Ontdek het beste van
Ercolano

Alle activiteiten

Onze aanbevelingen voor Ercolano

Herculaneum: Skip-the-Line Tour met Archeoloog

Herculaneum: Skip-the-Line Tour met Archeoloog

Dit is je kans om met een gids de best bewaarde Romeinse stad ter wereld te verkennen: Herculaneum. Aan het leven in deze welvarende stad van handelaars en edellieden kwam een abrupt einde toen de  Vesuvius bijna 2000 jaar geleden tot uitbarsting kwam.  Je bekijkt de waterkant waar de overblijfselen van 300 mensen liggen; zij zagen de zee als enige uitweg, tevergeefs... Je neemt een kijkje in het huis van Samniet, de thermen, de Tempel van Augustales en het Forum. Ontdek het huis van Neptunus en Amphitrite, het Gymnasium en nog zoveel meer. Je ziet niet alleen steen-, marmer- en keramiekresten, maar ook verkoold hout, en schilderijen en mozaïeken die nog bijzonderder zijn dan die in Pompeii. Tijdens deze rondleiding van 2 uur kom je meer te weten over het leven in deze stad en de verwoestende uitbarsting die haar einde betekende.

Vanuit Ercolano: Vesuvio Park toegangsbewijs en bus heen en terug

Vanuit Ercolano: Vesuvio Park toegangsbewijs en bus heen en terug

Toeristische vervoersdienst die het oude Herculaneum verbindt met de Grote Kegel van de Vesuvius. De kortste en tegelijkertijd spectaculairste route om de beroemdste vulkaan ter wereld te bezoeken. Het grondgebied van het Nationaal Park Vesuvius is een concentratie van naturalistische rijkdom, geschiedenis van de vulkanologie, adembenemende landschappen, eeuwenoude gewassen en tradities die het gebied van de Vesuvius tot een van de meest fascinerende en een van de meest bezochte plaatsen ter wereld maken. Vanaf Ercolano Scavi Station brengt de Vesuvio Express je naar de ingang van het Vesuvio Park (1.000m) en na 2 uur neem je een bus om terug te keren. De tour duurt 3 uur, min of meer. Het toegangsticket voor het Vesuvio Park is inbegrepen. Let op: Je moet je houden aan het tijdschema dat je hebt gekocht. Het ticket voor het Vesuvio Park heeft een ingangsuur. Als je te laat komt, is het niet meer geldig en zal het Vesuvio Park je blokkeren bij de ingang van het Vesuvio. Als je te laat komt, brengt de Vesuvio Express je met de eerst beschikbare bus naar de Vesuvio, maar het ticket voor de Vesuvio is dan niet meer geldig en je krijgt het niet terugbetaald. Kom dus niet te laat. Een ticket voor kinderen is tot 4 jaar oud en zittend op de schoot van een begeleider.

Campanië: Artecard 3 - 7 dagen of Gold/Lite 365 stadspas

Campanië: Artecard 3 - 7 dagen of Gold/Lite 365 stadspas

Koop de Naples & Campania Artecard voor toegang tot meer dan 40 monumenten, musea en archeologische vindplaatsen, waaronder de ruïnes van Pompei, Herculaneum, Nationaal Archeologisch Museum, Madre, Museum en Koninklijk Hout van Capodimonte, Koninklijk Paleis van Napels, Castel Sant' Elmo, Certosa van San Martino, Koninklijk Paleis van Caserta, Paestum en het Archeologisch Museum van Capua. Geniet van gratis toegang tot veel musea of locaties en korting op toegang tot alle andere musea en archeologische vindplaatsen die daarna worden bezocht. Verken de stad terwijl u gratis reist met het regionale openbaarvervoernetwerk van Napels en Campanië (Openbaar vervoersysteem UnicoCampanië). Bezoek de door u gekozen culturele sites, kies vrij uit de volgende lijst en ontvang tot 50% korting op de andere sites op: • Parco Archeologico di Pompei • Parco Archeologico di Ercolano • Museo Archeologico Nazionale • Palazzo Reale di Napoli • Museo e Real Bosco di Capodimonte • Reggia di Caserta • Museo Archeologico Nazionale di Paestum • Palazzo Reale di Napoli • Certosa en Museo di San Martino • Madre_Museo d'Arte Contemporanea Donnaregina • Museo Pignatelli Cortes • Museo Duca di Martina • Stedelijk museum van Castel Nuovo • Castel Sant'Elmo • Parco Archeologico di Oplontis • Scavi di Oplontis • Scavi di Stabia • Scavi di Boscoreale ed Antiquarium • Parco Archeologico di Baia • Museo Archeologico dei Campi Flegrei nel Castello di Baia • Anfiteatro Flavio • Parco Archeologico di Cuma • Museo Archeologico dell'Antica Capua • Museo dei Gladiatori • Anfiteatro Campano • Mitreo • Parco Archeologico di Paestum • Certosa San Lorenzo • Parco Archeologico di Elea Velia

Vanuit Napels: dagtour Pompeii, Herculaneum en Vesuvius

Vanuit Napels: dagtour Pompeii, Herculaneum en Vesuvius

Breng de dag door met het verkennen van het gebied rond de Vesuvius tijdens deze tour vanuit Napels. Verken de archeologische vindplaats Pompeii met een audiogids, wandel door Herculaneum en bewonder de Grote Kegel van de Vesuvius. Vertrek vanuit Napels in een comfortabele minibus en ga rechtstreeks naar de Grote Kegel van de Vesuvius. Geniet van een prachtig uitzicht op het getroffen gebied voordat je weer de berg afdaalt. Stop vervolgens bij de opgravingen in Herculaneum en zie de verwoesting die werd aangericht door de uitbarsting in 79 na Christus. Wandel door deze oude stad, die op spectaculaire wijze bewaard is gebleven door de as van de uitbarsting. Ontdek hoe de as huizen, decoraties en zelfs voedsel bewaarde. Sluit uw dagtocht af met een bezoek aan de iconische archeologische vindplaats Pompeii. Haal je audiogids en een kaart op en verken het in je eigen tempo, waarbij je stopt om het beroemde amfitheater en het Forum te zien.

Pompeii: Tour in kleine groep door Pompeii en Herculaneum

Pompeii: Tour in kleine groep door Pompeii en Herculaneum

Deze tour bestaat uit een aangename wandeling rond de oude Romeinse steden Pompeii en Herculaneum, bedolven onder de as van de vulkaan Vesuvius in 79 na Christus. Je tour wordt in het Engels gegeven en is alleen voor een kleine groep van maximaal 20 personen. Tijdens de beruchte uitbarsting werden Pompeii en haar inwoners bedolven onder tonnen puimsteen en vulkanische as, waardoor veel dingen en materialen in verbazingwekkende omstandigheden bewaard bleven. Na je rondleiding in Pompeii heb je tijd om te lunchen of om door de souvenirwinkels buiten de ruïnes te slenteren. Neem daarna de Circumesuviana trein naar Ercolano (een rit van 20 minuten), waar je begint aan je wandeling door de ruïnes. Daar ontdek je dat Herculaneum veel kleiner, maar beter bewaard is gebleven dan Pompeii. Terwijl Pompeii bedekt was met vier meter as, had een lawine van modder van 20 meter dik Herculaneum bedolven. Tweede verdiepingen van de gebouwen, verkoolde houten voorwerpen, intacte schilderijen en mozaïeken zijn nog steeds bewaard en te bezichtigen. De site geeft een levendige indruk van de weelderige levensstijl van de rijkere burgers van het Romeinse Rijk.

Herculaneum: Toegangsticket en audiogids

Herculaneum: Toegangsticket en audiogids

Laat je ticket zien bij het kantoor van het Archeologisch Park Herculaneum en begin je avontuur terug in de tijd. Bekijk goed bewaarde villa's die werden bedolven onder vulkanische as op de dag dat de Vesuvius uitbarstte in 79 na Christus. Bekijk het gebied waar 300 mensen omkwamen in de hoop op redding uit zee. Gebruik de bijgeleverde plattegrond om gemakkelijk door de markt, de openbare fonteinen en het theater te navigeren. Bewonder gebieden waar levendige schilderingen en houten deuren nog intact zijn. Ga naar oude tempels en bekijk afbeeldingen van oude goden. Vergelijk hoe de slaven werden gehuisvest met de weelderige leefruimtes van de rijke Romeinen. Laat je meevoeren naar het verleden met rijke details, fascinerende feiten en intrigerende verhalen met je audiogids. Met behulp van je audiogids kun je in alle vrijheid rondkijken en ontdekken.

Ercolano: Herculaneum voorrangsticket & audiogids

Ercolano: Herculaneum voorrangsticket & audiogids

Bezoek de ruïnes van Herculaneum! De Romeinse stad Herculaneum, verwoest en begraven door de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus, werd in de 18e eeuw teruggebracht in de kronieken van de geschiedenis dankzij Bourbon-exploraties. Na verloop van tijd ging de herinnering aan de locatie van de oude Romeinse stad verloren en het duurde tot 1710 voordat een boer, Ambrogio Nucerino, bij het graven van een put om zijn moestuin te irrigeren, veel waardevolle marmeren fragmenten vond, waarvan pas later werd begrepen dat ze tot het theater van de oude stad behoorden. Een dag voor de tour neemt ons team contact met je op via whatsapp of e-mail: we sturen je de tickets en alle informatie die je nodig hebt. Zorg ervoor dat je voor het bezoek alle informatie op je smartphone hebt gedownload. De ruïnes en musea hebben geen gratis Wi-Fi en de dekking van het mobiele netwerk is niet altijd goed. Reserveringen die na 18.00 uur aankomen, worden de volgende ochtend na 8.00 uur verwerkt.

Vanuit Napels: Pompeii & Herculaneum met Archeologengids

Vanuit Napels: Pompeii & Herculaneum met Archeologengids

Beleef een onvergetelijke excursie vanaf Napels, inclusief een rondleiding in Pompeii en Herculaneum onder leiding van een deskundige gids. Bekijk de belangrijkste hoogtepunten. Eerst word je opgehaald van het centraal station van Napels door de chauffeur en de gids. Geniet van een comfortabele transfer naar Herculaneum in een moderne minibus. Als je aankomt, ga je naar binnen met voorrangstickets en bekijk je de ruïnes van Herculaneum die bedolven waren onder een aardverschuiving van 20 meter diepe modder. Ontdek tijdens de rondleiding verkoolde houten voorwerpen, intacte schilderijen en mozaïeken die nog steeds bewaard zijn gebleven. Hoogtepunten zijn onder andere de Tempel van de Augustali, het strand waar meer dan 300 skeletten zijn gevonden, de Thermen, het Forum, het Samnietenhuis, het Gymnasium, het Huis van de Deernaars en nog veel meer. Vervolgens transfer naar Pompeii na een 1 uur durende lunch profiteren van voorrangstoegang en maak dan een aangename wandeling rond de oude Romeinse stad met een archeoloog in een kleine groep tot 20 personen. Leer meer over hoe het gebied werd bedolven door de vulkanische as van de Vesuvius in 79 na Christus. Leer tijdens de wandeling over de geschiedenis van de stad en hoe de Romeinen leefden. Bekijk de belangrijkste openbare gebouwen en privéhuizen tijdens een 2 uur durende wandeling. Hoogtepunten zijn de Marina Gate, de Basilica, het Forum, de Forum Baths, de Lupanar (bordeel), de Bakery, het Huis van de Faun, het Termopolium Capuano, het Huis van de Tragische Dichter en de gipsen afgietsels. Tot slot word je op tijd weer afgezet bij het treinstation voor je verdere vertrek.

Herculaneum: Voorrangsticket + Audiogids

Herculaneum: Voorrangsticket + Audiogids

Wil je Herculaneum persoonlijk bezoeken zonder gids? De ideale oplossing is het huren van een audiogids waarmee je het eeuwenoude archeologische park kunt bezoeken, op basis van je eigen timing en nieuwsgierigheid. Bij onze service is ook het toegangskaartje inbegrepen, zodat je niet in een lange rij voor de ingang hoeft te wachten. De audiogids is voorzien van een gedetailleerde kaart van de site van Herculaneum, zodat je je kunt oriënteren tussen de straten en steegjes terwijl je de uitleg hoort en plotseling een sprong in het verleden maakt.

Vanuit Napels: Pompeii en Herculaneum Tour met Lunch

Vanuit Napels: Pompeii en Herculaneum Tour met Lunch

Deze dagtour door de werelderfgoedlocaties Pompeii en Herculaneum begint met een ophaalservice bij je hotel in Napels en een transfer per bus naar de ruïnes van Pompeii. Tijdens dit deel van de excursie zal er een reisbegeleider in de bus aanwezig zijn. Bij aankomst in Pompeii ontmoet je je gids en verken je vervolgens de ruïnes gedurende ongeveer 2 uur. Je gids zal je de tradities en het dagelijks leven van het oude Pompeii laten zien. Je ziet het grote theater, de necropolis, de thermale baden en enkele van de verbazingwekkende huizen die eigendom waren van de rijkste bewoners. Geniet van een lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch ga je naar Herculaneum, waar je de kans krijgt om de ruïnes op eigen houtje te verkennen. Het is mogelijk om het dagelijkse leven van de bevolking hier nog gedetailleerder te observeren dan in Pompeii, aangezien de modder en het vulkanische puin dat de stad bedekte de structuren en artefacten van Herculaneum heeft behouden.

Veelgestelde vragen over Ercolano

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Ercolano?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Ercolano op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in Ercolano

Activiteiten in Ercolano

Steden in Italië

Andere activiteiten in Ercolano

Wil je alle activiteiten in Ercolano bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ercolano

Gemiddelde beoordeling

4.4
(4.922 beoordelingen)

Wij hadden een tour met de zeer enthousiaste Luciano Leone (de leeuw van Herculaneum:), net zo gretig humoristisch en interessant. Luciano vertelde veel zaken die je niet in een boekje leest of tijdens een audiotour kunt horen. Maar vooral zijn humor doet het hem.. vraag Luciano en leuker kom je Herculaneum niet door

De gids, Luciano Leone, was schitterend! Zijn directe ervaring met het archeologische werk in Ercolano leverde prachtige inzichten op die zoveel betekenis toevoegden aan alles wat we zagen. Hij was uiterst deskundig, grappig en gepassioneerd over zijn werk. Bedankt voor een geweldige ervaring!

In de ochtend bezochten we Pompeii, met een zeer gekwalificeerde en levendige gids. Pompeii bleek een gedenkwaardige en indrukwekkende plek. In de middag was het bezoek aan Herculaneum interessant, zij het minder spannend. De lunch was praktisch maar plezierig.

Deze tour moet vóór de tour in Pompeii worden gedaan als je er de gelegenheid en tijd voor hebt. Onze gids had veel informatie. Het was heel interessant en mooi. Het gebied is beheersbaar vergeleken met Pompeii en is deels zeer goed bewaard gebleven.

De behandeling van de gidsen was erg vriendelijk en de tour was geweldig.