Ontdek het beste van
Epidaurus

Alle activiteiten

88 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Onze aanbevelingen voor Epidaurus

Vanuit Athene: Busreis naar Mycene, Epidaurus & Nafplio

Vanuit Athene: Busreis naar Mycene, Epidaurus & Nafplio

Je verlaat Athene samen met je vriendelijke gids (archeoloog) en gaat per bus vanaf het metrostation Halandri naar de oude stad Mycene. Laat de Cyclopische muren je de adem benemen en leer meer over de mysterieuze oorsprong van dit fantastische bouwwerk. Mycene wordt beschouwd als het grootste en rijkste koninkrijk van de latere Bronstijd rond 1350 v.C. Wandel door het archeologische park, langs de grote Leeuwenpoort, verken de oude Schatkamer van Atreus die ook bekendstaat als de tombe van Koning Agamemnon, en de tombe van Clytaemnestra. Bewonder het paleis en het gouden masker van Agamemnon. Na Mycene krijg je een traditionele Griekse lunch in het prachtige kustplaatsje Nauplion. Nauplion was vroeger de hoofdstad van Griekenland voordat Athene dat was en de architectuur kent Venetiaanse, Byzantijnse, Ottomaanse en moderne Griekse invloeden. Bewonder de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het kasteel van Bourtzi, de Acronauplia en het kasteel van Palamidi gebouwd op de top van de heuvel, evenals de verschillende pittoreske pleinen in het stadscentrum. Sluit je dag af met een bezoek aan het oude theater van Epidaurus. Dit staat bekend als het theater met de beste akoestiek. Nog steeds wordt op deze plek elke zomer het Festival van Epidaurus gehouden.

Athene: Peloponnesos Hoogtepunten Dagtrip en V.R. audiogids

Athene: Peloponnesos Hoogtepunten Dagtrip en V.R. audiogids

Stap in onze moderne bus met airconditioning vanaf 4 centrale ontmoetingspunten en reis 1 uur naar het gebied van de Peloponnesos. Op weg naar Mycene, zie je het beroemde Kanaal van Korinthe en maak je een korte stop om dit technische wonder te bewonderen dat de Egeïsche en Ionische zee met elkaar verbindt. Ga verder richting Mycene, een van de belangrijkste steden van het oude Griekenland. Bezoek de Myceense Akropolis, het graf van Agamemnon en de ruïnes van de Cyclopische muren die deze machtige stad beschermden. U kunt ook een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum van Mycene. Geniet van een rondleiding met audiogids door de archeologische vindplaatsen in 8 talen, verken de oude wereld met ons Virtual Reality-apparaat. Ga verder naar het oude theater van Epidaurus, een theater uit de 4e eeuw dat een van de best bewaarde klassieke Griekse bouwwerken is die er bestaan. Het staat bekend om zijn geweldige akoestiek; een munt die in het midden van het theater valt, is te horen vanaf de hoogste stoel. Het theater biedt plaats aan 14.000 mensen en de ingang wordt geflankeerd door gerestaureerde Corinthische pilasters. Het wordt nu gebruikt voor uitvoeringen van Oudgrieks drama tijdens het jaarlijkse Helleense Festival. Maak ten slotte een stop in de pittoreske stad Nafplion, de eerste hoofdstad van Griekenland na de onafhankelijkheid en een belangrijke haven sinds de bronstijd. De positie was zo strategisch dat de stad 3 forten heeft: het enorme fort van Palamidi, het kleinere Akronafplia en het waterkasteel Bourtzi op een eilandje ten westen van de oude stad. Slenter door de aantrekkelijke smalle straatjes en bewonder de elegante Venetiaanse huizen, neoklassieke herenhuizen en cafés aan de kade. Maak van de gelegenheid gebruik om te gaan winkelen, te eten in een traditioneel restaurant, te relaxen in de cafés in de pittoreske haven, of 's zomers een duik te nemen in het kristalheldere water van het strand van Arvanitia. Na een hele dag het gebied van Argolis-Peloponnesos te hebben verkend, gevuld met onvergetelijke herinneringen aan geschiedenis en cultuur, keert u terug naar uw favoriete afleverpunt.

Vanuit Athene: dagtour Mycene en Epidaurus

Vanuit Athene: dagtour Mycene en Epidaurus

Ga mee op een rondleiding van een hele dag door de oude ruïnes van Mycene vanuit Athene, met een minimale ecologische voetafdruk. Loop door wat ooit een bloeiend centrum van het oude Griekenland was en bezoek bezienswaardigheden, waaronder Epidaurus en de zeehaven van Nauplion. Tijdens de late bronstijd speelde de stad Mycene een belangrijke rol in het oude Griekenland. Deze dagexcursie vanuit Athene biedt u de mogelijkheid om deze schat van de antieke wereld te verkennen. Als u met een bus met airconditioning reist, maakt u een korte stop bij het kanaal van Korinthe, een technisch wonder van 6,2 kilometer dat de Golf van Korinthe verbindt met de Egeïsche Zee. Mycene is de historische setting voor veel van de oude Griekse literatuur, waaronder de werken van de dichter Homerus. Bezoek de archeologische vindplaats, de thuisbasis van de Leeuwinnenpoort en het graf van koning Agamemnon. Je vervolgt je rit en maakt een stop in Nauplia, de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland en de thuisbasis van het fort van Palamidi. Na een ontspannende lunch is de laatste stop van de tour de stad Epidaurus, de thuisbasis van het oude theater dat op de Werelderfgoedlijst staat en volgens de oude Grieken de geboorteplaats was van Apollo's zoon Asklepios. Het theater in Epidaurus is misschien wel het best bewaarde theater van het oude Griekenland en wordt nog steeds gebruikt vanwege de geweldige akoestiek.

Athene: Dagtrip naar Nafplio en Epidaurus met zwemmen

Athene: Dagtrip naar Nafplio en Epidaurus met zwemmen

Ontmoet uw archeoloog/historicus-reisbegeleider op het metrostation Halandri en ontdek het zuidoostelijke deel van het vasteland van Griekenland. Tijdens de reis kun je dingen zien en leren over de Griekse geschiedenis, van de oudheid tot vandaag. We maken een stop bij het kanaal van Korinthe, een van de weinige kunstmatige kanalen ter wereld, aangelegd in 1894, waar je foto's kunt maken en het indrukwekkende uitzicht kunt zien. We vervolgen onze reis naar het oude Epidaurus, de plaats van Asklepius, de god van de genezing. De site biedt de bezoeker een onverklaarbare kalmte, en er wordt gezegd dat dit de reden is dat het in de oudheid als genezingscentrum werd gebruikt. Bovendien bevindt zich ook het theater van Epidaurus op de locatie en wordt het beschouwd als het belangrijkste van Griekenland. Zorg ervoor dat je de akoestiek controleert! We komen vervolgens aan in Nafplio, een prachtige stad en de eerste hoofdstad van Griekenland. Verken het Venetiaanse kasteel van Palamidi en bewonder het verbluffende uitzicht. Bezoek de Akropolis van Nafplio en ontdek de stad Nafplio met uw archeoloog/historicus-reisbegeleider. Natuurlijk is Griekenland in de zomer erg warm en gelukkig heeft het gebied van Argolis, waar Nafplio ligt, een van de beroemdste stranden van Griekenland, Arvanitia. Tijdens de zomermaanden kun je zwemmen in de Egeïsche Zee en de lokale keuken en zeevruchten proeven. Als je meer wilt ontdekken van wat onze bestemming buiten het strand te bieden heeft, dan hebben wij de oplossing voor je. Ervaar de lokale cultuur en geniet van een wijnproeverij, waarbij u de unieke smaken van de regio proeft. Of maak een ontspannende boottocht rond het fort Burgi voor een mooie en rustige reis. Voor een actiever avontuur kun je de charmante middeleeuwse steegjes van Nafplio verkennen en naar de Akropolis wandelen voor een spectaculair uitzicht. En uiteraard kun je ook even pauzeren en bijtanken met een heerlijke lunch, koffie of borrel in een van de vele gezellige cafés of restaurants. Met een verscheidenheid aan activiteiten is er voor ieder wat wils in onze stad. Keer terug naar Halandri na een volledige dag vol geschiedenis, charmante uitzichtpunten, zwemmen en honderden foto's!

Epidaurus: Toegangsbewijs voor Tempel van Asclepius & Theater

Epidaurus: Toegangsbewijs voor Tempel van Asclepius & Theater

Ontdek het theater van Epidaurus, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat met een toegangsticket. Bezoek het heiligdom van Asclepius, het oude theater en het archeologisch museum. Betreed het eeuwenoude theater en laat je onderdompelen in zijn onovertroffen schoonheid. Ga midden in de scène staan of loop de trap op in het theater en bewonder de wonderbaarlijke schelpachtige structuur. Vervolgens ga je door met het bezoeken van het kleine archeologische museum dat zich binnen de archeologische vindplaats bevindt. Leer meer over de blootgestelde delen van de oude gebouwen uit de Romeinse tijd. Geniet in je eigen tempo van de schoonheid van het best bewaarde oude theater van Griekenland. p>

Argolis: dagexcursie naar Mycene, Epidaurus en Nafplio

Argolis: dagexcursie naar Mycene, Epidaurus en Nafplio

Verken Argolis en zijn archeologische vindplaatsen tijdens een rondleiding met een busje vanuit Athene. Zie Mycene, de Leeuwenpoort, Nafplio en meer terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van deze plaatsen. Geniet van een lokale lunch (indien optie geselecteerd) in Mycene en proef de lokale smaken. Vertrek via de kustweg langs de Saronische Golf richting het Kanaal van Korinthe, dat de Egeïsche Zee met de Ionische Zee verbindt. Rijd naar Mycene, de homerische stad van Atreus, die volgens de dichters uit de oudheid 'rijk aan goud' is.  Bezoek de Leeuwenpoort, de Cyclopische muren, de koninklijke graven en meer. Onderweg naar Nafplio rijd je over de vruchtbare vlakte van Argolis, het pittoreske dorp dat aan de voet van een klif ligt, waar de imposante Palamidi-vesting bovenop staat.  Overal in Argolis vind je talrijke interessante bezienswaardigheden. Vertrek naar Epidauros voor een bezoek aan het theater uit de 4e eeuw voor Christus, beroemd om zijn verbazingwekkende akoestiek. Keer dan weer terug naar Athene via de nationale weg tussen Epidaurus en Korinthe. Geniet van een lunch in Mycene.

Vanuit Athene: Rondleiding door Mycene, Nafplio en Epidaurus

Vanuit Athene: Rondleiding door Mycene, Nafplio en Epidaurus

Ontdek de oude vindplaatsen Mycene, Nafplio en Epidaurus tijdens een rondleiding vanuit Athene. Leer meer over de fascinerende geschiedenis van enkele archeologische wonderen uit het oude Griekenland met veel mooie fotomomenten. Begin met een ophaalservice vanaf je hotel en reis de stad uit met een korte stop bij het Kanaal van Korinthe, dat de Saronische Golf verbindt met de Golf van Korinthe. Vervolg de reis naar Argolis, het land van het Gouden Mycene van Homerus. Bezoek Mycene, een Unesco-werelderfgoedlocatie en het thuis van de mythische koning Agamemnon. Verken de site met je gids en hoor meer over de mythen en legenden. Bewonder de Cycloopmuren, de Leeuwenpoort, de Koninklijke graven van Agamemnon en Clytemnestra en de Schatkamer van Atreus. Reis vervolgens naar het pittoreske Nafplio, de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland. Ontdek het Venetiaanse Palamidi fort en het versterkte eilandje Bourtzi in de haven. Geniet van wat vrije tijd om de charmante smalle straatjes van de stad met klassieke gebouwen uit de 16e eeuw te verkennen. Ga verder naar Epidaurus en bezoek het adembenemende antieke theater. Leer meer over de fascinerende geschiedenis van de 4e-eeuwse Unesco-werelderfgoedlocatie en een van de best bewaarde klassieke Griekse theaters in het land, dat vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt vanwege de uitstekende akoestiek. We verlaten de Peloponnesos en ontspannen op de terugreis naar Athene, waar we je 's middags weer afzetten bij je hotel of appartement.

4-Daagse rondreis door Mycene, Epidaurus, Olympia, Delphi & Meteora

4-Daagse rondreis door Mycene, Epidaurus, Olympia, Delphi & Meteora

Dag 1: Kanaal van Korinthe (korte stop). Rijd naar Epidaurus en breng een bezoek aan de archeologische vindplaats en het theater, beroemd om zijn opmerkelijke akoestiek. Ga verder naar Nauplia voor een korte stop. Rijd vervolgens naar Mycene, waar u de fascinerende archeologische vindplaats zult bezoeken. Vertrek naar Olympia, door het centrale gebied van de Peloponnesos en langs de steden Megalopolis en Tripolis. Kom ten slotte aan in Olympia voor diner en overnachting. Er is ook een mogelijkheid om in plaats daarvan in Nauplia te blijven. (Diner inbegrepen). Dag 2: Bezoek in de ochtend de archeologische site en het museum van Olympia. Rijd via Patras naar Rion, steek het kanaal over naar Antirion op de ultramoderne hangbrug, bekend als de langste en modernste van Europa. Aankomst in Nafpaktos, ga dan verder naar Delphi. Geniet van diner en overnachting in Delphi. (Ontbijt en diner inbegrepen). Dag 3: Bezoek eerst de archeologische vindplaats en het museum van Delphi. Vertrek naar Kalambaka, door Amphissa, Lamia en Trikala. Aankomst in Kalambaka en geniet van een diner voor uw overnachting. (Ontbijt en diner inbegrepen). Dag 4: Bezoek 's ochtends de adembenemende Meteora. Begin in de vroege namiddag aan de rit terug naar Athene via Thermopylae en Kammena Vourla. (Inclusief ontbijt). Deze tour biedt de mogelijkheid om de meest indrukwekkende historische Griekse bezienswaardigheden te bezoeken, waardoor je inzicht krijgt in het glorieuze verleden van Griekenland.

Vanuit Athene: Dagtrip Mycene, Nafplion en Epidaurus

Vanuit Athene: Dagtrip Mycene, Nafplion en Epidaurus

Maak een verrijkende reis vanuit Athene naar de fascinerende historische plaatsen Mycene, Nafplion en Epidaurus. Leer meer over het oude verleden van Griekenland, met een mix van archeologische wonderen, schilderachtige landschappen en culturele inzichten gedurende de dag. Begin met een comfortabele rit vanuit Athene en reis eerst naar Mycene. Leer tijdens de reis over het belang van deze archeologische vindplaats op de UNESCO-lijst, ooit een bloeiend centrum van de Myceense beschaving in de bronstijd. Bij aankomst kun je de site zelfstandig verkennen. Bewonder de imposante Leeuwenpoort en wandel door de oude citadel. Ga verder naar het pittoreske kuststadje Nafplion, de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland en thuisbasis van het fort van Palamidi. Wandel rustig door de schilderachtige steegjes en neem de tijd voor een traditionele lunch in een plaatselijke taverna. Verken tot slot de stad Epidaurus, een meesterwerk van de klassieke Griekse architectuur en bekend om zijn uitzonderlijke akoestiek. Bewonder het goed bewaard gebleven bouwwerk, geniet van de serene omgeving en vang adembenemende uitzichten op het platteland van de Peloponnesos, voordat je terugkeert naar Athene.

Vanuit Athene: Mycene, Nauplia & Epidaurus Theatertour

Vanuit Athene: Mycene, Nauplia & Epidaurus Theatertour

Ontdek de ruïnes van de stad Mycene op een dagtrip vanuit Athene. Verken de archeologische vindplaats, de thuisbasis van de Leeuwinnenpoort en het graf van koning Agamemnon. Maak daarna een korte stop in het dorp Epidaurus en zie de Helleense theater. Rijd over de schilderachtige kustweg van de Saronische Golf en arriveer bij de archeologische vindplaats Mycene. Verken de historische setting voor veel van de oude Griekse literatuur, waaronder de werken van de dichter Homerus. Ga verder met een korte stop in Nauplia, de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland en de thuisbasis van het fort van Palamidi. Nadat je hebt genoten van een ontspannende lunch, ga je naar het nabijgelegen dorp Epidaurus, de thuisbasis van het Werelderfgoed, dat op de lijst staat van de oudheid theater en wordt door de oude Grieken beschouwd als de geboorteplaats van Apollo's zoon Asklepios. Het theater van Epidaurus is misschien wel het best bewaarde theater van het oude Griekenland.

Veelgestelde vragen over Epidaurus

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Epidaurus?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Epidaurus op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in Epidaurus

Activiteiten in Epidaurus

Steden in Griekenland

Andere activiteiten in Epidaurus

Wil je alle activiteiten in Epidaurus bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Epidaurus

Gemiddelde beoordeling

4.6
(1.374 beoordelingen)

We hielden van de activiteit...goede chauffeur, zeer verantwoordelijk...De gids Dário is erg goed: goed voorbereid, beleefd en erg vriendelijk. Hij vermaakt de groep gedurende de hele reis en legt elk detail van alle attracties uit. De attracties zijn onmisbaar...het is elke stop waard...betoverend. Het grote probleem is de lunch…. VERSCHRIKKELIJK… het eten is afschuwelijk en de service is verschrikkelijk… ze lijken je een plezier te doen…. voor iedereen die op tournee gaat, raad ik aan om zonder lunch te boeken…. Het is beter om een snack mee te nemen en een cola te kopen...

Reiziger MOET deelnemen aan de rondleidingen die AMMON EXPRESS aanbiedt. Zeer betrouwbare dienst. De gids die archeologie studeerde aan haar universiteit, was een zeer vriendelijke en geweldige presentator over de oude Griekse cultuur. De bus was zeer comfortabel met geweldige vering en de bestuurder was uitzonderlijk professioneel op het gebied van veiligheid. Alles is beter dan het beste dat ik had verwacht.

De hele reis was geweldig! De gids was zeer informatief en meegaand. Ik wou dat de gids daadwerkelijk naar de sites kon komen om uit te leggen wat we zagen of een audiogids kon geven om de context uit te leggen, maar al met al was het geweldig! Ik hield van de tijd in Nafplio en wenste dat er meer dan slechts 2 uur waren.

Goed programma en goede informatie, zeer lange wachttijden op de heenreis bij het Key Tours-kantoor en een lunchpauze te kort voor eten en bezienswaardigheden.

Iulia was een geweldige gids met veel informatie, aangezien ze archeoloog is. Ze gaf ook een geweldige aanbeveling voor de lunch, met vers gevangen vis.