relaxen in de cafés in de pittoreske haven, of 's zomers een duik te nemen in het kristalheldere water van het strand van Arvanitia. Na een hele dag het gebied van Argolis-Peloponnesos te hebben verkend, gevuld met onvergetelijke herinneringen aan geschiedenis en cultuur, keert u terug naar uw favoriete afleverpunt.

Epidaurus: toegangsbewijs voor tempel van Asclepius en theater

5. Epidaurus: toegangsbewijs voor tempel van Asclepius en theater

Ontdek het theater van Epidaurus, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat met een toegangsticket. Bezoek het heiligdom van Asclepius, het oude theater en het archeologisch museum. Betreed het eeuwenoude theater en laat je onderdompelen in zijn onovertroffen schoonheid. Ga midden in de scène staan of loop de trap op in het theater en bewonder de wonderbaarlijke schelpachtige structuur. Vervolgens ga je door met het bezoeken van het kleine archeologische museum dat zich binnen de archeologische vindplaats bevindt. Leer meer over de blootgestelde delen van de oude gebouwen uit de Romeinse tijd. Geniet in je eigen tempo van de schoonheid van het best bewaarde oude theater van Griekenland. p>

Argolis: dagexcursie naar Mycene, Epidaurus en Nafplio

6. Argolis: dagexcursie naar Mycene, Epidaurus en Nafplio

Verken Argolis en zijn archeologische vindplaatsen tijdens een rondleiding met een busje vanuit Athene. Zie Mycene, de Leeuwenpoort, Nafplio en meer terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van deze plaatsen. Geniet van een lokale lunch (indien optie geselecteerd) in Mycene en proef de lokale smaken. Vertrek via de kustweg langs de Saronische Golf richting het Kanaal van Korinthe, dat de Egeïsche Zee met de Ionische Zee verbindt. Rijd naar Mycene, de homerische stad van Atreus, die volgens de dichters uit de oudheid 'rijk aan goud' is.  Bezoek de Leeuwenpoort, de Cyclopische muren, de koninklijke graven en meer. Onderweg naar Nafplio rijd je over de vruchtbare vlakte van Argolis, het pittoreske dorp dat aan de voet van een klif ligt, waar de imposante Palamidi-vesting bovenop staat.  Overal in Argolis vind je talrijke interessante bezienswaardigheden. Vertrek naar Epidauros voor een bezoek aan het theater uit de 4e eeuw voor Christus, beroemd om zijn verbazingwekkende akoestiek. Keer dan weer terug naar Athene via de nationale weg tussen Epidaurus en Korinthe. Geniet van een lunch in Mycene.

Mycene Epidaurus en Nafplio kleine groepsreis vanuit Athene

7. Mycene Epidaurus en Nafplio kleine groepsreis vanuit Athene

Begin uw dagtocht vroeg in de ochtend met een pick-up bij uw hotel of appartement in Athene. In slechts een uur rijden van de stad Athene passeert u het beroemde Kanaal van Korinthe (korte stop) dat de Saronische met de Golf van Korinthe verbindt en het vasteland van Griekenland letterlijk scheidt van de Peloponnesos. Verlaat het kanaal van Korinthe en na een rit van 1 uur komt u in de regio van Argolis, het land van Homerus' Gouden Mycene, een Unesco-werelderfgoed, en gaat u bergopwaarts om de archeologische vindplaats te bezoeken, de thuisbasis van de mythische koning Agamemnon. Geniet van een wandeltocht en hoor alle mythen en geschiedenis terwijl je langs de Cyclopische Muren, de Leeuwenpoort, de Koninklijke Tombes van Agamemnon en zijn vrouw Clytemnestra en de Schatkamer van Atreus loopt. De volgende stop is het pittoreske Nafplion, de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland, met zijn Venetiaanse Palamidi-fort en het versterkte eilandje Bourtzi in het midden van de haven. Daar heb je een leuke pauze en een optionele lunch in een traditioneel restaurant met Griekse keuken. Geniet van wat vrije tijd en wandel door de smalle straatjes van deze prachtige stad met klassieke gebouwen uit de 16e-17e eeuw. Ga verder naar Epidaurus en bezoek het adembenemende oude theater. Krijg een unieke kans om alles te horen over de geschiedenis van het 4e-eeuwse UNESCO-werelderfgoedhoogtepunt en een van de best bewaarde klassieke Griekse theaters die vandaag de dag nog steeds worden gebruikt vanwege de geweldige akoestiek. Als u de Peloponnesos verlaat, neemt u de weg terug naar Athene. Deze tour eindigt laat in de middag met een drop-off in je hotel of appartement.

4-daagse rondreis door Mycene, Epidaurus, Olympia, Delphi en Meteora

8. 4-daagse rondreis door Mycene, Epidaurus, Olympia, Delphi en Meteora

Dag 1: Kanaal van Korinthe (korte stop). Rijd naar Epidaurus en breng een bezoek aan de archeologische vindplaats en het theater, beroemd om zijn opmerkelijke akoestiek. Ga verder naar Nauplia voor een korte stop. Rijd vervolgens naar Mycene, waar u de fascinerende archeologische vindplaats zult bezoeken. Vertrek naar Olympia, door het centrale gebied van de Peloponnesos en langs de steden Megalopolis en Tripolis. Kom ten slotte aan in Olympia voor diner en overnachting. Er is ook een mogelijkheid om in plaats daarvan in Nauplia te blijven. (Diner inbegrepen). Dag 2: Bezoek in de ochtend de archeologische site en het museum van Olympia. Rijd via Patras naar Rion, steek het kanaal over naar Antirion op de ultramoderne hangbrug, bekend als de langste en modernste van Europa. Aankomst in Nafpaktos, ga dan verder naar Delphi. Geniet van diner en overnachting in Delphi. (Ontbijt en diner inbegrepen). Dag 3: Bezoek eerst de archeologische vindplaats en het museum van Delphi. Vertrek naar Kalambaka, door Amphissa, Lamia en Trikala. Aankomst in Kalambaka en geniet van een diner voor uw overnachting. (Ontbijt en diner inbegrepen). Dag 4: Bezoek 's ochtends de adembenemende Meteora. Begin in de vroege namiddag aan de rit terug naar Athene via Thermopylae en Kammena Vourla. (Inclusief ontbijt). Deze tour biedt de mogelijkheid om de meest indrukwekkende historische Griekse bezienswaardigheden te bezoeken, waardoor je inzicht krijgt in het glorieuze verleden van Griekenland.

Van Athene: dagexcursie met gids naar Mycene en Epidaurus

9. Van Athene: dagexcursie met gids naar Mycene en Epidaurus

Ontdek de ruïnes van de stad Mycene op een dagtrip vanuit Athene. Verken de archeologische vindplaats, de thuisbasis van de Leeuwinnenpoort en het graf van koning Agamemnon. Maak daarna een korte stop in het dorp Epidaurus en zie de Helleense theater. Rijd over de schilderachtige kustweg van de Saronische Golf en arriveer bij de archeologische vindplaats Mycene. Verken de historische setting voor veel van de oude Griekse literatuur, waaronder de werken van de dichter Homerus. Ga verder met een korte stop in Nauplia, de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland en de thuisbasis van het fort van Palamidi. Nadat je hebt genoten van een ontspannende lunch, ga je naar het nabijgelegen dorp Epidaurus, de thuisbasis van het Werelderfgoed, dat op de lijst staat van de oudheid theater en wordt door de oude Grieken beschouwd als de geboorteplaats van Apollo's zoon Asklepios. Het theater van Epidaurus is misschien wel het best bewaarde theater van het oude Griekenland.

Vanuit Athene: verken het oude Griekenland 4-daagse tour

10. Vanuit Athene: verken het oude Griekenland 4-daagse tour

Neem een stap terug uit het heden en duik in de wonderen van het oude Griekenland in de loop van 4 onvergetelijke dagen. Spring aan boord van de luxe bus, leun achterover en geniet van een koolstofvrije reis door de archeologische heiligdommen van Epidaurus, Mycene, Nafplio, Olympia, Delphi en Meteora. Met adembenemende landschappen onderweg, ongelooflijke architectuur en een plek om 's nachts je hoofd te laten rusten, heeft deze tour alles wat je maar wilt en meer. Dag 1: Bezoek Epdiaurus, Nafpila en Mycene De dag begint met een rit langs het Kanaal van Korinthe naar Epidaurus, de befaamde geboorteplaats van Apollo's zoon Asclepius, en een bezoek aan het oude theater, bekend om zijn symmetrie en uitzonderlijke akoestiek. Vanaf hier gaat u verder naar de havenstad Nafplio voor een korte stop en vervolgens door de vlakte van Argos naar Mycene. Deze archeologische vindplaats was ooit een belangrijk centrum van de Griekse beschaving en is de thuisbasis van het graf van Agamemnon. In de middag vertrekt u naar Olympia, waar u overnacht. Dag 2: Ontdek Olympia en Delphi Er valt veel te ontdekken in de thuisbasis van de Olympische Spelen. Begeef je tussen de goden bij de tempels van Hera en Zeus, kromp ineen bij het altaar van de Olympische Vlam, waar de offers werden gebracht, en poets je geschiedenis op in het museum van de locatie. De reis gaat verder via Patras naar Rio, over de ultramoderne Rio-Antirrio-brug, langs de stad Nafpaktos en langs de prachtige kustweg naar Delphi. Door de Grieken beschouwd als het midden van de hele aarde, werd Delphi bekend als de navel van de wereld. In de middag maakt u een uitstapje naar het pittoreske bergdorpje Arachova en vervolgens terug naar Delphi voor een overnachting. Dag 3: Verken Delphi en verblijf in Ovennight in Kalambaka Breng een ontspannen en mogelijk spirituele ochtend door in Delphi en neem de sfeer in u op van dit centrum van Griekse eredienst, de plaats waar hemel en aarde elkaar ontmoeten. In de middag vertrek je naar Kalambaka. Over het hoofd gezien door de Meteora-kloosters, zal dit je rustplaats zijn voor de nacht. Dag 4: De Meteora-kloosters en terugkeer naar Athene Reis door de hoogten naar Meteora, waar u het belangrijkste complex van oosters-orthodoxe kloosters in Griekenland kunt bezoeken. Hoog gebouwd op 6 zandstenen pilaren met uitzicht op Kalambaka, ervaart u adembenemende uitzichten die zijn uitgehouwen door de elementen van de natuur. Je terugreis biedt een optionele reis naar een fabriek van Byzantijnse stijliconen, ga dan verder langs het monument van Leonidas (koning van Sparta) en eindig je monumentale tour terug in Athene in de late namiddag.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Epidaurus

Alle activiteiten

51 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Epidaurus

Meer zien

Veelgestelde vragen over Epidaurus

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Epidaurus?

Wat zijn de populairste musea en tentoonstellingen van Epidaurus?

Andere activiteiten in Epidaurus

Wil je alle activiteiten in Epidaurus bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Epidaurus

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.374 beoordelingen

Een heerlijke dag met Théo. We hadden het geluk dat we de enigen waren die zich hadden aangemeld en de excursie werd gehandhaafd. De uitleg was compleet. We hadden tijd bij het Kanaal van Korinthe, bij het Nafplio-fort en in de stad een leuke rondleiding met Theo. Het restaurant dat hij ons aanraadde was uitstekend en de vrije tijd daarna was voldoende. Het bezoek aan Epidaurus was perfect! Heel erg bedankt, we raden deze excursie aan. Dorothee en Laura

Relatief volgepakte dagtocht met meerdere tussenstops; goede sampler maar het laat je verlangen naar meer tijd op elke locatie. Eigenlijk een auto gehuurd en met een vriend teruggegaan naar verschillende locaties. Uitstekende rondleiding door Epidauros en Mycene, ten zeerste aan te bevelen. Als je Nafplio bezoekt, zorg dan dat je een frappé aan zee krijgt, zeker de moeite waard om opnieuw te bezoeken?

It’s a really nice experience! You see a lot of things that you might have read or learned about already! The guide gives a nice explanation

Zeer leuke dagtrip waar alles perfect georganiseerd is en toegeweide gids. Echt waar voor je geld

Amazing trip if you want to see a lot in a short amount of time!